Mens en Dier

Koning Willem-Alexander op vakantie naar Griekenland terwijl Limburg overstroomt: ‘Onbetamelijk’

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De koninklijke familie heeft er een handje van om op de meest ongelegen momenten op vakantie te gaan. Een dag na het overlijden van Peter R. de Vries en tijdens de overstromingen in Limburg zijn Willem-Alexander en Máxima naar Griekenland gevlogen om vakantie te vieren. Het koningspaar kan rekenen op veel kritiek.

“Die koning is toch de koning van ons allemaal? Van heel Nederland? Toch niet alleen van alles wat in Noord-Holland leeft? Hoezo vliegt hij over Limburg, zwaait hij naar beneden en gaat hij gewoon naar Griekenland? Ik vind het gewoon onbetamelijk dat die man nu weggaat,” zei Bart Ettekoven, hoofdredacteur van Weekend, in Shownieuws.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie

Hij vroeg aan presentatrice Sandra Schuurhof: “Vind jij het handig met de herfstvakantie in ons achterhoofd?” Toen ging Nederland weer deels in lockdown en besloot Willem-Alexander om met het regeringstoestel naar Griekenland te vliegen voor een vakantie. Het volk kwam in opstand, waarna het koninklijk gezelschap weer naar huis vloog.

Ettekoven vervolgde: “Is het handig om op het moment dat de noodtoestand in je land wordt afgeroepen op vakantie te gaan?” Hij kreeg bijval van muziekproducent Ronald Molendijk. “Er is toch wel iemand bij een koningshuis die zich realiseert: oké, net iemand vermoord, niet handig. Er spoelt een heel stuk land weg, mensen zijn hun huis kwijt. Weet je wat? Het persmoment doen we volgende week dinsdag. Gewoon even een paar dagen extra.”

Ik zou even hier gebleven zijn

Ook violist André Rieu, die de slachtoffers van de overstromingen helpt, haalde uit naar het paar. Shownieuws vroeg hem: “De koning gaat op vakantie nu. Hoe kijkt u daarnaar? Wat vindt u daarvan?” Rieu: “Ja, ik zou even hier gebleven zijn, maar dat is mijn mening. Wij zijn toch ook allemaal hier om te helpen?” Hij vond ook dat de fotosessie uitgesteld had moeten worden.

4.6 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Ja ach, Angela Merkel gaat gewoon op staatsbezoek in de VS, laat zich ook nog even eren in de John Hopkins universiteit(…) terwijl er mensen verzuipen, in wat nu steeds meer lijkt, in een alles verwoestende vloedgolf die voorkomen had kunnen worden.
Ze worden nu toch wel heel arrogant.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden

Niemand heeft zich ingezet voor de bevolking. Koningshuis is een wassen neus, rechters zijn corrupt, politie ramt er op los, kabinet heeft ons aan de Who verkocht.
We zullen het zelf moeten doen…elkaar onderling sterk maken.

J.R
J.R
2 jaren geleden

Het koningshuis heeft LAK aan de maatschappij….je kunt niks anders concluderen…..al jaren lang.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Willen jullie weten hoe IK erover denk? Om eerlijk te zijn: het kan mij geen fluit schelen. Die hele koninklijke familie kan mij gestolen worden. Van mij mogen ze met z’n allen daar in Griekenland blijven en nooit meer terugkomen. Zij zijn voor mij althans van nul en generlei waarde.
Even ter verduidelijking: onze “fijne” koning en koningin zijn onderdeel van de World Economic Forum. Jullie weten wel: waar ze plannen smeden om ons allemaal hetzij te doden of tot slaven te maken. DAAR zijn zij een belangrijk onderdeel van.
Willem Alexander lijkt in de verste verte niet op zijn grootmoeder, de voormalige Koningin Juliana. Indertijd bij de watersnoodramp van 1953 was zij daar aanwezig in haar kaplaarzen om een luisterend oor te bieden. Zij was met recht een zéér menselijke koningin. Zij was dan ook de laatste.

Back to top button
171
0
We lezen graag je reactie!x