Binnenland

Ik verzoek de Tweede Kamer: grijp in. Dit zwartboek over het NOS Journaal opent vele Nederlanders de ogen

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Arnold Karskens overhandigde op dinsdag zijn Zwartboek NOS Journaal aan de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer.

Karskens heeft gekeken of de NOS zich aan de eigen journalistieke code houdt. Na een jaar verzamelen luidt het antwoord: nee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij zei zich te ergeren aan de vooringenomenheid en de voorkeuren die de NOS duidelijk tentoonspreidt.

De ogen opent

“Ik ben gestuit op, wat ik noem, een zweem van christenhaat, antisemitisme en discriminatie jegens blanken,” zei hij voor de commissie.

“Nederlandse politieke partijen en presidenten die niet de goedkeuring kunnen wegdragen van de redactie worden onfair behandeld,” vervolgde hij.

“De NOS liegt met statistieken en zwijgt over humanitaire rampen indien niet opportuun,” klonk het. “Er is sprake van sjoemeljournalistiek.”

Hij merkte op dat zijn zwartboek vele Nederlanders de ogen opent. Hij hoopt verder dat het een discussie zal aanzwengelen.

Grijp in

Karskens pleit voor een academisch onderzoek naar de berichtgeving van het NOS Journaal van de laatste vier jaar.

Hij pleit ook voor een vermindering van het staatsbudget voor de NOS Nieuwsdienst. Het vrijgekomen geld kan worden gebruikt in de strijd tegen het echte nepnieuws.

“Ik verzoek de Tweede Kamer: grijp in,” zei Karskens.

Als de Tweede Kamer niets doet wil hij Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, aanklagen wegens het verspreiden van nepnieuws en discriminatie.

Bubbel

Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) reageerde voor de camera van GeenStijl: “Dit is wat ik al 15 jaar roep als Kamerlid. Ik vind het [NOS Journaal] bevooroordeeld en links. Het is Trump-haat op het ogenblik.”

We moeten volgens Bosma, die ook in de commissie OCW zit, stoppen met gireren naar de staatsomroep, want ‘die doet niet wat ze moet doen volgens de wet’.

Het Kamerlid denkt niet dat de NOS naar Karskens zal luisteren. “Dat willen ze niet, want ze zitten te veel in een bubbel. En al hun vriendjes zijn net zo links als zijzelf.”

Lees hier het hele zwartboek.

[The Karskens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
5 jaren geleden

Die zelfingenomen linkse deugers met hun misselijkmakende moslim geknuffel komen bij veel mensen de strot uit.
Vetbetaald door gemeenschapsgeld braken deze hypocrieten de meest walgelijke onzin uit en proberen ze anders denkenden de mond te smoeren met viezige línksche propaganda.
Als er ooit een burgeroorlog komt mogen ze dit volk wat mij betreft met pek en veren het land uit trappen…

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
5 jaren geleden

Nou NOS gaat OPNIEUW FERM LIEGEN godverdomme!!

Schild & Vrienden
9 minuten ·

Vanavond zendt de Nederlandse dienst staatspropaganda NPO 2 de Pano reportage over Schild & Vrienden uit, ingeleid met “naziverheerlijking in België”, omdat er volgens de journalist een aantal memes werden gedeeld waar Hitler in voorkwam. Kennen jullie mensen uit Nederland? Tag hen in de comments en waarschuw hen voor de leugens en manipulatie die ze vanavond te zien zullen krijgen!

HET PARKET EN RECHTBANK SPRAK DRIES VRIJ HIER .
WAAROM GAAT NOS OPNIEUW FAKE NIEUWS GEVEN???

Schild & Vrienden: Trial By Media

https://youtu.be/215eqdNpNRg

guido
guido
5 jaren geleden

zoals met elke bubbel, deze klapt een keer, hopelijk is het dan niet te laat voor iedereen ook links.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ach dat vindt de tweede kamer helemaal niet belangrijk genoeg,, De televisie wereld is een eng wereldje waar op kosten van de burger met een klein clubje afspraken worden gemaakt, incestueus en financiël…… allemaal omdat het kan……….En dan nog wat als die onnozelaren in die tweede kamer niet eens optreden tegen graaiende asocialen in de ziekenhuis directie of besturen , wat zouden ze zich dan bemoeien met een televisie wereld waar ze zelf graag opkomen……….

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x