Homepagina » Binnenland » Ik verzoek de Tweede Kamer: grijp in. Dit zwartboek over het NOS Journaal opent vele Nederlanders de ogen
Ik verzoek de Tweede Kamer: grijp in! Dit zwartboek over het NOS Journaal opent voor vele Nederlanders de ogen

Ik verzoek de Tweede Kamer: grijp in. Dit zwartboek over het NOS Journaal opent vele Nederlanders de ogen

Journalist Arnold Karskens overhandigde op dinsdag zijn Zwartboek NOS Journaal aan de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer.

Karskens heeft gekeken of de NOS zich aan de eigen journalistieke code houdt. Na een jaar verzamelen luidt het antwoord: nee.

Hij zei zich te ergeren aan de vooringenomenheid en de voorkeuren die de NOS duidelijk tentoonspreidt.

De ogen opent

“Ik ben gestuit op, wat ik noem, een zweem van christenhaat, antisemitisme en discriminatie jegens blanken,” zei hij voor de commissie.

“Nederlandse politieke partijen en presidenten die niet de goedkeuring kunnen wegdragen van de redactie worden onfair behandeld,” vervolgde hij.

“De NOS liegt met statistieken en zwijgt over humanitaire rampen indien niet opportuun,” klonk het. “Er is sprake van sjoemeljournalistiek.”

Hij merkte op dat zijn zwartboek vele Nederlanders de ogen opent. Hij hoopt verder dat het een discussie zal aanzwengelen.

Grijp in

Karskens pleit voor een academisch onderzoek naar de berichtgeving van het NOS Journaal van de laatste vier jaar.

Hij pleit ook voor een vermindering van het staatsbudget voor de NOS Nieuwsdienst. Het vrijgekomen geld kan worden gebruikt in de strijd tegen het echte nepnieuws.

“Ik verzoek de Tweede Kamer: grijp in,” zei Karskens.

Als de Tweede Kamer niets doet wil hij Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, aanklagen wegens het verspreiden van nepnieuws en discriminatie.

Bubbel

Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) reageerde voor de camera van GeenStijl: “Dit is wat ik al 15 jaar roep als Kamerlid. Ik vind het [NOS Journaal] bevooroordeeld en links. Het is Trump-haat op het ogenblik.”

We moeten volgens Bosma, die ook in de commissie OCW zit, stoppen met gireren naar de staatsomroep, want ‘die doet niet wat ze moet doen volgens de wet’.

Het Kamerlid denkt niet dat de NOS naar Karskens zal luisteren. “Dat willen ze niet, want ze zitten te veel in een bubbel. En al hun vriendjes zijn net zo links als zijzelf.”

Lees hier het hele zwartboek.

[The Karskens Times]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. NOS is een reclamebureau voor de Soros maffia. Als de islam op de bureua’s schijten van de redacteuren of personeel dan vinden zij het nog lekker. NOS journaal is totaal niet professioneel bezig en dat doen ze al sinds de jaren 80.
  Kijk alleen al naar die giga fout van Klaver zo iemand van de PVV dit zeggen dan wordt het dagen uitvergroot.
  Slechts 1 voorbeeld maar het gebeurt iedere dag bij zowel NOS als RTL nieuws.

  37 likes
  • Zo is het @Bas van Stapelberg, de NOS en mainstream media in het algemeen zijn de P.R. van dat zootje in Den Haag. Die doen dus precies wat ze moeten doen, daar gaat Den Haag never nooit verandering in aanbrengen. Als daar al wat verandert kan dat alleen doordat mensen thuis hen daartoe zullen dwingen door hun leugens te negeren en er niet meer naar te kijken of te luisteren. Het is zeer dapper van Arnold Karskens maar ze zullen hem verguizen, ridiculiseren en en masse voor gek trachten te zetten. Dat hebben we eerder gezien.

   34 likes
 2. Die zelfingenomen linkse deugers met hun misselijkmakende moslim geknuffel komen bij veel mensen de strot uit.
  Vetbetaald door gemeenschapsgeld braken deze hypocrieten de meest walgelijke onzin uit en proberen ze anders denkenden de mond te smoeren met viezige línksche propaganda.
  Als er ooit een burgeroorlog komt mogen ze dit volk wat mij betreft met pek en veren het land uit trappen…

  46 likes
 3. Mij is ook opgevallen dat de verslaggeving niet altijd klopt bij het NOS journaal, maar ook dat er niet altijd een rectificatie komt als blijkt dat de berichtgeving achteraf niet klopt.
  Om te verduidelijken wat ik bedoel geef ik een klein voorbeeldje:
  Vele jaren geleden was er op het NOS journaal te zien dat er vliegtuigen in twee hele hoge flatgebouwen waren gevlogen in New York.
  Er werd gezegd dat deze flats waren ingestort als gevolg van de botsingen.
  In die tijd dacht iedereen dat het echt zo gegaan was, op zich dus helemaal niks mis mee en prima.

  Later bleek dat zulke grote gebouwen onmogelijk kunnen instorten door zo’n botsing, ook als er daarna brand ontstaat. Deskundigen zijn het er allemaal over eens dat er dus een andere reden moet zijn voor het instorten van deze grote flats.
  Tot op heden is er nog steeds geen rectificatie geweest in het NOS journaal.

  ik vind dat zorgelijk

  30 likes
 4. Nou NOS gaat OPNIEUW FERM LIEGEN godverdomme!!

  Schild & Vrienden
  9 minuten ·

  Vanavond zendt de Nederlandse dienst staatspropaganda NPO 2 de Pano reportage over Schild & Vrienden uit, ingeleid met “naziverheerlijking in België”, omdat er volgens de journalist een aantal memes werden gedeeld waar Hitler in voorkwam. Kennen jullie mensen uit Nederland? Tag hen in de comments en waarschuw hen voor de leugens en manipulatie die ze vanavond te zien zullen krijgen!

  HET PARKET EN RECHTBANK SPRAK DRIES VRIJ HIER .
  WAAROM GAAT NOS OPNIEUW FAKE NIEUWS GEVEN???

  Schild & Vrienden: Trial By Media

  https://youtu.be/215eqdNpNRg

  26 likes
 5. Ach dat vindt de tweede kamer helemaal niet belangrijk genoeg,, De televisie wereld is een eng wereldje waar op kosten van de burger met een klein clubje afspraken worden gemaakt, incestueus en financiël…… allemaal omdat het kan……….En dan nog wat als die onnozelaren in die tweede kamer niet eens optreden tegen graaiende asocialen in de ziekenhuis directie of besturen , wat zouden ze zich dan bemoeien met een televisie wereld waar ze zelf graag opkomen……….

  22 likes
 6. zoals met elke bubbel, deze klapt een keer, hopelijk is het dan niet te laat voor iedereen ook links.

  17 likes
 7. Poetin werd in een interview weggezet als ‘ hij wilde niet ingaan op gesprek met Engelse journalist!!

  De NOS heeft het interview eruit geknipt!! ONVOORSTELBAAR!

  Sindsdien kijk ik geen nepjournaal meer.

  14 likes
 8. Noem mij een nieuwsdienst die niet in de lijn van de NOS, het nieuws voor het voetlicht brengt.
  Neem het criminele gedoe rondom en in de AZC in den landen.
  Op welke zender, in welke krant, op welke site, is men bereid om hierover het echte nieuws te brengen.

  8 likes
 9. Rutte is een ex werknemer van Unilever dus daar heeft hij zijn vrienden. Hij werkte ook voor de botergigant vd Bergh en Jurgen, dus heeft Rutte behoorlijk wat boter op zijn hoofd.

  4 likes
 10. Wijs je familie en vrienden op de manipulatie van het nieuws door de NOS en NPO. Laat voorbeelden zien/horen en open hen de ogen. Nederland moet wakker worden want Holland (Randstad) is al verloren.

  1 likes
 11. Hoe zo antisemitisme? Waar antisemitisme? In de nepnieuws-aanslag op het joods restaurant in Amsterdam? De hakenkruizen die zo nu en dan ergens gesprayd worden? Daar wordt volop aandacht aan gegeven door de media en dus is de nonsens van Karskens niets meer dan bedoeld om het omgekeerde te bereiken: we moeten nog meer medelijden krijgen met de joodse gemeenschap, om ze een nog hogere onschendbaarheidsstatus te geven. En waar zien we die christenhaat Karskens? Ik zie hem niet? Oh, maar dat komt natuurlijk omdat de media het niet belichten. We worden dus compleet ge-mindf*cked met de nep alternatieve media die doen alsof ze de bevolking willen helpen ontwaken. We worden gemindf*cked met rechtse politici als Trump, Nigel Farage, Geert Wilders en Thierry Baudet. De grote agenda is de tegenstellingen tot grote hoogten op te voeren om vervolgens weer de macht te grijpen. We noemen dat de Hegeliaanse techniek van these versus anti-these, die moet leiden tot de gewenste synthese. Eenvoudiger gezegd: het is het spel van verdeel en heers; twee honden laten vechten om een been. En de derde loopt ermee heen. Die derde is het oude machtsblok. Dus volledig eens met Martin Vrijland.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het is ongehoord dat een hoge Brusselse ambtenaar ons even komt vertellen dat Nederlanders de portemonnee moeten gaan trekken. Wat hebben ze nu weer bedacht?

Het is ongehoord dat een Brusselse ambtenaar ons even komt vertellen dat we de portemonnee moeten gaan trekken. Wat hebben ze nu weer bedacht?

De nieuwe meerjarenbegroting van de EU zal ...

In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)

In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)

Enkele dagen geleden erkende het kabinet dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.