Het Complot

New York herdenkt 9/11: Het complot achter de vallende torens

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dag die alles veranderde: 11 september 2001, in de Amerikaanse volksmond nine eleven genoemd, wordt donderdag voor het twaalfde jaar herdacht. Het is 13 jaar geleden dat de Twin Towers in New York werden verwoest. Bijna 3000 mannen, vrouwen en kinderen kwamen om het leven bij de aanslagen.

Tot op vandaag biedt 9/11 een vette kluif voor wie van complottheorieën houdt. Is 9/11 een grote samenzwering van FBI, CIA, de regering Bush, het Pentagon en grote corporaties? Of zijn er nooit echt vliegtuigen in de torens gevlogen, maar werd alles met hologrammen in scène gezet?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De ineenstorting van WTC7 is één van de speerpunten bij de complottheoretici. WTC7 was een kleinere toren, 174 meter, waar veel Amerikaanse overheidsbedrijven waren gevestigd. Ook de CIA had er een kantoor. Een brandend gebouw zou niet zomaar moeten kunnen instorten. Daarnaast berichtte de Britse zender BBC al over de instorting van WTC7 nog voordat de toren daadwerkelijk inzakte.

Er zijn verschillende architecten en bouwkundige ingenieurs geweest die hebben gezegd dat het onmogelijk is dat twee torens van ongeveer 415 meter hoog recht naar beneden zijn gestort. Vaak wordt gezegd dat er explosieven zijn gebruikt om de torens op die manier te doen inzakken. In YouTube-fragmenten wordt ingezoomd op delen van de torens waar er net voor de instorting ontploffingen te zien zouden zijn, veel lager dan waar de vliegtuigen de torens raakten. Van die explosieven zouden er tussen het puin ook sporen zijn ontdekt.

Larry Silverstein is een joods-Amerikaanse handelaar in onroerend goed. Twee maanden voor de fatale aanslagen komen de WTC-torens in zijn handen. In het lease-contract staat letterlijk dat hij het recht heeft om de torens te herbouwen als ze verwoest zouden worden. Na de deal in juni 2001 sluit hij ook een riante verzekering af met 24 maatschappijen.

Silverstein werd op 11 september 2001 op de hoogte gebracht van wat er gaande was in zijn torens. “Misschien is het tijd om ze te laten vallen,” zei hij tijdens een telefoongesprek, wat koren op de molen was voor de sceptici.

In het rapport van de officiële onderzoekscommissie naar de aanslagen staat dat de zwarte dozen van de twee vliegtuigen die zich in de twee torens boorden, nooit werden teruggevonden. In een vliegtuig zitten twee zwarte dozen, gemaakt uit materiaal dat bijna niet te verwoesten valt. Complottheoretici vragen zich af hoe het kan dat paspoorten van enkele daders wel werden teruggevonden, enkele stukjes papier, en de zwarte dozen niet. Twee mannen die puin hielpen ruimen op Ground Zero beweren in een boek dat ze wel degelijk drie van de vier zwarte dozen hebben teruggevonden.

Volgens een populaire complottheorie rond 9/11 klopt het niet dat het een vliegtuig was dat zich in het Pentagon heeft geboord. Het zou gaan om een Amerikaanse raket, zo is de gangbare uitleg. Veel reportages proberen aan te tonen dat het gat in het Pentagon te klein is voor een passagiersvliegtuig. Ook wilde het Pentagon nagenoeg geen beelden van het gecrashte vliegtuig vrijgeven.

In de dagen voor 9/11 werd op de beurs zeer hard gespeculeerd tegen een daling van het aandeel van American Airlines en Boeing. Waarom toonde CNN zo snel beelden van feestende Palestijnen, beelden waarvan de zender later moest toegeven dat ze een jaar oud waren? En was Osama bin Laden geen Saoediër met wiens familie de Amerikaanse overheid en de familie Bush decennialang goede zaakjes hadden gedaan?

De Amerikaanse regisseur Dylan Avery maakte enkele documentaires waarbij hij vraagtekens plaatste bij verdachte zaken rond de gebeurtenissen van 11 september 2001. Hieronder is zijn film ‘Loose change’ te zien. “Hoe meer ik eraan werkte, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat er veel meer aan de hand is,” zei hij vaak.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
9 jaren geleden

Niets is wat het lijkt. De media is instaat om je een beeld in het hoofd te implanteren die zo sterk is dat je er in gaat geloven. Dit is niet nieuw in de eeuwen heen zijn ruzies en oorlogen ontstaan door een opgezet plan.
De geest van de mens is nu eenmaal erg manipuleerbaar, kijk naar reclames en marketing.
Wat je eens zou kunnen zien is de docu-serie van de VARA: “Vrijheid, blijheid en broederschap”:
http://vara.nl/Vrijheid-gelijkheid-broeders.10996.0.html
Vooral de derde aflevering is interessant

Frits
Frits
9 jaren geleden

Niets is wat het lijkt. De media is instaat om je een beeld in het hoofd te implanteren die zo sterk is dat je er in gaat geloven. Dit is niet nieuw. In de eeuwen heen zijn ruzies en oorlogen ontstaan door een opgezet plan.
De geest van de mens is nu eenmaal erg manipuleerbaar, kijk naar reclames en marketing.
Wat je eens zou kunnen zien is de docu-serie van de VARA: “Vrijheid, blijheid en broederschap”:
http://vara.nl/Vrijheid-gelijkheid-broeders.10996.0.html
Vooral de derde aflevering is interessant.

Erik
Erik
9 jaren geleden

Is het bij jullie doorgekomen dat The Farsight Institute op 11 september 2014 een documentaire heeft geopenbaard waarin dmv Remote Viewing waarschijnlijk het ECHTE verhaal achter 9/11 tevoorschijn komt?
is de $15 meer dan waard . . . http://vimeo.com/ondemand/19151

365Y
365Y
9 jaren geleden

Links of rechtsom , als een islamitische terreurgroep zelf op hun website vermeld dat zij het hebben gedaan waarom dan die verwarring, dan zijn complot theorieën niets meer of minder een stunt waarbij de verantwoordelijkheid op andere schouders komt te liggen dan zij die dit geclaimd hebben . Opvallend en vermeldingswaardig is dat deze terroristische groepering door deze onderzoekers nauwelijks op hun werkwijzes worden onderzocht , kan dit te maken hebben met de aard van hun ontevredenheid met meer dan alleen die verschrikkelijke dag ?

Over de aard van deze groeperingen gesproken , we kennen allemaal die berichten over ontploffende bommen , het intensive geweld en haat tegen “”het westen “” , waarom zou dit een ander verhaal moeten worden ? Was het misschien gebeurd om reden alle moslims uit te roeien ?

Als je met zulke parallelle theorieën begint , moet je wel weten waar het allemaal naar toe zou gaan leidden.. tot nu heb ik als ik het scherp zie , slechts wat het doel ervan betrof .. niet slechts het ontbreken eraan maar meer dan dat, integendeel , moslims worden door Amerika geholpen om van de terroristen (legaal of voor zichzelf uitgeroepen) !

Volgens mij moet iedereen nu wel constateren , waar hebben we het dan eigenlijk over , waar is toch hun en misschien ook uw gezonde verstand in deze – alles voor onze veiligheid = daarom minder vrijheid voor de getroffen burgers – als zijnde de beoogde uitkomst van hun ( schele onderzoekers ) theorie ?

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x