Homepagina » Financieel » Inkomen rijkste 100 mensen kan armoede 4 keer beëindigen
Inkomen rijkste 100 mensen kan wereldwijde armoede 4 keer beëindigen

Inkomen rijkste 100 mensen kan armoede 4 keer beëindigen

In een rapport voorafgaand aan het Economisch Wereldforum in Davos zegt Oxfam Novib dat de explosie van rijkdom de ongelijkheid in de wereld vergroot en een groeiend obstakel vormt om de armoede te beëindigen.

De rijkste 100 mensen verdienen ieder jaar 240 miljard dollar, volgens Oxfam 4 keer het bedrag dat nodig is om een einde te maken aan de armoede in de wereld.

Het inkomen van de rijkste 1 procent van de bevolking is de afgelopen 20 jaar met 60 procent gestegen. De economische crisis heeft de ongelijkheid verder aangewakkerd, aldus de niet-gouvernementele organisatie in het rapport The cost of inequality: how wealth and income extremes hurt us all (pdf).

Ontsporen

De concentratie van extreme welvaart smoort nieuwe economische activiteit en ondermijnt de bestaanszekerheid van steeds meer mensen. Ter vergelijking produceert de rijkste 1 procent van de bevolking 10.000 keer meer CO2 dan de gemiddelde Amerikaanse burger.

“Veel te veel samenlevingen ontsporen door de extreme groei in ongelijkheid,” zegt directeur Campagnes van Oxfam Novib Tom van der Lee. “De wereldleiders kunnen in Davos hun verantwoordelijkheid tonen en als eerste stap afspreken de ongelijkheid terug te dringen naar het niveau van 1990.”

Kleine elite

“Het economische systeem richt zich te veel op de belangen van een kleine elite, die profiteert van belastingparadijzen – zoals Nederland in een aantal opzichten zelf is – terwijl te veel mensen werkloos aan de kant zijn gezet,” gaat hij verder. “Onze leiders moeten dat omdraaien en zorgen dat het systeem werkt voor de hele mensheid.”

Naar schatting wordt een derde van het wereldwijde vermogen verborgen in belastingparadijzen. Door de routes voor belastingontwijking te breken zouden vele miljarden aan extra belastinginkomsten kunnen worden gegenereerd.

Bron: ANP, Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

49 reacties

 1. De kloof tussen arm en rijk zal alleen maar groter worden zolang ze met het % systeem blijven werken.

  Als iemand € 20,- p/u verdient en krijgt 1,2% verhoging of iemand krijgt € 8,- p/u
  zie de kloof al groeien, en daarna komen dezelfde percentages erboven op, dus het wordt NOG groter, en zolang dat niet veranderd, veranderd er NIETS.

  Los van het feit dat de bond moet “knokken” om 1,2% los te krijgen, krijgen bestuursleden of banken makkelijk verhoging van 2%, 3%, of meer.

  Nu vraag ik, waarom wordt dit oneerlijke systeem na zo’n lange tijd nog gehanteerd?

  Omdat er mensen zijn die de macht willen houden, en andere voor hun karretje willen blijven spannen.

  Wordt wakker, er veranderd toch niets.

  0 likes
 2. ze zouden beter een wet maken die superrijken ertoe dwingt om jaarlijks een klein percentage af te staan ten goede van al de minderbedeelden in de wereld zodat iedereen een degelijk leven kan hebben en niet in ellende hoeft te leven.schandalig dat er mensen zijn die alles voor zich houden.dit is ook een vorm van criminaliteit, namelijk egoïsme

  0 likes
 3. Dat willen de rijkste mensen niet dus bereid je maar vast voor op nog meer armoede. De cyclus zal zich blijven herhalen totdat de politici en beleidsmakers maar ook wij de lessen die geleerd moeten worden hebben geleerd. En zolang wij dat niet doen zullen er heel veel mensen leven in armoede en ellende, veel levens zullen niet tot volle bloei kunnen komen omdat het systeem dat niet toestaat.

  0 likes
 4. ze verdienen zoveel aan ons schapen, en wij die wakker zijn kijken naar fals flag documetaires, en zien dat het in elkaar is gezet, maar waarom laten ze ouders zien die staan te lachen als hun kind omgekomen is bij sand hook ? dat doen ze omdat ze weten dat we daar op letten en ze hopen dat de yanks kwaad worden en op de regering gaat schieten, en dat gaat het gebeuren de wakkeren gaan in een FEMA camp, kunnen ze orde uit chaos doen, presies wat ze willen.

  0 likes
 5. Tja .. je kàn de wereld verdelen in rijk en arm. In welvarend en gebrekkig. Oorlog en vrede.

  Maar is dat werkelijk waar het om gaat?
  Ik vraag het me al en tijd af.
  Ik vraag me af of het eerder gaat om de kansen te gebruiken.
  Soms zijn kansen ver weg en ongrijpbaar, en soms voor het oprapen.

  Kansen en mogelijkheden om je talenten te verdiepen.
  Meedoen aan je natuurlijke expressie.

  —> En die kans vooral ook een ander te gunnen.

  0 likes
 6. Ik heb gelezen dat deze superrijken wel veel weggeven aan o.a. armoedebestrijding zoals Bill Gates aan geboortebeperking doneert enzo, en er wordt ook veel gegeven zonder dat dat officieel bekend gemaakt wordt zoals door Warren Buffet en George Soros.
  Maar ja, het mag altijd meer natuurlijk!

  0 likes
 7. [quote name=”Herman de Graaf”]Tja .. je kàn de wereld verdelen in rijk en arm. In welvarend en gebrekkig. Oorlog en vrede.

  Maar is dat werkelijk waar het om gaat?
  Ik vraag het me al en tijd af.
  Ik vraag me af of het eerder gaat om de kansen te gebruiken.
  Soms zijn kansen ver weg en ongrijpbaar, en soms voor het oprapen.

  Kansen en mogelijkheden om je talenten te verdiepen.
  Meedoen aan je natuurlijke expressie.

  —> En die kans vooral ook een ander te gunnen.[/quote]

  Wij in Nederland kunnen praten over ”kansen”, maar dat is ook niet overal het geval. En als dat niet hoeft, waarom is het dan wel zo en zouden we dat moeten accpeteren??

  0 likes
 8. [quote name=”Redice”]ze zouden beter een wet maken die superrijken ertoe dwingt om jaarlijks een klein percentage af te staan ten goede van al de minderbedeelden in de wereld zodat iedereen een degelijk leven kan hebben en niet in ellende hoeft te leven.schandalig dat er mensen zijn die alles voor zich houden.dit is ook een vorm van criminaliteit, namelijk egoïsme[/quote]
  Het zijn juist die superrijken die de touwtjes nog in handen hebben en dus bepalen welke wetten worden ingevoerd. En zij zullen daarbij zichzelf echt niks ‘tekort’ doen. En ja, ook in mijn ogen zijn het grote criminelen, al zullen er mogelijk ook enkelen tussen zitten die het wel goed proberen te doen en tegengewerkt worden. Want: ‘Het moet in de familie blijven.’

  0 likes
 9. [quote name=”Powerzhea”]Ik heb gelezen dat deze superrijken wel veel weggeven aan o.a. armoedebestrijding zoals Bill Gates aan geboortebeperking doneert enzo, en er wordt ook veel gegeven zonder dat dat officieel bekend gemaakt wordt zoals door Warren Buffet en George Soros.
  Maar ja, het mag altijd meer natuurlijk![/quote]

  Bill gates is een schijnheilig flikker… Hij doet zich goed voor maar ondertussen komt die met slechte plannen o.a. mense overhale naar GMO voedsel te oogsten. Geloof me deze man probeert zich alleen goed voor te doen voorderest is die niet goed snik.

  0 likes
 10. De vraag WAAROM de rijken niet willen dat er nóg meer rijken bijkomen is eigenlijk éénvoudig te beantwoorden. Het antwoordt is niet leuk, maar wel de waarheid.

  AGENDA 21.

  Op dit moment verbruikt 20% van de (rijkere) mensen 80% van de ‘resources’ van deze aarde. Denk eens na wat er gaat gebeuren als de gigantische middenklasse die er komt vanuit China ook net zoveel gaat verbruiken in eten en materialistisch gaat worden als de Westerse samenleving?!

  DAT KAN DUS NIET! HET ETEN IS ER SIMPELWEG NIET!

  Het WATER wordt teveel verbruikt, en niet in op de juiste manier gebruikt. Het is niet in BALANS van de natuur. Het BALANS is verstoord.

  Op dit moment kijken we als een konijn in de koplampen van een naderende auto.

  De generaals van deze wereld (ook het pentagon) denken erover om een daadwerkelijke 3de wereld oorlog te ontketenen. Nucleaire bommen zullen worden ingezet. Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.

  Ergens…geef ik deze mensen gelijk.
  THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

  1. MAINTAIN HUMANITY UNDER 500,000,000 IN PERPETUAL BALANCE WITH NATURE.
  2. Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
  3. Unite humanity with a living new language.
  4. Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
  5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
  6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
  7. Avoid petty laws and useless officials.
  8. Balance personal rights with social duties.
  9. Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
  10. Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature.

  0 likes
 11. [quote name=”Herman de Graaf”]Tja .. je kàn de wereld verdelen in rijk en arm. In welvarend en gebrekkig. Oorlog en vrede.

  volgens mij kun je de wereldbevolking in 2 groepen verdelen.boer en koeien. nu zijn er ongeveer 2%boeren op deze werereld, de rest is koe.en zolang de koeien maar melk geven en denken dat de boer er is voor de koeien blijft alles zoals het is.

  0 likes
 12. [quote name=”Herman de Graaf”]Tja .. je kàn de wereld verdelen in rijk en arm. In welvarend en gebrekkig. Oorlog en vrede.

  Maar is dat werkelijk waar het om gaat?
  Ik vraag het me al en tijd af.
  Ik vraag me af of het eerder gaat om de kansen te gebruiken.
  Soms zijn kansen ver weg en ongrijpbaar, en soms voor het oprapen.

  Kansen en mogelijkheden om je talenten te verdiepen.
  Meedoen aan je natuurlijke expressie.

  —> En die kans vooral ook een ander te gunnen.[/quote]
  niet rijk worden over de rug van een ander en geen ellebogen werk,ze gaan over lijken en dit heeft niets te maken met kansen.

  0 likes
 13. [quote name=”J. Selten”]De kloof tussen arm en rijk zal alleen maar groter worden zolang ze met het % systeem blijven werken.

  Als iemand € 20,- p/u verdient en krijgt 1,2% verhoging of iemand krijgt € 8,- p/u
  zie de kloof al groeien, en daarna komen dezelfde percentages erboven op, dus het wordt NOG groter, en zolang dat niet veranderd, veranderd er NIETS.

  Los van het feit dat de bond moet “knokken” om 1,2% los te krijgen, krijgen bestuursleden of banken makkelijk verhoging van 2%, 3%, of meer.

  Nu vraag ik, waarom wordt dit oneerlijke systeem na zo’n lange tijd nog gehanteerd?

  Omdat er mensen zijn die de macht willen houden, en andere voor hun karretje willen blijven spannen.

  Wordt wakker, er veranderd toch niets.[/quote]

  uitspraak zalm in een interview,ik zit al 4 jaar op de nullijn,heb er niets bijgekregen.
  zalm heeft maar een loontje van 750.000 euro per jaar,zielig dat hij erniets heeft bijgekregen.

  0 likes
 14. Alle rijke moeten gewoon kapot. Je hebt niks aan die mensen. Zij zullen nooit genoeg krijgen van meer en meer en meer. Totdat er geen kracht meer is om het ze te geven. Zolang de massa tv blijft kijken en om 07.00 zn bed uit komt om zich klaar te maken voor werk verandert er niks.

  0 likes
 15. [quote name=”Powerzhea”]Ik heb gelezen dat deze superrijken wel veel weggeven aan o.a. armoedebestrijding zoals Bill Gates aan geboortebeperking doneert enzo, en er wordt ook veel gegeven zonder dat dat officieel bekend gemaakt wordt zoals door Warren Buffet en George Soros.
  Maar ja, het mag altijd meer natuurlijk![/quote]

  Dat dacht ik vroeger ook, enkel het is afleiding.
  Bill Gates doet hele verkeerde dingen, en de armoede wordt bewust in stand gehouden.

  0 likes
 16. Ach jongens, als je meer dan 4 boterhammen per dag wilt eten ben je eigenlijk straatarm..

  0 likes
 17. From Contact with Iarga. Stephan Denaerde

  “The question is not easily answered. The goal of the universal economic system is naturally the leveling of income, but that is not possible in the early stages of social stability. A material reward must be offered to stimulate a greater personal effort. A similar reward must also be offered to stimulate young people to complete the long studies necessary to reach high technological development, or to induce people to work harder or to accept more responsibility. “You must begin by determining a social minimum that everyone always receives and you must attempt to establish security for everyone, young and old. the social minimum must be free of any discrimination. You must also determine that the maximum and the combined income for a man and wife can never exceed four times the determined minimum.”

  0 likes
 18. [quote name=”m&m”][quote name=”Herman de Graaf”]Tja .. je kàn de wereld verdelen in rijk en arm. In welvarend en gebrekkig. Oorlog en vrede.

  Maar is dat werkelijk waar het om gaat?
  Ik vraag het me al en tijd af.
  Ik vraag me af of het eerder gaat om de kansen te gebruiken.
  Soms zijn kansen ver weg en ongrijpbaar, en soms voor het oprapen.

  Kansen en mogelijkheden om je talenten te verdiepen.
  Meedoen aan je natuurlijke expressie.

  —> En die kans vooral ook een ander te gunnen.[/quote]
  niet rijk worden over de rug van een ander en geen ellebogen werk,ze gaan over lijken en dit heeft niets te maken met kansen.[/quote]

  Beste m&m: je noemt precies het mis-gunnen dat mensen de kansen ontneemt om tot bloei te komen.
  Egoisme en dominantie misgunt anderen een kans.
  Zowel op kleine schaal (gezin) als op grote schaal (wereld).

  0 likes
 19. Het grootste probleem is niet het geld.
  Oppotten en er niets mee doen is het grootste probleem.
  Wat moet nou in godsnaam iemand met 70 miljard als je er niets of weinig mee doet.
  Geld is een betaalmiddel, gebruik het dan ook als zodanig.

  0 likes
 20. Bill Gates zorgt met zijn vaccinaties voor vroegtijdige sterfte van kinderen. Dat is het doel van de elite. De menheid uitdunnen

  0 likes
 21. Heb geduld mensen en wezens. Het systeem zal spoedig genoeg instorten en dan hebben de rijken niks meer aan hun eeuwenlange opgepotte geld. Alles zal vergaan en uit het as van de vernietiging en instorting zal er een eerlijke wereld worden opgebouwd. Heb geduld…

  0 likes
 22. [quote name=”Marinus”]Het grootste probleem is niet het geld.
  Oppotten en er niets mee doen is het grootste probleem.
  Wat moet nou in godsnaam iemand met 70 miljard als je er niets of weinig mee doet.
  Geld is een betaalmiddel, gebruik het dan ook als zodanig.[/quote]
  Het is óók een spaarmiddel. Ipv rente over het uitstaande bedrag zou er een antirente geheven kunnen worden wat oppotten ontmoedigd.. Dan maar weer in real gold gaan sparen…

  0 likes
 23. Wat moet iemand met 100 Miljoen, of 1 Miljard..ik snap dat echt niet.
  En die *economische crisis* waar hebben we het over..welke crisis, ga de supermarkt in.. karren vol met vreten zie je voorbij gaan.
  Crisis voor de banken misschien, of big buisiness, omdat ze niet meer 100 Miljoen winst maken maar 50 Miljoen.
  Ik kots van dit soort dingen, voedsel banken in Nederland, mensen die zo uitgeknepen worden, deurwaarders hebben het druk in Nederland.
  En dit soort tuig met honderd miljoen op een belasting eiland of rekening in Zwitserland loopt vrolijk rond.
  ER IS GENOEG VOOR IEDEREEN. ik kan het wel schreeuwen, pak die mijardairs aan..plunder hun accounts en ga landen op bouwen en mensen helpen aan water, voedsel en onderdak, gezondheid etc etc etc!.
  G*dv*rd*mme hoe lang gaat dit nog door??.

  Groet, beetje boze JD -)

  0 likes
 24. [quote name=”Willem”]De vraag WAAROM de rijken niet willen dat er nóg meer rijken bijkomen is eigenlijk éénvoudig te beantwoorden. Het antwoordt is niet leuk, maar wel de waarheid.

  AGENDA 21.

  Op dit moment verbruikt 20% van de (rijkere) mensen 80% van de ‘resources’ van deze aarde. Denk eens na wat er gaat gebeuren als de gigantische middenklasse die er komt vanuit China ook net zoveel gaat verbruiken in eten en materialistisch gaat worden als de Westerse samenleving?!

  DAT KAN DUS NIET! HET ETEN IS ER SIMPELWEG NIET!

  Het WATER wordt teveel verbruikt, en .

  Op dit moment kijken we als een konijn in de koplampen van een naderende auto.

  De generaals van deze wereld (ook het pentagon) denken erover om een daadwerkelijke 3de wereld oorlog te ontketenen. Nucleaire bommen zullen worden ingezet. Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.

  Ergens…geef ik deze mensen gelijk.
  .[/quote]
  Wie zijn eigenlijk volgens je die idioten uit het Midden-oost en waarom zijn gevaar voor jullie samenleving?

  0 likes
 25. [quote name=”Willem”]De vraag WAAROM de rijken niet willen dat er nóg meer rijken bijkomen is eigenlijk éénvoudig te beantwoorden. Het antwoordt is niet leuk, maar wel de waarheid.

  AGENDA 21.

  Op dit moment verbruikt 20% van de (rijkere) mensen 80% van de ‘resources’ van deze aarde. Denk eens na wat er gaat gebeuren als de gigantische middenklasse die er komt vanuit China ook net zoveel gaat verbruiken in eten en materialistisch gaat worden als de Westerse samenleving?!

  DAT KAN DUS NIET! HET ETEN IS ER SIMPELWEG NIET!

  Het WATER wordt teveel verbruikt, en niet in op de juiste manier gebruikt. Het is niet in BALANS van de natuur. Het BALANS is verstoord.

  Op dit moment kijken we als een konijn in de koplampen van een naderende auto.

  De generaals van deze wereld (ook het pentagon) denken erover om een daadwerkelijke 3de wereld oorlog te ontketenen. Nucleaire bommen zullen worden ingezet. Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.

  Ergens…geef ik deze mensen gelijk.
  THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

  1. MAINTAIN HUMANITY UNDER 500,000,000 IN PERPETUAL BALANCE WITH NATURE.
  2. Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
  3. Unite humanity with a living new language.
  4. Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
  5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
  6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
  7. Avoid petty laws and useless officials.
  8. Balance personal rights with social duties.
  9. Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
  10. Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature.[/quote]
  Totdat u zelf een bom op uw kop krijgt dan is het janken.

  0 likes
 26. KIELHALEN die rijkste 100!!

  0 likes
 27. [quote name=”Willem”] Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.
  [/quote]Zo… ook lekker discriminerend zeg. Het ook maar mensen? Mijn turkse buur had wel raad met je geweten!

  0 likes
 28. [quote name=”Nuncaut”]Bill Gates zorgt met zijn vaccinaties voor vroegtijdige sterfte van kinderen. Dat is het doel van de elite. De menheid uitdunnen[/quote]
  Ik vind dat nogal een beschuldiging. Dit gedrag van jou is nou precies de oorzaak van allerlei conflicten. Namelijk: het veroordelen van mensen/groepen zonder spoor van bewijs alleen maar omdat dat goed uitkomt in jouw eigen kleine wereldje. In wezen vertoon je agressief, gefrustreerd gedrag wat absoluut geen voorbeeld is voor iedereen die zichzelf spiritueel wil verbeteren. Het is eigenlijk PVV-kiezer gedrag, maar dan aan de andere kant van het spectrum.
  Probeer wat positiever te worden aub, ook in je eigen belang.

  0 likes
 29. En dan al die goed bedoelde acties voor de armen of hulpbehoevende mensen waarbij lieve kindjes hun centjes uit de spaarpot komen brengen…
  En de gewone burger moet zuiniger met energie omgaan, dure spaarlampen erin draaien en de verwarming 1 graad lager.
  En de elite… Zo’n Bill Gates die de Afrikaanse boer “super zaden” voor optimale landbouw aanbiedt maar de dure speciale bemesting is voor de rekening van de arme boer die dat helemaal niet betalen kan.
  Maar er klopt zoveel niet, ook op laag niveau maken genoeg mensen er een potje van. Hoe ziet het er over 100 jaar uit?

  0 likes
 30. [quote name=”WiseAss”][quote name=”Willem”] Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.
  [/quote]Zo… ook lekker discriminerend zeg. Het ook maar mensen? Mijn turkse buur had wel raad met je geweten![/quote]

  Ongeveer 92% van alle wereldwijde conflicten hebben te maken met diezelfde idioten uit het midden oosten en de oh zo vredige Islam.
  Gebaseerd op statistieken (en eigen ervaring) of is dat ook discrimineren?
  Er is namelijk een reden waarom diezelfde Turkse buurman hier woont en niet in het midden oosten toch?

  0 likes
 31. [quote name=”Annunaki”]Heb geduld mensen en wezens. Het systeem zal spoedig genoeg instorten en dan hebben de rijken niks meer aan hun eeuwenlange opgepotte geld. Alles zal vergaan en uit het as van de vernietiging en instorting zal er een eerlijke wereld worden opgebouwd. Heb geduld…[/quote]

  Een eerlijke wereld kan er alleen zijn zonder de mens.

  En waarom geduld hebben als alles volgens jou vergaat? Wij zijn er dan niet meer om uit de as te herrijzen Mr Wizard dus geduld hebben voor wat? Elysium?

  0 likes
 32. [quote name=”David”][quote name=”Annunaki”]Heb geduld mensen en wezens. Het systeem zal spoedig genoeg instorten en dan hebben de rijken niks meer aan hun eeuwenlange opgepotte geld. Alles zal vergaan en uit het as van de vernietiging en instorting zal er een eerlijke wereld worden opgebouwd. Heb geduld…[/quote]

  Een eerlijke wereld kan er alleen zijn zonder de mens.

  En waarom geduld hebben als alles volgens jou vergaat? Wij zijn er dan niet meer om uit de as te herrijzen Mr Wizard dus geduld hebben voor wat? Elysium?[/quote]

  Annunaki bedoeld dat het oneerlijke systeem op instorten staat en dat zal tijd worden ook!!!!

  0 likes
 33. [quote name=”David”][quote name=”WiseAss”][quote name=”Willem”] Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.
  [/quote]Zo… ook lekker discriminerend zeg. Het ook maar mensen? Mijn turkse buur had wel raad met je geweten![/quote]

  Ongeveer 92% van alle wereldwijde conflicten hebben te maken met diezelfde idioten uit het midden oosten en de oh zo vredige Islam.
  Gebaseerd op statistieken (en eigen ervaring) of is dat ook discrimineren?
  Er is namelijk een reden waarom diezelfde Turkse buurman hier woont en niet in het midden oosten toch?[/quote]
  Ha,bedoel je 92% van wereld overheden of van machthebbers en niet van de BEVOLKINGEN,
  gezien het feit dat het wereld is gedomineerd door het Elite dat jullie als schappen en koeien behandeld worden met een valse democratie en vrijheid,de bilderbergers kunnen je hierover beter informeren.
  De islam als ideologie is een van de grootste obstakel voor NWO want de islam is een echte godelijk boodschap en de NWO is wel een satanistische boodschap,en alleen met valse ideologie kunnen zij de mensen manipuleren en beheersen en als robotten gebruiken,daarom hebben zij de 11 september gepland en Al Qaida gecreëerd om een terroriste image van de islam te maken,zodat er een voldoen reden is om de ideologie van islam met hen sterkste wapen ter wereld aan te vallen en te vernietigen maar door gods wil zal dit hen niet lukken.

  0 likes
 34. Armoede mag niet beëindigd worden want armoede is Business. Armoede zal pas beëindigd worden als er een totale wereldmacht is die overal zijn rente uit kan halen. Ontwikkelingshulp bestaat al langer als 50 jaar maar er is niets veranderd. De banken zijn begonnen om die landen te plunderen om eigenaar te worden van hun grondstoffen. Dat gebeurd overal en dat gebeurd door het Vaticaan en zijn illuminatie leiders oftewel de 13 families die de wereld beheren en bepalen.

  Er is op het Internet veel te lezen en te horen over Vrijmetselaars (Freemasons) en de Jezuïeten die over de gehele wereld geïnfiltreerd zijn in geheime groepjes, regeringen, ESA, NASA, CIA, FBI, en dan over de gehele wereld in alle landen. Zo leid het Vaticaan de wereld!!

  0 likes
 35. [quote name=”Pascal”]Armoede mag niet beëindigd worden want armoede is Business. Armoede zal pas beëindigd worden als er een totale wereldmacht is die overal zijn rente uit kan halen. Ontwikkelingshulp bestaat al langer als 50 jaar maar er is niets veranderd. De banken zijn begonnen om die landen te plunderen om eigenaar te worden van hun grondstoffen. Dat gebeurd overal en dat gebeurd door het Vaticaan en zijn illuminatie leiders oftewel de 13 families die de wereld beheren en bepalen.

  Er is op het Internet veel te lezen en te horen over Vrijmetselaars (Freemasons) en de Jezuïeten die over de gehele wereld geïnfiltreerd zijn in geheime groepjes, regeringen, ESA, NASA, CIA, FBI, en dan over de gehele wereld in alle landen. Zo leid het Vaticaan de wereld!![/quote]
  Deze theorie die je hier opschrijft, is intussen zo veel te vinden op internet (dankzij copy/paste) dat het mainstream is geworden. Het is dus niet waar. Het is misschien jammer voor je, want nu kun je de Illuminati niet meer de schuld geven. Je bent dus gewoon zelf verantwoordelijk voor je eigen leven!

  0 likes
 36. [quote name=”David”][quote name=”WiseAss”][quote name=”Willem”] Het Midden-Oosten is een kruitvat vol idioten die een gevaar zijn voor onze samenleving.
  [/quote]Zo… ook lekker discriminerend zeg. Het ook maar mensen? Mijn turkse buur had wel raad met je geweten![/quote]

  Ongeveer 92% van alle wereldwijde conflicten hebben te maken met diezelfde idioten uit het midden oosten en de oh zo vredige Islam.
  Gebaseerd op statistieken (en eigen ervaring) of is dat ook discrimineren?
  Er is namelijk een reden waarom diezelfde Turkse buurman hier woont en niet in het midden oosten toch?[/quote]

  Een joodse poppenspeler ?? David is een joodse naam.

  0 likes
 37. Ach ja mensen tegen elkaar opzetten zijn ze de wiz in .Dit laat zich hier mooi uitspelen.Maar ik denk niet dat degene die vinden dat de aarde te vol is met mensen zichzelf binnenkort uit het leven halen .Opgeruimd staat netjes denk ik dan maar weer.Deze mensen schijnen te denken bovenaan te staan ?Een ander mag wel dood maar als het de beurt aan jou dan ook daadwerkelijk is ,dan is het niet eerlijk ?Ik heb het over mensen die het eens zijn met depopulatie ,ik zou zeggen begin bij jezelf stel het goede voorbeeld.

  Dus wanneer je deze elite uitschakel hun hun geld afneemt en het ten goede van de wereld bevolking laat komen is alles opgelost toch .Klaar als een klontje.Want ik zou zeker niet willen en moet er al helemaal niet aan denken ,dat wanneer je depopuleerd ,er een groep mensen die het overleeft alleen maar psychopaten zullen zijn.Lekker voorbeeld voor mensheid is dit nu.Ik zie liever dat mensen het overleven die daadwerkelijk met de wereld begaan zijn.En niet de psychopaten die nu aan de leiding gaan.En de wereld als speelplaats maken voor hun eigen gewin, en deze wereld met al wat leeft zeker niet zullen beschermen .Dit doen ze nu ook niet anders had je geen stompzinnige oorlogen en dergelijke.In plaats daarvan had je een vrije dialoog.En hadden we allang schone energie de kennis die hun verborgen houden is niet voor een betere wereld ,nee die is voor hun wereld wanneer jij er dus vanaf bent.En ik zie het liever andersom hun eraf en de problemen die er zijn kunnen we oplossen voor nu en in de toekomst ,maar dan moet je wel eerst van de psychopaten verlost zijn die nu alles tegenhouden.De meeste mensen zijn humaan ,de 1% zijn de geen die over lijken gaan,en zichzelf alle vrijheden toeschrijven die jij dus niet mag hebben ,terwijl je net zoveel bent en misschien zelfs nog meer maar zeker niet minder dan dat.

  0 likes
 38. [quote name=”Theo Ering”][quote name=”Pascal”]Armoede mag niet beëindigd worden want armoede is Business. Armoede zal pas beëindigd worden als er een totale wereldmacht is die overal zijn rente uit kan halen. Ontwikkelingshulp bestaat al langer als 50 jaar maar er is niets veranderd. De banken zijn begonnen om die landen te plunderen om eigenaar te worden van hun grondstoffen. Dat gebeurd overal en dat gebeurd door het Vaticaan en zijn illuminatie leiders oftewel de 13 families die de wereld beheren en bepalen.

  Er is op het Internet veel te lezen en te horen over Vrijmetselaars (Freemasons) en de Jezuïeten die over de gehele wereld geïnfiltreerd zijn in geheime groepjes, regeringen, ESA, NASA, CIA, FBI, en dan over de gehele wereld in alle landen. Zo leid het Vaticaan de wereld!![/quote]
  Deze theorie die je hier opschrijft, is intussen zo veel te vinden op internet (dankzij copy/paste) dat het mainstream is geworden. Het is dus niet waar. Het is misschien jammer voor je, want nu kun je de Illuminati niet meer de schuld geven. Je bent dus gewoon zelf verantwoordelijk voor je eigen leven![/quote]
  Hmm,bedoel je dat het niet waar is omdat dit een mainstream geworden??waar basseert je dit op ??En als hij zelf verantwoordelijk voor eigen leven,bedoel je dat zijn leven in gevaar loopt???

  0 likes
 39. De armste 1% van de bevolking zou alles kunnen veranderen indien ze in opstand kwamen. Alleen, die lui zijn zo arm: arm aan geld, arm aan idee-en, arm aan moed, arm aan inzicht, arm aan durf, arm aan energie, arm aan alles. En zalig zijn ze ook niet.

  0 likes
 40. [quote name=”abtach”][quote name=”Powerzhea”]Ik heb gelezen dat deze superrijken wel veel weggeven aan o.a. armoedebestrijding zoals Bill Gates aan geboortebeperking doneert enzo, en er wordt ook veel gegeven zonder dat dat officieel bekend gemaakt wordt zoals door Warren Buffet en George Soros.
  Maar ja, het mag altijd meer natuurlijk![/quote]

  Dat dacht ik vroeger ook, enkel het is afleiding.
  Bill Gates doet hele verkeerde dingen, en de armoede wordt bewust in stand gehouden.[/quote]
  Bill Gates is groot voorstander van de-populatie.

  0 likes
 41. Dit stond vandaag ook op het laatste nieuws.Dat is een commerciele nieuwssite,me dunkt.

  0 likes
 42. [quote name=”k”]Dit stond vandaag ook op het laatste nieuws.Dat is een commerciele nieuwssite,me dunkt.[/quote]

  Zij lezen ook Niburu.

  0 likes
 43. [quote name=”Theo Ering”]
  Deze theorie die je hier opschrijft, is intussen zo veel te vinden op internet (dankzij copy/paste) dat het mainstream is geworden. Het is dus niet waar. Het is misschien jammer voor je, want nu kun je de Illuminati niet meer de schuld geven. Je bent dus gewoon zelf verantwoordelijk voor je eigen leven![/quote]
  Dit slaat echt nergens op wat je hier zegt, theo.

  Echt helemaal nergens.

  Dus omdat het volgens jouw copy/paste is dan is het niet waar.

  Denk zelf toch na. Dan is het niet zo moeilijk om te begrijpen dat dit zeker wel de waarheid is.

  Bepaalde delen van de wereld wordt extra in armoede gehouden zodat ze deze landen kunnen plunderen van bijv. hun grondstoffen. Ze kunnen er heel goedkoop arbeid uit halen. Ze kunnen er ‘zogenaamd’ ziektes bestrijden (goede verdienste voor de farmacie), etc etc.

  Dat je dat niet inziet. En er gewoon domweg vanuit gaat dat het allemaal niet waar is.

  Hoe naief kun je zijn. Kijk alleen maar op een gemiddelde werkvloer.. hoe vies sommige managers zijn.. wat een kontelikkers. Wat zij wel niet doen voor hun ‘baasje’. Alleen om hoger op te komen of een schouderklopje. ‘t is het zelfde als goudkoorts, maar dan MachtsKoorts! Dan wil jij niet weten hoe het bij de hele grote corporaties aan toe gaat. Die gaan over lijken! Gehele landen en culturen worden totaal uitgebuit. Ben je blind ofzo?!

  En deze zin geld voor ons allemaal die niet in die zogenaamde TOP 1 procent zitten.
  “Geld is niet gemaakt om te hebben, anders hadden we allen wel geld!”

  Denk maar eens goed na over die laatste zin. Velen snappen ‘m niet. Maar hij is diep en helaas voor nu is het waarheid.

  0 likes
 44. [quote name=”Broom”]De armste 1% van de bevolking zou alles kunnen veranderen indien ze in opstand kwamen. Alleen, die lui zijn zo arm: arm aan geld, arm aan idee-en, arm aan moed, arm aan inzicht, arm aan durf, arm aan energie, arm aan alles. En zalig zijn ze ook niet.[/quote]

  Makkelijk praten vanuit je warme huisje he?

  0 likes
 45. Ratten zijn altijd dol op geld.

  0 likes
 46. De trouwste hondjes van de grote baas snappen niet dat hun leven nog meer dan die van welke dan ook in gevaar zijn.

  Wanneer je kijkt naar de grootste dictaturen zoals bijvoorbeeld die van Hitler ,was hij nog het bangste voor degene die voor hem vochten.

  Dit geld eigenlijk voor iedere dictatuur.Bezint eer ge begint.Als je leider jou niet meer vertrouwt wat gebeurt er dan ?

  Mensen kunnen wel blind en doof blijven ,en ik kan praten totdat ik blauw wordt.Als men ontwetend wilt blijven uit angst beseffen ze vaak zelf niet dat hun in de voorhoede staan ,en wanneer de voorhoede jou niet meer vertrouwt wat gebeurt er dan ?

  De keuze is altijd aan het individu ,maar laat deze wel overwogen zijn want van kant switchen tijdens een oorlog zal moeilijk zijn ,zelfs meer dan bijna onmogelijk.

  1 ding weet ik wel ,ik kan in ieder geval mijn hoofd recht houden tegenover mijn kinderen en later misschien de hunne en ook tegen de rest van de wereld.

  En jij ?

  0 likes
 47. Ras, ratten zijn helemaal niet dol op geld, want dat kunnen ze niet eten.
  De mensen die jij bedoelt zijn juist het tegenovergestelde van wat ratten zijn, want ratten zijn juist heel sociaal.
  Mensen vergelijken met dieren slaat vaak de plank mis, vooral de rat en wolf krijgen vaak menselijke trekjes die nergens op slaan, maar wat deze dieren al wel veel ellende heeft bezorgt.
  lekker even off topic.

  0 likes
 48. [quote name=”Broom”]De armste 1% van de bevolking zou alles kunnen veranderen indien ze in opstand kwamen. Alleen, die lui zijn zo arm: arm aan geld, arm aan idee-en, arm aan moed, arm aan inzicht, arm aan durf, arm aan energie, arm aan alles. En zalig zijn ze ook niet.[/quote]
  Zou het dan niet mooi zijn wanneer de mensen die rijk zijn: rijk aan geld, rijk aan idee-en, rijk aan moed, rijk aan inzicht, rijk aan durf, rijk aan energie, rijk aan alles, hun rijkdom deelden. Persoonlijk hunker ik naar wijsheid en ben iedereen die zijn wijsheid met mij wil delen dankbaar. Alleen door het goede te delen breidt het zich uit.

  0 likes
 49. Het rijke westen heeft zijn rijkdom in eerste instantie te danken aan de ontwikkeling van wapens. Hiermee konden ze andere volken onderdrukken. Macht uitoefenen en slavernij in gang zetten…De machtstructuur uit de koloniale tijd is nog steeds aanwezig. De rijke landen kunnen enkel rijk zijn omdat de rest arm is. Zonder lage lonen landen zouden wij de nieuwste iPhone ook niet kunnen kopen.
  Wij staan op de schouders van reuzen. Oordelen de wereld alsof we deze zelf veroverd hebben…maar in werkelijkheid deden we niets…elke generatie groeit op in nog grotere welvaart zonder het zelf te beseffen. Verveling, luiheid en arrogantie manifesteren zich omdat we simpelweg teveel tijd over hebben. Alles wordt voor ons bedacht door grote bedrijven met veel geld en met reclame ons doen geloven dat wij al die spullen nodig hebben.
  Er is geen werkelijk offer gebracht zodat de beloning geen echte waarde heeft…
  Lijden komt voort uit verlangen (Boeddha) Wie niets verlangt heeft niets nodig…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

ziekenhuis

Corona: Man maakt foto’s in ‘leeg’ ziekenhuis, moet 3 maanden de cel in

Een man die twee uur heeft rondgelopen ...

5G

5G veroorzaakt coronavirus? Deze theorie gaat viraal op WhatsApp

Een theorie die stelt dat 5G de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.