Homepagina » Buitenland » VIDEO: Australiër spreekt vloeiend Chinees na coma
VIDEO: Australiër spreekt vloeiend Chinees na coma

VIDEO: Australiër spreekt vloeiend Chinees na coma

Ben McMahon uit de Australische stad Melbourne lag na een zwaar auto-ongeluk een week in coma. Toen hij weer bij kennis kwam, sprak hij vloeiend Mandarijn, in de volksmond vaak Chinees genoemd.

Hij schreef in het Mandarijn op een briefje ‘Ik hou van mijn moeder’, ‘ik hou van mijn vader’ en ‘ik word weer beter’. De 22-jarige McMahon kon de dagen erna alleen nog maar Mandarijn spreken.

“Ik was me er niet bewust van dat ik Mandarijn sprak, zei hij. “Het kwam gewoon uit mijn mond en voelde het meest natuurlijk.” De man begon naar verluidt Mandarijn te spreken toen een verpleegkundige met een Aziatisch uiterlijk voor hem zorgde.

Hoewel McMahon op school ook Mandarijn leerde, sprak hij de taal niet vloeiend. De Australiër presenteert inmiddels een televisieshow in het Mandarijn en is verhuisd naar Shanghai.

[Metro, The Project]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andries
Andries
6 jaren geleden

Zou die ook vloeiend nederlands gaan praten als ik hem een dreun geef?

Hendrik
Hendrik
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

Het is zo belachelijk om die “wetenschapper” bezig te horen met een zogenaamd plausibele verklaring hoewel we natuurlijk totaal niet weten wat er precies gebeurd is en waarom. Er zijn geen aanwijsbare hersengebieden die te maken hebben met een specifieke taal. Je kunt niet zeggen: dit gebied is verantwoordelijk voor Engels en dat gebied voor Mandarijn. Onderzoekers hebben jarenlang geprobeerd aan te wijzen waar herinneringen liggen opgeslagen in de hersenen en dat mislukte volledig omdat herinneringen simpelweg niet in het brein worden opgeslagen maar in het Veld.

Onze hersenen zijn ook niet het centrale besturingssysteem van ons lichaam, ze vormen slechts een ontvanger en die ontvanger kan informatie downloaden uit het Veld. Om die reden kon een Zweedse vrouw, die als kind nog nooit had gehoord over Anne Frank en die haar boeken nog nooit had kunnen lezen omdat ze er nog niet waren in de jaren ’50, precies haar weg vinden naar het huis van Anne Frank toen ze met haar ouders Amsterdam bezocht terwijl ze als kind al vertelde dat haar eigenlijke naam Anne Frank is.

Deze Zweedse vrouw zou je de reïncarnatie kunnen noemen van Anne Frank. Wat er werkelijk gebeurt is dat sommigen mensen een gevoeligere ontvanger hebben voor de herinneringen en kennis die liggen opgeslagen in het Veld. Toen Anne Fran stierf werden haar hersenen weliswaar afgebroken, maar de herinneringen zijn bewaard gebleven en dat gebeurt bij iedereen.

Op dezelfde wijze kunnen mensen zich (delen) van vorige levens herinneringen hoewel die herinneringen vaak moeilijk te bereiken zijn, vergelijkbaar met de moeilijkheden die mensen ervaren wanneer ze zich een droom willen herinneren. Vele mensen beweren dan ook dat ze zelden of nooit dromen terwijl bewezen is dat dat echt niet kan.

Ome Joop
Ome Joop
Reactie op  Hendrik
6 jaren geleden

Hendrik, van alle reacties zit je serieus het dichtst bij de echte waarheid, laat de rest maar lekker l#llen.

Hendrik
Hendrik
Reactie op  Ome Joop
6 jaren geleden

Emotionele hysterie

Men leest iets wat men niet kan / wil / mag snappen. De vermeende en aangeleerde incongruentie die dan blijkbaar ontstaat lijkt een uitnodiging te vormen voor vijandigheid. Iets niet snappen staat kennelijk gelijk aan een soort oorlogsverklaring en dus moet er worden gestreden. Emotionele hysterie.

Is het niet fascinerend om te zien hoe het beoogde doel van de overheid om verdeeldheid te zaaien erg goed werkt? Emotionele onvolwassenheid werkt erg goed om grote groepen achter zich te krijgen. Je ziet dat mensen via de media en TV-programma’s leren om veel waarde te hechten aan compleet irrationele emoties. We willen gekibbel en ruzie zien op TV! Dat was bv. goed te merken toen dat vliegtuig boven Oekraïne net uit de lucht was gevallen. Nu hoor je dan dat het allemaal wel meeviel met de netheid waarmee de lijken en persoonlijke bezittingen werden opgeruimd. Maar altijd weer toch eerst die hysterie, want dat is blijkbaar heel belangrijk.

Mensen krijgen de indruk dat omgang met (onbekende) anderen bijna altijd gepaard moet gaan met strijd en verzet en dat is meestal de overheersende toonvoering op internet. Mensen zoeken naar exacte kopieën van zichzelf en kunnen alleen maar horen wat ze verwachten te horen. Al de rest moet blijkbaar als potentieel vijandig worden gezien en dat moet worden aangevallen. Het waarheidsgehalte dat we hebben leren hechten aan onze eigen indrukken is ook opmerkelijk, niet?

Faith
Faith
Reactie op  Hendrik
6 jaren geleden

De domme massa reageert precies zoals de mainsteam media wil dat mensen denken en reageren. Kortzichtig, graag je eigen intuitie uitschakelen, voorgekauwde meningen die je over hoort te nemen, verboden zelf na te denken, dat doet de msm voor ze en ze slikken het voor zoete koek. En ze houden er wel zo star aan vast dat je de indruk krijgt dat ze vooral baat bij het oude systeem hebben. Dat houd hoe dan ook op maar dat gaan ze vanzelf wel zien. Dat hoeft niemand hier en nu ter plekke te bewijzen.

Dr. Why
Dr. Why
Reactie op  Hendrik
6 jaren geleden

ah, man, hij had gewoon al Chinees geleerd en die dreun op z’n kop heeft wat verbindingetjes in z’n hersenen dooreengeklutst. Meer is daar niet aan.

Dat veld van u is pas pseudowetenschap. Gelanceerd door Rupert Sheldrake. Al is het idee niet nieuw, en heeft Sheldrake het gewoon wat opgepoetst.

Ome Joop
Ome Joop
Reactie op  Dr. Why
6 jaren geleden

Nee joh, allemaal slap gel#l! Wat Sheldrake beweert hoeft niet per sé onwaar te zijn. Hij noemt het veld alleen maar Morfogenetische velden waar alle informatie in opgeslagen wordt. En dat veld is er, het bestaat.
Onderstaande info heb ik eerder al op deze site gezet, zoek het daar maar mee uit wat mij betreft en dan zullen we eens kijken of je wijzer geworden bent. Daarna praten we pas verder!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ervin_L%C3%A1szl%C3%B3

http://www.youtube.com/watch?v=8GSO2SlPN80

Dr. Why
Dr. Why
Reactie op  Ome Joop
6 jaren geleden

dus die Ervin László heeft een hypothese dat er zo’n veld is. Een hypothese in de wetenschap is een idee waar vooralsnog geen spat bewijs voor is. Hypotheses kunnen leiden tot een theorie, dus ik ben helemaal pro. Zolang maar duidelijk is dat een hypothese niet meer dan een speculatief idee is.

De man is een filosoof, geen fysicus of wat dan ook. Filosofie is voor cafépraat met moeilijke woorden. Zoals ik al zei, geen van die ideeën is nieuw, en bewijs is er niet.

Dus, eerst even aantonen dat zo’n veld er is, en dan praten we verder.

Dat filmpje barst van de pseudowetenschappers. Not impressed.

Ah, en ik ben meer dan wijs genoeg. Wat jij met wijs bedoelt is dat ik jouw visie moet steunen 🙂

Zoidberg
Zoidberg
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

Hij zal je wellicht daarna in perfect nederlands voor alles en nog wat kunnen uitmaken. 🙂

days of our lives
days of our lives
6 jaren geleden

Maar één manier om dat uit te vinden Andries.
Doen!

Remco
Remco
6 jaren geleden

Nou dit lijkt me wel heel vreemd en onwaarschijnlijk dat dit mogelijk is.
Wel een leuke manier om de aandacht te trekken.
Meestal gaan je hersenen er flink op achteruit als je een flinke klapper maakt.

Dimmer
Dimmer
Reactie op  Remco
6 jaren geleden

Als dat zo is en het gebeurd bij ons dan zullen wij op zn Bels gaan praten denk 😉

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Het zou wel schelen in de kosten voor talencursussen.
Australië wordt steeds slimmer, hahaha… Zou hij chinezen in zijn familie hebben ? Overerfelijkheid ?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

Zoiets gebeurt ook wel vaker bij een past life regression. Coma, diepe hypnose zitten dicht op elkaar dus lijkt me eerder dat daar een verband ligt dan die zomaar uit de lucht gegrepen mogelijke verklaring van die doctor die natuurlijk wel weer gebracht wordt als feit ipv speculatie. Als die verklaring zou kloppen is het wel vreemd dat hij nu wel weer Engels spreekt als voorheen. Met hersenbeschadigingen zoals hij beschreef zou je toch op z’n minst moeite met Engels verwachten. En dat je een taal beter zou gaan beheersen door schade aan dat deel van je brein dat voor taal is ingericht ligt ook echt niet voor de hand maar als een doctor dat zegt natuurlijk wel hè.

Hendrik
Hendrik
6 jaren geleden

Zelfs als dingen gewoon voor hun neus gebeuren gaan mensen toch nog ontkennen wat niet past binnen het aangeleerde plaatje van wat hoort en wat niet :-). Fascinerend om te ervaren!

Deze gebeurtenis geeft trouwens eens te meer aan hoezeer bewustzijn en herinneringen niet afhangen van de werking van het fysieke brein. Eben Alexander, een ‘harde’ wetenschapper met 20 jaar ervaring op het vlak van neurochirurgie, heeft niet lang geleden 7 dagen in een diep coma gelegen waarbij de neocortex volledig was uitgeschakeld als gevolg van een bacteriële infectie. Volgens de dominante visie van het wetenschappelijk materialisme zou deze persoon ten eerste zeer weinig kans hebben om nog tot leven te komen (en als het zou gebeuren, dan als kasplant) en ten tweede is daarbij iedere vorm van ervaring, geheugen of hallucinatie uitgesloten volgens dezelfde, duidelijk beperkte, ‘wetenschappelijke’ opvatting. Wat blijkt? Hij komt weer tot leven, tegen iedere verwachting in, en herstelt zeer snel en kan zelfs opmerkelijk snel na zijn coma weer praten. Hij beschrijft zijn wonderbaarlijke ervaringen in een boek; ervaringen die zeer veel lijken op een bijna-doodervaring.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Hendrik
6 jaren geleden

Je trekt behoorlijk wat foutieve conclusies om je verhaal te rechtvaardigen.

“Volgens de dominante visie van het wetenschappelijk materialisme zou deze persoon ten eerste zeer weinig kans hebben om nog tot leven te komen (en als het zou gebeuren, dan als kasplant)”

Grote kans om als kasplant te “ontwaken”, maar geen zekerheid. Dit is gezwets in de ruimte. Het feit dat het sommige mensen lukt om (een zekere mate van) bewustzijn terug te krijgen, bewijst de onzin van jouw bewering. De wetenschap zal nooit claiemen dat dit onmogelijk is.

“en ten tweede is daarbij iedere vorm van ervaring, geheugen of hallucinatie uitgesloten volgens dezelfde, duidelijk beperkte, ‘wetenschappelijke’ opvatting.”

Ook hierin sla je de plank volledig mis. Aangezien je suggereert vanuit wetenschappelijke bronnen te spreken, zou ik je kunnen verzoeken die wetenschappelijke bronnen met deze expliciete beweringen aan te dragen. Maar die moeite mag je jezelf besparen hoor: die ga je niet vinden.

“Wat blijkt? Hij komt weer tot leven, tegen iedere verwachting in, en herstelt zeer snel en kan zelfs opmerkelijk snel na zijn coma weer praten. Hij beschrijft zijn wonderbaarlijke ervaringen in een boek; ervaringen die zeer veel lijken op een bijna-doodervaring.”

Is er überhaupt een vaststaande definitie van een BDE? Iedere “ervaringsdeskundige” komt weer met een ander verhaal, sommigen zijn zelfs volledig tegenstrijdig aan elkaar. Gemeenschappelijke deler zijn hooguit de uiteenlopende vormen van hallucinaties, maar dan kun je een trip op bepaalde drugs ook een BDE noemen. Ook uit die ervaringen spreken sommigen van een connectie met het bovennatuurlijke of goddelijke.

Er zijn overigens genoeg mensen die ook een BDE-achtige ervaring hebben gehad bij veelvuldig slaaptekort. Er was dan geen sprake van een levensbedreigende situatie (evenals bij veel trips op drugs), dus het bijna-dood gebeuren gaat hier niet op. In bepaalde onderzoeken werden deze ervaringen ook bij proefpersonen opgewekt. Het is een proces in de hersenen.

Tot slot: er bestaan geen gradaties van dood. Dood betekent dat je hart het definitief heeft begeven en niets er tussenin. Bestaat er eigenlijk een bijna-levend ervaring?

Je hele verhaal is op drijfzand gebaseerd.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

Ik vraag me af waarom je Hendrik zo moet afvallen?
Ik vraag me ook af waarom je het nodig vindt om een ietwat anekdotisch verhaal om zijn mening mee weer te geven uit elkaar getrokken moet worden om vervolgens in detail te treden over zaken die eigenlijk niks met z’n verhaal te maken hebben?
Ik vraag me tevens af waarom iemand die zo in detail wil treden vervolgens zo’n ongelooflijke vage uitspraken doet als “de wetenschap” ook nog op een manier alsof dat een zelf bewuste entiteit is?
Ik vraag me vervolgens af waarom je het nodig vindt om iemand anders op te leggen dat hij wetenschappelijke bonnen moet aandragen terwijl hij niet degene is die “de wetenschap” neerzet als een zelfbewuste entiteit die zelfs uitspraken doet?
Daarna moet ik mij afvragen waarom je de term bijna-doodervaring denkt te moeten ontleden? Het is inderdaad een breed begrip echter is er wel een bepaalde consensus dat de term verwijst naar een geestelijke uittreding uit ons stoffelijke lichaam onder omstandigheden waarbij de dood van dit stoffelijke lichaam dichtbij is. Geestelijke uittredingen kunnen idd ook op andere manieren optreden. Dat daarbij bepaalde hersenactiviteit waar te nemen is, is niet meer dan logisch. Maar om vervolgens te beweren dat het enkel een proces in de hersenen is, is pure speculatie. Of hier ooit wetenschappelijk uitsluitsel over te geven valt? Ik weet het niet. Wellicht is het onmogelijk net als een karakter in een virtuele/holografische wereld/matrix niet kan waarnemen wat daarbuiten gebeurt.
Uiteindelijk vraag ik mij af hoe je tot je “tot slot” komt gezien die “god” die jij “de wetenschap” noemt toch duidelijk een niet zo’n strakke lijn laat zien wbt de dood namelijk van EHBO activiteiten tot mummies waarbij het hart weer opgang gebracht wordt?

En niet te vergeten in het begin was er dood.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  eNdEmiOn
6 jaren geleden

Dat zijn een hoop vragen. Ik hoop dat je de antwoorden vindt.
Ik gaf slechts een reactie op het verhaal van Hendrik.

Hendrik
Hendrik
Reactie op  eNdEmiOn
6 jaren geleden

Het gaat hier op deze site gewoon om de uitwisseling van eens een keer wat andere zaken dan de gebruikelijke dingen die we al vaak genoeg horen of zien in de media of tijdens de dagelijkse gesprekken met anderen. Het gaat niet om boodschappen aan wiens persoonlijke adres dan ook. Emotionele onvolwassenheid is natuurlijk wel een veel gezien en wijd verbreid en geaccepteerd verschijnsel waarbij de illusie van “ik” tegen “jou” moet worden versterkt. Er is helemaal geen “ik” en geen “jij”, dat zijn alleen aangeleerde en met onszelf afgesproken verhalen, er IS alleen.

Ervaringen omzetten in woorden lijkt bovendien zo vanzelfsprekend en makkelijk, maar ja, het is niet voor niets dat zoveel mensen zoveel moeite hebben met taal, spelling, enz. Taal is niets anders dan een abstractie en is doorspekt met symbolen waarvan de conceptuele invulling doorlopend verandert. Nagaan of we het allemaal wel over hetzelfde hebben is nagenoeg onmogelijk en het gebeurt in de praktijk dan ook zelden of nooit. We kunnen dit wel blijven doen want kennelijk vinden we het leuk, hoewel er maar een enkele oplossing is, namelijk gewoon accepteren. Vooral “jezelf” accepteren.

Iedere waarneming gebeurt via ons perceptuele systeem dat meteen allerlei indrukken en invullingen voorstelt. Waar komt dat vandaan? Stel dat je chocolade eet, kan je dan sturen wat je ervaart? Niet echt. De vraag is natuurlijk: waarom en hoe ervaren we wat we ervaren? Waarom is er zoiets als een eerste indruk? Hoe komt het dat onze indrukken ook zo echt lijken? Waarom geloven we zo sterk in wat we menen? Waarom denken we iemand te “kennen” op basis van een beetje informatie en vooral veel invullingen? Het is op zich een wonder dat zich dagelijks constant afspeelt.

Roos Terwan
Roos Terwan
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

Er was geen sprake van een zekere mate van Bewustzijn bij dr Eben Alexander.`Hij is weer volkomen in orde en overtuigd van wat hij ervaren heeft ,dat het hart wel ophoudt te kloppen maar ons bewustzijn blijft bestaan.Hij heeft iemand ontmoet die met hem mee reisde, een meisje .Hij was een geadopteerd kind en zoekt na zijn ervaring kontakt met zijn familie ,dan blijkt dat hij een biologische zuster had die overleden was.Als hij later een foto te zien krijgt ,herkent hij het meisje dat met hem mee reide in de andere dimensie.Ook het boek Eindeloos bewustzijn van dr Pim van Lommel is de moeite om eens te lezen misschien.

Zoidberg
Zoidberg
6 jaren geleden

Als hij nu perfect chinees praat kan hij dan even mijn bestelling komen opnemen?
Heb zin in een goeie Foe Yong Hai met alles d,rop en d,r aan ….

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Zoidberg
6 jaren geleden

Klinkt als een geweldig idee… 😉

Roos Terwan
Roos Terwan
Reactie op  Zoidberg
6 jaren geleden

Wat een kinderachtige reactie.
Als je er niet in gelooft prima.Lees eens het boek Eindeloos Bewustzijn van Dr Pim van Lommel en de vele andere boeken.

x

Check Also

WHO

WHO-hoofdwetenschapper waarschuwt: ‘Geen bewijs dat coronavaccin virusoverdracht voorkomt’

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd dat er ...

gates

Maak je borst maar nat: Bill Gates verwacht over 3 jaar een nieuwe pandemie

Hoe ziet de wereld eruit na Covid-19? ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x