Archeologie

Bevond het verloren Atlantis zich in Bolivia?

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Salar de Uyuni, de op één na grootste zoutvlakte ter wereld, en de naburige berg Pampa Auallagas herbergen mogelijk de verloren stad Atlantis. Dat stelt voormalig fotoanalist van het Britse leger en auteur Jim Allen. Hij bestudeerde satellietbeelden van de zoutvlakte (foto) en zag een aantal opmerkelijke overeenkomsten tussen de regio en Plato’s beschrijvingen van Atlantis.

Plato verwijst niet alleen naar het continent Atlantis, maar ook naar een eilandstad met de naam Atlantis. Enkel de stad zou in één dag en één nacht zijn gezonken. Allen theoretiseert dat Zuid-Amerika het continent Atlantis is en dat de gezonken eilandstad op Pampa Auallagas was gevestigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Volgens Plato was het continent Atlantis net zo groot als Noord-Afrika en Azië tezamen. Dat komt aardig overeen met de omvang van Zuid-Amerika, legt Allen uit. Daarnaast werd het continent gescheiden door een vlakte, aldus Plato. Deze vlakte zou kunnen verwijzen naar de Salar de Uyuni. Ook in dit geval komen de afmetingen overeen.

De stad Atlantis was volgens Plato een streng geometrisch uitgebouwd systeem van concentrische cirkels met om beurten een ommuuurd eiland en een kanaal. Het hoofdeiland was helemaal ingesloten door een cirkelvormig kanaal.

Op de top van Pampa Auallagas zijn deels geërodeerde cirkels gevonden. Als het water in het nabijgelegen Poopomeer hoger had gestaan, zouden de ringen op Pampa Auallagas zijn gevuld met water en middels een kanaal met het meer zijn verbonden. Het aantal ringen en de afmetingen ervan komen volgens Allen overeen met de beschrijving die Plato gaf van Atlantis.

De tempelmuren en concentrische cirkels van Atlantis zouden zijn afgewerkt met goud, zilver, koper, tin en orichalcum, een legendarische metaallegering die in gebruik zou zijn geweest in de verloren stad. Een andere legering van dezelfde naam was in gebruik bij de Romeinen.

Atlantis, aldus Plato, was ommuurd met natuursteen, en de muren waren bekleed met geelkoper, tin en orichalcum. In het midden bevond zich een tempel bedekt met goud en zilver, ivoor en orichalcum. Dat laatste metaal zou in zuiveren staat gedolven zijn.

Al deze metalen kunnen worden gevonden in het gebied rond Pampa Auallagas, merkt Allen op. Hij voegde toe dat orichalcum van nature voorkomt in de Andes, waar het bekendstaat als tumbaga. Plato beschreef koud- en warmwaterbronnen, die ook rond Pampa Auallagas worden gevonden.

Atlantis zou volgens een legende zijn vernietigd door watergod Poseidon. Soortgelijke Boliviaanse legenden spreken van een overstroming rond Pampas Auallages die werd veroorzaakt door watergod Tunupa.

Voor de komst van de Spaanse conquistadores werd een deel van de regio Antisuyo genoemd, wat ‘koninkrijk van koper’ betekent. Antis is Quechua voor koper. Allen vermoedt dat dit woord verband houdt met ‘antis’ in Atlantis.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
9 jaren geleden

Ik klikte dit verveeld aan, in de trant van : “weer een artikel over Atlantis”. Tot ik ergens in de video hoorde dat er een connectie was met de Soemeriërs en dat er een soort schaal, de Fuente Magna, die bezet is met spijkerschrift was gevonden aan de oevers van Lake Titicaca. Blijkbaar zijn er wel meer artefacten gevonden in dit gebied, die aangeven dat er een relatie moet hebben bestaan met de Soemerische cultuur. Dus wie weet, misschien heeft Jim Allen hier ook wel een punt.

http://www.atlantisbolivia.org/fuentemagna.htm

gonzo
gonzo
9 jaren geleden

Voor mij is Atlantis Antarctica.
Een continent volledig omgeven door water,vanwaar alle andere continenten gezien konden worden.
Atlantis was volgens Plato qua oppervlakte groter dan de ‘Oude Wereld’.
De oude wereld destijds besloeg niet alleen een deel van Azie en Noord-Afrika,maar ook Europa.

De Piri Reis kaarten laten zien dat Antarctica niet altijd onder ijs gelegen heeft en voor de laatste ijstijd zeer waarschijnlijk zelfs ijsvrij is geweest en dus bewoonbaar.
Wat nu nauwelijks mogelijk is.

barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

Goed dat de Atlantislegende bestaat: het heeft ons zoveel meerwaarde gegeven in het begrijpen van de geschiedenis voor onze geschiedenis, en dat zelfs Antarctica een geschiedenis heeft gehad, mooi toch…
Juist waar je het niet verwacht, in de meest desolate, woeste en ondoordringbare topografische gebieden
zijn ons aanwijzingen gebracht voor de grootsheid van de menselijke beschaving dat nauwelijks met een
pen te beschrijven valt….
Jammer dat Geloof en Wetenschappelijke Dogma’ s onze hersenen teveel in een gevangene van onwe tendheid over onze vergane glorie heeft gecocoond..

Luc
Luc
9 jaren geleden

De Nederlandse auteur Wim Zitman heeft ook zijn eigen theorie over wat/waar Atlantis was en de verhouding met de Egyptische beschaving die hier uit vloeide.
Meer op http://www.zitman.org

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x