Homepagina » UFO » VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op Mars
VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op Mars

VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op Mars

Marswagen Curiosity heeft opnieuw enkele foto’s gemaakt van een vreemd licht in de lucht boven de rode planeet. Op de eerste foto, die op 20 juni jongstleden is gemaakt door de rechter navigatiecamera van het wagentje, verschijnt een fel licht boven een gebergte. Precies 31 seconden later werd het licht ook opgepikt door de linker navigatiecamera van Curiosity, ditmaal dichter bij het oppervlak.

“Zien we hier foto’s van een UFO die een landing wil maken op het Marsoppervlak?” vraagt de Huffington Post zich af. Volgens Justin Maki, die de navigatiecamera’s van Curiosity heeft gebouwd, is het een hete pixel. Ze verschijnen al sinds het begin van de missie op de foto’s. Hete pixels ontstaan wanneer de sensor van een camera te heet wordt als gevolg van lange belichtingstijden.

VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op MarsHet is niet de eerste keer dat de camera’s van Curiosity felle lichten hebben vastgelegd. Op 3 april jongstleden fotografeerde de rover een vreemd licht aan het oppervlak van de rode planeet.

“Op de duizenden foto’s die we ontvangen van Curiosity zien we bijna iedere week dit soort lichten,” zei Maki in een verklaring van NASA. “Deze kunnen worden veroorzaakt door kosmische straling of zonlicht dat wordt weerkaatst door rotsen.”

[Huffington Post]


Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Een ‘hete’ pixel, hahaha! NASA: Never A Straight Answer. En u hoeft u ook niet af te vragen waarom men wel een zelfrijdende robotauto helemaal naar Mars kan sturen en men vervolgens niet eens hoge resolutie kleurenfoto’s kan vrijgeven. Echt, het wordt hoog tijd voor een privaat gefabriceerde en door crowdfunding gefinancierde satelliet die superresolutiefoto’s gaat maken van de achterkant van de Maan, van Mars en van de Marsmaan Phobos. De eindeloze leugens van NASA zouden lachwekkend zijn, als het niet zo triest was.

  18 likes
  • Een hotpixel zou kunnen. Dat betekent dat 1 cel van de camera beschadigd is. De vraag is om dit fenomeen te kunnen bevestigen is het steeds dezelfde pixel in de foto? Zo niet dan lijkt het me een onwaarschijnlijke verklaring. Vergelijk het maar met een dead-pixel op je scherm. Zo kan het ook zijn met je high-resolution camera.

   3 likes
  • Dat slaat nergens op. Elke dag komen er hoge resolutie kleurenfoto’s van curiosity binnen. Kijk zelf maar op curiosityrover.com.

   1 likes
 2. Zit er geen videocamera op dat ding?

  2 likes
  • Nee. Er ligt eenmaal geen glasvezel tussen Mars en onze Aarde. Een paar minuten video zou weken duren om het frame voor frame naar Aarde te stralen. Aangezien er geen mini kerncentrale aan boord is moet het doen met de zonnecellen waarmee het uitgerust is. Af en toe gaat hij in een “down” modus, om de batterijen weer op te laden. Er geldt ook daar dag en nacht. Die batterijen zorgen niet alleen voor de elektronica, maar ook voor de motoren om zich voort te bewegen. Dat kost de meeste energie. De voormalige Rover had hier ook last van. Zand op de zonnecellen zorgde voor minder energie. Zo ernstig dat men vreesde voor een voortijdig (van de al overschreden timeline) einde. Groot was hun geluk toen bleek dat “een wind” het meeste van het zand van de zonnecellen had afgeblazen. Hij kon weer een tijdje voort. Wat dat licht betreft; Kan dit niet gewoon een natuurlijk fenomeen zijn? We zien dit soort dingen ook op aarde. Waarom zou dat uniek zijn op onze planeet zijn?

   5 likes
 3. Dit LICHT zou makkelijk een UFO kunnen zijn.

  7 likes
 4. Tuurlijk, het is een pixel, de planeet is rood en wij zijn de eersten die daar überhaupt zijn, al het andere is uitgesloten.
  Dit is eigenlijk alles wat de NASA weet, dit is al decennia zo, heeft miljarden gekost en zal, als het aan de NASA ligt, ook nooit veranderen.

  NASA heeft al heel wat aan respect en vertrouwen moeten inboeten, maarja, who cares, vergeleken met de vele miljarden die we hierdoor vergaren…pfff
  Lijkt wel Big Pharma, die hebben ook het alleenrecht en schijt aan alles……

  Way to go NASA…

  4 likes
 5. beide navigatiecamera’s kijken naar hetzelfde gebied. Als de een het niet ziet en de ander wel, dan is er maar één conclusie mogelijk: het is een verschijnsel IN de camera. Meest waarschijnlijk voor dit soort onregelmatigheden is een kosmisch stralingsdeeltje dat inslaat in de CCD

  4 likes
 6. Ik hoop dat er een missie naar Mars gaat, om dat piramydecomplex eens te bekijken.

  2 likes
 7. De lichten die jullie zien zijn van de opengaande wc deuren van de Barsoom Stealth Authority
  bij het zien van jullie wagentjes gaan onze blazen erg werken….

  0 likes
 8. Dat het leven op aarde koolstof en zuurstof nodig heeft, dat dit dè manier van leven is, en dat we op die manier op zoek gaan naar leven op andere planeten, is erg in zichzelf gekeerd. Ik weet niet of de Vergelijking van Drake hiermee rekening houdt, maar ga er maar vanuit dat er op elke maan en planeet leven (mogelijk) is met de stoffen die daar aanwezig zijn.

  Je moet je voorstellen dat “de mens” wellicht van elders kwam, en op elke planeet en maan in ons stelsel “mensen” of andere creaturen neerzette die weer een andere stofwisseling hebben, afhankelijk van de aldaar aanwezige chemicaliën.

  En dus is het niet zo gek dat de “mensen” op Mars sondes sturen naar de landingsplaatsen van onze sondes om te kijken wat we daar aan het doen zijn. Ze komen echt niet zelf kijken: onze sondes zouden gevaarlijke biologische wapens kunnen zijn. Niet zo bedoeld, maar denk even aan de Spanjaarden die enkele honderden jaren geleden in Zuid-Amerika hele volksstammen uitroeiden alleen al door een besmettelijk virus bij zich te dragen waarvoor ze zelf resistent waren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Tart een nieuwe ruimtemotor de natuurwetten? Kijk wat deze NASA-wetenschapper heeft ontworpen

Tart een nieuwe ruimtemotor de natuurwetten? Kijk wat deze NASA-wetenschapper heeft ontworpen

NASA-wetenschapper David Burns doet nogal gewaagde uitspraken ...

mars-63034_1280

Ex-NASA-wetenschapper: we hebben al leven gevonden op Mars. Dit is de smoking gun

Er zijn onderhand miljarden gespendeerd om antwoord ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.