Homepagina » UFO » VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op Mars
VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op Mars

VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op Mars

Marswagen Curiosity heeft opnieuw enkele foto’s gemaakt van een vreemd licht in de lucht boven de rode planeet. Op de eerste foto, die op 20 juni jongstleden is gemaakt door de rechter navigatiecamera van het wagentje, verschijnt een fel licht boven een gebergte. Precies 31 seconden later werd het licht ook opgepikt door de linker navigatiecamera van Curiosity, ditmaal dichter bij het oppervlak.

“Zien we hier foto’s van een UFO die een landing wil maken op het Marsoppervlak?” vraagt de Huffington Post zich af. Volgens Justin Maki, die de navigatiecamera’s van Curiosity heeft gebouwd, is het een hete pixel. Ze verschijnen al sinds het begin van de missie op de foto’s. Hete pixels ontstaan wanneer de sensor van een camera te heet wordt als gevolg van lange belichtingstijden.

VIDEO: Curiosity kiekt opnieuw mysterieus licht op MarsHet is niet de eerste keer dat de camera’s van Curiosity felle lichten hebben vastgelegd. Op 3 april jongstleden fotografeerde de rover een vreemd licht aan het oppervlak van de rode planeet.

“Op de duizenden foto’s die we ontvangen van Curiosity zien we bijna iedere week dit soort lichten,” zei Maki in een verklaring van NASA. “Deze kunnen worden veroorzaakt door kosmische straling of zonlicht dat wordt weerkaatst door rotsen.”

[Huffington Post]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald
Ronald
7 jaren geleden

Zit er geen videocamera op dat ding?

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Dit LICHT zou makkelijk een UFO kunnen zijn.

Roswell Grey
Roswell Grey
7 jaren geleden

Een ‘hete’ pixel, hahaha! NASA: Never A Straight Answer. En u hoeft u ook niet af te vragen waarom men wel een zelfrijdende robotauto helemaal naar Mars kan sturen en men vervolgens niet eens hoge resolutie kleurenfoto’s kan vrijgeven. Echt, het wordt hoog tijd voor een privaat gefabriceerde en door crowdfunding gefinancierde satelliet die superresolutiefoto’s gaat maken van de achterkant van de Maan, van Mars en van de Marsmaan Phobos. De eindeloze leugens van NASA zouden lachwekkend zijn, als het niet zo triest was.

Buddy
Buddy
7 jaren geleden

Tuurlijk, het is een pixel, de planeet is rood en wij zijn de eersten die daar überhaupt zijn, al het andere is uitgesloten.
Dit is eigenlijk alles wat de NASA weet, dit is al decennia zo, heeft miljarden gekost en zal, als het aan de NASA ligt, ook nooit veranderen.

NASA heeft al heel wat aan respect en vertrouwen moeten inboeten, maarja, who cares, vergeleken met de vele miljarden die we hierdoor vergaren…pfff
Lijkt wel Big Pharma, die hebben ook het alleenrecht en schijt aan alles……

Way to go NASA…

x

Check Also

world economic forum

World Economic Forum schetst dystopisch toekomstbeeld: ‘Zo kan ons leven er binnenkort uitzien’

Het World Economic Forum heeft een nieuw ...

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x