Homepagina » Gezondheid » Meisje (8) kreeg 60 epileptische aanvallen per dag tot ze dit illegale middel probeerde
Meisje (8) kreeg 60 epileptische aanvallen per dag tot ze dit illegale middel probeerde

Meisje (8) kreeg 60 epileptische aanvallen per dag tot ze dit illegale middel probeerde

“Ze was stervende, kon nauwelijks nog praten of lopen en was niet meer in staat om zelf nog naar de wc te gaan,” vertelde Cheri O’Connell, moeder van een kind met epilepsie, tegen de Australische krant de Herald Sun. “Er werd ons min of meer verteld dat we weinig meer konden doen, dat we haar het beste konden meenemen naar huis en dat ze met een beetje geluk nog negen jaar oud zou worden.”

Het verhaal van Cheri en haar dochter kreeg een bijzondere wending toen werd besloten te experimenteren met een controversiële behandeling. In januari vorig jaar gaven de wanhopige ouders hun dochter Tara voor het eerst een cannabistinctuur, nadat de cocktail van voorgeschreven medicijnen niet hielp tegen de epileptische aanvallen en het meisje alleen maar verdoofde.

We zijn inmiddels meer dan een jaar verder en tot verbazing van artsen bruist de 8-jarige Tara van de energie. Ze heeft haar rolstoel aan de kant gezet. Klinisch neuropsycholoog dr. Silvana Micallef was persoonlijk getuige van de geneeskrachtige werking van het middel. De cognitieve prestaties van Tara verbeterden binnen 12 maanden aanzienlijk, schreef dr. Micallef.

De enige bijwerkingen die zich tijdens de behandeling voordeden waren toegenomen eetlust en vermoeidheid. De tinctuur die O’Connell kreeg bevatte een minuscule hoeveelheid THC, een psychoactieve stof die onder andere voorkomt in cannabis.

Ook Tara’s 11 jaar oude broer Sean leed aan epilepsie. Het jongetje kon vanwege zijn aandoening nauwelijks schrijven. Nadat Sean vloeibare cannabisolie had gekregen verdween zijn aandoening als sneeuw voor de zon.

Uit onderzoek van de Herald Sun bleek dat ongeveer 70 kinderen in Australië medicinale cannabis krijgen van schoolmedewerkers. Omdat medicinale cannabis in Australië verboden is, wilden de medewerkers verder geen uitspraken doen.

Cheri O’Connell pleit voor meer studies naar medicinale cannabis. Ouders van kinderen met verwoestende aandoeningen zouden volgens haar het recht moeten hebben om hun kind een behandeling te geven die werkt, met name als conventionele behandelingen niet blijken te werken.

“We moesten kiezen tussen het overtreden van de wet of onze dochter laten sterven,” zei Cheri. “Elke ouder heeft er alles voor over om zijn of haar zieke kind beter te laten worden.”

[Herald Sun]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Planten die illegaal zijn, hoe dom kan een mens toch zijn om dit te verzinnen.
Hennep is een plant die al duizenden jaren de mensheid heeft voorzien van papier, touw, en medicijnen.
Ook in veel religieuze kringen wordt het als een sacrament gezien.Hennepzaad is onwijs gezond , en ga zo maar door.
Ik zal wel een lading troep over me heen krijgen van moraalridders die beweren dat je er paniekaanvallen van kan krijgen. Mensen die paniekaanvallen krijgen van wiet zijn van nature al zenuwachtig van aanleg en gevoelig voor paniekaanvallen, simpel.

Alles met mate

Huisheks
Huisheks
7 jaren geleden

Bravo Ouders ! Zouden meer mensen moeten doen ! Eens goed nadenken, want van al die chemische bende die je tegenwoordig geneesmiddel moet noemen werken de meesten niet eens. En als ze al wat doen zijn het de bijwerking die de boel verslechteren. Hennep is n natuurlijk product, zoals moeder natuur het in gedachten had. En dus ouders van Nederland, gebruik die grijze massa daarboven eens en stop je kinderen niet vol met die nepzooi.

levensgenieter
levensgenieter
7 jaren geleden

Heel jammer dat er zo vaak een negatieve lading aan gegeven wordt. het is Wonderspul!

Catharina
Catharina
7 jaren geleden

Cannabis is illegaal gemaakt door de farmaceutische industrie omdat daar niets aan valt te verdienen.
En het werkt nog ook, dus die mensen die dat gebruiken zijn/ worden te gezond.
De farmaceutische industrie is zichzelf voorbij geschoten.
In 1ste instantie waren ze er voor de zieken, maar omdat het wel erg lonend blijkt te zijn worden de mensen ziek gehouden, omdat er niets aan gezonde mensen valt te verdienen.
En de medische industrie, (artsen etc.) krijgen dat ook niet meer aangeboden, ze moeten “medicijnen” studeren, dus, het woord zegt het al, voor elke ziekte een medicijn van de farmaceutische industrie.
Of het ook helpt? vaak niet, en is het aan jou om het uit te zoeken.

x

Check Also

arts

Arts: ‘Wijze waarop de Australische overheid mensen zonder mondkapje behandelt, is mensonterend, misdadig en pervers’

Arts Matthijs Schoemacher ziet met lede ogen ...

protest

Massale protesten laten zien: wereld heeft buik vol van coronapas en vaccinatieplicht

In allerlei landen gaan mensen massaal de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x