De Oostenrijkse natuurwetenschapper, uitvinder, filosoof en boswachter Viktor Schauberger sprak de taal van de natuur. Dankzij zijn waarnemingsvermogen en intuïtie begreep hij hoe sterk dieren, planten, stenen, water en bodems met elkaar verbonden zijn. Schauberger was de eerste wetenschapper die begreep hoe forellen tegen watervallen kunnen opzwemmen.
Hij ontdekte dat vissen stroomopwaarts vluchten als ze ergens van schrikken. “Waarom vluchten ze niet stroomafwaarts?” vroeg hij zich af. “Dan kunnen ze toch sneller weg zijn?” In de literatuur was geen verklaring voor dit gedrag te vinden.
Schauberger kende een beek waarin een grote forel een vaste plek in de stroom had. Vijfhonderd meter stroomopwaarts van de forel liet hij zijn collega’s op een afgesproken plek 100 liter warm water in de beek stromen. De forel, die tot dat moment roerloos in de stroom had gelegen, reageerde bijna gelijk door heftig met staart en vinnen te slaan. De vis werd door het water meegesleurd en verdween stroomafwaarts uit het zicht. Het duurde enige tijd voordat de forel weer was teruggekeerd op zijn vaste stek.
Tijdens een lentenacht zat Schauberger naast een waterval. In het heldere water kon hij de bewegingen van de vissen goed volgen. Ze gingen plotseling aan de kant voor een grote forel. Aan de voet van de waterval danste het dier met grote draaiende bewegingen. Halverwege de waterval maakte hij een buiteling om vervolgens met een krachtige staartslag het laatste stuk te overwinnen. Eenmaal boven verdween de vis met rustige bewegingen stroomopwaarts. Hoe kreeg de forel dit voor elkaar?
Schauberger had de volgende verklaring: elke rivier die op een natuurlijke manier kan stromen en bewegen, bouwt een energiestroom op die tegen de waterstroomrichting ingaat. Deze energiestroom houdt de waterstroom in bedwang. Vissen gebruiken deze energiestroom als ze roerloos in de waterstroom liggen en als ze tegen watervallen opzwemmen. De energiestroom zuigt de vissen als een wervelwind opwaarts.
Volgens Schauberger verklaart deze energie ook waarom bepaalde waterplanten stroomopwaarts wijzen. Hoe meer ze stroomopwaarts wezen, hoe beter de temperatuur en de kwaliteit van het beekwater waren.
Dergelijke beken hadden vaak een bemoste bedding. Zelfs na de zwaarste stortbuien bleef het mos op de stenen zitten. Als het beekwater kan bewegen zoals het wil, verklaarde Schauberger, ondervindt het de minste wrijving met zijn bedding.
Om deze theorie te bewijzen liet Schauberger water door een rechte en door een spiraalvormige koperen buis stromen. Bij de spiraalvormige buis ondervond het water de minste weerstand. Toen hij kleurstoffen toevoegde aan het water, zag hij dat water in de rechte buis geneigd was om te gaan spiralen. Alles wees erop dat de vorm van de buis het water daarin belemmerde. Schauberger begon water als het levensbloed van de aarde te zien.
Piloot spot mysterieus vliegend object boven Las Vegas met nachtkijker. Luister naar de reactie van de luchtverkeersleiding
Als CO2 de oorzaak van de opwarming is, zou de temperatuur geleidelijk moeten stijgen, maar dat gebeurt niet. Lees dit interessante gesprek
Van Haga trekt fel van leer: ‘Overheid ruïneert onze samenleving’
Mysterieus object uit interstellaire ruimte nadert ons zonnestelsel, en wetenschappers hebben geen idee wat het is
Onze planeet was in de middeleeuwen warmer. Dit is de ongemakkelijke waarheid over klimaatverandering
Geheim van mysterieuze Bermudadriehoek eindelijk ontsluierd?
Lees en huiver: hoe we worden voorgelogen door de media in Nederland – ‘big time broodje aap uit de kindergarten’
Bij mammografie wordt kanker ontdekt die er niet is. Dit is waarom de screening niet goed werkt
NFN INFO – Noteer onze uitwijkdomeinen voor het geval dát