Binnenland

Terwijl veel Nederlanders niet rondkomen, krijgen asielzoekers miljoenen euro’s uitgekeerd: ‘Wereld op z’n kop’

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

De PVV is een groot voorstander van het afschaffen van de dwangsomregeling voor asielzoekers en andere vreemdelingen, zei Tweede Kamerlid Marina Vondeling dinsdag in de Kamer.

Sinds 2009 moet een bestuursorgaan dat de wettelijke beslistermijn voor het nemen van een beslissing heeft overschreden een dwangsom betalen. Dit geldt ook bij te laat beslissen in asielprocedures. Begin 2020 stond het wekelijks uit te keren bedrag aan dwangsommen in asielprocedures op 1 miljoen euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Terwijl veel gewone Nederlanders moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen, krijgen asielzoekers miljoenen euro’s uitgekeerd: de wereld op z’n kop,” zei Vondeling.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geld verdienen aan hun asielaanvraag

“Met de Tijdelijke wet opschorting dwangsommen moest in de aanloop naar een definitieve regeling op korte termijn een einde gemaakt worden aan de dwangsomregeling. Alhoewel de motivatie voor deze wet zou moeten zijn dat asielzoekers doodleuk verdienen aan hun asielprocedures, was de wet op dat moment een late maar goede correctie op het grootschalig gebruik en misbruik door asielzoekers van de dwangsomregeling,” voegde ze toe.

De asielzoekers krijgen al alles gratis en zouden niet ook nog eens geld moeten verdienen aan hun asielaanvraag, aldus Vondeling.

Streng genoeg?

De Kamer besprak een wetsvoorstel dat de Tijdelijke wet opschorting dwangsommen moet omzetten in een permanente wet. De PVV vraagt zich af of de wet op onderdelen wel streng genoeg is.

“Dit wetsvoorstel regelt weliswaar dat bestuurlijke dwangsommen bij het niet tijdig beslissen in vreemdelingenzaken worden afgeschaft, maar dit geldt niet ten aanzien van rechterlijke dwangsommen; dit omdat volgens de Raad van State de afschaffing in strijd wordt geacht met het unierechtelijk beginsel van effectieve rechtsbescherming,” merkte Vondeling op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 maand geleden

Asielaanvragen en dan naar eigen land op vakantie.
Allemaal retour afzender.
Eerst eigen volk.

Piet
Piet
1 maand geleden

Alles om de oorspronkelijke westerse bevolking te treiteren, te decimeren, te verarmen loopt geheel op plan. De Umvolkung gaat gewoon door ten koste van de burgers, die de lasten moeten opbrengen.De kruik gaat net zo lang enz.

Nog niet!
Nog niet!
1 maand geleden

Maar wie betaalt die dwangsommen?
Raadselachtig!
Altijd wij weer?

Jan
Jan
1 maand geleden

Hoe lang accepteert de Nederlanderse burgers dit nog, al het burgers belastings geld gaat naar de buitenlanders oorlogen enz. Wordt tijd geen belasting meer te betalen !!!!

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x