Homepagina » Natuur en Milieu » Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe
elektrische auto
Foto: Alexander Migl CC BY-SA 4.0

Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over de uitstoot die de productie van een elektrische auto veroorzaakt, zegt Polestar. De Chinees-Zweedse fabrikant stelt dat mensen soms te makkelijk denken over de impact van elektrisch rijden.

Je hoort vaak dat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten als ze rijden en in die zin dus schoner zijn dan auto’s met een verbrandingsmotor. Aan de hand van een voorbeeld laat Polestar zien dat een elektrische auto niet per definitie schoner is dan een auto met een verbrandingsmotor.

Pas na bijna 80.000 kilometer schoner

In het voorbeeld vergelijken de Zweden hun eigen Polestar 2 met een Volvo XC40. Bij het winnen van de grondstoffen voor de elektrische auto wordt 1,7 keer zoveel CO2 uitgestoten. Dat heeft vooral te maken met de materialen die nodig zijn voor de accu. Zo zorgt de XC40 bij de productie voor een uitstoot van 14 ton CO2, terwijl een Polestar 2 tot ruim 20 ton komt.

Bij een gemiddelde energiemix in Europa is de Polestar pas na bijna 80.000 kilometer schoner dan de Volvo. En zelfs als je 100 procent groene stroom ‘tankt’, stoot de Polestar onderaan de streep pas na 50.000 kilometer minder CO2 uit dan de XC40.

[Autoweek]
4.6 11 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rrr
rrr
1 jaar geleden

100% groene stroom is een illusie. Verstoken van biomassa wordt ook tot “groen” gerekend, terwijl de biomassacentrales ( “crematoriums van het microleven”) op termijn aanzienlijk meer CO2 uitstoten dan een conventionele centrale. Met het kappen van bossen ontneem je de natuur in de toekomst de opname van CO2 en de directe biomassa uit bioafval etc. is uiterst waardevol als voedingsbron voor het bestaande en nieuwe leven in de natuur. Ook met de transport van biomassa wordt veel CO2 uitgestoten. In een land als Nederland zal een elektrische auto nooit minder CO2 uitstoten als dan een moderne auto op fossiele brandstoffen. ( Nederland scoort zeer slecht met 449 gram CO2 per opgewekte kWh ).

Gekke Henkie
Gekke Henkie
1 jaar geleden

Er zijn andere onderzoeken waar men spreek over een break-even van 600.000 km, mede door alle accu ellende en de restproducten waar men geen raad mee weet.

Groene stroom is de grootste onzin en een kolen/gas centrale heeft ook uitstoot.

Daarnaast is het hele CO2 verhaal de grootse waanzin. CO2 is nodig om alles te laten groeien en zorgt indirect ook daardoor voor genoeg zuurstof voor de mens.

Dus weer een positief accu-bak verhaal van een slager die zijn eigen vleesch keurt.

Willem
Willem
1 jaar geleden

De elektrische auto is waarschijnlijk net zo,n grote leugen als de hele klimaat zwendel .

Het is niet schoner en je rijd er ook niet langer mee .

Waarom drukken ze dit er dan zo snel doorheen ? binnen 10 jaar willen ze alles elektrisch hebben kom je dan niet automatisch bij agenda 2030 uit ?

Elektrische auto,s zitten vol met computers , we zijn daardoor veel makkelijker te traceren en af te luisteren . Als de zelfrijdende auto massaal wordt geadopteerd dan worden we net als ons huisdier aan de ketting gelegd , want gemuilkorfd dat waren we al …. CONTROLE is waar het allemaal om draait .

berry
berry
1 jaar geleden

Het is ook totale onwetendheid van beleidsmakers, men laat zich alles voorkauwen door belanghebbende organisaties zoals b.v. Urgenda. Verder willen ze niet een buitenbeentje zijn, is nogal schadelijk voor de toekomstige mooie baan in Brussel oid. Met andere woorden, we worden geregeerd door lieden die niet het beste met u voor hebben maar alleen met zichzelf.

x

Check Also

gommers

Gommers zegt dat politiek strenger moet worden voor niet-gevaccineerden, en krijgt de wind van voren

IC-baas Diederik Gommers vindt dat de politiek ...

world economic forum

World Economic Forum presenteert: coronapaspoort dat vaccinatiestatus bepaalt aan de hand van bloedtest

Er circuleert momenteel een filmpje van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x