Homepagina » Het Complot » VIDEO: Hoe Israël meehielp aan de creatie van Hamas
VIDEO: Hoe Israël meehielp aan de creatie van Hamas

VIDEO: Hoe Israël meehielp aan de creatie van Hamas

Eind vorige maand gaf de Ierse senator David Norris zijn veelbesproken speech in de Ierse Senaat over het conflict tussen Israël en Gaza. Het filmpje van de speech werd meer dan 300.000 keer bekeken op YouTube, wat Norris de meest succesvolle Ierse politicus op de filmpjessite maakt.

“Ik ben voor mensenrechten, of iemand nu Israëlisch, homoseksueel, vrouw of zwart is,” zei Norris. “Ik stel mijn mening niet bij. Ik ben niet anti-Israël of antisemitisch, maar ik ben voor mensenrechten voor ieder mens.”

Norris haalde fel uit naar Israël, hoe het land maling heeft aan de rest van de wereld en de Holocaust gebruikt als rechtvaardiging voor de bombardementen op Gaza.

In de video zegt Norris:

Israël is bang voor de Palestijnse eenheid, dat is waar het allemaal om draait. Het heeft niets te maken met de moord op Israëlische kinderen, de Israëli’s wisten voorafgaand aan deze oorlog dat Hamas er niets mee te maken had. Israël creëerde Hamas om Fatah op te splitsen. Ze zijn dus verantwoordelijk voor Fatah, en ik heb dat enige jaren geleden op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem kunnen bevestigen.

Fatah is een Palestijnse politieke beweging die mede door Yasser Arafat werd opgericht. Het hoofddoel is ‘de bevrijding van geheel Palestina’, de ‘beëindiging’ van het zionisme en het herstellen van de staat Palestina op het oorspronkelijke grondgebied van het Brits Mandaat Palestina. De beweging, die zich aansloot bij de PLO, wordt door Israël gezien als een ‘terroristische organisatie’.

Hamas, de islamitische beweging die de laatste tijd veelvuldig in het nieuws is, werd opgericht door Israël, zoals senator Norris aangeeft. Eerder bleek al uit WikiLeaks-kabels dat Israël Hamas wilde gebruiken om de PLO te verzwakken. Meer informatie hierover in een artikel van de Washington Post getiteld ‘How Israel helped create Hamas’. In 2009 verscheen in de Wall Street Journal al een lijvig artikel waaruit blijkt hoe Israël zelf heeft meegeholpen aan de creatie van Hamas.

Documenten uit de jaren tachtig laten zien dat Israël Hamas tijdens de Eerste Intifada heeft versterkt om verdeeldheid te zaaien onder de Palestijnen. In Amerikaanse overheidsstukken lezen we: “Er is slechts een klein aantal Hamas-leiders gearresteerd. Israël ziet de activiteiten van Hamas niet alleen door de vingers, maar steunt ze zelfs.”

Op dezelfde manier werden de moedjahedien (later Al Qaida) van Osama bin Laden bewapend en gefinancierd door de Verenigde Staten in de strijd tegen de Sovjet-Unie. Jaren later werden deze vrijheidsstrijders plotseling gezien als terroristen en bevochten door een internationale coalitiemacht.

[Irish Examiner, Washington Post]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. En weer wordt een aspect van het immense bedrog op het “wereldtoneel” vol vuur aan de kaak gesteld. Altijd weer frappant te zien hoe mensen (in de Ierse senaat dit keer) totaal ongeroerd en verveeld om zich heen kijken, hopend dat die lastige tirade niet al te lang duurt, hopend ook dat niet al te veel mensen er kennis van zullen nemen, hopend dat de waarheid hun smerige spel niet in de war zal sturen. Dezelfde reactie zie je ook als Nigel Farage van wal steekt in Brussel. Hoewel hij het wanbestuur van de EU keer op keer keihard aantoont is een walgelijk hoongelach de enige reactie in Brussel. De enige manier om dit soort misstanden een halt toe te roepen is zeer eenvoudig en voor IEDEREEN binnen handbereik ! NIET MEER STEMMEN op dat tuig.

  13 likes
  • Slaapverwekkend, al die “verlichte” en “wakkere” mensen hier, allemaal new-age ego-tripperij..

   10 likes
   • Beetje raar misschien. Maar ik voel me niet thuis in de doelgroep die jij beschrijft. Ik probeer het totaal plaatje in beeld te krijgen. Zonder daar een label op te plakken. Ik mediteer niet, ik ben geen vegetariër. Ik ben ondernemer en vader. Ik wil weten wat er met mijn geld word gedaan en ik wil weten hoe ik de best mogelijke wereld voor mijn kinderen kan bewerkstelligen. Lijkt mij geen rare gedachtegang…
    Als jij dat slaapverwekkend vindt, lekker belangrijk !

    16 likes
   • Welterusten Edwin.

    6 likes
    • Dag allemaal, blijf maar fijn dromen dat jullie wakker zijn en de rest niet…
     Jullie zullen altijd dromen…jullie dromen mij, net zoals dat ik jullie droom.

     Zo te zien begrijpen jullie nog niet de kracht van dromen om te begrijpen wat deze malloot bedoeld met zijn “ondoordachte” opmerking….

     Komt wel…alles op z’n tijd…

     Fijne avond verder verlichte mensjes !

     3 likes
     • @Edwin

      Misschien moet je gewoon wat duidelijker zijn? Eens wat argumenten neerzetten bijvoorbeeld? Daar bereik je wellicht meer mee dan wat zuchten en steunen over “die arme mensjes hier”. Dit is typisch shill gedrag: meteen aanvallen, nooit zelf met een verhaal komen.

      Jij schijnt het allemaal scherp en helder te zien. Dus, verlicht dit forum eens met jouw intelligente uiteenzetting over dit onderwerp, zou ik zeggen.

      4 likes
     • @Jos: Argumenten? Nee, dat helpt hier niet echt voor wederzijds begrip. Of je praat mee en bent geweldig, of je plaatst kritische kanttekeningen en dan ben je een “sheeple”.

      1 likes
   • @Edwin. Inderdaad Edwin, het heeft vaak een behoorlijk zweverig karakter. Dit zijn allemaal personen die zelf niet meer kunnen denken, die lezen iets, die horen iets, en dan maken ze het zich Eigen. Dit is het meeloperssyndroom. De bel horen luiden, maar absoluut niet weten waar die klepel hangt. Maar soms ook wel vermakelijk, ik moet er ook wel vaak om lachen om die onnozelheid.

    9 likes
    • Hun eigen beleving reflecteren op de wereld. Iemand die depressief is n zich in een uitzichtloze situatie denkt te bevinden, geeft al snel de overheid de schuld.

     Dat er met ronduit verzinsels wordt gestrooid is weer een dimensie verder (zou dat het 5d principe zijn?).

     1 likes
   • @Edwin, als je nou es niks te melden hebt doe het dan niet hier, klaarblijkelijk bevalt het je toch al niet hier dus zo moeilijk kan het niet zijn.

    6 likes
   • @Edwin

    Klopt als een kapotte kerkklok in een lege kerk! Wij zijn onze eigen god! Welterusten slaaf…

    5 likes
   • Blijf jij maar lekker slapen in het donker.Niemand zal je wakker maken.

    1 likes
  • Ik ben blij met dit soort mensen, bekijk ook eens iemand als Dr Mustafa Barghouti of Dr.Hanan Ashrawi zij zijn beide Palestijnse mens op youtube.com en en weten hoe de apartheid is in Israel heerst, of Desmond Tutu, het is inderdaad ongelofelijk dat Israel alle regels aan zijn laars mag lappen en de rest van de wereld wegkijkt!

   0 likes
 2. De haat vanuit de islam bestaat al sinds haar stichting. Hamas heette toen nog geen hamas, maar het doel was wel al ver nietiging van anders denkenden, Christenen en vooral Joden. Laat u geen zand in de ogen strooien, de islam is een verschrikkelijke foute ideologie. Kijk naar het leven van mohammed en dan ziet u welk gedrag de volgelingen moeten volgen. Wilt u al die moorden en verkrachtigingen?

  3 likes
  • Je begrijpt toch zeker wel dat de islam wordt gebruikt als vehikel door de zionisten/VS om daarmee angst en dood te creëren en hele kuddes mensen of landen te sturen en tegen elkaar uit te spelen. Los van het feit dat het een totaal achterlijke ideologie is en uitgedragen wordt door/in/vanuit een achtergebleven cultuur, is het ook een heel goede manier om een tweespalt te scheppen tussen mensen en zelfs tussen ons.

   Er is niet één religie die is te vertrouwen, want wat te denken van sturende en heel achterlijke religies met boeken als de talmoed/thora/bijbel die OOK liegen, bedriegen, moord en doodslag als gepast middel zien, alleen is de islam en de koran één van de weinigen die nog leven en sturen in de richting van de middeleeuwen en terug willen naar de tijd dat we nog in jute liepen.

   De islam is bewust hier in de EU geïntegreerd (stuurmechanisme + oil for imigration) om onrust te zaaien, en het was niet de fine fleur wat men hier heeft binnengehaald en we dus niet helemaal een zuiver beeld van deze mensen hebben. Ik persoonlijk ben niet voor religie (grenzen mogen van mij dicht) en meen dan ook dat religie terug moet binnen de vier muren van het huis waarin men leeft en het helemaal weg moet uit het openbare leven.

   Religie is een gevaar, omdat het dwingt en intolerant is en er is nog nooit een zuivere en oprechte religie geweest waar een gezond en weldenkende, vrij en onafhankelijk individu zich in heeft kunnen vinden. Dit alles zo te vinden is gewaagd, maar deze credit durf ik op mij te nemen, omdat een gelovige volgens geen enkele religie nooit twee heren MAG of KAN dienen en iedere gelovige met z’n religie, ongeacht welke religie, nooit een ongelovige en vrij denkend mens zal accepteren, eerder nog zullen ze dergelijke mensen willen uitbuiten of ombrengen. Religie in zijn huidige vorm deugt gewoon niet!

   6 likes
   • Je pretendeert een scherp en diep inzicht te hebben, maar ik vind het nog steeds oppervlakkig en nietszeggend, weet je waarom?
    Het enige waarin jouw uitleg verschilt met die van een religieuze fanaticus, is dat een religieuze fanaticus alle ellende op de wereld verklaart met “dat komt door invloed van de duivel”…
    In jouw uitleg is “de Duivel” vervangen door NWO/Illuminati/Zionisten, dat is het ENIGE waarin jouw visie op de wereld om je heen verschilt met die van een religieuze fanaticus…da’s alles

    Gelovige mensen geven altijd de duivel of een ongelovige de schuld van alle ellende op de wereld, en dat doe jij dus ook: een ander de schuld geven van alle ellende..

    Heb je eigenlijk wel een spiegel thuis?
    Gewoon maar een onschuldig vraagje hoor.

    8 likes
    • @Edwin. Dit was mij ook al opgevallen, het kan aan mij liggen maar deze naam IIS staat daar geen I te veel in? Aan de denkwijze te zien zou je zeggen dat deze persoon behoorlijk anti Israël is. Hij/Zij denk ook dat de hoeveelheid tekst, en aantal links die worden geplaatst iets toevoegen. Het zijn ook allemaal links die zijn denkwijze onderschrijven natuurlijk.

     6 likes
     • @Nobel
      Dat wat jij je afvroeg over “IIS”, vroeg ik me ook al af.
      Ach ja, waar het hart van vol is…

      Haat , haat , haat zaaien en dan vervolgens naar een ander wijzen als “schuldige”…als ‘bron van al het kwaad”

      Ik heb geen bewijs nodig dat sommige “spirituele” mensen hier (en ik zeg dus uitdrukkelijk “sommige”) gewoon hypocriet bezig zijn door met hun schreeuwerige reacties en beschuldigende vingertje naar wie dan ook te wijzen, en zichzelf voordoen als “wetende/verlichte/wijze”.

      Vooral strooien met termen als “Liefde, Licht, leven,Eenheid, 5d bewustzijn, je trilling verhogen”…misschien maak je dan indruk op een ander en krijgen ze het idee dat je verder ontwikkeld ben dan al die “slapers”..

      Veel mensen vinden zichzelf origineel hier, verlicht (alhoewel sommigen een valse bescheidenheid veinzen), en weet ik allemaal wel niet voor een mooie woorden die zij zichzelf toedichten. Ze vinden van zichzelf dat ze verheven gedachtes hebben, die niemand anders heeft…behalve natuurlijk de mensen die hetzelfde zeggen als zij zelf.

      Ik kom al sinds 2004 op deze site, en wat ik tien jaar geleden zag zie ik iedere keer weer in een ander jasje terugkomen hier.

      Tien jaar geleden had je al dat gestakker hier van “lichtwerkers” die de “slapers” probeerden wakker te schudden…
      Niets nieuws onder de zon hier.

      Lijkt me trouwens een heel vermoeiende en slaapverwekkende bezigheid…dat wakker maken van de rest van de mensheid.

      Aan de ene kant wordt er hier vaak gesproken over hoe tijd en ruimte illusies zijn (waar ik me overigens heel goed in kan vinden), en tegelijkertijd tracht men om de mensheid steeds bewuster te maken.
      Voor een bewustwordingsproces is er tijd nodig, en tijd bestond toch niet?

      Dit is gewoon met elkaar in tegenspraak, maar bijna niemand hier durft dat zo te zeggen.
      Simpel: Als tijd een illusie is, dan zal het dus ook nooit in de toekomst beter worden, omdat die toekomst simpelweg niet bestaat.
      In het verleden was dus ook niet alles beter/mooier, want het verleden bestaat dus ook niet.
      Wat we HIER en NU hebben, daar zullen we het echt mee moeten doen!

      2 likes
 3. Als we met z’n allen de mainstream media volgen zien we dat Israel helemaal niet zo goed in het nieuws is.
  Sla de kranten maar los, allemaal drama om wat er met de Palestijnen gebeurd.

  Het is allemaal heel anders.
  Israel gaat een veilige plek opzoeken als het alarm gaat. de Palestijnen daarin tegen zetten hun vrouwen en kinderen op de plaatsen die gebombadeert gaat worden! En dit als er gewaarschuwd word dat er een aanval van Israel aan komt!

  De hele islam wil Israel de zee indrijven, en Israel? die wil alleen overleven en het land houden om op te leven.
  De islam zit zo diep in onze maatschappij dat ANTI ISRAEL vooropstaat.
  Hebben Jullie de ISISvlaggen ook gezien?
  Lees het boek openbaringen en je zult een duidelijk beeld krijgen hoe de tijd gaat verlopen

  1 likes
  • @lechaim. Het is jammer dat je in de laatste regel toch weer de bijbel er bij haalt, omdat dit een bijeenraapsel is van (uitgezochte) verhalen. (zoek maar eens uit hoe de bijbel is ontstaan) Maar verder kan ik je gedachtengang wel steunen. Het is natuurlijk van de zotte dat er ach en wee wordt geroepen over de Gazanen, terwijl Hamas duizenden raketten richting Israël schiet, met als doel zoveel mogenlijk burger slachtoffers maken. Nogmaals voor de mensen die niet weten hoe Hamas denkt:

   Hamas parlementslid Fathi Hammad verklaarde bij de vorige oorlog tussen Hamas en Israël op de officiële Hamas-televisie:

   “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten
   niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood
   hebben ontwikkeld.

   De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en
   kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch.

   Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

   6 likes
   • Duizenden raketten om zoveel mogelijk doden te laten vallen.

    Welnu, hoeveel slachtoffers zijn er de afgelopen strijd gevallen aan de kant van Gaza en IS?
    En “duizenden raketten” en nog maar zo weinig doden in IS, tja dan krap ik toch eens achter mijn oren met “duizenden raketten”.
    Ken een verhaal met een kapitein die riep ook altijd: “duizenden bommen en granaten”
    als uitdrukking, lijkt een beetje op uw verhaal.

    2 likes
    • @kukumatz. Dat er in Israël niet zoveel doden vallen is een verdienste van de Israëlische overheid, die beschermt zijn burgers, in tegenstelling tot Hamas, die wil juist zo veel mogenlijk slachtoffers in Gaza, zodat de westerse media dit weer als propaganda kan gebruiken. Heb je mijn commentaar wel goed gelezen, wat Hamas zelf hierover zegt? Als ik jouw denkwijze begrijp zou het wel ok zijn als er in Israël ook een paar duizend doden zouden zijn gevallen? Maar Israël laat zijn burgers niet afslachten, die heeft voor bescherming gezorgt, en Hamas…… ja, de leiders die zitten veilig in hun bunkers, maar de bevolking mag creperen. Heb je gezien waar vandaan de raketten worden afgeschoten? naast scholen (waar mensen in schuilen) naast VN gebouwen (want dat komt in het nieuws als die geraakt worden) ze gebruiken moskeën en scholen om hun raketten in op te slaan, en in die zelfde gebouwen stoppen ze dan ook vrouwen en kinderen. Ik snap het helemaal dat jij achter Hamas staat.

     4 likes
  • @Michael,
   “de Palestijnen daarin tegen zetten hun vrouwen en kinderen op de plaatsen die gebombadeert gaat worden!”. Je schrijft dit hier neer, dus je zal dit als de waarheid aannemen.
   Jij gelooft dat werkelijk???

   1 likes
 4. Jammer dat David Norris “links” als goed betitelt en “rechts” als slecht en laat hij daarmee zien ook enigszins gebrainwasht te zijn.

  Etiketten opplakken of zaken als links of rechts klassiviceren is iets uit de oude doos en heeft afgedaan in deze wereld. Er is geen links of rechts meer, er is alleen nog verrot, verrotter en door en door verrot.

  Voor mij, als je dan toch wilt etiketteren of kwalificeren, zijn de nazi’s, islam, communisten, socialisten of welke ideologie of religie die het soevereine individu onderdrukt en die de massa steurt verblindt, dom, zwak, arm, ziek, slaafs onder de duim houdt of zelfs uitmoordt simpelweg hardcore “links”. Rechts is voor mij libertarisme, vrijheid, zelfbeschikking en soevereiniteit.

  Verder lijkt Norris, die het hoogstwaarschijnlijk prima meent, niet helemaal goed te begrijpen dat wij, of welk land in de wereld dan ook HELEMAAL NIETS hebben te maken met de staat Israël of zijn buurconflicten of welke conflicten in de wereld dan ook. Net als de Russen die een conflict hebben met de Oekraïne (ontstaan door de nazi VS en nazi EU!!!) hebben wij ook daar NIETS mee te maken en is Amerika een loslopende bastaardhond die opgehitst door de ziofascisten zich wel even met alles en iedereen zal bemoeien en speelt het een spel over onze rug, van onze centen en zet het onze levens op scherp!!!

  De westerse fascisten hebben door een vliegtuig gepland neer te halen ons in hun moordspel meegesleept en hebben wij te luisteren naar de wensen van de zionazi VS, die niet langer wil dat wij -GOEDE- zaken doen of betrekkingen met de Russen onderhouden, die een bedreiging voor de zionazi en hun centrale bankmaffia vormen met hun verenigde BRICS landen.

  Wij moeten van de zionazi VS vanaf nu iedereen en alles haten, vrezen en uitmoorden. Een zogenaamde onthoofde journalist werd het sausje op de leugen en moest heel de wereld in angst verzetten met deze zogenaamde ISIS bullshit poppenkast.

  Ik durf dit glashard te beweren zonder daarvoor direct met bewijzen te komen, want zo doen de heren en dames het zelf ook, alleen hebben deze de mainstream media in hun macht waarmee ze het gros van de slaven kunnen bewerken, sturen en hersenspoelen, waarbij ze met een hoop tamtam en geschreeuw en met bewijzen komen die geen bewijzen zijn. Lekker makkelijk die voorgekauwde kost, hoeven de slaven alleen nog maar te slikken. En degene die het niet willen vreten worden weggezet als complotters, aluhoedjes of antisemieten en van al dat soort ziekelijke onzin.

  3 likes
 5. In heel veel conflicten behoren ‘tegenstanders’ bij dezelfde partij.

  3 likes
 6. Walgelijke zionisten bah!! Amerika loopt natuurlijk weer Israël z’n kont te likken samen met de EU.

  1 likes
  • @SOM30N3. Nee, achter de terroristen van ISIS gaan staan, dat getuigt pas van intellect. Zoiets begrijp ik van die uit het rifgebergte komen, want die lopen geestelijk behoorlijk achter in hun ontwikkeling. Maar ja, wat wil je met al die neef nicht huwelijken, (of mischien wel broer zus) en dit al generaties achter elkaar. Zoek maar eens op wat inteelt doet. Al dit soort commentaren vallen volgens mij in die categorie.

   2 likes
 7. Een aardige uiteenzetting over de gang van zaken in de wereld is te horen via Finding Voices Radio. En veel zaken die de heren aanhalen zullen altijd discutabel zijn, maar één ding is zeker, namelijk dat veel mensen meer en meer beginnen te ontwaken en doorhebben dat wat jarenlang als absurd werd afgedaan tegenwoordig steeds meer erkend wordt.

  https://www.youtube.com/watch?v=CgNX-qgGKss#t=464

  2 likes
 8. Edwin, blijf jij maar met de kudde meeblaten en blijf jij maar toestaan, dat andere mensen (politici, opiniemakers etc) voor jou blijven denken ipv dat je je eigen hersens gebruikt (en onderzoek doet) en zelf een oordeel vormt.
  Er is een spreekwoord: “Als je met een naief/dom iemand op verstandsniveau praat, dan zal die naieveling jou uitmaken voor naieveling/domkop”.

  2 likes
 9. Westerse politici die Israël bashen.. Of putin/saddam/khaddafi/assad. Want dat lijd zo lekker af.. Als iedereen zich lekker met zichzelf bemoeit.. Genoeg problemen hier in Europa. Wel klaar met deze ver van je bed show. Wat mijn part blazen ze elkaar op. Ze verdienen elkaar. De duizenden dode Europeanen in Oekraïne dankzij Brussel/Nato lijkt me veel relevanter. Maar daar hebben we het niet over… Altijd maar dat linkse gemoraliseer, bah.

  Boycot ze allebei en het is zo afgelopen, maar nee we moeten en zullen partij kiezen.

  1 likes
 10. Tuurlijk wordt er een spelletje gespeeld, ik noem het maar even voor het gemak Israelisch poker. De grote troef in het spel is de schuldkaart. Tenminste wat het westen betreft. Na de eeuwenlange uitsluiting en vervolging van het Joodse volk. En vooral na de Holocaust zijn wij chantabel door onze schuldgevoelens over wat er gebeurt is. Daarom spelen ze ook telkens de schuldkaart uit. Als het Joodse volk weer in het gedrang dreigt te komen. Iets waar wij in het westen blijkbaar nog steeds gevoelig voor zijn. De Arabieren in dit pokerspel echter zitten met hun gekwetste trots. Na keer op keer verslagen te zijn. En machteloos te moeten toezien hoe de Palestijnse broeders decennialang worden gemolesteerd. En aangezien Israel nagenoeg onaantastbaar lijkt, blijven alleen nog de Joden over buiten Israel. Als doelwit van de frustratie van veel Moslims. En dat heet hier dan weer Antisemitisme. Terwijl de Arabische wereld daar gewoon geen boodschap aan heeft. Dit Isrealische pokerspel zal nog een verassende wending nemen als ze merken dat ze niet alle partijen kunnen blijven aftroeven. En dan is het game over, nieuwe ronde, met andere kaarten. En zoals de Amerikanen dan zeggen, je zult het moeten doen met de kaarten die de dealer je geeft. Maar de inzet van dit Israelische pokerspel blijft onverminderd hoog. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...