Het Complot

VIDEO: Hoe Israël meehielp aan de creatie van Hamas

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand gaf de Ierse senator David Norris zijn veelbesproken speech in de Ierse Senaat over het conflict tussen Israël en Gaza. Het filmpje van de speech werd meer dan 300.000 keer bekeken op YouTube, wat Norris de meest succesvolle Ierse politicus op de filmpjessite maakt.

“Ik ben voor mensenrechten, of iemand nu Israëlisch, homoseksueel, vrouw of zwart is,” zei Norris. “Ik stel mijn mening niet bij. Ik ben niet anti-Israël of antisemitisch, maar ik ben voor mensenrechten voor ieder mens.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Norris haalde fel uit naar Israël, hoe het land maling heeft aan de rest van de wereld en de Holocaust gebruikt als rechtvaardiging voor de bombardementen op Gaza.

In de video zegt Norris:

Israël is bang voor de Palestijnse eenheid, dat is waar het allemaal om draait. Het heeft niets te maken met de moord op Israëlische kinderen, de Israëli’s wisten voorafgaand aan deze oorlog dat Hamas er niets mee te maken had. Israël creëerde Hamas om Fatah op te splitsen. Ze zijn dus verantwoordelijk voor Fatah, en ik heb dat enige jaren geleden op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem kunnen bevestigen.

Fatah is een Palestijnse politieke beweging die mede door Yasser Arafat werd opgericht. Het hoofddoel is ‘de bevrijding van geheel Palestina’, de ‘beëindiging’ van het zionisme en het herstellen van de staat Palestina op het oorspronkelijke grondgebied van het Brits Mandaat Palestina. De beweging, die zich aansloot bij de PLO, wordt door Israël gezien als een ‘terroristische organisatie’.

Hamas, de islamitische beweging die de laatste tijd veelvuldig in het nieuws is, werd opgericht door Israël, zoals senator Norris aangeeft. Eerder bleek al uit WikiLeaks-kabels dat Israël Hamas wilde gebruiken om de PLO te verzwakken. Meer informatie hierover in een artikel van de Washington Post getiteld ‘How Israel helped create Hamas’. In 2009 verscheen in de Wall Street Journal al een lijvig artikel waaruit blijkt hoe Israël zelf heeft meegeholpen aan de creatie van Hamas.

Documenten uit de jaren tachtig laten zien dat Israël Hamas tijdens de Eerste Intifada heeft versterkt om verdeeldheid te zaaien onder de Palestijnen. In Amerikaanse overheidsstukken lezen we: “Er is slechts een klein aantal Hamas-leiders gearresteerd. Israël ziet de activiteiten van Hamas niet alleen door de vingers, maar steunt ze zelfs.”

Op dezelfde manier werden de moedjahedien (later Al Qaida) van Osama bin Laden bewapend en gefinancierd door de Verenigde Staten in de strijd tegen de Sovjet-Unie. Jaren later werden deze vrijheidsstrijders plotseling gezien als terroristen en bevochten door een internationale coalitiemacht.

[Irish Examiner, Washington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
9 jaren geleden

En weer wordt een aspect van het immense bedrog op het “wereldtoneel” vol vuur aan de kaak gesteld. Altijd weer frappant te zien hoe mensen (in de Ierse senaat dit keer) totaal ongeroerd en verveeld om zich heen kijken, hopend dat die lastige tirade niet al te lang duurt, hopend ook dat niet al te veel mensen er kennis van zullen nemen, hopend dat de waarheid hun smerige spel niet in de war zal sturen. Dezelfde reactie zie je ook als Nigel Farage van wal steekt in Brussel. Hoewel hij het wanbestuur van de EU keer op keer keihard aantoont is een walgelijk hoongelach de enige reactie in Brussel. De enige manier om dit soort misstanden een halt toe te roepen is zeer eenvoudig en voor IEDEREEN binnen handbereik ! NIET MEER STEMMEN op dat tuig.

Enkidoe
Enkidoe
9 jaren geleden

De haat vanuit de islam bestaat al sinds haar stichting. Hamas heette toen nog geen hamas, maar het doel was wel al ver nietiging van anders denkenden, Christenen en vooral Joden. Laat u geen zand in de ogen strooien, de islam is een verschrikkelijke foute ideologie. Kijk naar het leven van mohammed en dan ziet u welk gedrag de volgelingen moeten volgen. Wilt u al die moorden en verkrachtigingen?

IIS
IIS
9 jaren geleden

Jammer dat David Norris “links” als goed betitelt en “rechts” als slecht en laat hij daarmee zien ook enigszins gebrainwasht te zijn.

Etiketten opplakken of zaken als links of rechts klassiviceren is iets uit de oude doos en heeft afgedaan in deze wereld. Er is geen links of rechts meer, er is alleen nog verrot, verrotter en door en door verrot.

Voor mij, als je dan toch wilt etiketteren of kwalificeren, zijn de nazi’s, islam, communisten, socialisten of welke ideologie of religie die het soevereine individu onderdrukt en die de massa steurt verblindt, dom, zwak, arm, ziek, slaafs onder de duim houdt of zelfs uitmoordt simpelweg hardcore “links”. Rechts is voor mij libertarisme, vrijheid, zelfbeschikking en soevereiniteit.

Verder lijkt Norris, die het hoogstwaarschijnlijk prima meent, niet helemaal goed te begrijpen dat wij, of welk land in de wereld dan ook HELEMAAL NIETS hebben te maken met de staat Israël of zijn buurconflicten of welke conflicten in de wereld dan ook. Net als de Russen die een conflict hebben met de Oekraïne (ontstaan door de nazi VS en nazi EU!!!) hebben wij ook daar NIETS mee te maken en is Amerika een loslopende bastaardhond die opgehitst door de ziofascisten zich wel even met alles en iedereen zal bemoeien en speelt het een spel over onze rug, van onze centen en zet het onze levens op scherp!!!

De westerse fascisten hebben door een vliegtuig gepland neer te halen ons in hun moordspel meegesleept en hebben wij te luisteren naar de wensen van de zionazi VS, die niet langer wil dat wij -GOEDE- zaken doen of betrekkingen met de Russen onderhouden, die een bedreiging voor de zionazi en hun centrale bankmaffia vormen met hun verenigde BRICS landen.

Wij moeten van de zionazi VS vanaf nu iedereen en alles haten, vrezen en uitmoorden. Een zogenaamde onthoofde journalist werd het sausje op de leugen en moest heel de wereld in angst verzetten met deze zogenaamde ISIS bullshit poppenkast.

Ik durf dit glashard te beweren zonder daarvoor direct met bewijzen te komen, want zo doen de heren en dames het zelf ook, alleen hebben deze de mainstream media in hun macht waarmee ze het gros van de slaven kunnen bewerken, sturen en hersenspoelen, waarbij ze met een hoop tamtam en geschreeuw en met bewijzen komen die geen bewijzen zijn. Lekker makkelijk die voorgekauwde kost, hoeven de slaven alleen nog maar te slikken. En degene die het niet willen vreten worden weggezet als complotters, aluhoedjes of antisemieten en van al dat soort ziekelijke onzin.

Ferrimassi
Ferrimassi
9 jaren geleden

Westerse politici die Israël bashen.. Of putin/saddam/khaddafi/assad. Want dat lijd zo lekker af.. Als iedereen zich lekker met zichzelf bemoeit.. Genoeg problemen hier in Europa. Wel klaar met deze ver van je bed show. Wat mijn part blazen ze elkaar op. Ze verdienen elkaar. De duizenden dode Europeanen in Oekraïne dankzij Brussel/Nato lijkt me veel relevanter. Maar daar hebben we het niet over… Altijd maar dat linkse gemoraliseer, bah.

Boycot ze allebei en het is zo afgelopen, maar nee we moeten en zullen partij kiezen.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x