Homepagina » Mens en Dier » Harvard-onderzoeker: “Er zit geen limiet aan onze levensverwachting”
Harvard-onderzoeker: "Er zit geen limiet aan onze levensverwachting"

Harvard-onderzoeker: “Er zit geen limiet aan onze levensverwachting”

Op tv verschijnen vaak reclamespotjes waarin mensen veroudering bestrijden met gezichtscrèmes. Terwijl we miljarden spenderen om de tijd terug te draaien, blijft men speuren naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd op de bodem van een lotionflesje.

Een onderzoeker van de Harvard Medical School is bezig de geheimen van het verouderingsproces te ontrafelen. “Ik zou geen limiet stellen aan onze levensverwachting,” zei hij.

David Sinclair heeft de afgelopen 20 jaar gezocht naar manieren om mensen langer en gezonder te laten leven. In zijn lab laat Sinclair zien hoe zijn team veroudering kan tegenhouden.

Enige jaren geleden werd Sinclair bekend door zijn onderzoek naar resveratrol, een molecuul dat gevonden wordt in blauwe druiven. Met dit molecuul hield hij overvoerde muizen net zo gezond als slanke muizen.

Sinclair testte resveratrol de afgelopen 10 jaar ook op zichzelf en hij zegt dat hij zich fit en gezond voelt. Zijn ouders, die ver in de 70 zijn, boeken soortgelijke resultaten met resveratrol. De stof verlengt de overlevingstijd van cellen. Studies wijzen op een effect dat kanker tegengaat, in het bijzonder borstkanker.

Nu gaat hij nog een stap verder. Door muizen vervroegd te laten verouderen kan hij nieuwe moleculen testen in een poging ze te laten terugkeren naar hun jongere, gezonde staat. Sinclair denkt dat hij op een dag ziektes als kanker of Alzheimer kan voorkomen of uitstellen.

“Kunnen we op een dag de 150 halen?” vroeg hij. “Ik zou niet weten waarom niet; het is slechts een kwestie van tijd.”

[Yahoo]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
beehive
beehive
6 jaren geleden

De maximale levensduur is niet ouder dan 120 jaar,
De degeneratie van het lichaam is te groot. dit geld ook voor de mensheid opzich.
Hier is al eerder een bericht geweest van de slimheid van de mens, deze gaat ook achteruit.
We kunnen allen ook hierdoor zien dat er van evolutie geen sprake kan zijn. Waarom houden wij hier zo aan vast? Dit is een van de grootste complotten van de mensheid! Wie heeft de theorie herroepen? DARWIN zelf.

Nobel
Nobel
Reactie op  beehive
6 jaren geleden

@beehive. Als het géén evolutie is, dan is het dus een GOD die voor dit alles verantwoordelijk is? Wat een prutser is dat dan zeg, daar had ik dan wel wat meer van verwacht. Als GOD voor een bedrijf had gewerkt, dan was hij ontslagen wegens wanprestatie. Als jij stelt dat de slimheid van de mensheid achteruit gaat, en we dus niet van Evolutie kunnen spreken, waarom niet? Evolutie kan alle kanten op, ook omlaag, zo zijn er al eerder populaties uitgestorven, b.v. de Neanderthalers, dus waarom is de mens daar een uitzondering in?

Carlijn
Carlijn
Reactie op  Nobel
6 jaren geleden

Wat als de gehele creatie van God nou werkt via evolutie. Heb je daar wel eens aan gedacht Nobel? Wat als God nou zelf ook wil leren en ervaren… dan is de verklaring van jouw bestaan toch logisch. God oordeelt niet, God leert en ervaart gewoon met JOU mee, ook de negatieve dingen of juist de negatieve dingen. Want door die negatieve dingen leer je JUIST jouw bewustzijn vergroten. Jij bent tenslotte een aspect van God. Jij bent God zelf alleen in een kleiner geheel. Zodoende is alles evolutie in een oneindig bestaan. Want als er nooit een einde is en tijd niet bestaat dan wil je toch groeien en leren en vooral blijven ervaren. Wij zij hier om het tegenovergestelde van liefde te ervaren, zodoende kan jij en God verder groeien. Beetje logisch denken had de mensheid een hoop ellende bespaard.

Faith
Faith
Reactie op  beehive
6 jaren geleden

Dat de slimheid van de mens achteruit holt komt omdat de mens zich, onbewust uiteraard, van zijn slimheid laat beroven. Ons algemeen IQ is zelfs 7% gedaald sinds de commercieele televisie zijn intrede deed. Toeval? Kijk een week lang elke avond naar het nieuws en je wordt vanzelf depressief, een avondje SBS of een van de RTL zenders en je voelt je hol en leeg. Uitsluitend hol vertier, vaak over de ruggen van anderen want een bepaalde kliek verdient daar ontzettend veel aan. Eerst schreeuwen ze om je aandacht te krijgen en vervolgens worden we doelbewust in die lage vibratie gehouden. Aan slimme mensen heeft de Illuminatie namelijk niets. Je kan het maar weten. Wat je ermee doet moet ieder voor zich beslissen.

Silber eye
Silber eye
6 jaren geleden

Hoop niet dat onze overheid met dit artikel in de hand de pensioengerechtigde leeftijd opnieuw hoger gaat bijstellen, het valt nog maar te bezien of onze generatie qua gezondheid de pensioengerechtigde leeftijd bereikt laat staan veel ouder wordt.
Alleen al uit mijn lagere schoolklas zijn al 10 klasgenoten overleden (1965)

Uiteindelijk krijg je alleen maar de cijfers van de finalisten te zien (lang levenden) de mensen welke vroegtijdig overlijden behoren tot de categorie waarvan de cijfers in de statistieken ontbreken of zorgvuldig worden verborgen.
Mensen welke na de jaren vijftig zijn geboren lijden massaal aan stress gerelateerde ziekten o.a. 0besitas, suikerziektes (suikeropname is na de jaren twintig vorige eeuw tig en tig keer verdubbeld), toenemende kankers ALS etc.
De cijfers van de boorlingen uit de jaren twintig zijn prachtig dat wel, maar daarna gaat het bergafwaarts en dat blijft voor het klootjesvolk verborgen, de instanties welke de cijfers kunnen leveren zijn afhankelijk van de overheid en publiceren alleen dat wat in het beleidsplan van onze overheden past, wee de instantie welke de beleidsgrens overschrijd (geen subsidie etc)

biko
biko
6 jaren geleden

Vanwaar de obsessie met het idee van eeuwige jeugd?

Mimi
Mimi
6 jaren geleden

Dat is grappig want de naam Sinclair is een beruchte familie binnen de Illuminati.

Jong blijven is eigenlijk heel simpel… ja simpel, je hoort het goed 😉
Alles wat materie is, is in feite energie in een bepaalde frequentie.
De stelling is: Hoe harder de materie hoe sneller het slijt!
En harde de materie hoe lager de frequentie / vibratie is.
Dus, hoe lager jij bent in frequentie / vibratie hoe sneller jouw lichaam slijt.
De oplossing is om jouw lichaam in een hogere frequentie / vibratie te zetten waardoor jouw lichaam meer (laten we zeggen) vloeibare energie is.

Voorbeeld: Water in een lage vibratie wordt ijs en ijs kan je makkelijk breken, maar als je dat zelfde ijs weer in een hoge vibratie plaatst wordt het vloeibaar water en nog hoger in vibratie wordt het waterdamp. En water kan je niet breken, dat is vloeibaar. Zorg er dus voor dat jouw lichaam in vibratie en energie zo vloeibaar mogelijk blijft.

De vraag is alleen hoe?
En het antwoord is: LIEFDE !!
Liefde zit in een hoge frequentie / vibratie.
Hoe liefdevoller jij bent naar jezelf, naar jouw lichaam, naar jouw omgeving hoe hoger jij in vibratie zit.
Daardoor slijt jij letterlijk minder snel. Je ziet ook dat mensen die jong blijven heel liefdevol zijn.
En als je liefdevol bent naar jezelf en onvoorwaardelijk van jezelf houdt, zorg je ook dat je geen rotzooi aan jouw lichaam geeft, zoals roken, alcohol, drugs of andere ongezonde producten.
Jouw lichaamscellen pakken elk signaal op van liefde en functioneren daarom lekker.
Je ziet bijvoorbeeld dat negatieve mensen snel verouderen, hun lichaam slijt sneller.
Jouw lichaam is jouw tempel, jouw gedachtes zijn de God van al jouw lichaamscellen.
Stuur jij negatieve gedachtes naar het lichaam, dan reageren jouw cellen er negatief op.

Iets wat de heer Sinclair volgens mij best wel weet. Want de beruchte Illuminati zorgt er altijd voor dat wij mensen in die lage vibratie blijven. Door rotzooi in ons eten te gooien, angst te zaaien, de atmosfeer te verprutsen, de natuur te vergallen en ons gedachtepatroon te beïnvloeden en de lijst is te lang om op te noemen wat ze allemaal wel niet doen om ons allemaal in een lage vibratie te houden.
Maar je kan dat allemaal doorbreken door dwars door die deceptie heen te kijken en Liefdevol te blijven denken en zijn naar jezelf en alles om je heen, dus ook liefdevol zijn naar de Illuminati.

Het antwoord op alle problemen is en blijft altijd: LIEFDE.

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
Reactie op  Mimi
6 jaren geleden

Mimi, dit heb je mooi omschreven. Naar mijn opvatting klopt dit ook. Momenteel lees ik weer het boek “De Meesters van het Verre Oosten”, 615 blz. van Baird T. Spalding, ISBN 978-90-202-0886-3. Hierin wordt o.a. aan ouderdom en gezondheid gerefereerd in relatie tot elkaar en wel op een heel bijzondere manier. Het is een wetenschappelijk onderzoek uit 1894, naar de leefomstandigheden van mensen in de Hoge Himalaya, die bijzonder hoge leeftijden konden en kunnen bereiken. Het boek werd in 1982 voor het eerst gepubliceerd, omdat de inhoud toen pas geschikt geacht werd voor het grote publiek. Het leest bijzonder eenvoudig, prettig en boeiend en valt absoluut niet onder de saaie academische wetenschappelijke getalsopsommingenen, maar je wordt keer op keer voor verrassingen geplaatst en het is een echt verhaal! Een manier, hoe mensen ook kunnen omgaan met materie/informatie etc. die mij persoonlijk ontzettend aanspreekt, want met de gekte van de hedendaagse samenleving heb ik totaal niets.

Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = LIEFDE, naar jezelf en naar iedereen. Niet eenvoudig, want we zijn zo anders opgevoed en door de kunstmatig in stand gehouden samenleving zodanig ver van ons zelf verwijderd, gestructureerd en vervormd. Het is een uitspraak, die je als mens zijnde zelf in de hand hebt en niet van buitenaf krijgt aangegeven, maar van binnenuit. En dat maakt het voor velen moeilijk om te accepteren en te ervaren, want we leunen hoofdzakelijk op datgene wat ons wordt aangereikt = Illuminatie (en alles wat daarmee samenhangt) en hebben onze eigen prikkel om iets tot stand te brengen om zeep laten helpen. Maar mijn persoonlijke overtuiging is, dat we dit lijden de langste tijd hebben gehad.

Mimi
Mimi
Reactie op  Harrie H. Braam
6 jaren geleden

De enige échte informatie komt altijd vanuit jouw eigen ziel (en het hart).
Maar ik ben wel nieuwsgierig naar dat boek, dank voor de tip Harry 🙂

j tammerijn
j tammerijn
Reactie op  Harrie H. Braam
6 jaren geleden

Er is niets behalve god in zijn eigen goddelijke wereld!!

S0M30N3
S0M30N3
6 jaren geleden

“Sinclair denkt dat hij op een dag ziektes als kanker of Alzheimer kan voorkomen of uitstellen.”

Ik moest hier even om lachen, kerel heeft zeker aandacht nodig. Ziektes zijn al te genezen, maar de farmaceutische industrie moet natuurlijk ook gewoon verdienen aan zieke mensen om ze nog zieker te maken. Dus komt er zo’n gehandicapte die weer (zogenaamd) een oplossing heeft.

Let it go man, ik snap dan ook niet waarom dit gepubliceerd wordt..

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Er bestaan wetenschappers die verklaard hebben dat in de toekomst ‘onsterfelijkheid’ voor de mensheid is weg gelegd. Lijkt mij dan wel dat we aan geboordte beperkingen moeten gaan doen.

Faith
Faith
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Maar had Jezus ons 2000 jaar geleden al niet onsterfelijkheid beloofd? Ooit zou het ons ook lukken. In het Aquarius Tijdperk zou het misschien mogelijk kunnen zijn. Hij heeft zelfs laten zien hoe het moet. In elk geval niet met dure smeerseltjes, injecties en pillen. Het is ook niet geheel toevallig dat de wereld vol met oorlog en ellende is, dat ze je graag laten zien. Dat je weer minder geld krijgt en dat er eigenlijk steeds minder leuke dingen zijn. Expres. Ze zorgen er wel voor dat je depessief je eigen uitzichtloze leven voor je ziet. Expres. Je mocht eens vrolijk, vredig en liefdevol in het leven staan… Die Jezus truc moet waarschijnlijk ten alle tijde voorkomen worden. Wake up!

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

In de natuur is van 1 organisme bekend, dat deze, mits niet opgegeten wordt door roofdieren, oneindig kan door blijven leven: http://nl.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_nutricula . Het is in de natuur dus niet onmogelijk.

Dit systeem kan uiteraard niet bij de mens (in haar huidige verschijning) ontstaan, maar onderzoeken naar het gestel van de oudste mensen geven wel veel informatie over waar het “gezond oud worden” aan ligt. Het onderzoek naar Hendrikje van Andel-Schipper ea. zijn in dat opzicht heel waardevol.
http://nos.nl/artikel/304138-oudste-mens-had-bijzondere-genen.html

Maar je laatste opmerking raakt de kern…moeten we dit willen?

Faith
Faith
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

@ days of our lives: Moeten we dit willen… Het kon wel eens de evolutie zijn. Dat het juist de bedoeling is dat men van aards 3D mens naar een hoger wezen ontwikkeld en de Jezus truc uiteindelijk doet. Als het zo werkt dan gebeurt het vanzelf wel een keer dat de mens onsterfelijk wordt. Hoe hard de darkies ook hun best doen om dit tegen te gaan. Omdat ze zelf graag de macht houden, want daar gaat het in hun gure, oneerlijke, gevaarlijk negatieve wereldje allemaal om. Ze blijven maar in 3D tobben, heel bekrompen eigenlijk en komen geen centimeter verder op dat pad. Dom dom…

Kal-Purush
Kal-Purush
6 jaren geleden

Er is een spreekwoord:

Je bent zo oud als je je voelt

Lijkt mij een mooie gedachte, alle middeltjes, crèmes, en speciale voeding/drinken, enz. , ten spijt.
Leef rustig, laat je niet opjagen door de huidige tijd, ont stress en geniet van je leven.
Denk en doe wat je hart je ingeeft en laat alle materialisme varen.
Laat je niet leven door anderen, op je werk, in je vrije tijd (geen agenda voor afspraken met vrienden) en met je familie, communiceer en bedenk dat alle rimpels, hart infarcten, enz. veelal komen door ongezond leven en niet luisteren naar je lichaam.

ferdi
ferdi
6 jaren geleden

130 werken, liever niet!

x

Check Also

professor

Harvard-professor: Iets buitenaards bezocht ons in 2017

Een object dat recentelijk door ons zonnestelsel ...

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x