Universum

VIDEO: Is onze maan een ruimtestation?

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De roemruchte Apollo 11-missie wordt gezien als de grootste technologische prestatie van de 20e eeuw. Het Apolloprogramma was echter van korte duur: na Apollo 17 in 1972 zijn we nooit teruggekeerd naar de maan. Dat meldt tv-zender History.

“Kan dat zijn omdat we daar iets of iemand zijn tegengekomen?” vraagt de zender. “Wat als de maan geen natuurlijk object is?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ongeïdentificeerde objecten op NASA-beelden wijzen mogelijk op buitenaardse structuren op de maan. Sommigen suggereren zelfs dat de maan in feite een kunstmatig object is, dat duizenden jaren geleden door ruimtewezens in een baan om de aarde is gebracht.

Kunstmatig object

In 1970 publiceerden de Russische overheidswetenschappers Michael Vasin en Alexander Shcherbakov na jarenlang onderzoek een artikel in het tijdschrift Sputnik, waarin ze concludeerden dat de maan waarschijnlijk is gecreëerd door aliens.

“Natuurkundigen kwamen met het idee dat de maan een kunstmatig object is,” zegt Alan Butler, schrijver van het boek Who Built the Moon? “Ze baseerden hun ideeën op het feit dat het leek alsof de maan hol was.”

Op basis van de maximale diepte van de maankraters, kwamen de twee wetenschappers tot de conclusie dat het maanoppervlak hooguit vier kilometer dik kon zijn.

Logisch

In maanstof werd vooral chroom, titanium en zirkonium aangetroffen, precies de elementen die je zou verwachten als je een kunstmatige satelliet wilt beschermen tegen extreme temperaturen, kosmische straling en meteorieten.

“De theorie van deze Russische wetenschappers luidt dat de maan een ruimteschip is en motoren bevat,” zegt George Noory, presentator van Coast to Coast AM. “Het is een vergezocht idee, maar als je een schip aan het oog wilt onttrekken klinkt het allemaal erg logisch.”

[History]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
7 jaren geleden

Tis gewoon onze maan, en sateliet. en als er een parkeerplaats is voor ruimtevaartuigen dan is het nog geen ruimtestation.
Alle maanmassa komt uit de aarde.
alle maanmasssa keert terug naar de aarde. Ze komt telkens en heel klein beetje dichterbij de aarde en zal zich weer verenigen met de aarde.

Frans
Frans
7 jaren geleden

Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is dat de Maan al miljarden jaren exact met de zelfde kant naar de aarde staat zonder dat hij bijgestuurd moet worden.

GertJ
GertJ
7 jaren geleden

“Het is een vergezocht idee”. Moet kunnen toch? Iets soortgelijks word ook gezegd over het Marsmaantje Phobos.

robert kertoikromo
robert kertoikromo
7 jaren geleden

volgens een oude zulu legende kon het weleens waar zijn….ik weet al wat jullie denken.. kan het niet .het zijn zwarten .. kan niet..
tja victoriaans gedachtegoed he…….

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x