Homepagina » Universum » VIDEO: Is onze maan een ruimtestation?
VIDEO: Is onze maan een ruimtestation?

VIDEO: Is onze maan een ruimtestation?

De roemruchte Apollo 11-missie wordt gezien als de grootste technologische prestatie van de 20e eeuw. Het Apolloprogramma was echter van korte duur: na Apollo 17 in 1972 zijn we nooit teruggekeerd naar de maan. Dat meldt tv-zender History.

“Kan dat zijn omdat we daar iets of iemand zijn tegengekomen?” vraagt de zender. “Wat als de maan geen natuurlijk object is?”

Ongeïdentificeerde objecten op NASA-beelden wijzen mogelijk op buitenaardse structuren op de maan. Sommigen suggereren zelfs dat de maan in feite een kunstmatig object is, dat duizenden jaren geleden door ruimtewezens in een baan om de aarde is gebracht.

Kunstmatig object

In 1970 publiceerden de Russische overheidswetenschappers Michael Vasin en Alexander Shcherbakov na jarenlang onderzoek een artikel in het tijdschrift Sputnik, waarin ze concludeerden dat de maan waarschijnlijk is gecreëerd door aliens.

“Natuurkundigen kwamen met het idee dat de maan een kunstmatig object is,” zegt Alan Butler, schrijver van het boek Who Built the Moon? “Ze baseerden hun ideeën op het feit dat het leek alsof de maan hol was.”

Op basis van de maximale diepte van de maankraters, kwamen de twee wetenschappers tot de conclusie dat het maanoppervlak hooguit vier kilometer dik kon zijn.

Logisch

In maanstof werd vooral chroom, titanium en zirkonium aangetroffen, precies de elementen die je zou verwachten als je een kunstmatige satelliet wilt beschermen tegen extreme temperaturen, kosmische straling en meteorieten.

“De theorie van deze Russische wetenschappers luidt dat de maan een ruimteschip is en motoren bevat,” zegt George Noory, presentator van Coast to Coast AM. “Het is een vergezocht idee, maar als je een schip aan het oog wilt onttrekken klinkt het allemaal erg logisch.”

[History]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • frans schreef:

  Tis gewoon onze maan, en sateliet. en als er een parkeerplaats is voor ruimtevaartuigen dan is het nog geen ruimtestation.
  Alle maanmassa komt uit de aarde.
  alle maanmasssa keert terug naar de aarde. Ze komt telkens en heel klein beetje dichterbij de aarde en zal zich weer verenigen met de aarde.

 • Frans schreef:

  Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is dat de Maan al miljarden jaren exact met de zelfde kant naar de aarde staat zonder dat hij bijgestuurd moet worden.

  • Crazyeddy schreef:

   Tidal lock.

  • Padja schreef:

   Ja hoor.
   En hoe de maan dan zomaar in de lucht blijft hangen, ook zo wonderlijk.
   Misschien dat het met een onzichtbare kabel aan de aarde vastzit.
   Gewoon je intuïtie laten spreken hoor.
   Want wat al die malle wetenschappers erover uitleggen daar trappen we niet in.

   • JohnSmith schreef:

    …. HAHAHAHAHA dankje voor de ochtend lach van vandaag ga alsjeblieft lekker sbs kijken want jou reactie is echt om te huilen. Je gaat toch niet duizenden wetenschapper als mensen afschilderen die de boel belazeren en vervolgens zeggen dat het verwonderlijk is dat de maan zo goed om de planeet blijft draaien? Ik zou zeggen ga lekker weer studeren alles staat haarfijn uitgelegd en met gedegen theorieën en bewijzen onderbouwd.

 • GertJ schreef:

  “Het is een vergezocht idee”. Moet kunnen toch? Iets soortgelijks word ook gezegd over het Marsmaantje Phobos.

 • robert kertoikromo schreef:

  volgens een oude zulu legende kon het weleens waar zijn….ik weet al wat jullie denken.. kan het niet .het zijn zwarten .. kan niet..
  tja victoriaans gedachtegoed he…….

  • Armonicus schreef:

   “Het Apolloprogramma was echter van korte duur: na Apollo 17 in 1972 zijn we nooit teruggekeerd naar de maan.”

   Waarom ook terugkeren? Het ‘programma’ was afgerond, eindelijk was er ‘onomstotelijk bewijs’ dat we op een globe leefden, doormiddel van de live TV-beelden.

   • jos schreef:

    Dan is het nog niet logisch dat we niet terug keren. In de tijd van nu kan je binnen enkele uren erzijn en er zijn vele miljarders die graag zo’n uitje zouden willen maken.
    Dan nog iets vreemd enkele jaren terug heeft USA een kernbom erop gegooit om water te zoeken en dat vind ik wel een hele bizare manier om dat op zo’n manier te doen.

   • rocinante schreef:

    Ik heb een film over Apollo 18 gezien. Dat liep niet goed af.

   • ramon schreef:

    whahaha, waar blijft de eerste foto van jouw zgn globe die niet gefotoshoped is???

  • jos schreef:

   @Robert K Dus jij denkt dat we rassisten zijn? Lekker fris manneke ben jij zeg! Niet dus!

 • Richard schreef:

  De Maan is hol,
  Geert is echt blond,
  en Rutte is geen homo.

 • Padja schreef:

  Gelukkig zijn de Russen er ook geweest.
  Die vertellen tenminste de waarheid.
  Hèhè, ook weer opgelost

 • exegese schreef:

  Er is zonder twijfel een voor ons onzichtbare bron van kracht die ons mensen constant zodanig beïnvloedt dat het verhindert dat wij kunnen beschikken over onze werkelijke vermogens, kennis en krachten.
  Het zou zo maar mogelijk kunnen zijn dat de maan daar een wezenlijk deel van uitmaakt. Als het inderdaad een kunstmatig object is en dus in principe geen deel uitmaakt van het ontwerp van de scheppende kracht in oorsprong, is de kans groot dat het een verstorende werking teweeg brengt en is de kans ook groot dat dat opzettelijk is. Hele oude geschriften moeten zeer serieus genomen worden. Zij bevatten meestal nog zuivere en onbezoedelde informatie en stamt uit een tijd dat de mens tot veel meer in staat was dan tegenwoordig, alle “verbluffende techniek” ten spijt.

 • Pauly schreef:

  We zijn nooit teruggekeerd. Mogen er niet meer komen??
  De chinezen rijden nu toch over de maan??

 • Zeven zusters schreef:

  Ik heb ergens eens gelezen dat bij de laatste missie de astronauten duidelijk is gemaakt dat dit de laatste keer was dat ze op de maan mochten komen en aangezien dit ook de laatste keet was denk ik dat er wel een kern van waarheid inzit.De Chinezen gaan nu naar de “dark site of the moon”ben benieuwd of dat zover gaat komen maw als die missie mislukt is er echt wel meer aan de hand!

 • Jaya schreef:

  Een Doom op de Maan bouwen en deze met aardlingen koloniseren lijkt mij een goed idee.

 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >