Homepagina » Mens en Dier » ‘Coronaspoedwet maakt van premier Rutte een alleenheerser’
coronaspoedwet
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

‘Coronaspoedwet maakt van premier Rutte een alleenheerser’

Aankomende week behandelt het parlement de coronaspoedwet. Deze wet maakt de weg vrij voor een staatsgreep door de staat. De spoedwet bevordert premier Mark Rutte namelijk tot alleenheerser, zegt Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland.

Zijn partner in crime, Hugo de Jonge, werd na een schimmige verkiezing leider van het CDA. Die pleit nu kil voor de landelijke invoering van een coronavirus-app, zodat de staat precies kan nagaan waar je bent geweest en met wie je contact hebt gehad, aldus Karskens.

“De spoedwet geeft medezeggenschap aan virologen van het RIVM, die er eerder nog pijnlijk naast zaten bij de aanpak van de pandemie. De wet geeft ook macht aan de minister van Justitie voor het vervolgen van en het opleggen van een strafblad aan protesterende bejaarden op het Malieveld, terwijl hij de koning en de koningin op hun vakantie bij overtreding niet beboet en zich op zijn eigen bruiloft in Bloemendaal niets aantrekt van de 1,5 meter afstand.”

Verkapte dictatuur

Karskens wijst erop dat de coronaspoedwet de minister van Binnenlandse Zaken de bevoegdheid geeft om je kantoor, studentenhuis of camping onaangekondigd binnen te dringen, desnoods door de voordeur in te trappen.

De wet geeft de minister van Mediazaken bovendien de macht om coronacritici en -sceptici de mond te snoeren. Als we niet oppassen, glijden we af naar een verkapte dictatuur, waarschuwt Karskens.

[Ongehoord Nederland]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andré
andré
7 maanden geleden

Als we nou eens beginnen met mensen met een stropdas in Quarantaine te zetten , dat kan de boel te goede komen…daarna berechten en la suite…

wolfje168
wolfje168
Reactie op  andré
7 maanden geleden

Ik weiger nooit dat papier als ik het aangeboden krijg bij de fastfoodketen waar ik wel eens kom. het absorbeert best goed in de kattenbak, dat AD. U weet wel, dat vod dat de man afbeeldde met een koningsmantel.

jenne
jenne
7 maanden geleden

Dit neemd ernstige vormen aan, nooit vertoond, alleen Hitler deet het beter, en dit is op Europese voeting, ze proberen contant hoe ver ze kunnen gaan, ze laten de samenleving steeds iets verder opschuiven naar de afgrond, van dictatorschap !

Peter
Peter
Reactie op  jenne
7 maanden geleden

Nee hoor- Corona doet het veel beter. Wat er nu op de wereld heerst heeft Hitler nooit voor elkaar gekregen. En het mooie is, we hebben de vijand nooit gezien. Hoe briljant kan een virusverzinsel zijn.

Jets
Jets
Reactie op  Peter
7 maanden geleden

Petje af en twee duimen op!

Rudolf
Rudolf
7 maanden geleden

We glijden niet af naar een verkapte dictatuur, maar naar een volstrekte dictatuur. De critici van deze wet uiten zich wat dat betreft nog veel te mild.

Rob
Rob
Reactie op  Rudolf
7 maanden geleden

Rutte wilde niet naar Brussel. Misschien mocht hij dat niet eens en was het altijd al de bedoeling dat hij dictator van Nederland zou worden.

salvar
salvar
7 maanden geleden

ik vind het verschrikkelijk om te zeggen maar de grote meerderheid slaapt lekker verder ten nadelen van die geen die vechten voor hun vrijheid.

zo gaat nederland ten onder.
het enige wat ons kan redden is een staatsgreep.

het gevoelloze monster wordt alleen heerser en dan ineens loopt de massa door de straten niet wetend wat hen is overkomen, ik heb er echt geen medelijden mee.

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Net zoals Adolf H tussen 1933 en 1937 een alleenheerser werd.

exegese
exegese
7 maanden geleden

quote : Als we niet oppassen, glijden we af naar een verkapte dictatuur, waarschuwt Karskens.

Beetje naief om te denken dat we niet al lang en breed zijn beland in een dictatuur. Al wat we kunnen proberen is het tij te keren, maar dan zullen nog heel wat meer mensen zich terdege moeten realiseren hoe ver we het al hebben laten komen en dat we niet veel tijd meer hebben om dit nog recht te trekken. Als die spoedwet er door is is het hek van de dam !

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  exegese
7 maanden geleden

Juist beste Exegese!

De vraag is of ons nog überhaupt tijd rest om nog enige invloed uit te oefenen laat staan het tij nog kunnen keren.

Het griezelige is dat hoe langer hoe meer aan de dag komt dat ons stemrecht een zoethoudertje is gebleken.
Veel beloven weinig geven, doet de gek(ke stemgerechtigden) in vreugde leven.

De realiteit is dat we altijd al in een schijndemocratie geleefd hebben met een schaduwagenda die door de eeuwen heen steeds meer vorm heeft gekregen en zich de laatste decennia in al zijn lelijk en kwaadaardigheid grotesk heeft gemanifesteerd.

Deze Eugenics agenda is al sinds Plato, de zogenaamde grondlegger van de democratie, gepusht en uitgevoerd.
Deze agenda is openlijk en slinks door de meeste ministers van buitenlands zaken van de VS en de NAVO, onder het mom van democratie en vrede brengen, uitgedragen en uitgevoerd.
Zolang wij overtuigd waren van onze superioriteit en overtuigd waren
( gemaakt) van de noodzaak van al dit ingrijpen, vonden wij het best…nu zijn wij aan de beurt.

trackback
‘Coronaspoedwet maakt van premier Rutte een alleenheerser’ – Het Nieuws Maar dan Anders
7 maanden geleden

[…] artikel ‘Coronaspoedwet maakt van premier Rutte een alleenheerser’ is geplaatst op […]

Bart
Bart
7 maanden geleden

Dit is in contradictie met een democratie , alleen heersers dan denk ik aan Noord Korea het is niet de bedoeling dat Rutte het alleen voor het zeggen heeft en zeer onwenselijk dat is vragen om oorlog .

rrr
rrr
7 maanden geleden

Rutte is niet meer dan een marionet die niet mag tegensputteren en wordt aangestuurd door lobbyisten uit de bankierswereld, big corporations ( o.a, pharma ) en miljardairs.

nou en!
nou en!
7 maanden geleden

uit 2013https://speld.nl/2013/01/15/nederland-vanaf-1-februari-een-dictatuur/

x

Check Also

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x