Spiritueel

Mentale helderheid tijdens bijna-doodervaringen wijst erop dat bewustzijn volledig los staat van brein

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als het bewustzijn in je brein verstopt zit, zou je verwachten dat het bewustzijn minder goed functioneert als het brein beschadigd is. Uit onderzoek blijkt echter dat het bewustzijn in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld op het randje van leven en dood, goed of zelfs beter functioneert dan normaal.

Dit wijst erop dat het bewustzijn los van het brein functioneert. Professor Alexander Batthyany van de Universiteit van Wenen heeft duizenden bijna-doodervaringen bestudeerd. Hoe zwaarder het letsel, hoe beter mensen konden waarnemen, aldus de hoogleraar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In 2007 bleek uit een studie dat ruim de helft van de mensen die een bijna-doodervaring hadden meegemaakt, scherper kon waarnemen. Uit een ander onderzoek bleek dat 74 procent van die mensen zich meer bewust en alerter was.

Helemaal wakker

“Ik voelde me extreem bewust, totaal aanwezig, scherp en gefocust,” zei één van hen. “Het was alsof ik half sliep toen ik nog leefde en helemaal wakker was nadat ik was doodverklaard.”

“Ik voelde me vrij en was blij dat ik van mijn lichaam af was,” zei iemand anders. “Ik voelde me verbonden met alles om me heen. Ik kan niet beschrijven hoe dat is. Het was alsof ik sneller kon nadenken of dat de tijd minder snel ging.”

Batthyany heeft ook onderzoek gedaan naar terminale helderheid bij Alzheimerpatiënten. Sommige zwaar demente mensen kunnen vlak voor hun dood nog volkomen helder worden en dierbaren weer herkennen.

Actief

Daarnaast zeiden veel blinde mensen dat ze konden zien tijdens hun bijna-doodervaringen. Dit is onder meer bestudeerd door Kenneth Ring van de Universiteit van Connecticut.

Sommige wetenschappers menen dat bijna-doodervaringen hallucinaties zijn die worden voortgebracht door lichamelijke processen. Het onderzoek van dr. Batthyany suggereert echter dat het complexe ervaringen zijn waar veel meer bij komt kijken.

Hij concludeerde dat het bewustzijn soms actief kan blijven op momenten dat er geen elektrische activiteit in het brein is. Zijn studie is gepubliceerd in het Journal of Near-Death Studies.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Een guru is innerlijk gestorven en kijk hoe waakzaam guru’s over het algemeen zijn.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Bewustzijn is niet stoffelijk en kan klaarblijkelijk volledig onafhankelijk van -, en buiten het lichaam functioneren. Zo is er ook een extern collectief bewustzijn wat onder invloed van allen die daar mee in contact komen een sturende functie kan vervullen in ons leven hier op aarde. Hoe meer mensen hier op “ïnloggen” hoe groter het geloof hierin, hoe vuriger de wensen geuit des te groter de impact zal zijn. Dat maakt deel uit van de macht en de kracht van het Goddelijke concept zoals de mens dat in feite is. Werkelijk alles waar we massaal geloof aan hechten zouden we om kunnen toveren tot werkelijkheid. Tot nog toe zijn we hoofdzakelijk slechte entiteiten ten dienste, dat verklaart waarom we wereldwijd gehuld zijn in oorlog, terrorisme, pijn, ellende, honger, angst in plaats van overvloed, compassie, vergeving en geluk. Al wat we met z’n allen hoeven te doen is ons met hart en ziel te richten op het goede en het kwaad is ten dode opgeschreven. Dit is simpeler gezegd dan gedaan, dat weet ik, het is een veel meer omvattende stelling dan het ene zinnetje doet vermoeden, maar moeilijker is het in wezen niet. Als we wereldwijd ons niet meer zouden laten misleiden door met leugens doordrenkte verkiezingscampagnes en corrupte media maar ons kritisch zouden richten op ons aller eis dat de te kiezen regeringsleider of politicus met hart en ziel alleen het goede voor ogen heeft en dat ze onmiddellijk en onvoorwaardelijk weggestemd moeten kunnen worden als ze blijk geven hier niet aan te voldoen, dan zijn we in no time verlost van heel veel kwaad in de wereld. Als we ons bewustzijn weer terugkrijgen zoals dat ooit geweest is, is alles mogelijk. Hierdoor zijn wij in essentie de meest bijzondere wezens die maar voor te stellen zijn, machtiger en krachtiger dan we door alle omstandigheden durven dromen.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

De hersens en het lichaam zijn enkel de troon van de geest en het bewustzijn.

zevenenergie
zevenenergie
7 jaren geleden

Het is goed om te weten dat “brain” niet alleen bestaat uit de gedachten in het hooft, maar dat daar het emotionele lichaam, het causale lichaam en het fysieke lichaam mee bedoeld word.

Echter wij ervaren alles als afgescheiden van elkaar maar het vormt een geheel.

Van het causale lichaam ( het oorzakelijke lichaam) zijn wij ons niet bewust, het word ook wel het onderbewustzijn genoemd, maar het is beter te spreken van het onbewuste.
Ons bewuste deel, word aangestuurd door het causale lichaam. Hier ligt alles opgesloten wat ons beweegt en aanstuurt, het is gelegen in de onderbuik.
In het causale lichaam ligt zelfs de rede dat wij geincaneert zijn.

Als wij geestelijk ontwaken, dan word ook alles wakker wat in het causale lichaam ligt opgesloten.
Daarom is het echte verlichtingsproces niet zo fijn en mooi en makkelijk als wel eens voorgeschoteld word.
Wat wij vaak als spiritualiteit beschouwen is meestal niets anders dan een vermijding of ontkenning van wat er werkelijk in ons leeft.meestal is het een zoek tocht naar het “je goed voelen”.

Dat ons denken aangestuurd word door onbewuste processen, maakt duidelijk dat het niet erg betrouwbaar is.
Toch menen wij ons daardoor te moeten laten leiden.
Als wij stoppen met denken…. en het stil word in ons……, vinden wij een bron, ons ware aard, het hart.
Dit is niet het emotionele hart als emotioneel centrum.

Dit hart is wild, fris en spontaan in het hier en nu. Het is niet corrupt en berekenend, zoals het denkende ego dat altijd op het verleden of de toekomst gericht is.

Het hart heeft geen agenda.
Het hart volgen lijkt, onbezonnen en eng,

Maar, vasthouden een illusionair ik, dat bestaat uit lossen wanen,
waar van je diep van binnen weet dat het er op gericht is het leven te vermijden, door vast te houden aan schijnzekerheden, is dat niet het saaiste wat er is?

En bedenk, op het sterfbed denkt men in het algemeen niet, had ik maar meer bier gedronken, maar meestal in de strekking van was ik maar liefdevoller geweest voor mijn dierbaren.

Ik wens u vandaag een frisse duik in de oceaan van het leven.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x