Buitenland

VIDEO: Mysterieuze vuurbal valt uit de lucht in hartje Bangkok

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Inwoners van de Thaise hoofdstad Bangkok werden gisteren tijdens de ochtendspits opgeschrikt door een mysterieuze vuurbal met een spoor van rook. Op diverse plaatsen legden mensen vast hoe de vuurbal voorbijschoot.

Rond 08.41 uur lokale tijd zagen veel inwoners van de stad hoe de vuurbal door de lucht vloog en vervolgens ontplofte. Het verschijnsel veroorzaakte paniek omdat op de sociale media de meest wilde en uiteenlopende geruchten werden verspreid.

Er werd onder meer gezegd dat het ging om een vliegtuigcrash of een helikopter die was geraakt door een lichtbol. Een andere getuige liet weten dat het om een brandende ballon zou gaan. Er werd ook nog gedacht aan stukken van een oude satelliet.

Volgens de Thaise autoriteiten ging het om een meteoor. “Het is met enige zekerheid een grote rots die in onze atmosfeer is opgebrand,” zei Phil Plait, oud-lid van het Hubble Space Telescope Team van NASA. Zo’n vallende ster komt met een enorme snelheid de atmosfeer van de aarde binnen waardoor er een lichtspoor ontstaat.

De meteoor was waarschijnlijk al helemaal opgebrand voordat hij de grond kon bereiken. Voor zover bekend heeft de vuurbal geen schade aangericht. In 2013 raakten tenminste 1200 mensen gewond toen een meteoriet insloeg bij de Russische stad Tsjeljabinsk.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x