Homepagina » Gezondheid » VIDEO: “Shampoo is slecht voor je huid en haar”
VIDEO: "Shampoo is slecht voor je huid en haar"

VIDEO: “Shampoo is slecht voor je huid en haar”

Voor de meeste mensen klinkt het waarschijnlijk vies: geen shampoo gebruiken. Voor Julia uit Amsterdam is het de normaalste zaak van de wereld. Ze heeft er lang onderzoek naar gedaan. De ingrediënten van shampoo zijn volgens Julia dermate schadelijk voor je huid en haar, dat het vermijden ervan veel beter is.

Julia heeft inmiddels ook een documentaire gemaakt over shampoo: hebben we het eigenlijk wel nodig? Hoe vaak kun je je haar het beste wassen? Of zelfs helemaal niet? En bestaat er een verschil tussen de tientallen shampoo’s in de schappen?

“Op internet liep ik tegen de zogenoemde No Poo (no shampoo) community aan,” zegt Julia. “Zij zijn van mening dat shampoo helemaal niet nodig is. Het zit vol chemische ingrediënten die schadelijk zijn voor huid en haar, menen ze. Na een tijdje bakpoeder en appelazijn te hebben gebruikt heb ik nu een 100 procent natuurlijke shampoo.”

[RTV NH]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • G.M schreef:

  Gaan we weer…. ook geen deo gebruiken, geen tandpasta, geen huidcreme’s en dan ben je binnen no-time een stinke, gerimpelde neanthertaler met rotte tanden. Hoe dan ook dood ga je ooit toch! Wat een gezeik weer

  7 likes
  • Gerrie schreef:

   Ik ben een vrouw, leeftijd AOW++, mijn huid is gaaf, haast geen rimpels, wel grijze haren en dat laat ik zo -verdiend met leven- , ik mis enkele tanden en kiezen. En gek hé?? Ik heb geen nare lichaamsgeur. Ik gebruik alleen water om me te wassen, haren met zuiveringszout en azijn, geen tandpasta, geen creme’s, als deo een beetje zuiveringszout. Misschien moet ik wel trots zijn om een -Neanthertaler- te zijn.

   24 likes
 • Arjen Sijtsma schreef:

  Het allerbest voor huid en haar is de combinatie kokosolie met natriumbicarbonaat (baksoda)

  Schimmels verdwijnen, roos verdwijnt, huidaandoeningen verdwijnen, het herstelt feitelijk alle huidkwalen en het zorgt voor een juiste zuurgraad van de huid.

  Probeer het uit, scrub jezelf ermee in, even laten intrekken en dan afspoelen. Of ga in een bad met natriumbicarbonaat en kokosolie liggen.

  Wees niet te zuinig, gebruik lekker veel, natriumbicarbonaat is heel goedkoop op internet te bestellen, bijvoorbeeld bij een zeepwinkel.

  De eerste weken kun je op bepaalde plekken pijn/jeuk of andere reacties hebben op plekken waar schimmels zitten, zelfs diepe wonden kunnen ontstaan, dat is de reactie van het lichaam om schimmels af te stoten, schimmels kunnen zich diep onder de huid nestelen.

  8 likes
 • densie schreef:

  een leuke, ware haarwas tip: Ecover afwasmiddel….super en gifvrij! yeah!

  3 likes
  • Marcel schreef:

   Ontvet volgens mij te sterk, densie.

   2 likes
   • densie schreef:

    100% plantaardig…geen chemicalieën en geen derivaten… dus wat mij betreft toppy…gewoon niet te vaak wassen…. zoals met die elke dag shampoo verhalen! En…wat veel mensen niet weten is dat een gedeelte van al die giftige cosmetica via de huid ook nog eens in het lijf terechtkomen en de nieren en de lever die hebben daar weer een extra karwei bij…. en dat is niet te doen! dus……kans op kanker weer groter!

    1 likes
 • realitycheck schreef:

  Ook hier alleen nog maar bicarbonaat ipv shampoo.. werkt uitstekend en maakt het haar lekker zacht. Bicarbonaat werkt ook uitstekend als deo.. wel de werking maar geen penetrante deo-geuren of schadelijke stoffen meer.

  6 likes
 • rené schreef:

  Ik was mijzelf al een aantal jaren met aleppo zeep, ook mijn haar.
  Natuurlijke zeep zonder chemische toevoegingen, en werkt prima.

  2 likes
 • Rob schreef:

  Unirne werkt ook zeer goed. Werd al in de oudheid gebruikt.

  Invrijven en laten inwerken. Hierna uitspoelen met water.

  Werkt ook zeer goed tegen roos.

  0 likes
 • Dolex schreef:

  Sinds ik (bijna) geen shampoo meer gebruik ben ik verlost van roos. De eerste weken was mijn haar wel wat vettig, maar dat is nu helemaal genormaliseerd. Ik was mijn haar alleen met shampoo als het echt vies is (in de modder gezwommen). En verder gewoon goed uitspoelen.

  2 likes
 • Dolex schreef:

  Bakpoeder is een chemisch middel dat aan het deeg wordt toegevoegd om het te laten rijzen. Het vervangt gist als rijsmiddel.

  1 likes
 • krull schreef:

  Met zuivere groene zeep is zeer goed voor het haar.

  1 likes
 • Gerrie schreef:

  Waarom noemt ieder toch kokosolie. Een handige zakenman vond uit dat je van beschimmelde kokosnoten die je niet mag gebruiken voor consumptie wel kokosolie kon maken en verkopen. En een mythe is/was geboren. Eet nooit geen producten die niet in je omgeving groeien. Voor bananen en sinaasappelen heeft de evolutie zo langzamerhand zijn werk wel gedaan, maar voor de rest?? Nee dank u.

  0 likes
 • Neo schreef:

  Ja ik ben over de jaren heen ook steeds minder van die standaard producten gaan gebruiken. De meeste deo’s hebben bij mij juist een effect van extreem zweten (hoe meer droogte dat ze beloven des te omgekeerder het effect). Erger nog koud zweet de druppeltjes rolden hoe koud ik het ook had onder m’n oksels vandaan. Liep constant met zo’n koude natte plekken, iedere keer weer de rillingen als die koude natte plek weer tegen je huid kwam waardoor je je amen tegen je lijf ging lopen te klemmen. Gebruik tegenwoordig sowieso minder deo (en je gaat echt niet zomaar stinken hoor) en als ik dan deo gebruik ben ik bij deo sticks van sanex (dermo protector) uitgekomen (de sticks zijn sowieso al beter maar deze bevalt tot nu toe het beste).

  Tandpasta doe ik ook niet meer aan. Vooral omdat er meestal zo’n schurende spul in zit, vind je het vreemd dat zoveel mensen last hebben van gevoelige tanden en dan maar aan de dure sensodyne ed gaan. Steek m’n tandenborstel gewoon ff in een potje waterstofperoxide. Die 3% potjes van de drogist (van dat percentage krijg je helaas geen witte tanden, voor witte tanden kun je beter eens in de 2 weken en later zo nu en dan je tanden met baking soda poetsen).

  In bad gaan een paar eetlepels baking soda (bakpoeder is anders, zit een zuur aan toegevoegd) en een tikkie badschuim (half dopje). Krijg je een zachte huid van en schijnt gewoon lekker gezond te zijn. Ik vind het zelf wat minder om daar je haar mee te wassen. Shampoo ik gebruik het wel maar lang niet zoveel als de meeste mensen en zou ik zo kunnen vervangen met een blok handzeep bv. Wat ik ook wel raar en onwenselijk vond dat in kassa laatst met die plastic week werd aangehaald dat er in shampoo ed heel vaak nano plastic deeltjes zitten die alles behalve gezond zijn.

  Neem tegenwoordig trouwens ook lijnzaadolie wat al bekend is om dieren een mooi vachtje te geven maar dat werkt natuurlijk net zo goed voor mensen + het is een omega 3 rijke olie wat veel positieve eigenschappen heeft met als belangrijkste de ontstekingsremmende werking.

  0 likes
 • ans schreef:

  Geweldige site……..haren wassen met bicarbonaat spoelen met bio appelazyn , werkt prima geen roos en korstjes meer , was het om de 5 a 6 dagen , natriumbicarbonaat wel heel goed uitspoelen , leuke video leerzaam , gelachen om die man die zo afgeeft op de shampoo industrie , geld geld geld…. het kan ze niet verrekken hoe jy met een kluskop rondloopt met haar en huid problemen ,heb gelyk de nieuwsbrief aan gevraagd !!! groetjes van my

  0 likes
 • ans schreef:

  Ps……de groene zeep van vroeger zat hennepzaadolie in, nu stoppen ze er andere olie in , vandaar dat het vroeger zo groen was door de hennepzaad , heel veel spullen heb ik geprobeert niets hielp behalve de bicarbonaat en bio appelazyn dat werkte ,de azyn is troebel en de bicarbonaat komt ook uit de natuur winkel….heb het goed en hou het goed Ans

  0 likes
 • x

  Check Also

  Legendarische lokken: Is haar een zesde zintuig dat ons tegen gevaar beschermt?

  Legendarische lokken: Is haar een zesde zintuig dat ons tegen gevaar beschermt?

  Er zijn mensen die geloven dat haar een ...

  Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

  Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

  Het is bekend dat giftige chemicaliën in ...

  >