Homepagina » Universum » Leefbare superaarde ‘recht voor onze neus’
Gliese 581g

Leefbare superaarde ‘recht voor onze neus’

Astronomen hebben een planeet ontdekt waarop leven mogelijk is. Bovendien bevindt de planeet zich niet in onze achtertuin, maar recht voor onze neus, aldus onderzoeksleider Steven Vogt.

De planeet staat op 22 lichtjaar van de aarde en heet officieel Gliese 581g, maar Vogt heeft het hemellichaam naar zijn vrouw vernoemd.

“Ik noem het Zarmina’s wereld,” zei Vogt. Een nieuwe studie onder leiding van astronomen van de Universiteit van Californië in Santa Cruz en het Carnegie Institution in Washington heeft aangetoond dat de planeet twee keer zo groot is als de aarde. Het gaat om een zogeheten superaarde, een planeet met een gasrijke atmosfeer die vloeistof kan vasthouden.

Bewoonbare zone

De onderzoekers kunnen nog niet met zekerheid zeggen of die vloeistof bevroren is of vrijelijk over de planeet stroomt. De temperatuur is er precies goed. Als je op de planeet zou staan dan zou je de warmte van de ster op je gezicht voelen. Het is echter nog niet duidelijk hoe het oppervlak van de planeet eruitziet, aldus Vogt.

De planeet bevindt zich in de bewoonbare of Goldilocks zone, een gebied waar het niet te koud of te warm is. Vogt voegde toe dat we uiteindelijk kunnen onderzoeken of er hoog ontwikkelde beschavingen leven.

Controversieel

De bevindingen van de hoogleraar zijn echter controversieel. Het is niet voor het eerst dat Vogt beweert een bewoonbare planeet te hebben ontdekt. In 2010 vlogen Amerikaanse onderzoekers en Zwitserse astronomen elkaar zowat in de haren. De astronomen die werken met planeetzoeker HARPS zeiden vier planeten te hebben ontdekt die rond dezelfde ster als Gliese 581g draaiden.

Het team van Vogt zette vraagtekens bij de data van het team en ontdekte nog twee planeten in de bewoonbare zone. Hij publiceerde zijn resultaten in het Astrophysical Journal. Volgens de astronomen klopte er niets van het onderzoek van Vogt. Een jaar later bevestigden ze het bestaan van vier planeten, maar niet de extra twee die Vogt had ontdekt.

“Ze verwijderden bewust bepaalde informatie uit de data waaruit bleek dat er meer in het zonnestelsel was te vinden dan ze de mensen vertelden,” zei Vogt. “Ze hielden die informatie achter.” Zijn studie verschijnt morgen in het tijdschrift Astronomische Nachrichten.

Bron: News.com.au

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wesley schreef:

  Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.

  0 likes
 • ik ben jezelf schreef:

  hoe toevallig! wat een toevallen allemaal! dit spelletje is echt ongelooflijk, en toch wordt het nog steeds gespeeld. het kudde loopt de mes graag tegen, lijkt het

  0 likes
 • niburufan schreef:

  Meneer of mevrouw ‘ik ben jezelf’, kunt u misschien ook wat duidelijker Nederlandse taal typen? Ik begrijp er helemaal niets van.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]
  hoezo? ooit ven Ben Rich gehoord de voormalige topman van Skunkworks? hij zei dat we “ET” al terug kunnen brengen naar huis…… doe een keertje research, genoeg info te vinden…

  0 likes
 • Johannes schreef:

  [quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]

  Er zijn technieken die dat wel degelijk mogelijk hebben gemaakt / gaan maken.

  100 jaar geleden konden ze zich ook niet voorstellen dat je voor een weekje naar egypte gaat als nederlander.
  Nu ben je er met 5u vliegen 🙂

  Er is meer mogelijk dan je denkt en kan beseffen.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Ik hoop het nog mee te mogen maken dat het gevonden wordt, maar 22 lichtjaren is me nog al wat, als je weet dat de snelheid van het licht 300.000km,s per seconde is.Reken eens uit hoe snel wij nu kunnen vliegen, en hoe lang het zou duren om er te komen??Je schrikt ervan!!Maar goed de technologie staat nog lang niet stil.Dus wat niet is, kan nog komen.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”peter”][quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]
  hoezo? ooit ven Ben Rich gehoord de voormalige topman van Skunkworks? hij zei dat we “ET” al terug kunnen brengen naar huis…… doe een keertje research, genoeg info te vinden…[/quote]
  Kennelijk heb jij al research gedaan dus post maar een linkje.

  En dan graag geen theoretische luchtfietserij maar concrete proefondervindelijk vastgestelde principes en werkende prototypes van technieken die ons zo’n afstand kunnen laten overbruggen.

  Ik ben erg benieuwd waar je mee komt.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Johannes”][quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]

  Er zijn technieken die dat wel degelijk mogelijk hebben gemaakt / gaan maken.

  [/quote]
  Dat is een aanname van je. Dat kun je onmogelijk aantonen dus blijft het bij een goedbedoelde aanname. Zo niet laat dan maar eens zien waar ik die technieken kan vinden.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”Sipco”]Ik hoop het nog mee te mogen maken dat het gevonden wordt, maar 22 lichtjaren is me nog al wat, als je weet dat de snelheid van het licht 300.000km,s per seconde is.Reken eens uit hoe snel wij nu kunnen vliegen, en hoe lang het zou duren om er te komen??Je schrikt ervan!!Maar goed de technologie staat nog lang niet stil.Dus wat niet is, kan nog komen.[/quote]

  http://www.youtube.com/watch?v=iADd0oUv8HU

  kijk naar deze link, erg interessant

  0 likes
 • Boon schreef:

  [quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]
  De vraag is of jij ooit in staat zult zijn wat meer verbeeldings vermogen aan de dag te leggen….

  0 likes
 • Sander schreef:

  Niks nieuws onder de zon toch? Er zullen nog veel meer exo planteten zijn die naar onze maatstaven leefbaar zijn. En er zullen er ook meer gevonden worden. 22 lichtjaar is eigenlijk om de hoek.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  [quote name=”peter”][quote name=”Sipco”]Ik hoop het nog mee te mogen maken dat het gevonden wordt, maar 22 lichtjaren is me nog al wat, als je weet dat de snelheid van het licht 300.000km,s per seconde is.Reken eens uit hoe snel wij nu kunnen vliegen, en hoe lang het zou duren om er te komen??Je schrikt ervan!!Maar goed de technologie staat nog lang niet stil.Dus wat niet is, kan nog komen.[/quote]

  http://www.youtube.com/watch?v=iADd0oUv8HU

  kijk naar deze link, erg interessant[/quote]
  Scotty beam me up??dematerialiseren en materialiseren zijn technieken, die de mens nog steeds niet onder knie heeft.We dromen er wel van, maar weten niet hoe!!

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Boon”][quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]
  De vraag is of jij ooit in staat zult zijn wat meer verbeeldings vermogen aan de dag te leggen….[/quote]
  Verbeelden is 1 ding, realiseren is iets anders.

  Maar daar kom je ook nog wel achter.

  0 likes
 • anouk schreef:

  laten we eerst maar naar de maan en mars gaan, volgens mij met alle technieken die wij nu hebben kunnen we er best een bewoonbare planeet van maken, onder koepels of zoiets.

  maar wie weet is dit alaan de gang!

  0 likes
 • dacross schreef:

  Als ze het nu pas naar buiten brengen dan zijn ze er al geweest. Ze houden alle technologie achter. En dat toneelstuk dat ze met raket aangedreven toestel de ruimte in moeten is ook lachwekkend. Die Kuipers die ze iedere keer rechtop moesten zetten en die andere knoest die erbij zat en apathisch uit zijn ogen zat te kijken. Ik heb me kapot gelachen. Ze zijn veel verder dan ze de mensen doen geloven. Teleporteren deden ze al in de Vietnam oorlog. ( val valarian matrix)

  0 likes
 • ik ben jezelf schreef:

  ik bedoel het zo: nu we deze planeet bijna uitgeput en verwoest hebben gaan we ons focussen op een “nieuwe”? Een ware consument-mentaliteit! Wat is er nodig zodat men beseft dat de oplossing hier [in jezelf] ligt en niet “ergens daar”?

  0 likes
 • ik ben jezelf schreef:

  [quote name=”niburufan”]Meneer of mevrouw ‘ik ben jezelf’, kunt u misschien ook wat duidelijker Nederlandse taal typen? Ik begrijp er helemaal niets van.[/quote]
  it’s only there for “those who have the eyes to see”

  0 likes
 • Van der Velden schreef:

  Het verbaast mij altijd hoeveel mensen hier anderen onderuit proberen te halen door te zeggen dat zij niks weten van de ‘geheimen’ die ons onthouden worden. Maar het valt me wel op dat diezelfde mensen nooit met een klein bewijs kunnen komen. Teleporteren in Vietnam… Sommige mensen zijn echt niet nuchter..

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Van der Velden”]Het verbaast mij altijd hoeveel mensen hier anderen onderuit proberen te halen door te zeggen dat zij niks weten van de ‘geheimen’ die ons onthouden worden. Maar het valt me wel op dat diezelfde mensen nooit met een klein bewijs kunnen komen. Teleporteren in Vietnam… Sommige mensen zijn echt niet nuchter..[/quote]
  Ben ik volledig met je eens. Net zoals “doe zelf eens research”. Nou, dat heb ik gedaan en ik kom ook nooit bewijs tegen.

  Wel een heleboel kwibussen die beweren iets gezien te hebben of gehoord te hebben dat… Maar bewijs, nee, geen schijntje.

  Wat overigens niet betekent dat het allemaal niet bestaat. Maar voor ik er vanuit ga dat iets bestaat moet ik toch eerst bewijs zien of op zn minst hele sterke aanwijzingen hebben. controleerbaar en verifieerbaar.

  0 likes
 • San schreef:

  Mijarden sterren, met miljarden sterrenstellsels, met wie weet hoeveel planeten en wij zijn zo arrogant om te denken dat we de enige levensvorm zijn in ons onmetelijk grote universum? Ik begrijp werkelijk niet waarom we ons zo verheven voelen.

  0 likes
 • peyote schreef:

  [quote name=”Johannes”][quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]

  Er zijn technieken die dat wel degelijk mogelijk hebben gemaakt / gaan maken.

  100 jaar geleden konden ze zich ook niet voorstellen dat je voor een weekje naar egypte gaat als nederlander.
  Nu ben je er met 5u vliegen 🙂

  Er is meer mogelijk dan je denkt en kan beseffen.[/quote]

  Wat is het nu, zijn er al technieken of komen die nog? En waar basseer je die aanname op? Er is vooruitgang, maar lichtsnelheid, teleporteren, wormholes etc. Allemaal interessant maar geen realiteit… (of kun je bewijzen leveren?) Laten we nou eerst eens onze eigen planeet leren begrijpen…

  0 likes
 • Olaf van Kooten schreef:

  Ach, ik geloof best dat dergelijke afstanden ooit door de mens afgelegd kunnen worden. Er is nog zoveel dat we niet weten, er nog zoveel te ontdekken. Dus over 200 jaar ruimteschepen met sneller-dan-licht capaciteit en/of wormgaten, warpmotoren of (waarschijnlijker) iets wat niemand nog bedacht/verzonnen heeft: ongetwijfeld. Maar ik geloof er niks van dat wij mensen die technieken “in het geheim” al hebben. Iedereen die dat beweert heeft te veel geblowed en/of te vaak naar Stargate Atlantis heeft gekeken. En teleportatie in Vietnam? Dat is het meest bespottelijke wat ik in lange tijd gehoord heb.

  0 likes
 • Olaf van Kooten schreef:

  On-topic: ik vind het wat vroeg om te speculeren over het al dan niet leefbaar zijn van exoplaneten. Het feit dat de planeet in de Goldilocks-zone ligt wil niet zeggen dat de planeet ook leefbaar is voor leven zoals wij dat kennen.

  Behalve de massa en de omloopbaan weten ze helemaal NIETS over deze planeet. Kijk maar naar ons zonnestelsel: zowel Venus als Mars liggen beide nog net binnen de Goldilocks-zone van de zon, maar erg leefbaar zijn ze niet.

  Dat gezegd hebbende bestaat er waarschijnlijk ook zoiets als leven zoals wij dat NIET kennen, exotische levensvormen die kunnen overleven in omstandigheden die wij ons niet kunnen voorstellen. Het heelal wemelt van het leven, daar twijfel ik niet aan. Maar nu al beweren dat Gliese 581g leefbaar is voor leven zoals wij dat kennen is erg voorbarig.

  0 likes
 • C R schreef:

  zeker dat is natuurlijk verborgen NASA weer zeker en als er iets gebeurd kunnen ze daar naar toe .is misschien de bedoeling wel om er heen te gaan wie weet wij weten toch al niet zo veel …ik zou het ook niet gek vinden

  0 likes
 • redice schreef:

  vraag ik mezelf af waarom we in godsnaam op mars of de maan een leefbare omgeving moeten bouwen als we hier een ganse planeet hebben en uit te zoeken hoe we deze leefbaar HOUDEN…

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”ik ben jezelf”]ik bedoel het zo: nu we deze planeet bijna uitgeput en verwoest hebben gaan we ons focussen op een “nieuwe”? Een ware consument-mentaliteit! Wat is er nodig zodat men beseft dat de oplossing hier [in jezelf] ligt en niet “ergens daar”?[/quote]

  Bijna uitgeput? We hebben net de buitenste schil van de totale aarde aangeboord. Daarbij zien we bijna maandelijks nieuwe voorraden verschijnen die we met nieuwe goedkopere technologieën kunnen benutten. Ondertussen in plaats van te investeren in duurzame energie die nu nog niet werkt, zou dit geld in de tussentijd moeten worden aangewend om de bestaande (nog niet) duurzame energie door te ontwikkelen. Nieuwe technologieën zorgen er juist voor dat we steeds minder snel nieuwe grondstoffen nodig hebben juist door het hergebruik van oude. Een consument-mentaliteit heeft tot nu toe juist voor innovatie geleid. Terug naar moedernatuur leidt tot miljarden doden.

  0 likes
 • Naamland schreef:

  Stel een aardse planeet met ruimteschip besturing in 1 in gebouwd – oef ze zouden naar ons toe kunnen leiden door licht stralen te effecteren ..

  0 likes
 • Ibrahim schreef:

  [quote name=”Olaf van Kooten”]On-topic: ik vind het wat vroeg om te speculeren over het al dan niet leefbaar zijn van exoplaneten. Het feit dat de planeet in de Goldilocks-zone ligt wil niet zeggen dat de planeet ook leefbaar is voor leven zoals wij dat kennen.

  Behalve de massa en de omloopbaan weten ze helemaal NIETS over deze planeet. Kijk maar naar ons zonnestelsel: zowel Venus als Mars liggen beide nog net binnen de Goldilocks-zone van de zon, maar erg leefbaar zijn ze niet.

  Dat gezegd hebbende bestaat er waarschijnlijk ook zoiets als leven zoals wij dat NIET kennen, exotische levensvormen die kunnen overleven in omstandigheden die wij ons niet kunnen voorstellen. Het heelal wemelt van het leven, daar twijfel ik niet aan. Maar nu al beweren dat Gliese 581g leefbaar is voor leven zoals wij dat kennen is erg voorbarig.[/quote]
  Ik ben het helemaal met je eens.

  0 likes
 • Ibrahim schreef:

  Zolang ze niet kunnen zien dat de planeten daar zijn kunnen ze het niet weten. Zij hebben dit ontdekt a.d.v. metingen. Ze hebben nog geen beeldmateriaal voor zover ik weet
  tonen ze nog steeds “artist impressions” van de ontdekte planeten… dus.
  namaste

  0 likes
 • Pe68 schreef:

  Okee Sipco,ben net uit-geduizeld van de enorme getallen.
  Ik heb de snelheid van de iss genomen(28000km/u):-))
  lichtsnelheid 300.000km/s*60*60*24*365.242=9.434.880.000.000km/j*22= 208.275.598.080.000km afstand.
  28.000km/u*24*365.242= 245.442.624km/j.
  De 2 uitkomsten gedeeld= 848.571,428 jaar.
  Een generatie van 22,5 jaar geeft 37.714 generaties, waarvan 9.714 nieuw geboren.
  Een ieder die 90 jaar wordt legt 22.089.836.160km af.
  Mars is 56.000.000km, ik ga liever naar mars denk ik zo, kunnen we nog naar huis bellen 😉
  Een magnetischveld om de maan fabriceren lijkt net zo goed dan haalbaar dat is dan meer als ‘in onze neus’ 🙂

  0 likes
 • Olaf van Kooten schreef:

  Planeten hebben een dusdanige massa, dat de hoeveelheid energie die nodig is om een planeet te verplaatsen enorm is. Daarbij is de zwaartekracht van de zon dusdanig sterk, dat de ontsnappingsnelheid ook enorm is. Om een object zo zwaar als de aarde de ontsnappingsnelheid van de zon te laten bereiken is een onmogelijke hoeveelheid energie nodig.

  Hoe knap de aliens ook zijn, wetten als relativiteit en de tweede wet van de thermodynamica dienen altijd te gelden. Het zijn universele wetten van het universum, die kun je niet omzeilen. Dat gezegd hebbende: als die aliens een of ander wormgat gebruiken, met een hoge relativistische massa, tsja wie weet wat ze met de aarde kunnen doen. Maar dat is helemaal wel erg science-fiction.

  @Naamland: doe ons eens vertellen wat je bedoelt met lichtstralen te effecteren

  0 likes
 • Pe68 schreef:

  Hoort bij vorig geplaatste stukje.

  Oeps, de 9.428 geborenen is een foutje dat moeten er ‘gewoon’ 37.714 zijn natuurlijk.
  Wel zijn er continu 4 generaties actief.
  0-22,5-45-67,5-90jarigen.
  Blijk nu pas uit-geduizeld te zijn. lol

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”Olaf van Kooten”]Ach, ik geloof best dat dergelijke afstanden ooit door de mens afgelegd kunnen worden. Er is nog zoveel dat we niet weten, er nog zoveel te ontdekken. Dus over 200 jaar ruimteschepen met sneller-dan-licht capaciteit en/of wormgaten, warpmotoren of (waarschijnlijker) iets wat niemand nog bedacht/verzonnen heeft: ongetwijfeld. Maar ik geloof er niks van dat wij mensen die technieken “in het geheim” al hebben. Iedereen die dat beweert heeft te veel geblowed en/of te vaak naar Stargate Atlantis heeft gekeken. En teleportatie in Vietnam? Dat is het meest bespottelijke wat ik in lange tijd gehoord heb.[/quote]

  The secret space program heeft die antigravity drives allang. Ze vliegen ermee in de ruimte zelfs. Ook nooit van Ben Rich gehoord zeker ? Zoek maar eens op ik verklap het niet. Nooit het disclosure project gevolgd ?

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”Van der Velden”]Het verbaast mij altijd hoeveel mensen hier anderen onderuit proberen te halen door te zeggen dat zij niks weten van de ‘geheimen’ die ons onthouden worden. Maar het valt me wel op dat diezelfde mensen nooit met een klein bewijs kunnen komen. Teleporteren in Vietnam… Sommige mensen zijn echt niet nuchter..[/quote]
  Voor bewijs met je zijn bij de compartmentalized top secret black project wereld want die hebben de geheimen ”covered up” Moet je misschien toch eens in dat topic verdiepen en gaan begrijpen hoe het werkt.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Johannes”][quote name=”Wesley”]Erg interessant, er zullen nog wel veel meer planeten zijn die bewoonbaar zijn. Maar jongens, 22 lichtjaar afstand…… Dat overbrug je niet zomaar, in ieder geval voorlopig niet. De vraag is of we ooit in staat zullen zijn dergelijke afstanden te overbruggen.[/quote]

  Er zijn technieken die dat wel degelijk mogelijk hebben gemaakt / gaan maken.

  [/quote]
  Dat is een aanname van je. Dat kun je onmogelijk aantonen dus blijft het bij een goedbedoelde aanname. Zo niet laat dan maar eens zien waar ik die technieken kan vinden.[/quote]
  Je kunt die technieken vinden bij Skunk works en bij black projects en secret space program. Ben alleen een beetje bang dat ze het ontkennen en dat doen ze al sinds Roswell. Niet ons vragen om bewijzen die worden ook voor ons achtergehouden, voor bewijs ga naar de instanties die ze hebben en ga lobbyen om het vrij te krijgen, meer kunnen we niet voor je doen.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”peter”][quote name=”Sipco”]Ik hoop het nog mee te mogen maken dat het gevonden wordt, maar 22 lichtjaren is me nog al wat, als je weet dat de snelheid van het licht 300.000km,s per seconde is.Reken eens uit hoe snel wij nu kunnen vliegen, en hoe lang het zou duren om er te komen??Je schrikt ervan!!Maar goed de technologie staat nog lang niet stil.Dus wat niet is, kan nog komen.[/quote]
  [/quote]
  Je moet niet onze snelheid vergelijken met lichtsnelheid zo werkt het niet. Antigravity craft werken anders. Tijd en ruimte word gebogen en er is geen inertia waardoor je bv een bocht van 90 graden kunt maken of inneens stoppen zonder dat uberhaupt te merken. Die craft hebben ook geen weerstand in de dampkring vanwege het electromagnetisch veld. Er word gevlogen in hyperspace wat een verhoogde trilling is en waardoor je buiten de 3d vliegt en waar je in feite niets met snelheid te maken hebt.

  0 likes
 • Reinier schreef:

  Het bestaat, please check ANTIGRAVITY (Boyd Bushman On The Hutchison Effect) YouTube. Lockheed Martin & Skunk Works.

  Er wordt al zeer geruime tijd gewerkt aan dit soort objecten, uiteraard met een zeer beperkt inzagerecht voor gewone burgers. De belangen van de Elite zijn gewoonweg te groot. Het komt, ook voor de gewone man. Even geduld nog…

  0 likes
 • Sipco schreef:

  [quote name=”O. Westerman”][quote name=”peter”][quote name=”Sipco”]Ik hoop het nog mee te mogen maken dat het gevonden wordt, maar 22 lichtjaren is me nog al wat, als je weet dat de snelheid van het licht 300.000km,s per seconde is.Reken eens uit hoe snel wij nu kunnen vliegen, en hoe lang het zou duren om er te komen??Je schrikt ervan!!Maar goed de technologie staat nog lang niet stil.Dus wat niet is, kan nog komen.[/quote]
  [/quote]
  Je moet niet onze snelheid vergelijken met lichtsnelheid zo werkt het niet.En dan kom je met je eigen fantasie die op de loop is met je astronoom van 0 tot geen waarde!!Fantast!!

  0 likes
 • G schreef:

  208.131.616.000.000 km (lees 208 biljoen km) verderop, inderdaad in onze achtertuin. Wat een onzin zeg.

  0 likes
 • Wout schreef:

  Beetje onnozel zijn vele reacties op zich wel hoor. Als je innerlijk weet dat je puur energie bent waarbij onze uiterlijke wereld (materie) slechts een gedachte van de grote geest is is alles ook in ons aanwezig. Alles is mogelijk mits wij ontwaken als massa en ons bewustzijn verruimen, want ja zo simpel is het, we zijn alleen maar bewustzijn. Materie en hetgeen wij menen te zien is slechts een expressie van de grote geest. Alles gebeurd in ons, we kunnen dus ook alles genieten mits wij ons ego kunnen transformeren. Ik maak mij dan ook absoluut niet druk om “extern reizen” 🙂

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  >