Homepagina » Binnenland » Gemeenten gaan gratis geld uitdelen: de huidige bijstandsregels falen
Gemeenten gaan gratis geld uitdelen: de huidige bijstandsregels falen

Gemeenten gaan gratis geld uitdelen: de huidige bijstandsregels falen

Gemeenten als Utrecht en Tilburg willen gratis geld uitdelen aan bijstandsgerechtigden. Ze gaan experimenteren met een basisinkomen, een maandelijks inkomen waar geen tegenprestaties tegenover staan. De gemeenten stellen dat de huidige bijstandsregels falen.

Een bijstandsgerechtigde is nu nog verplicht mee te werken aan controles en re-integratietrajecten. Ook kan vrijwilligerswerk of mantelzorg verplicht worden gesteld en lopen mensen het risico te worden gekort op hun uitkering als ze een bijbaantje hebben.

Drie groepen

Utrecht en Tilburg willen daar verandering in brengen. Ook steden als Gouda, Wageningen, Groningen, Enschede, Maastricht en Nijmegen denken daarover na. Utrecht wil bijstandsgerechtigden bij wijze van proef een keuze voorleggen. Mensen worden dan ingedeeld in drie groepen: voor een groep blijft het strenge regime met de sollicitatieplicht gelden, een andere groep krijgt bonussen als werk wordt gevonden en mensen in de derde groep mogen het basisinkomen houden als ze een baan krijgen.

De gemeente Tilburg wil ook experimenteren met een basisinkomen. “Wat doet het met mensen als ze in plaats van het vingertje van de sociale dienst te krijgen, zelf een plan mogen maken en als je hun zorgen over alle controles en sancties wegneemt?” aldus een ambtenaar. “Nu word je gekort op je uitkering als je een vinkje verkeerd zet. Dat maakt nerveus.”

Maatwerk

Het doel van de gemeenten is onder andere om maatwerk te leveren door uitkeringen af te stemmen op de persoonlijke situatie van mensen. Ook moet er minder bureaucratie zijn. De diverse gemeenteraden en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken moeten de plannen nog wel goedkeuren. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[FD]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland
Roeland
5 jaren geleden

Maar het is toch ook wel een beetje oneerlijk?

Want ik krijg geen geld uit de belastingpot maar moet er wel aan meebetalen… Terwijl er dalijk in Utrecht iemand zit die EN werkt EN een basisinkomen krijgt… Die kan dan leven als een god in Frankrijk…

Of zie ik het nu verkeerd?

nunki
nunki
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Nee hoor. Ik denk er ook zo over. Dit principe is oneerlijk, en zal daarom falen. Dit is natuurlijk ook geen basisinkomen. Het principe basisinkomen is er juist voor dat ELKE Nederlander dat gaat krijgen, en dat men naar willekeur bij mag werken, zonder consequenties. Daar tegenover staat, dat alle toeslagen, en subsidies afgeschaft gaan worden.

Sola
Sola
Reactie op  nunki
5 jaren geleden

Helemaal mee eens. Eerst een proef ok, maar doe het dan voor meerdere doelgroepen. Dus naast uitkeringsgerechtigden ook freelancers en mensen met een deeltijdbaan of iets dergelijks. Dan krijg je toch een beter beeld denk ik.

oinnk
oinnk
Reactie op  Sola
5 jaren geleden

Mee eens , gelijk invoeren

alles is voor-r-aad;...
alles is voor-r-aad;...
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Het is een keuze die iedereen kan maken. In een door de elite gecreëerd kader zal ieder die keuze maken hoe hij/zij door de elite is Onderwezen verwijd een ander nooit zijn keuze.

Bob
Bob
5 jaren geleden

Naar mijn mening kunnen ze beter de chaoswerking uitzetten door het verkeersbordenwoud op snelwegen wat met opzet neergezet is om een bonnenregen bij iedere bestuurder in de brievenbus te laten komen om de gemaakte CHAOS wat meer aan te dikken. De Vrijmetselarij is hier de bepalende factor en dan ook de Gangster!!

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

IEDERE Nederlander vanaf 25 jaar die minimaal 18 jaar in Nederland woont krijgt een onvoorwaardelijk basisinkomen van Euro 1.150,– per maand.
Daarnaast is er eventueel loon uit werk en verder komen ALLE overheid subsidies en uitkeringen te vervallen.

Dit is financieel goed haalbaar en er zijn al vele studies geweest naar de over het geheel genomen positieve impact ervan. Gewoon eerlijk delen met z’n allen en verder niet zeuren! Artikel 25 van de rechten van de mens kan worden uitgevoerd

De vorm die in dit artikel beschreven wordt, is NIET het onvoorwaardelijk basisinkomen zoals het bedoeld wordt!

En voordat er weer allerlei “voor de vuist weg” commentaar komt. Graag jezelf verdiepen in het ECHTE topic:

Een film waar professionals aan het woord komen:
https://www.youtube.com/watch?v=ViywrpAyVdY

Als U zelf wilt bijdragen aan de manifestatie van het basisinkomen:
http://www.basisinkomen.net/obi/

En het is Internationaal een trending topic:
http://www.basicincome.org/news/

http://basisinkomen.nl/wp/basisinkomen-en-kapitaaltaks-een-droomhuwelijk/

http://issuu.com/zonnemax/docs/basisinkomen_2015/0

rik
rik
Reactie op  Zonnemax
5 jaren geleden

Maandelijkse kosten 2 personen met kind, grofweg:

Hypotheek of huur 850 bijdrage 38%
Energie en ketel 150 7%
Zorgverzekering 3x 300 13%
TV/Internet/Telefoon 60 3%
Lokale belasting en verzekeringen 50 2%
Mobiliteit / vervoer 250 11%
Levensonderhoud 3x 500 22%
Kosten onvoorzien 100 4%
2260

Man en vrouw, beide een basisinkomen, 1150,– = € 2300

10 miljoen mensen een basisinkomen betekent, 138 miljard per jaar.
Huidige uitkeringen subsidies 90 miljard
Opheffen uitvoeringsorganen 25 miljard
Vermindering zorg / onderwijs / crim. 5 miljard
Kapitaalbelastingen 20 miljard
Totaal 140 miljard

Dan hebben we het nog niet over QE dat eigenlijk naar de burgers moet gaan en niet naar banken, bedrijven en aandeelhouders.

Jaap
Jaap
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Beste Rik, bij de kosten die je aangeeft, kun je wel bedenken dat de kosten voor wonen (38%) de laatste 20 jaar enorm gestegen zijn (Was 25%). Goed bestuur zou hier wat aan moeten doen, deze stijging is crimineel!

Energie zal de komende 10 jaar ook belangrijk dalen door steeds meer toepassen van duurzame energie ondanks tegenwerking van de grote bestaande bedrijven in deze sector.

Openbaar vervoer kan ook stukken goedkoper als we wat minder in termen van “asfalt” gaan denken.

Zorgkosten, onderwijs zal ook dalen doordat mensen veel minder stress ervaren en creatief bezig kunnen zijn. Ook kleine criminaliteit zal dalen.

Daarnaast is er sowieso nu al sprake van deflatie, hoewel het huidige bestuur nog met alle middelen probeert dit tegen te gaan. Dat zal blijken niet te lukken.

Verdere productiviteit stijgingen moeten flink belast worden, dus de opbrengst op kapitaalbelasting zal behoorlijk kunnen stijgen.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Jaap
5 jaren geleden

Wordt echt de hoogste tijd voor zo’n OBI want die banen die er ooit waren komen echt niet zomaar terug en dat zou je ook niet moeten willen. Maar een goede verdeling van de vooruitgang blijft helaas ver achter.
http://www.nytimes.com/2014/04/23/nyregion/with-farm-robotics-the-cows-decide-when-its-milking-time.html?_r=0
(in Sevenum zit er ook al eentje die zo 50% minder loonkosten hoeft op te brengen)

Tycho Brahe
Tycho Brahe
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Nou ben ik best wel een voorstander van een basisinkomen maar we moeten elkaar niet voor de gek gaan houden. Waar heb je jouw cijfers weg want voor zover ik kan zien klopt daar helemaal niks van…

Stephan
Stephan
Reactie op  Zonnemax
5 jaren geleden

Je hebt gelijk. Hoewel ik blij ben dat er geëxperimenteerd wordt , is de aanpak zoals gewoonlijk een halfslachtige poging. Basisinkomen allee voor bijstandsgerechtigden werkt niet, juist een volledige doorsnede van de bevolking moet meegenomen worden in een experiment. Anders levert het ook niet de potentiële extra banen op.
Ik hoop maar dat als het niet zo uitpakt als men had gehoopt dat het niet als bewijs wordt aangevoerd dat het basisinkomen niet werkt. Als deze experimenten mis gaan ligt het aan de uitvoering van het experiment, niet aan het concept.

Marie
Marie
5 jaren geleden

Ik vraag me af of we hier al aan toe zijn. Het is nog veel te veel ´ikke´, ´ikke´, íkke´ in plaats van ´ik´en ´wij´. Ik zou iedere bijstand/uitkeringssgerechtigde die kan werken, verplichten tot het doen van 20 uur vrijwilligerswerk per week en 2 sollicitaties. Volgens mij zou dat het eerlijkst zijn en leiden tot de minste fraude. Verder zou ik subsidies afschaffen en iedereen aanvullen tot een fatsoenlijk basisinkomen (afhankelijk van de hoeveelheid personen in een huishouden) Kun je meer verdienen/bij elkaar sprokkelen, dan mag je dat houden.

rik
rik
Reactie op  Marie
5 jaren geleden

Mensen verplicht laten solliciteren terwijl er geen banen zijn en er steeds minder zullen komen isMoreel Verwerpelijk . 800.000 mensen die werken willen t.o.v. maximaal 40.000 beschikbare banen.

Vrijwilligerswerk wordt steeds meer gedaan ten koste van wat eerst nog banen waren en dat noemen we vervolgens participatie. Zie als voorbeeld! de ontwikkeling met sociale wijkteams en vrijwilligers en het ontslaan van zorgmedewerkers die ervoor geleerd hebben.

Pds010
Pds010
Reactie op  rik
5 jaren geleden

is kletspraat Rik.
Er zijn genoeg banen zoals tomatenplukken en stratenschoon vegen.
Maar de bijstandsuitkeringstrekkers willen dat helemaal niet die gaan pas weer werken op het moment dat ze een baan als directeur ergens krijgen.

HardeWerker
HardeWerker
Reactie op  Pds010
5 jaren geleden

Kletspraat ben jezelf. Kijk gewoon in de statistieken en ik hoop voor je dat je binnenkort ook asperges gaat steken en jouw overbodige baantje wordt weggesneden.

http://www.werkloosheidsmeter.nl/

Alfred E. Neuman
Alfred E. Neuman
Reactie op  Pds010
5 jaren geleden

Dit dus. Ik moet ineens denken aan het banenplan van de gemeente Rotterdam vorig jaar, er waren een 100-tal banen beschikbaar in het westland en de haven meen ik….er kwam slechts een handjevol uitkeringsgerechtigden opdraven.

Als je wilt werken is er echt wel iets te vinden. Ik sta zelf ook bij nacht en ontij te zwoegen in een bloedhete fabriek, niet omdat het leuk werk is maar puur omdat ik een inkomen wil hebben en m’n eigen broek op wil houden.

En nee het is idd geen vetpot en behoorlijk klotewerk, ik moet nog steeds de eindjes aan elkaar knopen elke maand. Maar het feit dat ik mijn eigen broek op kan houden en niet aan de staatstiet hang geeft me een goed gevoel.

Sola
Sola
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Mee eens. Ik werk toch ook al behoorlijk wat jaartjes en heb zeker niet altijd het meest leuke werk gedaan. En ja, ik ben hoogopgeleid maar ik heb me nooit te beroerd gevoeld om ook gewoon in de spoelkeuken van een restaurant te gaan staan of om schoonmaakwerk te doen. Als je wil werken, is er nog steeds werk. Wellicht nu wat moeilijker te vinden dan tien jaar geleden of zo, maar het is er wel. Mits je je niet te goed voelt om ook ***werk aan te nemen.

m.b
m.b
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Onzin ! Meer mensen dan banen. Als je gelijk hebt falen de instanties. Immers mogen uitkeringen gestopt worden als je een (passende) baan weigert.

Pieter
Pieter
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

respect

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Bij dit soort uitspraken moet ik meteen denken aan dit soort plaatjes.
http://www.bing.com/images/search?q=will+work+for+food&FORM=HDRSC2

Jullie beseffen hopelijk wel dat met zo’n mentaliteit nooit iets van gelijkheid terecht komt als je toch altijd wel een sul weet te vinden die voor een habbekrats zich te pletter werkt…

oinnk
oinnk
Reactie op  Pds010
5 jaren geleden

En terecht , wie zit er nou te wachten op een stompzinnig baantje wat niks oplevert , daarbij hou ik geeneens van tomaten

Mariatje
Mariatje
Reactie op  Pds010
5 jaren geleden

Één van de ‘problemen’ is dat je op je zestiende niet mag werken. Je moet eerst een fatsoenlijke opleiding hebben, liefst een zo hoog mogelijke. En als je dan werkloos raakt wil je niet eens meer eenvoudig werk doen.

maarten54
maarten54
Reactie op  Pds010
1 jaar geleden

Pds010,
> 800.000 mensen ,t.o.v. maximaal 40.000 beschikbare banen. op het moment dat ze een baan als directeur ergens krijgen <

Frans
Frans
Reactie op  Marie
5 jaren geleden

Omdat we er al lang aan toe zijn worden we gehersenspoeld om vooral ikke , ikke, ikke, ikke , te zeggen gecombineerd met dat er altijd schaarste wordt gepredikt.

En er is toch zoveel verschrikkelijk veel overvloed .

Pds010
Pds010
5 jaren geleden

Nou de werkende mens wordt dus weer keihard genaaid !
Wij werken minimaal 36 uur per week, brengen geld in de belastingkast en geven geld uit voor de economie.
Deze lui die nu thuis zitten en te bedonderd zijn om te gaan werken krijgen gewoon even een extratje van het afgestaande belasting geld van de werkende mens !!

wat een kl*te land is het aan het worden.

HardeWerker
HardeWerker
Reactie op  Pds010
5 jaren geleden

IK BEN HardeWerker
Ik stap iedere werkdag ochtends om 5.30 uur uit mijn bedje. Even 15 minuten joggen, ontbijten en dan hup om 6.30 uur mijn leasebak in. Probeer altijd wat vroeg weg te Racen want dan ben ik de files misschien voor en red ik het in 1,5 uur. In de auto lekker luisteren naar 3FM, heerlijk om mijn cynisme alvast wat te voeden met die cynische grappenmakers. Soms zitten er wat van die slome figuren op de linkse baan, die druk ik er dan maar vanaf… Ah wat een heerlijk gevoel is dat.

Zo net na achten loop ik dan het kantoor binnen en hoop maar dat het koffieapparaat werkt. Dan is het, het eerste uurtje een paar mokken koffie achterover slaan en iedere dag hetzelfde verhaaltje over files, slecht weer en natuurlijk voetbal en RTL TV uitzendingen bespreken. Dan zal ik toch maar eens mijn computer aanzetten en als het ff kan lekker schelden dat het systeem mankementen vertoont en dan de e-mail eens gaan lezen. Ik laat er vooral veel op “ongelezen” staan want als dan mijn manager eens op het scherm kijkt, ziet hij/zij hoe druk ik ben. En dan ga ik ook nog wat op internet om de tijd te doden, nieuws zoals nu.nl en wat spelletjes sites en zo, dat doe ik wel op mijn privé iphone want het surfgedrag wordt door mijn manager gecontroleerd. Klanten probeer ik zo snel mogelijk weer af te poeieren, zijn alleen maar lastig. Tenzij ze nog wat van die shit producten van ons willen kopen, dan rijd ik er wel ff langs: Goed voor mijn bonus en mijn manager weer blij. Nu is er ook net een jong broekie aangenomen die nog vol ideaal en ambitie zit, nou dat rammen we er wel even uit de komende paar weken! Zou mooi zijn als ie het niet gaat redden hier, want dat gaat het ten kostte van mijn bonus of zelfs baantje. Want als ik eerlijk ben kan ik mijn werk in 12 uurtjes per week ook wel af in plaats van 40, maar ja… dat ga ik natuurlijk niet aan de grote klok hangen en mijn manager vindt het wel best, want hoe meer mensen op zijn afdeling rondhangen hoe belangrijker die is en hoe meer geld die krijgt. Dus hij doet alleen maar “input controle”: Als je, je uurtjes maar draait.

Tussen de middag nog ff een vette bek gehaald want anders kom ik de middag niet door en nu is het Eindelijk… bijna 16.00 uur, ff aftellen nog…., en hops kan ik weer naar huis karren. Bel ik ondertussen vast mijn vrouwtje dat ik eraan kom met de handsfree kit waar ik op mijn werk een half jaar om heb gezeurd, ben ik zo tegen 18.00 thuis en staat het eten voor me klaar, als er meer files zijn kan ik nog ff lekker schelden. ’S avonds nog een beetje voor de TV hangen zodat ik de volgende ochtend bij het koffieapparaat weer fijn mee kan kletsen over GTST, Pauw, Voetbal en zo. Pfff…. Was het maar vast weekend dan kan ik een keer uitslapen want van dat harde werken word ik echt wel moe en dan lekker een paar biertjes drinken met mijn maten na een potje voetbal. En als ik er echt s genoeg van heb, dan ff een goede veldslag organiseren met de supporters van de tegenstanders. En dan nog ff met flink wat adrenaline in mijn lijf over politiek kletsen.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-6486.2012.01072.x/abstract

Wat vindt hardewerker van een OBI:
Echt niet! IK betalen voor die luilakken die hun bed niet willen uitkomen? Een stelletje van die stomme asociale tokkies waar nooit iets uit zal komen? Never nooit nie!

Vliegenier
Vliegenier
Reactie op  HardeWerker
5 jaren geleden

Sooo THIS!

speedmaster
speedmaster
Reactie op  HardeWerker
5 jaren geleden

prachtig!
nog nooit overwogen om columnist te worden bij één van de alternatievere kranten? (meen ik hoor!)

HardeWerker
HardeWerker
Reactie op  speedmaster
5 jaren geleden

Haha, dat zou wel een 180 graden bocht zijn t.o.v. mijn huidige bezigheden 🙂 . Maar Speedmaster, Dank voor het compliment!

Orion
Orion
Reactie op  HardeWerker
4 jaren geleden

mischien willen ze hun bed niet uit omdat ze met behoud van uitkering een k*t baantje voor 4 dagen in de week moeten doen voor 6 maanden onder de mom van het opdoen van werknemers vaardigheden.

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Mooi!

Ik hoop dat alle mensen die tegen zijn, en dus wel werk zullen hebben.
Per direct hun baan kwijtraken, lekker kaalgeschoren worden door de
WW, vervolgens al hun spaargeld en vermogen kwijtraken. Hun koophuis
uitgedonderd worden, auto kwijtraken en -bijstand- mogen aanvragen,
waardoor ze weer 1,5 maand extra zonder inkomen zitten!
En vervolgens eindigen in het Superfeest genaamd Bijstand.

Fijn dat ik in een land leef, waar simpelweg GEEN werk meer is! Er zijn meer dan
1,8 miljoen werklozen (lees: mensen die niet mee kunnen doen met de maatschappij)
En aangezien de meeste Blanke NL’ers deze doelgroep liever kapot zien gaan, dan
als maatschappij de verantwoording nemen voor het feit dat er simpelweg miljoenen
mensen niet mee kunnen doen. (Tja 18.000 banen voor 1,8 miljoen werklozen!!!)

Word toch eens wakker hoe ver dit land vernietigd is, gelukkig kunnen uw kinderen
zo meteen lekker de rekening betalen! Verdorven Ziek Land…

Pds010
Pds010
Reactie op  Mammon
5 jaren geleden

laat me raden jij bent ook zo kansloze die zogenaamd geen werk kan krijgen en dergelijke ?

Ik weet zeker als jij zou gaan solliciteren bij een bloemplukkerij of bij de veegploegen wordt je aangenomen en kan je voor dat geld gewoon lekker werken.

Werken voor je geld en lekker hard blijven roepen dat er geen banen zijn is natuurlijk makkelijk want vanzelf gaan mensen er wel ingeloven.
Er is genoeg werk in nederland alleen mensen moeten met minder doen en dat is een probleem hier in nederland.

En even voor de duidelijkheid als ik zo je berichtje lees gun je iemand die het wel goed gaat het slechtste toe.
Laat ik het zo zeggen door mensen zo als jou gaat dit land kapot.
parasieten van de maatschappij samen met die kansloze asielzoekers.
je hebt jaren lang boven je stand geleefd ! en dat bekoop je nu waarschijnelijk.
Ik ben een wel verdiener maar ik kom rond van €1200 per maand met mijn koophuis, Boodschappen, Telefoon, Auto etc.
Ik hou ruim €900 per maand over om te sparen !! ik hoef geen duur huis of een dure auto ik spaar voor het moment dat mij wat overkomt.
En ik omdat ik wel goed met mijn geld om kan gaan dit te gaan delen met mensen die dat dus nooit hebben gekunt en zwaar boven hun stand leefde of te beroerd zijn om te werken !

nunki
nunki
Reactie op  Mammon
5 jaren geleden

Voor je de blanke hardwerkende voor rotte vis uitmaakt, moet je toch eens wat onderzoek gaan doen lijkt me. Het overgrote deel van de bijstandtrekkers is van niet Westerse afkomst. Asielzoekers dus. Mensen die ook met een basisinkomen NOOIT gaan meedraaien in de maatschappij.

Tilburg heeft een enorme kolonie Somaliërs. Vrijwel allemaal analfabeet. Allemaal in de bijstand, en nul, nul arbeidsethos. Daar wil ik niet voor werken. Daar is een bijstand of basisinkomen nooit voor bedacht.

Voer dan het basisinkomen volwaardig in. Dus geef de inwoners in de steden €1000,- per maand. Schaf de subsidies en toeslagen af. Dit om mij en vele anderen het idee te geven, dat IEDEREEN gaat meedoen in onze maatschappij. Dus ook de Somaliër, die niets bijdraagt op de huidige manier.

Somaliër kan je vervangen door andere groepen mensen. Irakezen, Eritreërs, Kosovaren, Bosniërs, Marrokanen, etc, etc.

nunki
nunki
Reactie op  nunki
5 jaren geleden

Behalve asielzoekers, bedoel ik ook 2e, 3e generatie gastarbeiders.

Alfred E. Neuman
Alfred E. Neuman
Reactie op  Mammon
5 jaren geleden

Ik ben tegen en ik heb een baan. Dat kaalscheren gebeurd al dmv alle heffingen en toeslagen die ik mag betalen om er vervolgens een grijpstuiver van terug te kunnen krijgen in de vorm van huurtoeslag en/of zorgtoeslag. Leuk dat ik die toeslag ontvang maar het is een sigaar uit eigen doos aangezien ik meer aan premies en heffingen betaal dan dat ik terugkrijg. Het surplus van wat ik en vele anderen betalen wordt gebruikt voor oa het basisinkomen en de rest van de sociale zekerheid.

Volgens mij vergeet je gemakshalve maar even dat elke euro die gratis wordt uitgedeeld bij iemand anders onder dwang is afgenomen. There is no such thing as free lunch.

Als morgen iedereen zijn baan kwijtraakt, wie gaan dan de uitkeringen en het basisinkomen betalen?

Naar mijn weten zijn er “slechts” 1,2 miljoen werkelozen, nog steeds veel te veel maar beduidend minder dan de 1,8 miljoen die jij noemt.

Je doet ook nog eens net alsof de werkelozen uitsluitend kleurlingen betreft, getuige je zin: “…aangezien de meeste Blanke NL’ers deze doelgroep liever kapot zien gaan…” Beste Mammon, hoe kom je hierbij? Vanwaar deze haat naar de werkende mens en deze slechte aannames?

jenne
jenne
5 jaren geleden

Ik ga nier oordelen of veroordelen, maar op mij komt het niet echt goed over, ben 79 heb nog nooit een cent subsidie gevraagd of andere ondersteuning, heb een kleine AOW uitkering om dat ik maar 20 jaar hier aan mee heb betaald, ik vind als mens/individu/souverain persoon, moet je onder alle omstangdigheden voor je zelf en je familie kunnen zorgen, behalve ziekte en andere mogelijke hindernissen.
Maar tijden veranderen, maar ben bang bij overheden die beginnen te geven, dat de slotsom wel eens heel groot zou kunnen zijn.
Een afhankelijk persoon is in wezen monddood, en een slaaf van het systeem, en geloof mij dit heeft niets met socialisme te maken, maar de super uitwassen van het kapitalistische systeem.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  jenne
5 jaren geleden

Wie is er meer monddood diegene op z’n woorden moet passen om maar niet z’n (rot) baan te verliezen of diegene die ook als hij z’n baan verliest nog gewoon gegarandeerd is van de nodige bestaansmiddelen!?

Het is ook zeker geen gratis geld, het is niet meer dan een betere verdeling van de welvaart.

Deze reactie getuigt nu niet bepaald van iemand die zich ook daadwerkelijk in het onderwerp verdiept heeft. Check vooral die links die Zonnemax hierboven geeft.

J@n
5 jaren geleden

Men zal dit weer breed uitmeten in de media als zijnde een grandioos plan echter de gewone burger betaald dus voor diegene die een zgn basisinkomen krijgt. Als je je goed inleest op basisinkomen is dit iets wat gebaseerd is voor iedereen. Nu doet men het voorkomen of dat zo is. Maar is een verkapte bijstandsuitkering waar mensen straks geen rechten meer uit kunnen ontleden immers men krijgt geld. Ga het nu alvast zeggen, dit gaat falen, heel snel en hel hard.
Suc6 voor diegene die het gaan raken.

Harry
Harry
5 jaren geleden

Ik vind t een prima idee eigenlijk maar dan wel voor allemaal! Daar bedoel ik de wel en de niet-werkenden mee.
Zou ik zelf stoppen met werken? Nee, absoluut niet. Misschien dat ik de eerste tijd gewoon net als nu voltijds blijf werken en genieten van die extra 1000 euro. Maar al wegdromend sluit ik ook niet uit dat ik minder ga werken en mn (beperkte) tijd op aarde leuker / anders ga gebruiken.

En de zg. bijstandstrekkers? Ach, als je happy bent met je 1000 euros fijn….maar niet meer zeuren he? Wil je meer? Baantje zoeken’ succes ermee.
Ik ben het niet eens met sommige posters hier dat bijstandstrekkers in de regel werkschuw zijn. Volgens mij wil het overgrote deel maar wat graag iets omhanden hebben.
Ok, die gelukzoekers uit Afrika die ons momenteel overspoelen niet. Dat zit niet in hun aard.

Rol maar lekker over me heen nu ik dit laatste zeg, op een dag word je wakker…..

Belvedere
Belvedere
5 jaren geleden

”De diverse gemeenteraden en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken moeten de plannen nog wel goedkeuren”

Dan zie ik het somber in, ik vind het maar een onhumaan persoon die Klijnsma.

x

Check Also

arts

Arts klaagt RIVM-baas Jaap van Dissel aan: ‘De cijfers liegen niet’

Koert van Rijn, arts bij het UWV ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

50
0
We lezen graag je reactie!x