
Kruiden kunnen als smaakmaker worden toegevoegd aan maaltijden. Ze helpen ook in de strijd tegen enkele van de meest voorkomende ziektes. Het aantal kankergevallen neemt toe en mensen beginnen zich bewust te worden van hun hun gedrag en leefstijl. We noemen vijf kruiden die een kankerbestrijdende werking hebben.
Peterselie
Wist je dat peterselie meer is dan enkel een fris kruid om gerechten op te fleuren? Uit een recente studie blijkt dat een actieve stof in dit groene lekkers een krachtig hulpmiddel is in de strijd tegen borstkanker.
Onderzoekers van de Universiteit van Missouri hebben de effecten van apigenine, een actieve stof in peterselie, op borstkanker bestudeerd en ondervonden dat het zeer effectief is bij tumoren die gelinkt worden aan progestageen. Dit hormoon staat bekend vanwege het vergroten van het risico op borstkanker.
Dille
Dille bevat zogeheten monoterpenen die het enzym glutathion-S-transferase stimuleren. Dit enzym is een krachtige antioxidant die effectief is tegen verschillende kankerverwekkers, met name vrije radicalen. Dille draagt ook bij aan een gezonde darmfunctie.
Rozemarijn
Rozemarijn bevat stofjes die kankercellen in tumoren ervan weerhouden zich te delen. Deze zogeheten terpenen bevatten vetzuren die ervoor zorgen dat de kankercellen uiteindelijk afsterven.
Munt
Door het eten van munt wordt de bloedtoevoer naar tumoren geleidelijk aan afgesloten waardoor ze niet meer kunnen groeien. Zonder de toevoer van voedingsstoffen sterven de tumoren uiteindelijk af.
Tijm
Wereldwijd zijn meer dan 350 soorten tijm te vinden. Tijm bevat thymol, een antioxidant met een kankerbestrijdende werking. Thymol werkt bovendien ontsmettend en doodt bacteriën.
Ik mis Kurkuma in dit rijtje.
Nieuwsbericht in de nabije toekomst: ‘De farmaceutische industrie kondigt aan te zullen strijden tegen vijf kruiden die mogelijk schadelijk zijn voor de mens’
Vijf kruiden die helpen tegen kanker.
Ziektes krijgen en verdrijven gebeurd geheel met een frequentie niets meer en niets minder.
Vijf kruiden die helpen niet tegen maar is enkel een “gezonde snack”.
Volgens mij kun je aan elk eetbaar “groen” kanker bestrijdende eigenschappen toeschrijven. Maar echt als geneesmiddel vind ik hennepolie (helpolie.nl) nog de beste, echter daar is zo lastig aan te komen gezien we nog altijd met dat idiote gedoogbeleid zitten en ondertussen zelfs achter raken op de VS op dit gebied. Laetrile/amygdaline/vitamine b17 is een goede 2e waar je een stuk makkelijker aan kunt komen vooral in de vorm van abrikozenpitten (aka bittere amandelen). Je moet er wel flink wat van naar binnen werken als je eenmaal kanker hebt 4-5 per uur.