CoronaMens en Dier

Fleur Agema haalt fel uit naar zorgminister Kuipers: ‘Hij doet niks, nada, noppes’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

We verwachten – dat kan nu in de zomer al gebeuren, maar anders in het vroege najaar, in september – dat de aantallen besmettingen weer sterk omhoog gaan, zei zorgminister Kuipers aan tafel bij Beau.

“En als je zes miljoen besmettingen zonder maatregelen hebt gehad in drie maanden, dan is het niet vreemd om rekening te houden met dat je een veelvoud daarvan, misschien wel 10 miljoen besmettingen, kan krijgen in zeven maanden van september tot april,” zei Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het eerste wat we doen, is in ieder geval zicht houden op het virus,” lichtte de minister toe. “Hoeveel zijn het er? Zijn er nieuwe varianten? Hoe goed werken de vaccins nog? Wordt het minder in de tijd? Dat doet het RIVM, dat doet de GGD.”

De minister zei ook dat de GGD’s zich de afgelopen tijd helemaal voorbereid hebben om in hele korte tijd weer heel sterk op te kunnen schalen naar niveaus die we eerder gehad hebben. “Ze hebben bijvoorbeeld ten aanzien van vaccinaties het niveau dat ze 300.000 prikken per week kunnen geven. Dat kan in zes weken tijd naar anderhalf miljoen.”

Hij doet niks, nada, noppes

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) haalt op Twitter fel uit naar de minister. “Hij doet niks, nada, noppes. Geen investering in structureel meer ziekenhuiscapaciteit, de juiste ventilatie in binnenruimtes wordt niet verlangd en de vaccins zijn oud, nog gebaseerd op de wuhan-variant,” schrijft ze.

“Verhoog de ic-capaciteit! Regel de juiste ventilatie! Nu!” roept Agema.

“Ze gooien straks liever de boel weer dicht dan nu te investeren in meer ziekenhuiscapaciteit en de juiste ventilatie,” verzucht het Kamerlid.

Houdbaarheid bijna verstreken

Nederland heeft op dit moment een overschot van bijna vier miljoen coronavaccins, schreef Kuipers eerder. Die moeten op korte termijn worden vernietigd omdat de houdbaarheid bijna is verstreken.

Voor die tijd probeert het kabinet zoveel mogelijk vaccins te doneren. Ongeveer 700.000 vaccins zijn aan Nicaragua geschonken. Waarschijnlijk worden een miljoen prikken aan Vietnam gedoneerd. Boffen zij even.


5 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
1 jaar geleden

Vaccin = moord

H.J
H.J
1 jaar geleden

Inderdaad Fleur deze kerel doet niets om de zorg in Nederland weer op poten te krijgen het enige wat hij doet is angst zaaien.
Hij roept oncontroleerbare aantallen om de angst en tweedracht op te voeren.
Waardeloos figuur, past perfect in het Rutte Kartel.

Lest Best
Lest Best
1 jaar geleden

Ach ja, zucht nog maar eens een keer heel diep Fleur.
En vooral de andere kant opkijken, in plaats van naar het broeinest WEF.
Want stel je voor dat ze je een Wappie gaan noemen.
Je krijg nog liever een booster van een liter, toch Fleur?

robert
robert
1 jaar geleden

tja .. doe als zogenaamde oppositie maar verontwaardigd. zolang jullie geen front vormen en je bij het uitdraaien van de microfoon laat wegsturen neem ik ook jullie niet serieus. ze zijn stuk voor stuk onderdeel van het probleem.

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x