CoronaMens en Dier

Fleur Agema haalt fel uit naar zorgminister Kuipers: ‘Hij doet niks, nada, noppes’

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

We verwachten – dat kan nu in de zomer al gebeuren, maar anders in het vroege najaar, in september – dat de aantallen besmettingen weer sterk omhoog gaan, zei zorgminister Kuipers aan tafel bij Beau.

“En als je zes miljoen besmettingen zonder maatregelen hebt gehad in drie maanden, dan is het niet vreemd om rekening te houden met dat je een veelvoud daarvan, misschien wel 10 miljoen besmettingen, kan krijgen in zeven maanden van september tot april,” zei Kuipers.

“Het eerste wat we doen, is in ieder geval zicht houden op het virus,” lichtte de minister toe. “Hoeveel zijn het er? Zijn er nieuwe varianten? Hoe goed werken de vaccins nog? Wordt het minder in de tijd? Dat doet het RIVM, dat doet de GGD.”

De minister zei ook dat de GGD’s zich de afgelopen tijd helemaal voorbereid hebben om in hele korte tijd weer heel sterk op te kunnen schalen naar niveaus die we eerder gehad hebben. “Ze hebben bijvoorbeeld ten aanzien van vaccinaties het niveau dat ze 300.000 prikken per week kunnen geven. Dat kan in zes weken tijd naar anderhalf miljoen.”

Hij doet niks, nada, noppes

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) haalt op Twitter fel uit naar de minister. “Hij doet niks, nada, noppes. Geen investering in structureel meer ziekenhuiscapaciteit, de juiste ventilatie in binnenruimtes wordt niet verlangd en de vaccins zijn oud, nog gebaseerd op de wuhan-variant,” schrijft ze.

“Verhoog de ic-capaciteit! Regel de juiste ventilatie! Nu!” roept Agema.

“Ze gooien straks liever de boel weer dicht dan nu te investeren in meer ziekenhuiscapaciteit en de juiste ventilatie,” verzucht het Kamerlid.

Houdbaarheid bijna verstreken

Nederland heeft op dit moment een overschot van bijna vier miljoen coronavaccins, schreef Kuipers eerder. Die moeten op korte termijn worden vernietigd omdat de houdbaarheid bijna is verstreken.

Voor die tijd probeert het kabinet zoveel mogelijk vaccins te doneren. Ongeveer 700.000 vaccins zijn aan Nicaragua geschonken. Waarschijnlijk worden een miljoen prikken aan Vietnam gedoneerd. Boffen zij even.


5 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
7 maanden geleden

Vaccin = moord

H.J
H.J
7 maanden geleden

Inderdaad Fleur deze kerel doet niets om de zorg in Nederland weer op poten te krijgen het enige wat hij doet is angst zaaien.
Hij roept oncontroleerbare aantallen om de angst en tweedracht op te voeren.
Waardeloos figuur, past perfect in het Rutte Kartel.

Lest Best
Lest Best
7 maanden geleden

Ach ja, zucht nog maar eens een keer heel diep Fleur.
En vooral de andere kant opkijken, in plaats van naar het broeinest WEF.
Want stel je voor dat ze je een Wappie gaan noemen.
Je krijg nog liever een booster van een liter, toch Fleur?

robert
robert
7 maanden geleden

tja .. doe als zogenaamde oppositie maar verontwaardigd. zolang jullie geen front vormen en je bij het uitdraaien van de microfoon laat wegsturen neem ik ook jullie niet serieus. ze zijn stuk voor stuk onderdeel van het probleem.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

166
0
We lezen graag je reactie!x