Homepagina » Paranormaal » Zijn identieke tweelingen telepathisch verbonden?

Zijn identieke tweelingen telepathisch verbonden?

Tweelingbroers Craig en Brenton Gurney (38) waren als kind al onafscheidelijk, deelden tot hun tweeëntwintigste een slaapkamer en spelen al van kleins af aan in hetzelfde voetbalteam.

Ze zijn zelfs allebei getrouwd met een vrouw die Nicole heet. “We zijn altijd heel erg close geweest,” vertelt Brenton aan de Sydney Morning Herald.

Als buitenzintuiglijke waarneming voorkomt bij identieke tweelingen moet Craig de intuïtieve van het stel zijn. Op 2700 kilometer afstand voelde hij eens dat zijn broer een levensbedreigende uitslag had. Hij voelde ook het moment aan waarop de schouder van Craig uit de kom was.

Hoofdpijn

Op een bepaald moment kreeg Brenton last van aanhoudende hoofdpijn. Hij wist zijn kerngezonde broer Craig over te halen een onderzoek te laten doen. Een MRI-scan onthulde geen bijzonderheden in het brein van Brenton. Craig had nooit last van hoofdpijn, maar bleek tot ieders verbazing een grote en zeldzame schedelbasistumor te hebben.

Craig onderging een 10 uur durende operatie om de 4,2 centimeter grote tumor te laten verwijderen. “Uiteindelijk redde Brenton mijn leven,” zei hij. Craig dacht mee te doen aan een studie om anderen te kunnen helpen, maar in plaats daarvan hielp het zijn leven redden.

Telepathische verbinding

De beproeving bracht de broers nog dichter bij elkaar. Justine Gatt van de Universiteit van Sydney en coördinator van de studie naar de tweeling zei dat het team geschokt was na de ontdekking. “Het komt niet vaak voor,” zei ze. “Is er een telepathische verbinding tussen tweelingen? Er is zo veel wat we niet weten.”

Positief denken hield Craig op de been. Vijf weken na zijn hersenoperatie verscheen hij alweer op het voetbalveld.

Bron: Smh.com.au

Gerelateerd:

 Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Ik denk niet dat deze verbinding enkel bij tweelingen aanwezig is. Ik ben reeds 20 jaar samen met mijn vriend, en wij hebben zeer regelmatig zulke ervaringen. Ik word soms wakker 100den kilometers verder, door Tom’s wekker. We zitten ook heel vaak aan dezelfde dingen te denken. Ik zit heel dikwijls in het buitenland, en bijna 50% van de momenten dat ik Tom wil bellen, en zijn nummer begin te draaien, gaat de telefoon, en is het Tom. Ik ben er heel sterk van overtuigd dat wij ook een heel sterke band hebben. Ik denk ook dat een telepathische band niets te maken heeft met zenden en ontvangen van een soort hersengolven of gedachten, maar dat het eerder op kwantum niveau zit. Deeltjes of gedachten die op 2 plaatsen tegelijk kunnen zijn. Als het een verandert, verandert het andere ook. Alsof personen op kwantum niveau met elkaar verbonden zijn. Misschien wat te ver gezocht, maar toch….

  1 likes
 2. Bovendien denk ik dat in de toekomst spreken overbodig wordt,als je nagaat dat als wij sterven we misschien maar 1/10de deel van onze opslagcapicitei t hebben gebruikt van onze hersenen.

  Dat is echt een hele hardnekkige fabel hoewel ik bij sommige mensen wel eens denk dat ze inderdaad maar 10% gebruiken.

  1 likes
 3. Mijn vrouw is tweeling maar dan een tweeeiige.Ook zij voelen elkaars gevoelens aan,ondanks dat ze zo,n 26 km afstand van elkaar wonen.Het grappige is dat als je iemand goed kent,het aanvoelen van elkaar steeds meer verstevigd wordt.Zo zit ik soms aan iets te denken,als plots mijn vrouw over datgene begint te spreken.Uiteraard is er een massabewustzijn.Stop iemand in een isloleercel en je kunt de persoon totaal door laten draaien.Kort gezegd we zijn net als de mieren waarbij het aanvoelen van elkaar sterker wordt, naarmate je de persoon langer kent.Zo nu en dan speel ik hier wel eens mee.Door zeer sterk aan een bepaald onderwerp te denken, en dit bewust proberen te zenden zonder woorden, behaal je soms resultaten waar je U tegen zegt.Vreemd??Nee het bewijst dat we niet zonder elkaar kunnen.Bovendien denk ik dat in de toekomst spreken overbodig wordt,als je nagaat dat als wij sterven we misschien maar 1/10de deel van onze opslagcapiciteit hebben gebruikt van onze hersenen.

  0 likes
 4. @davince maar wie bepaald dat we maar 1 10de deel gebruiken of is dat omdat ze dat willen dat we dat geloven dat we maar zo weinig gebruiken om ons misschien een beetje dom wille houden ?

  0 likes
 5. Telepathie heeft meerdere betekenissen. Jammer, want dat maakt het niet eenduidig. De volgende definitie is naar logische normen de interessantste: het op afstand kennen van gedachten en gevoelens van een ander.
  Door jullie reacties te lezen ben ik er van overtuigd geraakt dat overeenkomstige hersenactiviteit ook op afstand kan.

  Toch zie ik er verder geen verborgen communicatiekanaal in op afstand.
  Neem nou wat Jan thys ervaart: – wakker worden op een uur, ‘geprogrammeerd’ in de hersenen
  – gewoontes hebben van tijdstippen van bellen
  – …
  Alsof personen op kwantum niveau met elkaar verbonden zijn. Zo kan het lijken, maar zo ver moet je het dus heus niet zoeken.

  0 likes
 6. Uit het artikel wil ik nog afleiden dat de afwezigheid van overeenkomstige hersenactiviteit ook bewust kan gebruikt worden als informatiebron. Het is dan een gevoel dat er iets niet klopt.

  0 likes
 7. We zijn een eeneiige tweeling, jammer genoeg is mijn tweeling broer na onderzoek en narcose 40 jaar geleden in coma geraakt. Mijn broer is er mentaal gehandicapt uitgekomen en is verstandelijk iemand van drie jaar. Doch kan ik stellen met zekerheid dat het gevoel tussen ons onbeschrijfbaar is. Ik zal drie dagen vooraf duidelijk zijn dat er iets is met zijn gezondheid. Wij leven apart, hij op zijn beurt kan het gevoel niet weergeven. Als men de vraag zou stellen dat er iets speciaal is tussen eeneiige tweelingen zeg ik met zekerheid en in eer en geweten “JA”. De beschrijving van het gevoel is voor mij logisch maar niet te verklaren aan derden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...