Homepagina » Natuur en Milieu » Aardgasvrij Amsterdam kost 65 (!) miljard: ‘Stille roof’. Drie keer raden wie de rekening krijgt
aardgasvrij

Aardgasvrij Amsterdam kost 65 (!) miljard: ‘Stille roof’. Drie keer raden wie de rekening krijgt

Amsterdam wil in 2040 alle huizen van het gas af hebben, 10 jaar eerder dan de rest van Nederland. De plannen, Amsterdam Aardgasvrij 2040 geheten, kosten maar liefst 65 miljard euro.

Toen de plannen gepresenteerd werden, gebeurde er eigenlijk niets: niemand stelde vragen en tv-programma’s besteedden er geen aandacht aan.

Dat terwijl het hier gaat om de duurste operatie die Amsterdam ooit heeft gekend.

Stille miljardenroof

Kevin Kreuger, FvD-raadslid in Amsterdam, voorziet dat de lasten flink zullen stijgen. Hij spreekt van een ‘stille miljardenroof’.

Hij zegt zich ‘een hoedje te zijn geschrokken’ toen hij in de plannen dook.

“De rekening komt linksom of rechtsom bij de burger terecht,” schrijft hij in Het Parool. “Het wordt tijd dat we daar eerlijk over zijn.”

Geen lagere CO2-uitstoot

Dit bedrag komt bovenop de bestaande lastendruk, die al ontzettend hoog is.

Hij benadrukt dat de investering van 65 miljard in een aardgasvrij Amsterdam niet eens zal bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.

Doorgaan met aardgas zou overigens 27 miljard euro goedkoper zijn.

Minst efficiënt

Kreuger: “We kiezen de duurste scenario’s, die ook nog eens het minst efficiënt zijn qua uitstootbesparing.”

FvD zal er alles aan doen om een einde te maken aan deze peperdure klimaatplannen.

Bekijk het filmpje van raadslid Kreuger hieronder:Vond je deze info waardevol? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. waarom moeten we van het gas af?Voor meer controle?.1 druk op de knop en ik kom niet meer bij mijn geld nog en druk en ik krijg geen stroom meer en ben dan helemaal uitgeschakeld..hmm

  22 likes
 2. Geef mij maar Amsterdam, dat wordt duurder dan Parijs.
  Bij ons in de Jordaan, zie je geen bloem meer voor de ramen staan.
  Oh saberre josia…
  En van je hela hola houdt er de moed maar in

  21 likes
 3. Je zou toch zeggen dat er in Amsterdam genoeg psychiaters wonen, die politici een beetje onder controle houden met hun belachelijke ideeen. En alleen maar om geen gas van de boze man Poetin te hoeven kopen. Rusland heeft immers genoeg gas. Overigens worden er vele gastankers gebouwd om het schaliegas uit de VS en Canada hier af te zetten. Krijgen we toch nog een beetje geld terug van al onze investeringen aldaar. Want wie zit er nu te wachten op VS vreten, auto’s en oorlogstuig. Allemaal bende.

  12 likes
 4. Ach Amsterdam, het wil zich zo graag vergelijken met echte wereldsteden als Londen, Parijs, New York etc dat het lachwekkend begint te worden. Dat valse megalomane trekje heeft het altijd al gehad, alleen begint het nu echt ernstige vormen aan te nemen.
  Ik zou dit zinloze stukje aarde gewoon negeren en afsteken richting de Noordzee, en in het gat wat ontstaat en detentie eiland bouwen voor al dat linkse verraders volk wat daar rondkruipt,,,

  11 likes
  • idd. stikstof(sowieso standaard/normaal/natuur 78%) meten is een moment opname, omdat er heel veel factoren zijn, die daar invloed op hebben.
   Ben niet hoogopgeleid en probeer nu te achterhalen, waarom de luchtvochtigheid al weken zo laag is.(22/33) gezonde luchtvochtigheid is tussen de 50 en 70.
   Droge lucht zorgt voor een slechtere opname van zuurstof in de longen. Je kunt er ooginfecties/keelpijn/hoestklachten enz. van krijgen. Symptomen lijken ook weer op corona “virus”.
   Wat is/zijn dus de reden/redenen, waarom de luchtvochtigheid zo laag is? Nu ligt heel veel stil en nog is de kwaliteit van de lucht niet goed? Wat is er werkelijk aan de hand?

   9 likes
 5. Misschien moeten we toch maar de republiek Amsterdam uitroepen en losmaken van het normale Nederland. Mogen ze zelf hun broek ophouden en betalen voor hun maffe plannen.

  7 likes
  • Robvdz,
   Gaat niet want julle zijn de Staten van Holland en Zeeland die de andere provincie uitgeroofd hebben.
   Je zult je eerst moetn ontdoen van het tuig in De Haag en natuurlijk van de EU. NEXIT!!

   1 likes
 6. Bas van Stapelberg

  Femke heeft een uitzondering gemaakt voor de grachtenpanden

  2 likes
 7. Mooi, man. Iedereen lekker aan de stroom. De gasleiding mag worden gebruikt om het ‘overtollige’ CO2 je huis in te pompen. Goed voor de plantjes thuis.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

demonstratie

Demonstratie op de Dam laat vooral zien dat de coronaregels een lachertje zijn

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus heeft ...

betogers

Betogers op de Dam krijgen flinke zak geld van gemeente Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam waren gisteren ...