Buitenland

“Vladimir Poetin, de redder van Europa”

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag heeft de Europese Unie nieuwe, strengere sancties tegen Rusland in werking gesteld, om Poetin op andere gedachten over Oekraïne te brengen. Maar Poetin denkt juist dat zijn Russische wereld Europa moet gaan redden, zo blijkt uit talloze Russische bronnen en uitspraken van de Russische president zelf.

De Europese Unie is het spoor volkomen bijster. In plaats van te erkennen wat er werkelijk gaande is in Oekraïne, wil Brussel Rusland straffen voor de steun die het de aangevallen Russen in Oekraïne geeft. Poetin kan met zijn hoofd niet bij dat Europese onbegrip.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het zuidoosten van Oekraïne heeft de regering in Kiev volgens Poetin met zware wapens de eigen burgers aangevallen. Dat in een crisis in Oekraïne die ‘is veroorzaakt en uitgedacht door sommige van onze westerse partners’, zei Poetin dinsdag tijdens een bijeenkomst over het nieuwe Staatsbewapeningsprogramma 2016-2025.

Op de Russische staatstelevisie legde Poetin uit dat de harde, individualistische Amerikaanse cultuur de traditionele cultuur van Europa vernietigt en daarvoor de NAVO als hefboom gebruikt. Het doel van een Amerikaanse dominantie over heel Europa is volgens Poetin ook de werkelijke achtergrond van de burgeroorlog in Oekraïne.

Poetin stelt dat de Oranjerevoluties in Oekraïne in 2004 en in 2014 door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn uitgelokt en dat het associatieverdrag van Kiev met de EU een samenzwering van de EU is om Oekraïne te overheersen.

Zowel Rusland als Europa hebben volgens Poetin te maken met een diepe morele crisis, die de toekomst van de samenleving bedreigt. De oorsprong van deze crisis is Amerika. Dat verwerpt samen met enkele Europese landen zijn wortels. Deze Euro-Atlantische landen zoals Poetin ze noemt, ontkennen morele principes en alle traditionele identiteiten: nationaal, cultureel, religieus en zelfs seksueel. “Ze voeren een beleid door dat grote gezinnen gelijkstelt aan homopartnerschappen en het geloof in God aan het geloof in Satan.”

Deze westerse landen proberen volgens Poetin hun model agressief over de wereld te verspreiden. “Ik ben ervan overtuigd dat dit een regelrechte weg opent naar verval en primitivisme, met als gevolg een diepgaande demografische en morele crisis.”

Rusland begrijpt ook niets van de trage en lakse wijze waarop het door Nederland aangevoerde onderzoek naar vlucht MH17 wordt uitgevoerd. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov vraagt zich af waarom Nederland niet al lang het onderzoeksgebied heeft opgeëist.

De minister wil dat Nederland en de andere onderzoekende landen meer doen om de waarheid boven tafel te krijgen. Nu de room van propaganda is weggespoeld, is het mogelijk dat men de ware oorzaak van de crash niet wíl onderzoeken. Nou, zo gaan wij niet te werk,” zei Lavrov.

“Ze willen maar niet erkennen wat voor ons zo duidelijk is. Namelijk dat de VS en Brussel de coup in Kiev hebben ondersteund, zo niet aangemoedigd,” aldus Lavrov. “Alles wordt de nieuwe machthebbers vergeven en ze kunnen doen waar ze zin in hebben. Niemand bekritiseert de uitspraken over minderheden en neonazistische stromingen.”

[ND]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Hoop iig dat hij het waarmaakt wat Putin allemaal zegt, natuurlijk vertrouw ik hem ook niet helemaal. Maja iig beter dan de westerse tering leiders die ons allemaal in de stront drukt met angst verhalen, leugens en valse vlag operaties. Om ziek van te worden.

nexus
nexus
9 jaren geleden

ik heb wel door de jaren gemerkt dat amerika er van alles aan doet om waar het kan de vinger in de pap te roeren met het moto verdeel en heers .
en dat gaat zo ver dat ze hun eigen mensen op offeren of ze nu in een vliegtuig zitten of in een toren ze schamen zich nergens voor en dat alleen om te hebben olie goud noem maar op en nederland loopt als een mak schap er achter aan en maar hielen likken.

Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

Mijnheer Timmermans parlementariër wat deed jij daar in Kiev op de barricaden van een soeverein land?
Nu brand het land mede door jou als Nederlands parlementariër welke Nederlands staatsburgers vertegenwoordigend, betreft het diplomatieke vergelding? (ambassade kwestie)

Enfin je wordt beloond je mag aanschuiven in Brussel ….

De Russen zijn terecht bezorgd met een oprukkende EU aan hun grenzen (gevolg besluit annexatie krim)het zou beter zijn om zamen met Russia op te trekken tegen het grootste gevaar voor de mensheid namelijk het Islamitische terrorisme.

Hoop dat Rusland de separatisten alsnog dwingt de waarheid over MH17 te laten bekennen anders kan de EU het daadwerkelijk aanmerken als een terreurdaad inplaats van een ramp.

Dit zou helpen elkaar weer met respect te bejegenen en de beginnende brand te blussen.

Pim
Pim
9 jaren geleden

Tsja, wat heb ik hier nog aan toe te voegen.
Dit roep ik al vanaf dag 1 in deze Amerikaanse kruistocht.
Als je door propaganda gehersenspoelde kennissen en vrienden gewoon de simpele feiten voorlegt en hun eigen mening laten vormen, komen ze vrijwel altijd tot dezelfde conclusie.
Alleen al afgelopen weken:
1 vrijgelaten Oekraïense militairen zien er goed verzorgd uit. Vrijgelaten seperatisten zijn broodmager en geven aan dat ze gemarteld zijn.
2 grote provocerende militaire voor de kust georkestreerd door de VS
3 Oekraïne geeft toe dat de NAVO stiekem wapens levert sind kort. Dit is gestart na het staakt het vuren??????
4 aanval van Oekraïne tijdens bestand op vliegveld Donetsk.
5 zonder reden worden er opeens zware extra sancties van kracht tegen Rusland.
6……..

Wat je wel merkt dat zelfs op sites als de Telegraaf bijna alle reacties anti NAVO zijn. En er steeds meer begrip komt voor Rusland. Blijkbaar kunnen zelfs de meest gehersenspoelde hardliners niet meer om de feiten heen.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x