Binnenland

Groep van duizenden ouders: prikbus bij scholen onaanvaardbaar, schooldirectie aansprakelijk voor schade

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stichting Wij de Ouders gaat over tot actie richting scholen, naar aanleiding van de aankondiging van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, om vaccinatiebussen naar scholen te sturen en kinderen te laten vaccineren. Deze week ontvangen schooldirecties van het voortgezet onderwijs een brief waarin zij dringend worden verzocht geen medewerking te verlenen aan de komst van de vaccinatiebus bij school. Doen ze dat wel, zullen directieleden persoonlijk aansprakelijk gesteld worden als er schade optreedt door vaccinatie.

Onaanvaardbaar. Oproep om stelling te nemen

Wij de Ouders, een collectief van duizenden ouders die zich zorgen maken over de gevolgen van de coronamaatregelen voor kinderen, is zeer bezorgd. “Minister De Jonge doet voorkomen dat het vaccin veilig en effectief is. Deze uitspraken kunnen niet hard worden gemaakt. Er zijn inmiddels al honderden overlijdens gemeld bij het Lareb na toedienen van vooral Pfizer/BioNTech, het ‘vaccin’ waarmee jongeren worden geïnjecteerd. Daarbij is er ook een fors aantal meldingen van ernstige bijwerkingen,” aldus Ed Kortekaas, initiatiefnemer van Wij de Ouders. “Een prikbus naar school sturen waar jongeren buiten het zicht van ouders om gevaccineerd worden, is onaanvaardbaar. Wij roepen elke ouder, docent, schoolbestuurder en GGD-medewerker op om hier stelling tegen te nemen.”

Schoolbestuurders medeverantwoordelijk voor vaccinatieschade

Niels Vanaken van Open Legal Advocaten voegt toe: “Scholen worden op deze manier ongewild medeverantwoordelijk gemaakt, voor alle gevolgen die langs deze weg door de vaccinatie kunnen optreden bij kinderen. In de brief (docx) wijs ik de schoolbesturen op hun verantwoordelijkheid en de mogelijke consequenties die op kunnen treden aan hun kant, wanneer zij geen stelling nemen tegen deze gang van zaken.”

Ethisch, moreel en menselijk besef

Daan van Deursen, de ouder die eerder initieerde om Hugo de Jonge persoonlijk aansprakelijk te stellen, vult aan: “We zullen nu gaan zien wie er nog enig ethisch, moreel en vooral menselijk besef heeft. Alle grenzen van het betamelijke worden nu overschreden. Wanneer je nu als ouder, leraar, schooldirecteur of GGD-medewerker niet voelt wat hier gaande is en de grens trekt, dan is er sprake van een grote, gevaarlijke blinde vlek.” Van Deursen vervolgt: “Ik wil vertrouwen uitspreken naar eenieder die met kinderen werkt. Laten we samen de grens helder en duidelijk stellen!”

Verwaarloosbaar risico

In de brief, die vanuit Open Legal Advocaten zal worden verstuurd, wordt de directie geïnformeerd over het gebrek aan onderbouwing van de veiligheid en effectiviteit. Ook wordt gewezen op een vrijwel verwaarloosbaar risico dat jongeren lopen voor het virus. Door medewerking te verlenen, neemt de schooldirectie dus een bewust risico. Derhalve worden zij op de hoogte gebracht van de mogelijke (persoonlijke) aansprakelijkheid die het ten deel kan vallen, indien er schade optreedt bij kinderen naar aanleiding van de vaccinatie.

Steun andere organisaties

De actie vindt brede steun bij andere belangenorganisaties die zich inzetten om het welzijn van kinderen te beschermen. Onder meer Moederhart, Ik wil gewoon naar school, Army of love en Lijst 30 scharen zich achter deze actie.

[Wij de Ouders]

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Clara
Clara
10 maanden geleden

Goed zo!!!!

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
10 maanden geleden

Goed zo, aanpakken die medeplegers. Men kon het verstand wel verloren zijn om prikbussen te faciliteren. Een experiment op kinderen uitvoeren, hoe krijgen ze het in hun hoofd. Opsluiten die hele bende.

Ondergronds.
Ondergronds.
10 maanden geleden

Het gaat de goede kant op.
We moeten echter nog veel meer de handen ineen slaan om deze waanzin te stoppen.

Seemore2day
Seemore2day
10 maanden geleden

Tijd voor actie!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

150
0
We lezen graag je reactie!x