Homepagina » Buitenland » Familie onthoofde journalist herhaaldelijk bedreigd door Amerikaanse overheid
Familie onthoofde journalist herhaaldelijk bedreigd door Amerikaanse overheid

Familie onthoofde journalist herhaaldelijk bedreigd door Amerikaanse overheid

De familie van journalist James Foley zegt door de Amerikaanse overheid te zijn bedreigd. De familie mocht geen losgeld betalen voor de vrijlating van Foley, omdat zij dan zou worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Dat zei de moeder van de journalist, Diane Foley, vrijdag tegen ABC News.

De ontvoerde Foley werd in augustus door strijders van de Islamitische Staat (IS) onthoofd. De kidnappers van Foley lieten tijdens de ontvoering weten dat ze bereid waren te onderhandelen. De ouders van Foley zijn tot drie keer toe door de Amerikaanse regering benaderd.

Vertegenwoordigers van de regering hadden de ouders gezegd vooral geen losgeld te betalen, maar te vertrouwen op de Amerikaanse regering. “Ik was niet zozeer verbaasd over het feit dat ze ons wilden verhinderen losgeld te betalen, als wel over het totale gebrek aan compassie,” zei Diane. “Ik realiseerde me dat deze mensen geen flauw benul hadden wat het betekent om een zoon te hebben die is ontvoerd. Onze pogingen om hem te redden, stoorden de overheid.”

“Ik ben heel kwaad op de manier waarop de overheid het aangepakt heeft. Ze zeggen altijd dat ze alles gedaan hebben wat ze konden, maar dat is niet zo,” zei broer Michael. “Integendeel: ze hebben ons tegengewerkt.”

De familie had het plan opgevat om geld in te zamelen om het losgeld voor Foley te kunnen betalen. “Maar we mochten dat niet. We werden zelfs bedreigd door de overheid om dat niet te doen. Hun tegenwerking heeft ons enorm veel tijd gekost.” De familie van de journalist werd verder opgelegd niet naar de media te stappen.

[Standaard]


Vond je deze info leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

55 reacties

 1. En terecht! Zo’n actie zou terroristen alleen maar aanzetten tot méér ontvoeringen.
  Spijtig voor die journalist, maar hij wist natuurlijk heel goed dat hij het leven mogelijk zou kunnen verliezen, en daarmee zijn familie in droevenis zou brengen. Maar nee, hij MOEST en ZOU gaan. Dit noem ik nou een variant op egoïsme. Draag dan ook maar de consequenties van dit beroep!

  7 likes
  • @Westbound, ik ben werkelijkheid met stomheid geslagen over je reactie. Een grapje zeker, maar dan wel een hele foute !

   38 likes
   • We zouden eens wat minder met stomheid geslagen moeten zijn door de reactie van westbound.

    We zouden in plaats daarvan ons beter voor kunnen bereiden op de komst van zulke mensen.

    Het is maar een idee.

    11 likes
  • Als het de familie lid was van de president of een hoge pief dan zou er wel losgeld betaald worden.

   22 likes
  • @Westbound, leven is meer waar dan geld, je reactie slaat nergens op. Was het maar je zoon geweest dan had je hetzelfde gedaan. Die ouders hebben groot gelijk, ik leef met ze mee. Die regering van Amerika, val dood!

   21 likes
   • @DS_Dragon. Als je vandaag betaalt voor één gijzelaar, dan hebben deze terroristen er morgen 10, overmorgen 100, enz. enz. Het is een chantage zonder einde. Als je naar die gebieden toe gaat, weet je wat de risico’s zijn. Hoe erg het ook is, op het moment dat ze je hebben ben je al dood. Ook als het mijn zoon zou zijn, zou ik niet betalen, omdat je daarmee de levens van anderen in gevaar brengt, want dan gaan deze terroristen jacht maken op buitenlanders. Nu weten ze dat er niet betaald gaat worden, en proberen ze door deze filmpjes de publieke opinie te bespelen, en wat ik hier lees, lukt het ze aardig.

    10 likes
    • Even ter informatie: Engeland en de VS betalen nooit geen losgeld vanuit de overheid. Dit is in hun wet opgenomen. Andere (vooral Europese) landen doen dit wel vanuit hun wet/overheidsbeleid. Ik vind het erg dat hij is overleden, zeker voor de nabestaanden, maar het is ook het risico van het vak.

     2 likes
     • Er waren idd. Franse journalisten voor wie door Frankrijk losgeld is betaald.

      Ik vind het ook zeer moeilijk en oneerlijk om voor deze keuze te staan. Maar ik denk dat betalen geen optie is, wat Nobel zegt.

      We vinden de dood van die paar journalisten behoorlijk tragisch, maar je betaalt wel aan een organisatie die reeds vele tienduizenden mensen (christenen, enkele verdwaalde joden, gematigde soennieten, shi’íten, etc.) hebben gedood.

      Er zijn nog honderdduizenden in die gebieden die hun leven niet zeker zijn. Door IS(IS) te betalen red je af en toe 1 westerse journalist, maar faciliteer je de genocide die al tijden aan de gang is.

      Ik kies dan toch voor de overlevingskans van de grote aantallen.

      5 likes
     • Wij burgers moet ons aan de wet houden en helaas doen velen dit, maar de overheid en andere instanties die hebben gewoon lak aan de wet. Zij maken wel hun eigen regels.

      1 likes
  • @Westbound. Ik ben het helemaal eens met je, op het moment dat je ingaat op eisen van terroristen is het hek van de dam, en vallen er nog veel meer slachtoffers. Niet onderhandelen dus, en hard aanpakken. Veel drones in de lucht in het gebied waar Isis zit, en elk persoon die een wapen draagt uitschakelen. Die piloten die deze drones besturen spelen gewoon een spelletje Call of Duty, en iedere dag krijgt de hoogste score een bonus. Dan is dit Isis zo verleden tijd.

   7 likes
   • Ooit wel eens nagdacht over waar ISIS de wapens vandaan heeft?

    2 likes
    • Ik zag her en der op foto’s IS(IS) strijders met Kalashnikovs.
     Er is maar één land die dat produceert.

     Het is echt een irrelevante vraag… Die wapens komen overal vandaan.
     Het is nog altijd doorslaggevend wat je met wapens (ongeacht herkomst) aanricht.

     2 likes
     • @days of our lives. Het idee achter deze vraag van @Ton is natuurlijk dat alles een komplot is, zoals ik mijn commentaar aan hem ook beeindig. En natuurlijk sterft het daar ook van Kalasnikovs, dat zijn de meest verhandelde wapens. Die kom je zelfs in Amerika veel tegen.

      5 likes
     • Je opmerking was nog niet zichtbaar toen ik de mijne plaatste, maar het klopt wat je zegt. Je kunt in principe elk wapenproducerend land aanspreken op de distributie van hun producten. Ik vind het dan ook mijn plicht om mensen erop te wijzen dat geen van die landen een rein geweten heeft als het op wapenhandel aankomt. Wil je het ene land beschuldigen, dan kun je er gemakkelijk een ander land tegenover zetten. Soms is dat dan een land waar mensen openlijk hun liefde aan belijden en is het ongewenst, maar ik vind die discussie zwaar onzinnig. Als je niet schiet, kun je ook geen mensen doden.

      Die Kalashnikovs zijn kwalitatief uitstekende wapens heb ik me laten vertellen. Zelfs t.t.v. de Koude Oorlog waren ze in Amerika op de zwarte markt makkelijk leverbaar.

      3 likes
    • @Ton. Ja, die hebben ze buit gemaakt op die Irakezen, die lieten alles achter toen ze op de vlucht gingen. Daarom zijn het ook allemaal Amerikaanse wapens, die waren aan Irak gegeven om zichzelf te beschermen, maar dan heb je wel getrainde soldaten nodig die ook nog eens ballen hebben. Maar dit is natuurlijk niet genoeg voor een komplot, dus… Amerika heeft aan Isis geleverd, en Isis is Israël. Dit bedoel je toch?

     7 likes
   • Ook al schakelen ze IS of ISIS uit, dan komt er alsnog een andere groep als IS dat gefundeerd wordt door de belastingbetaler en de elite die het groep weer samenstelt als een soort “terreur/vijand” groep..

    2 likes
  • Wie noem je “terrorist” en waarom en op basis van welke informatie? Wat doet dat ertoe? Wie controleert de media en de inhoud van berichtgeving? Er is alleen maar veel ruimte om steeds weer te herhalen wat de gevestigde orde wil dat je gelooft. Wat hoor je ooit in de reguliere media over alle niet zo zichtbare activiteiten van het wellicht niet zo brave zionisme? Waarom krijgen we steeds bepaalde zaken te zien over steeds weer dezelfde onderwerpen met steeds weer dezelfde suggestieve boodschappen die alleen maar bedoeld zijn om in te spelen op emoties die er in wezen niet toe doen?

   16 likes
 2. Begrijp ik goed dat men nu wel opeens denkt dat het echt gebeurt is? Eerst allemaal bla bla dat het allemaal fake zou zijn en dat er geacteerd wordt en op het moment dat de amerikaanse overheid in negatief daglicht wordt gezet is het wel echt gebeurt.. Ik blijf me verbazen.

  20 likes
  • Leuk gespeeld, want hiermee moet de indruk gewekt worden dat deze man werkelijk is omgebracht en het geheel dus niet in scene is gezet.

   ISIS is een strategische onderdeel van de VS om zo Syrië en Assad met de grond gelijk te kunnen maken, kort gezegd het rechtvaardigt een (derde wereld)oorlog en geeft de VS het mandaat om zonder weerstand aan te mogen vallen. De publieke opinie is dusdanig om dat de slaven het geen enkel probleem meer vinden dat de VS Syrië binnen valt, zonder ISIS was dit een behoorlijk stuk lastiger geweest. ISIS heeft in zijn korte bestaan al een behoorlijke naam gemaakt en had voor een kleine 4 maanden terug nog nooit iemand gehoord van dit rondtrekkende circus.

   13 likes
  • Voor sommige mensen moeten dergelijke gebeurtenissen wellicht wat “dichterbij” komen dan het voor hen is. Lennon, Elvis, Hitler e.v.a.: als je er niet bij was dan zijn ze dus niet dood. Net als de drie mannen uit de IS(IS) filmpjes.

   Net als met de Oekraïne: de Russen zullen niet snel oprukken naar Nederland, dus dan hebben we niks te vrezen. De buurlanden van Rusland, met name de ex-leden van de Sovjetunie, die knijpen hem wel. En ondertussen wel onze overheid, de EU en de VS (die in dezen toch al een zeer marginale rol heeft) volledig de grond in trappen. Gewoon omdat dat kan.

   1 likes
 3. Hero. Waar het om gaat is dat de ouders die keuze zelf moeten kunnen maken.

  Deze ingreep is gewoon misdadig.

  5 likes
  • @Stefan. Dan krijgen deze ouders (misschien) hun zoon terug, (ik dacht dat ze er 100 miljoen dollar voor vroegen) maar ze zorgen er wel voor dat er meer zoons en dochters van andere ouders worden ontvoerd. of….. moeten die ook allemaal betalen? Als je niet naar dat gebied gaat kan je ook niet ontvoerd worden, zo simpel is het.

   5 likes
   • Leugenaar. Je kan overal ontvoerd worden.

    Doe nou niet alsof deze samenleving los staat van de problemen daar!

    Wat daar gebeurd is een afspiegeling van de hel die deze samenleving is.

    1 likes
    • @Stefan. Over hoeveel ontvoeringen lees je in de krant dat er jaarlijks in Nederland zijn? en….. zitten daar ook onthoofdingen bij? Als er al sprake is van ontvoering in Nederland, dan is dit meestal een Moslim vader die zijn kinderen naar het buitenland ontvoerd, om zijn kinderen aan de Sharia bloot te stellen, met lijfstraffen, kinderhuwelijken, enz.

     0 likes
 4. Ik zie nergens een bedreiging, ik zie enkel een waarschuwing voor de gevolgen van een daad.

  Terroristische groepen hebben momenteel de grootste inkomsten uit ontvoeringen. En op die manier financieren zij hun islamitische plicht tot totale overheersing over alles met een vrije geest.

  Gezond verstand maakt dat we niet onderhandelen, liefde voor de medemens maakt dat we niet betalen, immers, betalen leidt tot nog meer ellende voor de medemens, we redden er één om vele in ellende te storten, en wie echt om zijn medemens geeft kan die beslissing nooit goedkeuren, immers jij zal direct de aanleiding zijn tot het leiden van vele anderen!

  Gelukkig was de VS zo vriendelijk om de familie van de journalist hierop te wijzen. Op deze manier, kunnen we voorkomen, dat zij die de moslims in hun eeuwige haat steunen tegen alles dat westers is, om deze situtaie pr gezien uit te baten, o nog maar te zwijgen welke ellende het voor de familie meerbrengt. Goede zaak dat justitie in de VS dit wilde voorkomen, en de familie hiervan op de hoogte stelde, voordat zij een ernstige fout zouden maken.

  Voor wat betreft het tegenhouden van de moslim en islam knuffelaars op deze site is het ben ik bang al te laat.

  3 likes
  • Ik ben geen moslim of islamknuffelaar maar zie wel in dat die mensen vanuit agressief dominant hogerhand tegen elkaar opgezet worden. Echt, als die Amerikanen zich nergens mee bemoeien gaat het prima, verschillende religies naast elkaar. Maar dan houden de oorlogen op en dat moeten ze koste wat kost zien te voorkomen. Zo simpel is het.

   2 likes
   • misschien moet je even wat geschiedenis lezen. Nog voor de USA bestond, was er al miserie met de islam.
    En met godsdienst in het algemeen.

    Religies die “vreedzaam” naast elkaar leven doen dat alleen maar als er ongeveer evenveel militair potentieel is in beide kampen. En dan nog…

    De geschiedenis hangt aaneen van godsdienstoorlogen.

    4 likes
   • Ik ben geen moslim of islamknuffelaar maar zie wel in dat die mensen vanuit agressief dominant hogerhand tegen elkaar opgezet worden. Echt, als die Amerikanen zich nergens mee bemoeien gaat het prima, verschillende religies naast elkaar. Maar dan houden de oorlogen op en dat moeten ze koste wat kost zien te voorkomen. Zo simpel is het.

    In suriname leven ze vredig naast elkaar, nog nooit aanslag gepleegd.
    De katholieke kerk heeft in verhouding een stuk meer mensen geslacht, hoeveel indianen hebben we wel niet platgedrukt, hele continenten veroverd, oh nee wacht dat is zo lang geleden dat hebben we niet gedaan.
    Struisvogels. pffff

    0 likes
 5. Westbound stelt het misschien een beetje cru maar heeft natuurlijk wel gelijk. Ontvoeringen stoppen alleen als men ziet dat het nooit loont. Dus nooit betalen, dat is namelijk een open uitnodiging voor meer omtvoeringen.

  8 likes
 6. allemaal weg uit die landen en laten ze daar de pest krijgen en je eigen land beschermen.
  ik heb het helemaal gehad met regeringen als de usa en uk en niet tte vergeten ons egen kabinet die smeken of ze aub mee mogen doen.

  5 likes
 7. Dit alles heeft als doel de ongelovigen te polariseren met de gelovigen.

  De werkelijke oorlog wordt gevoerd tegen ´IS´

  Heeft iemand al over nagedacht wat dit betekent?

  2 likes
 8. Dit soort gruweldaden, breed uitgemeten in de pers in woord en beeld, wordt enkel en alleen gebruikt om hard in te spelen op de emotie van het gepeupel zodat ze het uitbreken van oorlog zullen begrijpen, ja zelfs omarmen. Isis is een organisatie waar enkele maanden nog niemand van gehoord had, ineens zijn ze er in grote getale, ze bulken van het geld (niet van ontvoeringen overigens) en in staat een heel land overhoop te trekken. Ze hebben alles, wapens tanks bommen en granaten en bovenal een grote berg geld. Van wie ? en waar vandaan ? Toeval ? Ze worden zonder twijfel gebruikt om de wereld om te helpen de wereld in vuur en vlam te zetten, de w.o. 03 die ze zo hard nodig hebben om hun wanbeleid en wandaden te verhullen in doffe ellende voor het volk.

  2 likes
  • @exegese

   Zo is het maar net, en het wil er maar niet in bij de massa die het druk heeft met Geer en Goor en The Voice en zich laten voorlezen door de fabeltjeskrant van het NOS journaal dat uit heel deze hele door het Westen geënsceneerde poppenkast wel eens een derde wereldoorlog kan ontstaan met miljoenen en miljoenen doden, bewust opgezet om, zoals jij ook aangeeft, de ellende en het failliet te maskeren die ze bewust heeft aangericht om de boel te kunnen uitdunnen en er volledige controle over te krijgen en zo een nieuw systeem kan worden opgestart. Maar zoals zo vaak denkt de brave en gehoorzame slavengemeenschap dat het wel over zal waaien en niet zo vaart loopt en het allemaal wel op zijn pootjes terechtkomt en de schaapjes zoetjes kunnen blijven dromen tot in lengte van dagen, want de overheid waakt over ze en beschermt ze wel…….tot aan het slachthuis.

   2 likes
 9. … was het wel zeker dat het filmpje echt was ? Heb andere geluiden gehoord. We weten dat de VS meesters zijn in het opzetten van dingen die ze in de kaart spelen.

  3 likes
  • Het filmpje was zeker fake. Als je iemand de hals doorsnijd dan spuit het bloed er met kracht uit. Op het filmpje was geen bloed te zien. Alleen op het einde een klein beetje. Maar dit was veel te weinig. Bij een slagaderlijke bloeding loopt je helemaal leeg…

   0 likes
 10. Dat klopt helemaal @Faith, ze blijven er een gigantische teringzooi van maken en eens in de zoveel jaar loopt de gigantische beerput over en is er maar één uitweg en dat is een wereldoorlog. Die wereldoorlog staat al lang en breed in de steigers Is het dan niet van onschatbare waarde dat mensen ter plekke trachten leugens bloot te leggen, hun viezigheden aan het daglicht te brengen ? Trachten zoveel mogelijk mensen in te laten zien welk een smerig spel hier gespeeld wordt in plaats van volledig afhankelijk te zijn van de verderfelijke, misleidende en voorgekauwde propaganda van de betreffende regeringen is dan toch van onschatbare waarde. Maar je hebt gelijk dat de media, gecontroleerd door de corrupte regeringen weer voor 100% bepalen hoe de berichtgeving geschied en eigenlijk het werk door verslaggevers met gevaar voor eigen leven teniet doet. Toch blijft het belangrijk dat zulke mensen er zijn en blijven en als de reguliere media niet meewerkt dan maar de alternatieve media zodat een wakker deel van de toch nog iets van echt nieuws mag vernemen.

  1 likes
  • Natuurlijk is het van onschatbare waarde dat mensen de leugens blootleggen en dat gebeurt gelukkig ook op steeds grotere schaal. WW3 staat al in de steigers? nou daar zal hij voorlopig nog wel even blijven staan. Waar is die Christine Lagarde gebleven met haar 7-number speech? Kan ze nog een en ander nader verklaren? Het had allang oorlog moeten zijn! Is niet gelukt. Let op als een of andere malloot het startsein geeft dan komt er een enorme zonnevlam aan, ontploft er spontaan een levensgevaarlijke vulkaan, valt alle electronica uit dus ook de schreeuwerige leugenachtige media kunnen ons niet meer bereiken en kun je geen geld meer pinnen of betalingen doen. Als gevolg daarvan stort het financieele systeem in elkaar. Zoiets ongeveer verwacht ik wel op korte termijn. Als er geen oorlog op deze toestand in de wereld volgt, en dat wordt niet meer getolereerd, vandaar al die UFO’s, dan kan de natuur zijn werk doen. Ik denk dat ze het Boven nu ook eindelijk zat zijn. Die zien ook wel in dat wij wel veel kunnen doen maar dat ze hun hulp ook nodig hebben. Er zijn zat mensen die om hulp vragen door bidden, mediteren, zoveel mogelijk het goede voorbeeld geven etc. Geloof het maar dat het wordt beantwoord. Wat er ook gebeurd, dicht bij jezelf blijven, het waait allemaal weer over en we zullen er 100x beter uitkomen. Eyes open, no fear and be save everyone.

   2 likes
 11. Het voorval heeft op een zeker moment plaats gevonden.

  De verontwaardiging ontstaat logischerwijs dan ook pas daarna.

  Ze hadden dus helemaal niet ´ iets van frustratie hadden kunnen uiten´

  Daar was simpelweg geen tijd voor.

  0 likes
  • Willen de ouders niet weten waar de stoffelijke resten zijn gebleven van hun zoon? Kan me voorstellen dat je toch al het mogelijke probeert om te achterhalen waar de stoffelijke resten zijn gebleven en of deze niet gerepatrieerd kunnen worden. Heeft de alwetende Amerikaanse overheid ook niets gedaan in die richting en waarom dan niet?

   2 likes
   • Nu er niet ineens om heen draaien.

    Waarom, volgens jou, hadden die ouders eerder frustratie moeten uiten?

    Niet gaan praten over stoffelijke resten, want daar hadden we het niet over 😉

    0 likes
    • @Stefan

     Frustratie en boosheid zou duidelijk tot uiting kunnen komen in het redelijk kalme en gereserveerde interview. Als ouder zou je er toch alles aan willen doen om je kind te redden en alle wegen bewandelen met alle middelen en als dat vervolgens door de staat onmogelijk wordt gemaakt of niet is toegestaan dan kan ik me zo voorstellen dat je uit pure frustratie en boosheid compleet uit je vel springt en dit vervolgens ook breed zal uitmeten voor de camera, helemaal als de kans er is en die was er ruimschoots aanwezig. Maar om daar dan later nog weer mee te komen is in mijn optiek kort gezegd vreemd.

     En over de stoffelijke resten mag je het of willen ze het vervolgens ook niet meer hebben?

     Maar goed, het kan ook zijn dat deze ouders het reeds hadden ingecalculeerd dat hun zoon ooit iets ernstig zou overkomen en hij en velen met hem zelf verantwoordelijk zijn, want uiteindelijk wie afreist naar oorlogsgebied neemt een heel groot risico en dat zal dan ook wel de reden zijn dat de ouders redelijk kalm een interview konden geven. Is er al opgeroepen door de VS en de EU niet langer die kant op te reizen en mensen die daar nu nog zijn onmiddellijk terug moeten komen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd?

     0 likes
 12. (Misleiding)

  Mocht het waar zijn dat de eed van de jezuïeten om bij deze orde ingelijfd te worden zo is, dan zal je schrikken wat isis nu doet.

  Zo lang er al beschavingen zijn zal er altijd geweld zijn. Ben wel van mening dat de hele beschaving binnen afzienbare tijd de waarheid te zien zal krijgen over ons bestaan op deze planeet, en ben van mening dat het voor heel de beschaving ten goede zal zijn.

  2 likes
 13. Kan me niet herinneren dat de ouders in interviews ook maar iets hebben gezegd over deze gang van zaken. Geen enkele frustratie of boosheid tijden interviews dat de overheid de ouders heeft tegengehouden van het sturen van geld? Geen frustratie of boosheid tijdens interviews dat men is tegengehouden om te onderhandelen met de ontvoerders? geen frustratie of boosheid tijdens interviews over de kille gang van zaken van de overheid? Geen schuld leggen tijdens interviews bij de overheid omdat men ergens monddood was gemaakt o.i.d.? In interviews is niet één keer ook maar iets gezegd over dit geval waarbij de ouders toch ergens juist op dat moment iets van frustratie hadden kunnen uiten, want dat was toch het meest uitgelezen moment om daarover iets te zeggen zodat iedereen het had kunnen horen.

  1 likes
 14. TJa, eerlijk gezegd…als het MIJN kind is; kan ik niets meer beredeneren en wil ik maar 1 ding: “Red mijn kind”.
  Als het een vreemde is kan ik het grote geheel bekijken en inzien dat het aanzet tot gevaar voor anderen.

  Persoonlijke belangen wegen zwaarder dan groepsbelangen
  MIJN kind, MiJN familie, MIJN groep, MIJN land…MIJN MIJN MIJN. Ikke, ikke, ikke.

  Zo denk ik niet alleen, ik ben bang dat het merendeel van de wereldbevolking zo denkt, voelt, leeft.
  IK ben dus onderdeel van het probleem. Zolang ik (en anderen) zo denken blijven dit soort problemen bestaan.

  Wie is er nou eigenlijk schuldig?

  1 likes
 15. De planning en agenda zijn helaas anders dan deze mensen dachten. Misschien pas de groepering Isis wel in het plan om uiteindelijk met gematigde strijders waarvan gematigde met een groot vraagteken is, en misschien gelijk aan Isis, om Syrië te bevrijden. Maar dan zal het daar volgens mij in Syrië nog erger worden dan onder de bestaande regering.

  0 likes
 16. Gwoon alle mensen (journalisten etc.) weg uit dat soort landen ! Dan maar geen nieuws het nieuws is toch altijd rottigheid daar kunnen we zonder ! Geen jongens meer daar naartoe ! Heel simpel

  0 likes
  • Dat ben ik zeker niet met je eens @Pietje, we zouden journalisten die zich geroepen voelen ondanks alle gevaren en gevaar voor eigen leven zorg te willen voor onze nieuwsgaring moeten koesteren. Alleen zo zijn we niet enkel afhankelijk van de smerige propaganda van de strijdende partijen, en dat is eerder van grote waarde en bewonderenswaardig. Dat de eindredactie van een corrupte NOS, telegraaf en andere pulp-media het aangeleverde materiaal ombuigt tot wat men wil dat wij moeten geloven is een geheel andere discussie.
   Journalisten in oorlogsgebieden zijn grote helden, doorgaans met een zuivere intentie en van grote waarde voor waarheidsvinding indien gewenst.

   0 likes
   • Zuivere intentie, grote waarde, waarheidsvinding in een zin in relatie tot een oorlog… Man het is een grote overbodige georkestreerde chaos, we krijgen al zo lang er tv is oorlogen voorgeschoteld. Ze hebben de prominente aandacht in de hele wereld. Wanneer is er niet ergens oorlog? Nooit. Ze moeten aandacht, ook zo’n psychopatentrek, naast mensen tegen elkaar opzetten, zuigen, sarren, sarcasten, de elite…. anderen de grond in trappen, vernederen, liegen, bedriegen, grootheidswaanzin afijn vul zelf ook nog wat in. De mens moet in een lage frequentie blijven vindt de elite. Als je je er niet bewust van bent zorgen ze er voor dat je heel de dag in die lage frequentie blijft, ook door er nog eens armoe overheen te creeren, want dat hoeft helemaal niet, biljarden, triljarden op de belastingparadijzen maar dat is van hun…gewoon van ons gestolen, maar je hoort ‘s nachts ook nog eens van ellende wakker te liggen. Trap er niet in! Kijk er niet meer naar, ze doen het expres. Ik kijk allang niet meer en voor mij hoeft er ook geen journalist meer naartoe, des te eerder houdt het op. Ik zit te wachten tot de scenarioschrijvers en financiers van deze eeuwigdurende gruwelsoap eindelijk eens in de boeien geslagen worden. Ongelofelijke gekken.
    Maar het rommelt al aardig in die ivoren torens, nu vertrouwen ze elkaar al niet meer, helemaal para para, kan nooit meer lang duren.

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...