Buitenland

Familie onthoofde journalist herhaaldelijk bedreigd door Amerikaanse overheid

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De familie van journalist James Foley zegt door de Amerikaanse overheid te zijn bedreigd. De familie mocht geen losgeld betalen voor de vrijlating van Foley, omdat zij dan zou worden vervolgd voor het steunen van een terroristische organisatie. Dat zei de moeder van de journalist, Diane Foley, vrijdag tegen ABC News.

De ontvoerde Foley werd in augustus door strijders van de Islamitische Staat (IS) onthoofd. De kidnappers van Foley lieten tijdens de ontvoering weten dat ze bereid waren te onderhandelen. De ouders van Foley zijn tot drie keer toe door de Amerikaanse regering benaderd.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vertegenwoordigers van de regering hadden de ouders gezegd vooral geen losgeld te betalen, maar te vertrouwen op de Amerikaanse regering. “Ik was niet zozeer verbaasd over het feit dat ze ons wilden verhinderen losgeld te betalen, als wel over het totale gebrek aan compassie,” zei Diane. “Ik realiseerde me dat deze mensen geen flauw benul hadden wat het betekent om een zoon te hebben die is ontvoerd. Onze pogingen om hem te redden, stoorden de overheid.”

“Ik ben heel kwaad op de manier waarop de overheid het aangepakt heeft. Ze zeggen altijd dat ze alles gedaan hebben wat ze konden, maar dat is niet zo,” zei broer Michael. “Integendeel: ze hebben ons tegengewerkt.”

De familie had het plan opgevat om geld in te zamelen om het losgeld voor Foley te kunnen betalen. “Maar we mochten dat niet. We werden zelfs bedreigd door de overheid om dat niet te doen. Hun tegenwerking heeft ons enorm veel tijd gekost.” De familie van de journalist werd verder opgelegd niet naar de media te stappen.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
9 jaren geleden

En terecht! Zo’n actie zou terroristen alleen maar aanzetten tot méér ontvoeringen.
Spijtig voor die journalist, maar hij wist natuurlijk heel goed dat hij het leven mogelijk zou kunnen verliezen, en daarmee zijn familie in droevenis zou brengen. Maar nee, hij MOEST en ZOU gaan. Dit noem ik nou een variant op egoïsme. Draag dan ook maar de consequenties van dit beroep!

hicco
hicco
9 jaren geleden

De planning en agenda zijn helaas anders dan deze mensen dachten. Misschien pas de groepering Isis wel in het plan om uiteindelijk met gematigde strijders waarvan gematigde met een groot vraagteken is, en misschien gelijk aan Isis, om Syrië te bevrijden. Maar dan zal het daar volgens mij in Syrië nog erger worden dan onder de bestaande regering.

Hero
Hero
9 jaren geleden

Westbound stelt het misschien een beetje cru maar heeft natuurlijk wel gelijk. Ontvoeringen stoppen alleen als men ziet dat het nooit loont. Dus nooit betalen, dat is namelijk een open uitnodiging voor meer omtvoeringen.

Roy
Roy
9 jaren geleden

Begrijp ik goed dat men nu wel opeens denkt dat het echt gebeurt is? Eerst allemaal bla bla dat het allemaal fake zou zijn en dat er geacteerd wordt en op het moment dat de amerikaanse overheid in negatief daglicht wordt gezet is het wel echt gebeurt.. Ik blijf me verbazen.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x