Propaganda

Duizenden Schotten protesteren tegen leugens van de BBC

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duizenden boze Schotten hebben gisteren geprotesteerd bij het Schotse kantoor van de BBC in Glasgow. Volgens de demonstranten verspreidt de omroep leugens en propaganda tegen Schotse onafhankelijkheid, zo meldt de Britse krant The Independent.

In Schotland wordt deze week een referendum gehouden over onafhankelijkheid, maar de Britse BBC heeft zich volgens de Schotten bij het neekamp aangesloten. Bij het protest waren spandoeken te zien met daarop de tekst ‘British Brainwashing Corporation’ en ‘licence to lie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Aanleiding van het protest was de verslaggeving over een bijeenkomst van ja-stemmers in Glasgow op zaterdag. De BBC zou het aantal deelnemers hebben onderschat. Ook zijn er geruchten dat politiek analist Nick Robinson van de BBC bewust leugens verspreidde over de gevaren voor de financiële markt van een onafhankelijk Schotland.

Duizenden Schotten protesteren tegen leugens van de BBC
Boze Schotten bij het BBC-kantoor in Glasgow (AFP)

Toen de Britse koningin Elizabeth II bij haar Schotse kasteel Balmoral werd aangeschoten door iemand uit het publiek, adviseerde ze de Schotse bevolking ‘zorgvuldig na te denken over de toekomst’. Als Schotland zich afscheidt is het de bedoeling dat Elizabeth monarch blijft. Ze is nu onder meer staatshoofd van Canada, Australië en een aantal andere voormalige Britse kolonies.

Eind mei werd ook al geprotesteerd bij het BBC-kantoor in Glasgow. Afgelopen januari werd BBC Schotland door BBC Trust schuldig bevonden aan het misleiden van het publiek. Hiervoor heeft de Britse publieke omroep nog geen excuses aangeboden.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nobel
Nobel
9 jaren geleden

Het zal daar niet anders gaan als hier. Het merendeel hier stemde tegen de EU, en toch zitten we er in. Het gaat niet om de meeste stemmen, maar wie het best kan liegen, bedriegen, en manipuleren. Hier was dat J.P. Balkenende. (die nu het grote geld aan het binnenhalen is)

DennisdeB
DennisdeB
9 jaren geleden

Ook ik heb dit aan de levende lijve ondervonden. Ik was fervent Telegraaf.nl Nu.nl volger. WAS.
Ik volg het nog, maar alleen om te kijken met wat voor leugens en manipulatie ze nu weer aan komen.
Soms mail ik ook de nieuwsreporter en geef hem dan info over de andere zijde van zijn verhaal.
Het is allang niet rechtvaardig of objectief meer. Misschien wel nooit geweest.

Een jaar geleden was ik bij een demonstratie in den haag. Dus nu eindelijk een keer aanwezig ipv forum aanwezig 🙂
Wat lees ik, er zijn maar enkele honderden aanwezig, tevens was er een grote vechtpartij.
Mijn ervaring, duizenden tot zover het oog reikte, VECHTPARTIJ? 1 persoon werd afgevoerd omdat hij geen legitimatie op zak had.

Ik schrok ervan dat het zo met grote letters in de kranten stond. Ik was er zelf bij. Toen dacht ik van hmmm dus zo werkt het dus!
En langzamerhand werd ik boos. Hoeveel meer mensen worden zo dus wel elke dag in het diskrediet gebracht en hoeveel mensen nemen het wel niet klakkeloos over wat er in de krant staat of op tv komt.

Ik werd weer een stukje meer wakker 😀

exegese
exegese
9 jaren geleden

Afgelopen januari werd BBC Schotland door BBC Trust schuldig bevonden aan het misleiden van het publiek. Hiervoor heeft de Britse publieke omroep nog geen excuses aangeboden.

Ja, geen wonder, als je de boel voorliegt is het wel de bedoeling dat ze je geloven, excuses maken maakt het niet echt geloofwaardiger dacht ik, gewoon volhouden en blijven herhalen is het devies.

Maar in dit geval bewijzen ze de Schotten waarschijnlijk een dienst, al beseffen ze dat nog niet. Één van de belangrijkste redenen dat ze zich willen afscheiden van Engeland is dat ze teveel belasting moeten betalen.
Als je dan als tegenhanger jezelf aan wilt sluiten bij de EU-dievenbende dan weet ik niet of ze dan beter af zijn. Ik waag het te betwijfelen. Misschien kunnen we vragen of ze onze plaats in willen nemen, dan stappen wij er wel weer uit.

frans
frans
9 jaren geleden

los van leugens en manipulatie door nieuwsbronnen.
Moet nu elke groepering die iets voor zichzelf wil ook een eigen onafhankelijk afgegrensd land.
Of is dit noodzakelijk om onder de dwingende wetten uit te komen van een land waarbinnen dit speelt bij een bevolkingsgroep. Ik vind vrije vestiging van groepen of grotere bevolkingsgroepen moeten kunnen.
Zo krijg je verscheidenheid. Weg uit het wereld-eenheidsworst-bewustzijn.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x