Homepagina » Bewustzijn » NASA-wetenschapper: “Ons heelal is mogelijk een Matrix-achtige computersimulatie”
NASA-wetenschapper: "Ons heelal is mogelijk een Matrix-achtige computersimulatie"

NASA-wetenschapper: “Ons heelal is mogelijk een Matrix-achtige computersimulatie”

Alles wat je in je leven hebt gedaan is het resultaat van een zeer geavanceerd computerprogramma. Elke relatie, elke herinnering; alles is gegenereerd door supercomputers. Deze theorie is bedacht door de Zweedse filosoof Nick Bostrom.

Vier jaar voordat hij zijn theorie presenteerde kwam The Matrix uit, een film waarin mensen worden vastgehouden in een computersimulatie. In zijn paper suggereert dr. Bostrom dat een hoogontwikkelde beschaving achter onze digitale gevangenis zou kunnen zitten.

Deze wezens – mens of buitenaards – kunnen in een simulatie van het verleden de leefomgeving van hun voorouders nabootsen. Het lijkt erop dat dr. Bostrom weleens gelijk zou kunnen hebben.

Rich Terrile is werkzaam in het Jet Propulsion Laboratory van NASA. “De snelste supercomputers van de NASA kunnen een heel mensenleven – inclusief alle gedachten die iemand gedurende zijn leven heeft gehad – in een maand tijd in kaart brengen. “In de kwantummechanica hebben deeltjes geen definitieve staat tenzij ze worden waargenomen. Vele theoretici hebben geprobeerd dit verschijnsel te verklaren. Eén mogelijke verklaring is dat we in een simulatie leven en alleen datgene zien wat we moeten zien.”

Als het universum een fictieve ruimte is die werd gecreëerd door supercomputers, kunnen we gelijk een aantal mysteries van de kosmos oplossen. Ten eerste de Fermiparadox, een paradox waarin de grote statistische waarschijnlijkheid van het bestaan van intelligent leven in schril contrast staat met het gebrek aan bewijs daarvoor. Misschien zijn de aarde en mensheid wel het middelpunt van het universum.

Een ander mysterie dat kan worden opgelost aan de hand van de Matrix-achtige theorie van dr. Bostrom is de rol van donkere materie, een hypothetische onzichtbare soort materie in het heelal.

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland
Roeland
5 jaren geleden

Ontzettend interessant.

Volgens de Drake-equation zou het heelal vol moeten zitten met intelligent leven… Maar waar zit dat leven dan? Want het is nergens te bekennen.

Nou nergens dus… Volgens deze theorie…

antwoord
antwoord
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

wie interesseert zich nou voor de aarde, de grootste kl*teplaneet van het heelal
zelfs christus neemt liever zijn ‘verlof’ ergens anders

truthisstrangerthanfiction
truthisstrangerthanfiction
Reactie op  antwoord
5 jaren geleden

correctie..de mens is de grootste kl*tesoort op deze prachtige planeet!!

Loki
Loki
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Roeland

Leven nergens te bekennen Roeland? Dan hoop ik dat de redactie van Ninefornews mijn opgestuurde uitvergrootte foto’s van leven op Mars in een artikel publiceert.
Het bewijs is geleverd met onbekend levensvormen die hier niet op Aarde voorkomen. We hoeven dus helemaal niet zo ver te zoeken.
Lees dit maar even goed!! Het gaat feitelijk over hoofdtransplantatie welke nu voor het eerst op Aarde door de reguliere medische wereld gaat worden toegepast;

Randy Cramer (aka Captain Kaye USMC s.s.), claims to have spent 17 years on Mars in a highly classified space program protecting five civilian colonies from indigenous Martians. According to Cramer, innovative medical procedures are not uncommon in the classified programs as a result of alien battles on Mars.

In a recent newsletter describing his alleged activities on Mars, he described a new type of weapon that was used by him and others serving on the Mars Defense Force that led to decapitation:

For about 3 years, we had a rear shoulder-fired multi rocket that popped up over your shoulder and had 2 small drums, with 10 rockets each. You could fire spreads of 5, 10, or the whole 20 at once, and they were reloaded back at the ammo bulldog… It was bulky, but could really clear a path, and had HUD targeting, but was discontinued after too many instances of the ordinance being detonated psionically – often resulting in decapitation. I had my head blown off (separated from my shoulders) twice that way. [Emphasis added]

Ken je de film Starship Troopers. Dan weet je nu wat er ongeveer op Mars gebeurt is.

Anulien
Anulien
5 jaren geleden

Ongelooflijk wat de invloed van 1 film kan zijn. Krachtig brainwash middel zo te zien!

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Anulien
5 jaren geleden

Het is alleen maar een platvorm voor een expressie van een idee.
Het idee dat alles niet zo is als dat ons word wijsgemaakt, en dat de werkelijke waarheid zo ver van de comfortzone afligt dat de meesten zullen kiezen de waarheid te negeren.

Loki
Loki
Reactie op  Anulien
5 jaren geleden

Anulien
Misschien moet ik je er even op wijzen dat numeroloog Frank Hoogerbeets een dramatische mega aardbeving heeft voorspeld aan de westkust van de VS met zijn planetaire uitlijningen, welke ook in Nepal is gebeurd. Dit staat gepland op 28/29 mei 2015.
Laat nu wel heel toevallig de film San Andreas die zelfde dag in première gaan. En je kunt wel raden waar die film over gaat.
Een film kun je dus ook als waarschuwing zien.

En daarbij Anulien, heb je geen flauw idee wat er op Mars leeft. Neem van mij aan dat dat niet misselijk is. Mantoids groter dan een mens onder andere. Ook daar heb ik foto’s van.
Maar ja, deze meeste mensen zijn te beroerd om iets daadwerkelijk uit te zoeken en schrijven dan maar dit soort teksten al u doet.
Wie is er nu dan krachtig gebrainwashed u of ik.
U zit waarschijnlijk nog in de door de overheids en media doorgedrukte ontkenningsfase.

Kevin
Kevin
Reactie op  Loki
5 jaren geleden

Dus Loki, die man voorspelde eigenlijk de release van een rampenfilm?

Keesoe
Keesoe
Reactie op  Loki
5 jaren geleden

Loki ik heb vele foto van mars gezien waarover werd gezegd dat erwezens waren te zien maar (helaas) is er nog geen 1 foto dat me ook maar een klein beetje overtuigd heeft. Als u er wel een heeft stuur maar naar [email protected] dot com

van Eijk
van Eijk
Reactie op  Anulien
5 jaren geleden

Films werken inderdaad zo… Maak er een film over en de meeste mensen gaan er automatisch van uit dat het fantasie is. “Warpdrive… net als in Star Trek zeker”, iets wat al jaren geroepen wordt. En wat bleek laatst… NASA heeft ‘per ongeluk’ warpdrive uitgevonden.
Ik ben van mening dat films een goede basis kunnen vormen voor wat er echt gebeurd, daar buiten ons blikveld. Toch verwacht ik dat je wel zal inzien dat dit losjes gebaseerd is op de werkelijkheid.

Loki
Loki
Reactie op  van Eijk
5 jaren geleden

Kevin en van Eijk

Voor jullie verder de reacties klaar hebben, kijk en luister dan eerst even naar zijn uitleg.

https://www.youtube.com/watch?v=0uVI8cQ3Hpo

Godor
Godor
Reactie op  Loki
5 jaren geleden

Filmmakers zijn creatieven, en creatieven denken sowieso anders en nemen graag afwijkende kost tot zich.

Genoeg creatieven hier denk ik ook op dit forum, die gezegend zijn met abductief logisch denkvermogen?

Erich von daniken (cultklassieker) staat hier ook te prijken tussen de idn en maya/3dsmax boeken , sigmund freud ook (cult). Niet zo gek dat films elementen/ideeen kunnen hebben die uitkomen.

Wetenschap
Wetenschap
5 jaren geleden

Dit is geen wetenschap. Het is niet te testen. We kunnen dit gelijkstellen aan religie. God wordt vervangen door een buitenaardse intelligentie.

Nique
Nique
Reactie op  Wetenschap
5 jaren geleden

Tja.. als we de bijbel moeten geloven: God is per definitie een buitenaardse intelligentie aangezien ie de Aarde schiep. (Om het even voor te kauwen: hij bestond dus al voor de Aarde)

Godor
Godor
Reactie op  Wetenschap
5 jaren geleden

Creatieve wetenschappers zijn ook al enkele eeuw een schaarste. Aan calvinistisch-christelijke geen gebrek helaas in nederland.

Alles valt te testen uiteindelijk, en evt het juiste budget. dus doe iets nuttigs met je iq @wetenschapper. Ipv blauwe labkoeien kweken.

Monsanto is uiteindelijk jullie verantwoordelijkheid, net als de bancaire wereld neemt de wetenschap geen verantwoordelijkheid. Glaxosmithkline, big pharma.

Dsm lijst in de zorg, gedreven op medicatie-verkoop ipv echte zorg.

@wetenschap. Ik zou wetenschap wel eens willen testen waarom kinderen in africa sterven van de honger, maar wel een apparaat naar een meteoriet/komeet knallen voor een paar miljard en vervolgens op de verkeerde plek laten landen.

Dat is niet te verantwoorden

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

het is allemaal fake. en op dit moment heel kritisch ook. houd je roer recht

Kevin
Kevin
5 jaren geleden

Kan ik dan wat geheugen bijkrijgen aub?
Of een upgrade’tje?
Waar gaan mijn bits en bytes naartoe als ik sterf?
Of word ik gewoon geformateerd?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Kevin
5 jaren geleden

Iemand zit jou gewoon te besturen achter een computer. Misschien niet met keyboard en muis of controller maar met een neurale interface zodat die jou leven kan leven waarbij tijdelijk zijn herinneringen worden geblokkeerd en daarna weer terug stappen in de “echte wereld” met een levenservaring rijker.

Loki
Loki
Reactie op  Kevin
5 jaren geleden

Kevin
Nee hoor kevin je wordt ge-reboot en krijgt gewoon een nieuw leven. Wij noemen dat reïncarnatie.

Neo
Neo
5 jaren geleden

De gedachten achter deze theorie zijn gewoonlijk wat dieper dan het artikel en zeer de moeite waard om eens in overweging te nemen.
Als wij in de nabije toekomst in staat zouden zijn om een volledige simulatie van een mens, of een groep mensen in een bepaalde situatie kunnen draaien, zouden wij dit dan doen? Natuurlijk zouden wij dit doen. Dus de gedacht is niet echt ver gezocht. Onze Aarde zou een simulatie kunnen zijn voor een afstudeerproject op het onderwerp “Geloof en oorlog”, op een ver doorontwikkelde computer. Lees wat meer hierover. Het is echt boeiend.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Neo
5 jaren geleden

Net zoiets als in de film The Thirteenth Floor (1999).

Ananas
Ananas
5 jaren geleden

Wat gebeurd er als deze matrix heelal gehackt zal worden?
En als iemand alles delete ?

Frans
Frans
Reactie op  Ananas
5 jaren geleden

hallo, Ananas,
Dan krijgen we een heelallenoorlog!
Want alleen een ander heelal zou kunnen ‘hekken’.
En.. al die matrixgedachten zijn levenloos, want het gaat niet meer over spruitjes die je gewoon als levend iets verbouwd in je moestuin.
Leven mensen, leven, mensen, geen dode matrixen. Gebruik ook je rechter hersenhelft, die ligt er maar zo eenzaam bij naast die linker, die geen rechterhelft duld.
Het leven ontstijgt aan elke dode matrix en heeft geen macht. Net als de evt macht van MONSANTO zal wegkwijnen uiteindelijk.
De matrix sterft een eenzame dood uiteindelijk mocht die al bestaan.

Richard
Richard
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Dan is het gewoon format C:/ en kunnen we misschien eens een ander besturingssysteem proberen.
Linux?

Mark Biemans
Mark Biemans
5 jaren geleden

De filosoof Nick Bostrom is geen Brit maar een Zweed.
Fantasie heeft deze vreemde Bit in de Byte wel..

andre
andre
5 jaren geleden

Men komt erachter dat er een Almachtige is.
Dat is een stap in de goed richting.
Men durft het nog geen God toe noemen want dan zet je jezelf voor schut.
Supercomputers mag wel genoemd worden.
Goede ontwikkeling.

Logiter
Logiter
5 jaren geleden

Dat de media het “pleb” kneed via films,gemanipuleerd nieuws en suggererende items is niets nieuws.
Er zal vast wel meer zijn dan dat wat we zien,maar om gelijk volgas mee te gaan in de leven op Mars theorie met insectachtige wezens lijkt me ook een brug te ver.
Ik probeer neem de ruis in mijzelf weg te nemen,en daarna de ruis van buiten.
Wat overblijft is aannemelijk,de rest niet.
Deze wetenschappelijke hypothese van Bostrom,is net zo bruikbaar als de adem van Brahma die het begin en einde van het heelal regeld,of dat we allemaal meevaren in de wilde haarbos van een gigantische reus.
Ik kan er niks mee.

x

Check Also

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x