Bewustzijn

NASA-wetenschapper: “Ons heelal is mogelijk een Matrix-achtige computersimulatie”

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alles wat je in je leven hebt gedaan is het resultaat van een zeer geavanceerd computerprogramma. Elke relatie, elke herinnering; alles is gegenereerd door supercomputers. Deze theorie is bedacht door de Zweedse filosoof Nick Bostrom.

Vier jaar voordat hij zijn theorie presenteerde kwam The Matrix uit, een film waarin mensen worden vastgehouden in een computersimulatie. In zijn paper suggereert dr. Bostrom dat een hoogontwikkelde beschaving achter onze digitale gevangenis zou kunnen zitten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze wezens – mens of buitenaards – kunnen in een simulatie van het verleden de leefomgeving van hun voorouders nabootsen. Het lijkt erop dat dr. Bostrom weleens gelijk zou kunnen hebben.

Rich Terrile is werkzaam in het Jet Propulsion Laboratory van NASA. “De snelste supercomputers van de NASA kunnen een heel mensenleven – inclusief alle gedachten die iemand gedurende zijn leven heeft gehad – in een maand tijd in kaart brengen. “In de kwantummechanica hebben deeltjes geen definitieve staat tenzij ze worden waargenomen. Vele theoretici hebben geprobeerd dit verschijnsel te verklaren. Eén mogelijke verklaring is dat we in een simulatie leven en alleen datgene zien wat we moeten zien.”

Als het universum een fictieve ruimte is die werd gecreëerd door supercomputers, kunnen we gelijk een aantal mysteries van de kosmos oplossen. Ten eerste de Fermiparadox, een paradox waarin de grote statistische waarschijnlijkheid van het bestaan van intelligent leven in schril contrast staat met het gebrek aan bewijs daarvoor. Misschien zijn de aarde en mensheid wel het middelpunt van het universum.

Een ander mysterie dat kan worden opgelost aan de hand van de Matrix-achtige theorie van dr. Bostrom is de rol van donkere materie, een hypothetische onzichtbare soort materie in het heelal.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Ontzettend interessant.

Volgens de Drake-equation zou het heelal vol moeten zitten met intelligent leven… Maar waar zit dat leven dan? Want het is nergens te bekennen.

Nou nergens dus… Volgens deze theorie…

Anulien
Anulien
8 jaren geleden

Ongelooflijk wat de invloed van 1 film kan zijn. Krachtig brainwash middel zo te zien!

Wetenschap
Wetenschap
8 jaren geleden

Dit is geen wetenschap. Het is niet te testen. We kunnen dit gelijkstellen aan religie. God wordt vervangen door een buitenaardse intelligentie.

wolfje
wolfje
8 jaren geleden

het is allemaal fake. en op dit moment heel kritisch ook. houd je roer recht

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x