In de Verenigde Staten voegen fastfoodrestaurants als Burger King en McDonald’s microkristallijn cellulose oftewel houtpulp toe aan hun menu’s. Deze stabilisator is te vinden onder verschillende namen waaronder cellulosepoeder, methylcellulose en cellulosegom.
De niet-absorbeerbare vezels worden stiekem op grote schaal toegevoegd aan fastfood. De stof kan worden gevonden in broodjes, kaas, sausjes, milkshakes, frietjes, uienringen, smoothies, vlees: kortom, vrijwel alles.
Omdat deze vulstof zo goedkoop is, zijn veel ketens minder kip in hun ‘kip’ en minder ijs in hun ‘ijs’ gaan gebruiken. McDonald’s voegt cellulose in de VS toe aan 14 voedselproducten. Burger King verkoopt 13 producten die cellulose bevatten.
Veel ingrediënten met cellulose, waaronder honingmosterd en barbecuesaus, worden in meerdere producten van een menu gevonden waardoor de vulstof lastig te vermijden is. Al deze ingrediënten bestaan uit niet-verteerbare houtpulp zonder enige voedingswaarde.
Er zijn studies waaruit blijkt dat microkristallijn cellulose een negatief effect kan hebben op cholesterol. Toch heeft de Amerikaanse voedselautoriteit FDA de stof goedgekeurd voor menselijke consumptie.
De onderzoeken naar de effecten van microkristallijn cellulose lopen nog. In de tussentijd worden er steeds meer vulstoffen geproduceerd op basis van houtpulp.
[Quartz]
Verantwoordelijkheid… neem je hem, of wijs je hem af? – Channeling 11-01-2022
Veel piloten zien UFO’s in de lucht. Een van hen doet nu voor het eerst zijn verhaal
Geschokte reacties na gewelddadige aanval op Baudet: ‘Beangstigend’
Astrofysici: Het universum is niets meer dan een groot hologram
Arts onderzoekt covidprik in het lab en is geschokt door wat ze ziet
Advocaat klaagt overheid aan: ‘Ze doden baby’s, ze doden iedereen’
‘Twijfel over integriteit Diederik Gommers’ vanwege patent
Zweedse marine ‘zeer geïnteresseerd in object op bodem Oostzee’
Spaanse ‘veiligheidswet’ stelt overheid in staat eigendom burgers te confisqueren tijdens ‘gezondheidscrisis’