Gezondheid

Natriumfluoride ontmaskerd (video)

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In sommige landen, met name Ierland, de Verenigde Staten en Canada, wordt een deel van het drinkwater gefluorideerd. Anno 2008 wordt dit in Nederland en België na discussie niet meer gedaan.

Per januari 2009 is een waarschuwingstekst op fluoride bevattende tandpasta’s verplicht voor kinderen tot en met 6 jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De tekst luidt: “Gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer tandpasta dan de grootte van een erwt. Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken. Raadpleeg een (tand)arts als uw kind fluoride in andere vorm gebruikt.”

Bestrijdingsmiddelen

Fluoride wordt naast tandpasta ook gebruikt in mondwater. Verder zijn er fluoridehoudende vullingen voor tanden en geven veel tandartsen hun patiënten halfjaarlijkse fluoridebehandelingen.

Fluoride wordt ook gebruikt in bestrijdingsmiddelen. Sulfurylfluoride is een gasvormig insecticide en houtbeschermingsmiddel. Fluazinam is een gewasbeschermingsmiddel. In hoge concentraties wordt natriumfluoride verwerkt in rattengif, insecticiden en houtbeschermingsmiddelen.

Neurologische schade

Natriumfluoride werd vroeger gebruikt om fluoride aan drinkwater toe te voegen. Tegenwoordig wordt vaker hexafluorkiezelzuur en het natriumzout daarvan gebruikt. Fluoridering van drinkwater is erg controversieel.

Natriumfluoride wordt toegepast in tandpasta, bij de behandeling van osteoporose en gebruikt als reinigingsmiddel, vooral voor het verwijderen van roestvlekken.

Uit verschillende studies is gebleken dat fluoride het IQ verlaagt en neurologische schade veroorzaakt. Natriumfluoride wordt voor het grootste deel geproduceerd door chemische fabrieken in China.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pleiadian
pleiadian
11 jaren geleden

Nederlands drinkwater wordt al sinds 1973 niet meer gefluorideerd:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Drinkwater#Het_drinkwaterfluorideringsdebat

Woetez
Woetez
11 jaren geleden

“Anno 2008 wordt dit in Nederland en België na discussie niet meer gedaan.”

Ik denk dat dit toch niet helemaal juist is. Op de website van pidpa, een Belgische watermaatschappij vond ik: “De bouwstenen van kraantjeswater”, http://www.pidpa.be/nl/overwater/drinkwater/bouwstenenwater.htm

Er zit nog steeds fluoride in het Belgische water, al is het niet veel. Ook de meeste merken flessenwater bevatten fluoride en soms niet weinig, in België heeft flessenwater een label als er geen fluoride in zit mbt baby-voeding, zoals bv Spa dat heeft.

Maar gelukkig komt er tenminste dit niet uit mijn kraan:
http://www.youtube.com/watch?v=XMS8VsG2LSY

itanimulli.com
itanimulli.com
11 jaren geleden

Dat fluoride je IQ verlaagt is gewoon een stukje Darwiniaanse evolutieleer, omdat mensen die niet weten dat fluoride slecht is, een laag IQ hebben, en dientengevolge voortijdig uit de genenbak geflikkerd worden…waarschijnlijk door een Darwin award in de wacht te slepen…^^

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x