Buitenland

De voorspelling van president Erdogan over de aanslagen in Brussel: Voorgevoel of freudiaanse verspreking?

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minder dan een week voor de terroristische aanslagen in Brussel, waarschuwde de Turkse president Erdogan al voor mogelijke bomaanslagen in Europese steden, waaronder Brussel.

“Er is geen reden om aan te nemen dat de bom die in Ankara ontplofte niet kan exploderen in Brussel of welke andere Europese stad dan ook,” zei Erdogan op 18 maart tijdens de herdenking van de Slag om Gallipoli in de kustplaats Canakkale.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Enkele dagen daarvoor, op 13 maart, ontplofte er een bom bij een bushalte in Ankara, waarbij 37 doden en 120 gewonden vielen. Het Turkse staatshoofd gaf Koerdische radicalen de schuld van de aanslag.

Enkele dagen na de uitspraak van Erdogan werd Brussel getroffen door een aantal explosies waarbij meer dan 30 doden en honderden gewonden vielen.

Dit doet denken aan de verspreking van de Amerikaanse president George Bush in 2005 toen hij de namen van de Iraakse president Saddam Hoessein en Al Qaida-leider Osama bin Laden door elkaar haalde tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

De Turkse regering wordt verdacht van het steunen van IS-terroristen en wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij illegale oliehandel met de terreurgroep.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ph
Ph
8 jaren geleden

Achteraf is het allemaal makkelijk, ieder weldenkend mens weet/wist dat er iets in België ging gebeuren, de vraag was niet meer of, de vraag was wanneer.
Daarom heb ik elders al er op gewezen, dat heel het politieke beleid en ook die instanties die zulke aanslagen zouden moesten voorkomen, collectief ontslag moeten nemen, want ze hebben gefaald.

Natuurlijk speelt Turkije een grote rol wat betreft die radicalen, want ze gaan allemaal via Turkije naar Syrië maar daar heeft de Belgische nationale veiligheidsdiensten en de politiek ook gefaald.
Alles en iedereen die naar Syrië is vertrokken en terug zijn gekomen, moeten allemaal hun dubbele nationaliteit afgenomen worden en terug gestuurd worden naar land van herkomst…ongeacht of ze geboren zijn in België.
Ze moeten zulke radicalen ook niet vrij laten rondlopen, de bak in er mee, inclusief diegene die geholpen hebben om ze te verstoppen/onderdak.
Dus hoogtijd dat er in eens met de grove borstel door de moslim gemeenschap gaat, aanpassen aan onze westerse waarden en anders mogen/moeten ze vertrekken.

Maar, men mag natuurlijk ook niet alle moslims over dezelfde kam scheren, de meerderheid is nog steeds perfect aangepast en respecteren ook de westerse waarden, zij zullen ook al eerste zulke aanslagen/radicalen veroordelen.
Maar het word wel echt tijd dat met dat radicale gespuis voor eens en altijd word afgerekend, als de zachte aanpak niet werkt, dan maar de harde aanpak…..voor zulk gespuis is er geen plaats in onze samenleving..ongeacht waar ze zich bevinden of vandaan komen.
En landen die zulk gespuis voortbrengen, zoals Saudi Arabië bv die moeten een economische boycot worden opgelegd en uitgesloten worden van alle andere activiteiten, dat ze hun olie en gas maar steken waar het licht niet schijnt.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Gezien de banden die Erdogan en zijn zoon hebben met IS, zal hij er gerust meer van geweten hebben. Als dan weer de links bekijkt van IS met Mossad, CIA en Saudi Arabië en misschien wel de EU, is dat ook niet zo verwonderlijk.
Maar ja, als EU wel zaken doen met meneertje Erdogan.
Het grootste gevaar is een burgeroorlog in Turkije als het land steeds verder af glijdt, dan we kunnen nog wat extra miljoenen vluchtelingen verwachten.

J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Walgelijke beesten, die Erdoğan en Bush.

Ph
Ph
8 jaren geleden

Voor ik het vergeten ben, het word ook voor eens en altijd tijd dat Europa niet meer in het gat kruipt van de Amerikanen, want zij hebben uiteindelijk nog meer schuld dan die die radicale groeperingen.
Want Amerika is de grootste boosdoener, zij zetten bevolkings groepen/lande tegen elkaar op voor het geldgewin (olie/gas) en voor hun absolute wereld dominantie.
Zij zijn ook diegene die zulke radicale groeperingen hebben opgeleid en bewapend, om regeringen af te zetten door een coup/staatsgreep omdat deze niet naar de pijpen van de Amerikanen dansen.

Europa moet een eigen beleid gaan voeren, volgens Europese waarden, dus totaal los van de Amerikanen of zelfs de Russen en of de Chinezen.
Er moet een Europa komen waarbij allen aan de zelfde koord trekken, ook meer waarde hecht aan de mening/belangen van de burgers…landen/instellingen die het daar niet mee eens zijn, die mogen dan ophoepelen.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x