Homepagina » Buitenland » De voorspelling van president Erdogan over de aanslagen in Brussel: Voorgevoel of freudiaanse verspreking?
De voorspelling van president Erdogan over de aanslagen in Brussel: Voorgevoel of freudiaanse verspreking?

De voorspelling van president Erdogan over de aanslagen in Brussel: Voorgevoel of freudiaanse verspreking?

Minder dan een week voor de terroristische aanslagen in Brussel, waarschuwde de Turkse president Erdogan al voor mogelijke bomaanslagen in Europese steden, waaronder Brussel.

“Er is geen reden om aan te nemen dat de bom die in Ankara ontplofte niet kan exploderen in Brussel of welke andere Europese stad dan ook,” zei Erdogan op 18 maart tijdens de herdenking van de Slag om Gallipoli in de kustplaats Canakkale.

Enkele dagen daarvoor, op 13 maart, ontplofte er een bom bij een bushalte in Ankara, waarbij 37 doden en 120 gewonden vielen. Het Turkse staatshoofd gaf Koerdische radicalen de schuld van de aanslag.

Enkele dagen na de uitspraak van Erdogan werd Brussel getroffen door een aantal explosies waarbij meer dan 30 doden en honderden gewonden vielen.

Dit doet denken aan de verspreking van de Amerikaanse president George Bush in 2005 toen hij de namen van de Iraakse president Saddam Hoessein en Al Qaida-leider Osama bin Laden door elkaar haalde tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

De Turkse regering wordt verdacht van het steunen van IS-terroristen en wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij illegale oliehandel met de terreurgroep.

[Sputniknews]


Vind je dit belangrijk? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Voor ik het vergeten ben, het word ook voor eens en altijd tijd dat Europa niet meer in het gat kruipt van de Amerikanen, want zij hebben uiteindelijk nog meer schuld dan die die radicale groeperingen.
  Want Amerika is de grootste boosdoener, zij zetten bevolkings groepen/lande tegen elkaar op voor het geldgewin (olie/gas) en voor hun absolute wereld dominantie.
  Zij zijn ook diegene die zulke radicale groeperingen hebben opgeleid en bewapend, om regeringen af te zetten door een coup/staatsgreep omdat deze niet naar de pijpen van de Amerikanen dansen.

  Europa moet een eigen beleid gaan voeren, volgens Europese waarden, dus totaal los van de Amerikanen of zelfs de Russen en of de Chinezen.
  Er moet een Europa komen waarbij allen aan de zelfde koord trekken, ook meer waarde hecht aan de mening/belangen van de burgers…landen/instellingen die het daar niet mee eens zijn, die mogen dan ophoepelen.

  29 likes
 2. Walgelijke beesten, die Erdoğan en Bush.

  26 likes
 3. Dit heeft niets met een verspreking te maken! Erdogan heeft deze uitspraak over Brussel gemaakt omdat, hun de PKK steunden. Hij heef in zijn speech aangegeven dat die slangen die Ankera aanvielen ook dit en Brussel kunnen doen. Erdogan is in geen een opzicht te vergelijken met Bush. Ook is hij duidelijk geweest over zijn beschuldigingen over enige samenwerking met IS.

  6 likes
  • Eens, Erdogan weet er niets van. Maar het is niet moeilijk om mensen tot iets aan te zetten in zo’n speech.

   0 likes
   • Erdoğan is zelf een terrorist. Het is bewezen dat hij en zijn zoon Bilal IS steunen. Europa heeft de Turken veel beloofd en andersom ook. Weer een gevaarlijke samenwerking (zoals die met Saoedi-Arabië). Het is beter om met Iran en Rusland samen te werken.

    17 likes
 4. Achteraf is het allemaal makkelijk, ieder weldenkend mens weet/wist dat er iets in België ging gebeuren, de vraag was niet meer of, de vraag was wanneer.
  Daarom heb ik elders al er op gewezen, dat heel het politieke beleid en ook die instanties die zulke aanslagen zouden moesten voorkomen, collectief ontslag moeten nemen, want ze hebben gefaald.

  Natuurlijk speelt Turkije een grote rol wat betreft die radicalen, want ze gaan allemaal via Turkije naar Syrië maar daar heeft de Belgische nationale veiligheidsdiensten en de politiek ook gefaald.
  Alles en iedereen die naar Syrië is vertrokken en terug zijn gekomen, moeten allemaal hun dubbele nationaliteit afgenomen worden en terug gestuurd worden naar land van herkomst…ongeacht of ze geboren zijn in België.
  Ze moeten zulke radicalen ook niet vrij laten rondlopen, de bak in er mee, inclusief diegene die geholpen hebben om ze te verstoppen/onderdak.
  Dus hoogtijd dat er in eens met de grove borstel door de moslim gemeenschap gaat, aanpassen aan onze westerse waarden en anders mogen/moeten ze vertrekken.

  Maar, men mag natuurlijk ook niet alle moslims over dezelfde kam scheren, de meerderheid is nog steeds perfect aangepast en respecteren ook de westerse waarden, zij zullen ook al eerste zulke aanslagen/radicalen veroordelen.
  Maar het word wel echt tijd dat met dat radicale gespuis voor eens en altijd word afgerekend, als de zachte aanpak niet werkt, dan maar de harde aanpak…..voor zulk gespuis is er geen plaats in onze samenleving..ongeacht waar ze zich bevinden of vandaan komen.
  En landen die zulk gespuis voortbrengen, zoals Saudi Arabië bv die moeten een economische boycot worden opgelegd en uitgesloten worden van alle andere activiteiten, dat ze hun olie en gas maar steken waar het licht niet schijnt.

  22 likes
 5. Gezien de banden die Erdogan en zijn zoon hebben met IS, zal hij er gerust meer van geweten hebben. Als dan weer de links bekijkt van IS met Mossad, CIA en Saudi Arabië en misschien wel de EU, is dat ook niet zo verwonderlijk.
  Maar ja, als EU wel zaken doen met meneertje Erdogan.
  Het grootste gevaar is een burgeroorlog in Turkije als het land steeds verder af glijdt, dan we kunnen nog wat extra miljoenen vluchtelingen verwachten.

  20 likes
 6. Corbison ik ben ook niet een Erdogan aanhanger,maar Waarom halen jullie altijd Armenen en Koerden erbij !

  Jullie weten niets over geschiedenis dan wat de zionisten jullie leren op school zoals Anne Frank 2 wereld oorlog , leugens etc.

  Kijk eerst naar jullie nsb ss nazi koningshuis en naar hoe jullie hebben huisgehouden in Indonesie , hypocriet !

  10 likes
  • Daarin heb je ook gelijk, net zoals J Hofmans ook al aangeeft, vergeet trouwens niet de Belgische genocide in het toenmalige Congo.
   Het probleem is dat die fouten van/als toen, ongeacht welke natie, vandaag nog steeds die zelfde fouten maken…dan kunnen we toch niet zeggen dat we er op menselijk vlak zijn vooruit gegaan.

   De problemen van toen zijn dezelfde problemen als nu, landen hun eigen belangen en individuele belangen primeren boven het menselijk leed.
   Op die manier gaan de verschillende culturen elkaar naar de keel blijven grijpen, ze worden opgehitst door enerzijds de politieke wereld, die nog steeds worden aangestuurd door de bedrijven en banken wereld, anderzijds door radicale groepen.
   Maar deze radicale groepen zijn dan weer ontstaan, opgeleid en bewapend uit het geld en macht gewin…ongeacht of het nu Israel, de Amerikanen, Turken, Russen, Fransen, Duitsers etc… zijn, ze hebben allen schuld daar aan.

   Wij als gewone mensen moeten ons daar boven zetten, uiteindelijk zijn we allen mensen van deze planeet, ongeacht, cultuur, kleur, religie of wat dan ook.

   One nation, one mind, one goall!!

   2 likes
  • Daarin moet ik je wel gelijk geven. Daar gaat de discussie ook niet over, ook al heeft iedereen zo wel zijn mening daarover.

   2 likes
  • Jo lees de geschiedenis voor je reageert en normaliter ga ik de inhoudelijke discussie aan met een ander maar met iemand die de geschiedenis ontkent en verdraaid en het IQ heeft van een gebruikt inlegkruisje nee dank je.

   0 likes
 7. De vraag is wie heeft het meeste belang bij om de dollar te laten vallen. Door overproductie is een vat olie minder in dollars waard geworden. Olie wordt in dollars omgerekend/uitbetaald. Door dit gebeuren kan de dollar crashen. Als de dollar crasht, valt het hele financiële wereld systeem om. Complete chaos, want iedereen heeft schulden aan elkaar.(bubbels in bubbels).
  Een wereldwijde crash is een perfecte manier om van cash geld af te komen. Dus diegene/club die dit graag wil kan de boel bewust laten crashen. Zijn de turken dan zo dom? Banken zijn nu al bezig om cashgeld zoveel mogelijk af te schaffen. Dit is wereldwijd, want je kunt niet in 1 deel van de wereld contant geld afschaffen. Diegene die de databanken/centra beheren worden de machthebbers. We hebben al een wereldbank/wereld rechtbank. De Agenda 20/30 is al door vele landen ondertekend. Het chipje 666 is al aardig in wording. Dus alle gewone mensen of ze nu joods/christen/moslim zijn blijven onder controle van het internetsysteem. De pc/technologie wordt het nieuwe heilige geloof. Speelt voor god EL. Elektriciteit. Dat is niet waar de huidige geloven op gebaseerd zijn. Die zijn gebaseerd op al het levende.

  4 likes
  • Na de crash krijgen we wereldwijd een nieuwe munt en daarmee is de oude laffe garde in een klap uitgeschakeld.
   Rare afspraken die nergens over gaan behalve hun eigen voordeel er uit wringen, zoals gewoonlijk, hoeft niemand serieus te nemen, die zullen met tegenzin en het pistool in de rug ondertekend zijn hen kennende maar gelden dus niet meer.
   Chipje 666 gaat er trouwens nooit komen.
   We zitten in de grootste shift die de planeet ooit gemaakt heeft maar dat dringt nog niet tot de dominantjes door. Ze zijn ook zo gewend om te domineren om het domineren, want hersens ho maar, dat ze het nog steeds niet kunnen geloven dat hun tijd er op zit.
   Laat ze nog maar even razen, dat doen ze graag en bij voorkeur op een alternatieve site, maar het zal ze niet helpen. Hun tijd zit er op.

   2 likes
 8. Kan Turkije worden voorgedragen voor een eervolle vermelding in het Guinessbook of records de Sultan Erdogan zal daar trots op zijn, de vorige eeuw de genocide op de Armeniërs en deze eeuw de genocide op de koerden.

  3 likes
 9. Erdogan is een corrupteling, deze man zal heus wel zaken doen met die haatbaarden denk ik, zijn onderdrukkende machtspolitiek tegenover de Koerden geeft blijk aan zijn dictatorschap, media censuur en keihard meehelpen met het Midden Oosten (Syrië en Irak) te destabiliseren, wel bij de NAVO zijn beklag doen als er een verdwaalde Rus boven het luchtruim vliegt waardoor hij een WOIII uitlokt, tuurlijk wist hij dit een week of twee van tevoren.

  2 likes
 10. Benieuwd wanneer het Turkse leger, traditiegetrouw, de dictator afzet.

  1 likes
 11. Ik denk dat de leden van IS de echte moslims zijn want ze doen precies wat (hun grote voorbeeld) mohammed ook deed (koppen snellen en met kinderen trouwen). Dus de meeste moslims die hier wonen zijn geen echte moslims in hun ogen

  0 likes
 12. Hear! Hear!
  Onze Grote Sultan, ook bekend als groot expert in falseflag. oeps! TERRORISTISCHE! aanslagen, heeft gesproken!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wtc 7

WTC 7 niet ingestort door brand, concludeert studie: ‘Kolommen begaven het vrijwel gelijktijdig’

Wetenschappers van de vooraanstaande Universiteit van Alaska ...

EU

Betekent de uitbraak van het coronavirus het einde van de EU?

Solidariteit is het fundament van de Europese ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.