Homepagina » Gezondheid » Vooraanstaande oncoloog: “Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie”
Vooraanstaande oncoloog: "Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie"

Vooraanstaande oncoloog: “Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie”

Oncoloog Casper van Eijck, die onder meer Steve Jobs en Sonia Gandhi behandelde, is in Nederland de enige hoogleraar chirurgie met het aandachtsgebied pancreaskanker. Hij zegt tijdens een gesprek met de Volkskrant dat 10 procent van de patiënten met de diagnose alvleesklierkanker goed te behandelen is. De overige 90 procent nauwelijks.

“Zowel artsen als patiënten denken: als je dat krijgt, hoef je er niets meer aan te doen, het is toch kansloos,” zegt Van Eijck. “Bestraling helpt niet, chemotherapie maar zeer beperkt. Daardoor wordt er weinig onderzoek verricht, maar als we zo doorgaan is alvleesklierkanker straks na longkanker de dodelijkste vorm.”

Ongezond

Van Eijck legt uit dat medische ontwikkelingen voor het grootste gedeelte worden geleid door de farmaceutische industrie. Dat vindt hij een groot minpunt, ‘want je wordt gedwongen door de industrie dingen te doen waar je niet achter staat’. Zoals bijvoorbeeld chemotherapie geven, terwijl dat nauwelijks effect heeft.

“Het laboratorium van een ziekenhuis heeft per jaar één tot twee miljoen euro aan inkomsten nodig vanuit de farmaceutische industrie,” gaat Van Eijck verder. “Dat betekent dat je dingen voor ze moet testen waar je als dokter niets aan hebt, en je patiënten ook niet. We doen dat toch, om de boel draaiende te houden. Maar in mijn optiek is dat ongezond.”

Kurkuma

“Kurkuma of geelwortel werkt bij alvleesklierkanker effectiever dan chemotherapie,” zegt Van Eijck. “Maar waarom geven wij niet die kurkuma, maar wel chemo? Vanwege de industrie natuurlijk!”

Volgens de oncoloog werkt elke dag kurkuma door de bami doen net zo goed tegen kankercellen als chemotherapie. “En spruitjes zijn een goede groente voor patiënten met alvleesklierkanker,” zegt hij. “Je mag best weten dat ik heel terughoudend ben in het adviseren van chemotherapie.”

[Volkskrant]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louise
louise
4 jaren geleden

Jawel….soms staat er nog wel goed stuk in de krant,ik had het al gelezen en dacht gelijk,ik wou dat er meer van zulke artsen waren een oncoloog met een groter bewustzijn,dat is goed nieuws…open staan voor alle mogelijkheden die resultaat opleveren voor de patient,nou hoop ik ook dat er een (liefst meerdere)neuroloog opstaat die eens gaat onderzoeken wat die cbd olie nou precies doet in de hersenen,tja lieve mensen het leven zou er toch een stuk op vooruit gaan als iedereen eens aan z`n bewustzijn zou gaan werken en nee zo moeilijk is dat niet,gewoon je ego op een laag pitje zetten,als begin,want zoals t nu gaat zijn we heel erg verkeerd bezig,we zakken massaal weg in angst en depressie,en daar kom je niet ver mee en je wordt er ziek van.

flardinga
flardinga
Reactie op  louise
4 jaren geleden

Ik ken deze dokter, was vroeger de clubarts van Sparta en is dat nu van Feyenoord en heb hem maanden geleden geld gestort omdat mijn eigen moeder is overleden aan alvleesklierkanker en ken dus deze vreselijke ziekte van dichtbij, fijn dat hij zo eerlijk is, nu nog echt het verschil maken en wel die kurkuma geven i.p.v. de chemo, ik hoop daarop, eens!!!

Scepticus
Scepticus
4 jaren geleden

Als hij dit echt op deze manier heeft gezegd, dan zijn het uitspraken die niet bij een hoogleraar passen, want in geelwortel en spruitjes zitten namelijk ook tal van chemische stoffen. Als het dus al waar is dat geelwortel en spruitjes effectief zijn tegen kanker, dan komt dat omdat er chemische stoffen in zitten die kanker effectief bestrijden. In dat geval kun je dus ook zeggen dat het eten ervan gewoon een (milde) vorm van chemotherapie is. Hij maakt dezelfde fout als veel mensen die alternatieve geneeswijzen voorstaan: hij dicht voedsel magische eigenschappen toe.

Zijn sneer naar de pharmaceutische industrie is ook niet helemaal terecht, want die baseren hun medicijnen vaak op chemische stoffen die oorspronkelijk uit de natuur komen. Als het waar is dat spruitjes en geelwortel effectief zijn tegen kanker, dan zou een pharmaceut daar bijvoorbeeld onderzoek naar doen en vervolgens precies de effectieve chemische stoffen isoleren. Daarna wordt eventueel gekeken of er vergelijkbare kunstmatige chemische stoffen zijn die nóg effectiever zijn. Het eindelijke resultaat kan een superspruitje of een supergeelwortel in pilvorm zijn.

We moeten af van het idee dat natuurlijk goed is en dat kunstmatig slecht is. Er zijn tal van natuurlijke stoffen die schadelijk zijn voor de mens, en er zijn ook tal van kunstmatige stoffen die onschadelijk zijn voor de mens. Het label ‘natuurlijk’ of ‘kunstmatig’ zegt helemaal niets over de schadelijkheid van een chemische stof. Slechts één voorbeeld: nagenoeg alle pinda’s zijn van nature besmet met aflatoxine, een stof die leverkanker kan veroorzakaken. Pinda’s worden kunstmatig bewerkt, gereinigd en geteeld om deze natuurlijke stof zoveel mogelijk terug te dringen.

Marie
Marie
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Ik ben het niet met je eens, scepticus. De natuur is onze grootste leermeester. Geen enkel chemisch nagebootst product kan deze evenaren. Daarnaast hebben wij gewoonweg nog lang niet voldoende bewustzijn om de natuur op die manier te manipuleren. Er zijn inmiddels 10 duizenden chemische stoffen het milieu binnengeloodst en niemand, nee werkelijk niemand weet wat die stoffen voor effect hebben en zullen hebben op het milieu en het menselijk lichaam. Wij moeten weer terug naar de natuur en ons van daaruit verder ontwikkelen in plaats van alles beter te willen weten (vaak uit hebzucht en drang naar macht…)

enkidoe
enkidoe
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Uw redenatie is fout scepticus. Volvens u komt de heilzame werking van kurkuma door de,volgens u,aanwezige chemische middelen. Maar daar is geen bewijs voor. Een bron is geen bron zeggen we in de onderzoekswereld, maaar u redeneert ook via het onderbuikgevoel gezien uw stellige aanname.

Scepticus
Scepticus
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Marie, uw opvatting dat geen enkel kunstmatig chemisch product een natuurlijk chemisch product kan evenaren druist tegen de wetenschap in. Apotheken staan tjokvol medicijnen die door de mens gemaakt zijn, en veel van deze medicijnen evenaren hun natuurlijk equivalent perfect of zelfs beter. Denk aan insuline en schildklierhormoon. En als iemand een vitaminegebrek heeft, dan volstaan synthetisch geproduceerde vitamines prima om de desbetreffende deficientie te verhelpen. Natuurlijk is niet per se beter dan kunstmatig; soms zelfs slechter.

Enkidoe, ik doe helemaal geen uitspraak over de veronderstelde effectiviteit van kurkuma. Ik laat in het midden of geelwortel effectief is tegen kanker of niet. Maar ALS geelwortel effectief is tegen (bepaalde vormen van) kanker, dan komt dat niet omdat geelwortel een magisch tovergoedje is, maar omdat geelwortel chemische stoffen bevat die kanker effectief bestrijden. Dat durf ik inderdaad met grote stelligheid te beweren, omdat al ons voedsel enkel bestaat uit chemische substanties. Zie hier bijvoorbeeld waar een ‘natuurlijke’ banaan uit bestaat:

http://gizmodo.com/all-natural-bananas-are-filled-with-chemicals-1504564161

John
John
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Skepticus , inhoudelijk op je ingaan heeft weinig zin, kan je alleen maar vertellen dat je weinig verstand hebt van vele zaken, mischien te vaak op stichting Skepsis gelezen of werk je daar?? Ik hoop voor jouw dat je verstand nog te redden is…

Loki
Loki
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Scepticus

Waar haalt u in vredesnaam uw wijsheden vandaan. Het is allang bewezen dat de stof curcumine in Kurkuma diverse soorten kanker aanvalt en vernietigd. Dus wat kletst u nou over chemische stoffen. Het is gewoon een natuurlijk stof die zijn werk doet en het verschil met de Farmaceutische industrie is dat zij deze stof op een chemische manier willen namaken waardoor dit meestal neer komt op een niet werkend synthetisch pilletje met een gemanipuleerd onderzoeksrapport. Want zo verdiend de Big Pharma zijn geld.

Een mooi voorbeeld van beïnvloeding die nieuwe Schijf van 5 door het voedingscentum. Als je even verder zoekt wordt honing uit die schijf gelaten omdat het slecht is voor je gezondheid.
Nou moet ik daar smakelijk om lachen, want goede honing is juist heel belangrijk. Het is antiseptisch en voorkomt allergieën (vooral honing uit de directe omgeving) en zelfs in combinatie met kaneel en/of gember valt het jawel darmkanker aan.

Maar nee het hoort niet in de schijf van 5.

En zo maken we nog wat meer zieke patiëntjes en daar kunnen ze weer wat aan verdienen.

Dus let een beetje op wat je schrijft, want vele zaken spreken je al tegen en dat is vaak op deze site in meerdere artikel aantoont dat natuurlijke producten beter werken dan een chemo-tje.

Scepticus
Scepticus
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Loki, als je van toeten noch blazen weet, dan is het misschien beter als je je mond houdt, zodat je jezelf niet voor aap te zet. Curcumine is namelijk een chemische stof. En dat is ook precies mijn punt: al ons voedsel bestaat enkel uit chemische substanties. Dus ALS kurkuma al effectief is tegen kanker, dan komt die effectiviteit voort uit één of meerdere chemische stoffen die te vinden zijn in de wortel. Als je het met deze uitspraak niet eens bent, dan ontken je zo’n 200 jaar chemische wetenschap.

Open ook mijn eerder gegeven link in je browser, dan zie je waar een ‘natuurlijke’ banaan zoal uit bestaat. Het zal je misschien verbazen, maar bananen – biologisch of niet – zitten vol met chemische stoffen!

Cindynl68
Cindynl68
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Wat een onzin. De hele werels bestaat uit chemische stoffen. Bv de zuurstof die u uitademt (O2), het water dat u drinkt ( H2O). Nooit opgelet bij scheikunde ? Dus groente , en u en ik, zijn opgebouwd uit chemische stoffen.
Deze stoffen zijn GOED voor u. De door de mens gemanipuleerde chemische verbindingen ( chemotherapie) dus NIET.
Ga hier dus aub niet van die onzin lopen te verkondigen.

Het heelal tot aan uw groenten bestaan uit chemische stoffen.

Scepticus
Scepticus
Reactie op  Cindynl68
4 jaren geleden

Dat al ons eten en drinken uit chemische stoffen bestaat, is precies mijn punt. En als het gaat om schadelijkheid van een chemische stof, dan zegt het label ‘natuurlijk’ of ‘kunstmatig’ helemaal niets. Er zijn miljoenen natuurlijke chemische stoffen te vinden die schadelijk zijn voor de mens. Evenzeer zijn er miljoenen ‘gemanipuleerde’ chemische stoffen te vinden die totaal onschadelijk zijn voor de mens. Nogmaals, kunstmatig of natuurlijk zegt NIETS.

Wat betreft het heelal ben ik het overigens niet met u eens. Het heelal bestaat niet enkel uit chemische stoffen, maar ook uit ruimtetijd, verschillende natuurkrachten en donkere energie. Daarnaast is er ook nog donkere materie, waarvan we ook niet precies weten wat het is.

Cindynl68
Cindynl68
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Nou nou. U heeft een paar termen van de nasa site gehaald?
Dit raakt kant noch wal

Gudrun
Gudrun
Reactie op  Scepticus
4 jaren geleden

Vergeet niet dat de farmaceutische industie geen enkel belang heeft om ‘cures’ te vinden.
Ze houden ons alleen net genoeg in leven om al ons ziektenkostengeld af te troggelen.

Kurkuma of chemo vraagstukken zijn daarom ondergeschikt.
Hoe krijgt of voorkomt men kanker? is veel relevanter.

Heleen
Heleen
4 jaren geleden

Er is geen natuur meer,snap dat toch. Fake world. De natuur snapt het ook niet meer.

Gudrun
Gudrun
Reactie op  Heleen
4 jaren geleden

Is het menselijk ras natuur?

luna
luna
4 jaren geleden

Helemaal mee eens! Een zware chemokuur of meerdere) versnelt juist de kankergroei lijkt mij, geelwortel kost een heel groot stuk minder en ja.. daar verdienen ze niet aan hey.. dat is de waarheid over chemo en het verschil tussen de industrie die door ingehuurde pionnen van de overheid in stand worden gehouden ( zoals de schippers dame )
tussen wal en schip kan je beter zeggen, want men weet allang dat geelwortel, papaya en wietolie/cannabis de natuurlijke medicatie bevat en als het ooit zo ver zou komen zou dit ECHT een grote doorbraak zijn, maar ga er maar niet van uit dat dit zal gaan gebeuren zolang deze vieze enge duvelse industrie die farma heet dat zal gaan beamen
Ik had een vriendin, helaas is zij overleden en ik mis haar wijze lessen, maar heb zoveel van haar geleerd!
Zij was orthomoleculair arts en werkte ooit samen met dokter Moerman, zij kon aan 1 druppel bloed al de diagnose vast stellen en je een lange lange loop naar allerlei ( onnodige ) onderzoeken besparen, maar ja hoor.. toen zij daar mee kwam in het laboratorium waar zij mooi en goed werk deed, werd ze op staande voet ontslagen na haar bevindingen!
Dit alles speelde rond 1985/1990

Bij deze herdenk ik haar dan ook !! Dokter van Eijck behoort zeker tot die categorie.. en ja .. daar vreest de big farm voor!!

L. Claassen
L. Claassen
4 jaren geleden

Het Nationaal Fonds tegen Kanker maakt, dankzij haar donateurs, al een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek naar Kurkuma (curcumine) mogelijk. Waarom? Omdat de eigenschappen van curcumine zeer veel belovend zijn. Helaas is de stof niet meer te patenteren waardoor de farma geen geld hier in zal steken. De uitspraak van de hoogleraar gaat overigens wel heel ver en ook wij vragen ons af of hij dit zo heeft gezegd en wat hij precies daarmee wil bereiken. Curcumine is op een zeer beperkte schaal bij mensen bekeken. Het zal nog jaren duren voor dat we weten hoe en op welke wijze deze stof voor welk ziektebeeld dan ook kan worden ingezet. Meer weten lees op tegenkanker.nl

trackback
“Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie” | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Gaetan
Gaetan
4 jaren geleden

@ Scepticus,

Zolang we de essentie van materie nog niet doorgrond hebben kunnen we een “stof” -nog- niet perfect synthetiseren (al komen we al een heel eind). Daarnaast valt niet te ontkennen dat de farmaceutische industrie een industrie is. Dus medicijnen produceren om te verkopen, die “essentie” kan nog wel eens op gespannen voet staan met het meer universele doel van gezondheid voor iedereen.

Ben
Ben
4 jaren geleden

Curcumine, onttrokken uit Kurkuma is een krachtige, natuurlijke anti-ontsteking samenstelling zonder bijwerkingen. De opname in het lichaam is echter zeer laag.
http://www.optim-curcuma.com/nl/

Cindynl68
Cindynl68
4 jaren geleden

Kurkuma dien je met zwarte peper in te nemen. Deze versterkt de kracht van kurkuma honderden malen. Google er eens op.

Kirsten
Kirsten
4 jaren geleden

Ik geef 1 van mijn honden nu iets meer dan 2 weken elke dag een doses kurkuma met peper en verse gember. 1 borst tumor is al zodanig geschronken, dat ik denk dat die binnen enkele weken volledig weg is. Een andere, grotere borst tumor is aan het uiteen breken in aparte kleinere bolletjes, ik ga zeker door met de behandeling, als de tumoren doodgaan op deze manier, dan hoef ik haar niet onder het mes laten gaan.

x

Check Also

tandarts

Tandarts: ‘Lockdown is als een hoge dosis chemotherapie’

Sinds maandag is Duitsland weer deels op ...

chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x