Gezondheid

Vooraanstaande oncoloog: “Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie”

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oncoloog Casper van Eijck, die onder meer Steve Jobs en Sonia Gandhi behandelde, is in Nederland de enige hoogleraar chirurgie met het aandachtsgebied pancreaskanker. Hij zegt tijdens een gesprek met de Volkskrant dat 10 procent van de patiënten met de diagnose alvleesklierkanker goed te behandelen is. De overige 90 procent nauwelijks.

“Zowel artsen als patiënten denken: als je dat krijgt, hoef je er niets meer aan te doen, het is toch kansloos,” zegt Van Eijck. “Bestraling helpt niet, chemotherapie maar zeer beperkt. Daardoor wordt er weinig onderzoek verricht, maar als we zo doorgaan is alvleesklierkanker straks na longkanker de dodelijkste vorm.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Ongezond

Van Eijck legt uit dat medische ontwikkelingen voor het grootste gedeelte worden geleid door de farmaceutische industrie. Dat vindt hij een groot minpunt, ‘want je wordt gedwongen door de industrie dingen te doen waar je niet achter staat’. Zoals bijvoorbeeld chemotherapie geven, terwijl dat nauwelijks effect heeft.

“Het laboratorium van een ziekenhuis heeft per jaar één tot twee miljoen euro aan inkomsten nodig vanuit de farmaceutische industrie,” gaat Van Eijck verder. “Dat betekent dat je dingen voor ze moet testen waar je als dokter niets aan hebt, en je patiënten ook niet. We doen dat toch, om de boel draaiende te houden. Maar in mijn optiek is dat ongezond.”

Kurkuma

“Kurkuma of geelwortel werkt bij alvleesklierkanker effectiever dan chemotherapie,” zegt Van Eijck. “Maar waarom geven wij niet die kurkuma, maar wel chemo? Vanwege de industrie natuurlijk!”

Volgens de oncoloog werkt elke dag kurkuma door de bami doen net zo goed tegen kankercellen als chemotherapie. “En spruitjes zijn een goede groente voor patiënten met alvleesklierkanker,” zegt hij. “Je mag best weten dat ik heel terughoudend ben in het adviseren van chemotherapie.”

[Volkskrant]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louise
louise
8 jaren geleden

Jawel….soms staat er nog wel goed stuk in de krant,ik had het al gelezen en dacht gelijk,ik wou dat er meer van zulke artsen waren een oncoloog met een groter bewustzijn,dat is goed nieuws…open staan voor alle mogelijkheden die resultaat opleveren voor de patient,nou hoop ik ook dat er een (liefst meerdere)neuroloog opstaat die eens gaat onderzoeken wat die cbd olie nou precies doet in de hersenen,tja lieve mensen het leven zou er toch een stuk op vooruit gaan als iedereen eens aan z`n bewustzijn zou gaan werken en nee zo moeilijk is dat niet,gewoon je ego op een laag pitje zetten,als begin,want zoals t nu gaat zijn we heel erg verkeerd bezig,we zakken massaal weg in angst en depressie,en daar kom je niet ver mee en je wordt er ziek van.

Scepticus
Scepticus
8 jaren geleden

Als hij dit echt op deze manier heeft gezegd, dan zijn het uitspraken die niet bij een hoogleraar passen, want in geelwortel en spruitjes zitten namelijk ook tal van chemische stoffen. Als het dus al waar is dat geelwortel en spruitjes effectief zijn tegen kanker, dan komt dat omdat er chemische stoffen in zitten die kanker effectief bestrijden. In dat geval kun je dus ook zeggen dat het eten ervan gewoon een (milde) vorm van chemotherapie is. Hij maakt dezelfde fout als veel mensen die alternatieve geneeswijzen voorstaan: hij dicht voedsel magische eigenschappen toe.

Zijn sneer naar de pharmaceutische industrie is ook niet helemaal terecht, want die baseren hun medicijnen vaak op chemische stoffen die oorspronkelijk uit de natuur komen. Als het waar is dat spruitjes en geelwortel effectief zijn tegen kanker, dan zou een pharmaceut daar bijvoorbeeld onderzoek naar doen en vervolgens precies de effectieve chemische stoffen isoleren. Daarna wordt eventueel gekeken of er vergelijkbare kunstmatige chemische stoffen zijn die nóg effectiever zijn. Het eindelijke resultaat kan een superspruitje of een supergeelwortel in pilvorm zijn.

We moeten af van het idee dat natuurlijk goed is en dat kunstmatig slecht is. Er zijn tal van natuurlijke stoffen die schadelijk zijn voor de mens, en er zijn ook tal van kunstmatige stoffen die onschadelijk zijn voor de mens. Het label ‘natuurlijk’ of ‘kunstmatig’ zegt helemaal niets over de schadelijkheid van een chemische stof. Slechts één voorbeeld: nagenoeg alle pinda’s zijn van nature besmet met aflatoxine, een stof die leverkanker kan veroorzakaken. Pinda’s worden kunstmatig bewerkt, gereinigd en geteeld om deze natuurlijke stof zoveel mogelijk terug te dringen.

Heleen
Heleen
8 jaren geleden

Er is geen natuur meer,snap dat toch. Fake world. De natuur snapt het ook niet meer.

luna
luna
8 jaren geleden

Helemaal mee eens! Een zware chemokuur of meerdere) versnelt juist de kankergroei lijkt mij, geelwortel kost een heel groot stuk minder en ja.. daar verdienen ze niet aan hey.. dat is de waarheid over chemo en het verschil tussen de industrie die door ingehuurde pionnen van de overheid in stand worden gehouden ( zoals de schippers dame )
tussen wal en schip kan je beter zeggen, want men weet allang dat geelwortel, papaya en wietolie/cannabis de natuurlijke medicatie bevat en als het ooit zo ver zou komen zou dit ECHT een grote doorbraak zijn, maar ga er maar niet van uit dat dit zal gaan gebeuren zolang deze vieze enge duvelse industrie die farma heet dat zal gaan beamen
Ik had een vriendin, helaas is zij overleden en ik mis haar wijze lessen, maar heb zoveel van haar geleerd!
Zij was orthomoleculair arts en werkte ooit samen met dokter Moerman, zij kon aan 1 druppel bloed al de diagnose vast stellen en je een lange lange loop naar allerlei ( onnodige ) onderzoeken besparen, maar ja hoor.. toen zij daar mee kwam in het laboratorium waar zij mooi en goed werk deed, werd ze op staande voet ontslagen na haar bevindingen!
Dit alles speelde rond 1985/1990

Bij deze herdenk ik haar dan ook !! Dokter van Eijck behoort zeker tot die categorie.. en ja .. daar vreest de big farm voor!!

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x