Homepagina » Propaganda » Onvervalst fake nieuws en ideologische apekool. Dit is hoe je subtiel wordt gehersenspoeld als je naar het NOS Journaal kijkt
Onvervalst fake nieuws en ideologische apekool. Dit is hoe je subtiel wordt gehersenspoeld als je naar het NOS Journaal kijkt

Onvervalst fake nieuws en ideologische apekool. Dit is hoe je subtiel wordt gehersenspoeld als je naar het NOS Journaal kijkt

Journalist Arnold Karskens vroeg recentelijk om voorbeelden waaruit blijkt dat het NOS Journaal niet aan zijn wettelijke verplichting voldoet, namelijk zorgen voor onafhankelijke nieuwsvoorziening.

De voorbeelden stroomden binnen en Karskens heeft ze op zijn website, The Karskens Times, onder elkaar gezet.

We gaan zien dat er te vaak halve waarheden worden verteld, dat het aan weerwoord ontbreekt om het nieuws in perspectief te plaatsen en dat de mening en politieke kleur van de verslaggever van het scherm spatten.

Een greep:

Het bekendste voorbeeld van manipulatie is misschien wel het item in het NOS Journaal van 8 september 2014 waarin BBC-journalist John Sweeney president Poetin een vraag stelt.

Dankzij handig knipwerk lijkt het alsof de Russische president de journalist volledig negeert, maar uit beelden van RT blijkt dat Poetin de verslaggever uitgebreid te woord staat.

PVV-Kamerlid Dion Graus stelde in november een vraag over het ingrijpen van de Nederlandse overheid in financiële systemen tijdens de kredietcrisis.

Het antwoord van voormalig ABN AMRO-topman Jan Peter Schmittmann werd in het NOS Journaal zo gemanipuleerd dat Graus als een domme man werd neergezet, terwijl zijn vraag juist werd gesteld.

Door het verknippen speelde de NOS een dubieuze rol, aldus Naema Tahir in haar column in Buitenhof.

Journalist Bart Schut was ooggetuige van de rellen bij het bezoek van de Turkse minister Fatma Betul Sayan Kayain van Familiezaken aan Rotterdam in maart 2017.

Hij zag wie de aanstichters waren, maar in het NOS Journaal was precies het tegenovergestelde te zien.

Bij de eerste Pegida-demonstratie in Nederland op 11 oktober 2015 in Utrecht vertelde het NOS Journaal niet dat de tegendemonstranten de aanstichters waren van de rellen.

Trump

Trump hield op 19 september dit jaar een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN, waarin hij zei bereid te zijn Noord-Korea te vernietigen wanneer dat nodig was.

Zowel de telex van het ANP als Twan Huys te gast bij DWDD lieten echter onvermeld wat Trump daarna zei: dat de VN juist zijn opgericht om dergelijke conflicten te voorkomen.

“Verdrietig dat zowel ANP als DWDD/Nieuwsuur meewerken aan het verspreiden van nepnieuws,” reageerde Paul Andersson Toussaint. “SAD.”

In de uitzending van het NOS Journaal van 11 januari 2017 beweerde een ‘betrouwbare’ voormalige geheim agent dat er videobeelden waren van de net gekozen president Trump met prostituees in een hotelkamer in Moskou.

Correspondent Wouter Zwart sprak zelfs van een ‘explosief gedeelte’. Op 24 oktober meldde The Washington Post dat het team van tegenstander Clinton het onderzoek van de spion deels betaald heeft.

Catalonië

Op 2 oktober meldde het NOS Journaal dat in Catalonië 90 procent van de bevolking heeft gestemd voor onafhankelijkheid.

Later die dag wordt in het Journaal gesteld dat ‘90 procent van de Catalanen die naar de stembus gingen voor afscheiding van Catalonië is’ en dat ‘de opkomst ruim 42 procent was’.

Het NOS Journaal hield echter geen rekening met de 700.000 stembiljetten die in beslag waren genomen door de politie.

Dan kom je uit op bijna drie miljoen stemmen, wat het opkomstpercentage zou doen stijgen naar 57,1 procent.

In het NOS Journaal wordt met stelligheid gezegd dat een groot deel van de Catalanen niet zit te wachten op onafhankelijk.

“Sowieso kiest de NOS partij voor de Spaanse regering, elke dag,” reageerde Wouter Mobiel.

Zo zei correspondent Rop Zoutberg in het NOS Journaal van 5 november: “[De Catalaanse president] Puigdemont is politiek bijna geïsoleerd komen te staan. Er is bijna niemand die zich voor hem interesseert.”

Een merkwaardige en onterechte stellingname. Er vinden datzelfde weekeinde demonstraties plaats in Barcelona. Tijdens zijn live-reportage zijn daar zelfs beelden van te zien.

Hoe anders is zijn aanpak op 29 oktober, een week eerder, bij pro-Spanje-betogers. Hij spreekt van honderdduizenden demonstranten in Barcelona. “Ze laten massaal weten dat ze bij Spanje willen blijven horen,” klonk het.

Er werden geen beelden getoond van pro-Spanje-betogers die slaags raakten met de Catalaanse politie.

Het NOS Journaal censureert nieuws van de andere zijde. Op 12 november vond één van de grootste demonstraties van de laatste tijd plaats in de straten van Barcelona. Zo’n 750.000 betogers eisten de vrijlating van politieke gevangenen.

Subtiel gehersenspoeld

Op 13 oktober zond het NOS Journaal een item uit over een probleemwijk in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In de wijk bestaat grote overlast door bendes.

“Nergens wordt er met één woord gerept dat in deze wijken vooral moslims deze misdaden plegen,” reageerde Zita Duman. “Integendeel: de schuld wordt (erg schijnheilig) aan de Zweedse politie gegeven, die onvoldoende zou surveilleren.”

Een dag eerder, op 12 oktober, besteedde het Journaal aandacht aan de vermindering van het gebruik van aardgas door Nederlandse huishoudens.

De NOS interviewde een stelletje met de namen Henk en Ingrid. Ingrid blijkt businessontwikkelaar bij Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, een poot van energiebedrijf Alliander, ontdekte Volkskrantredacteur Maarten Keulemans.

Ingrid maakt ook professionele vlogs die de transitie van gas naar andere energiebronnen moet stimuleren.

Haar beroep en commerciële activiteiten werden niet gemeld door de NOS. Volgens Keulemans passeert het NOS Journaal daarmee de grens van objectieve journalistiek.

“We worden hier subtiel gehersenspoeld, rijp gemaakt om ook ‘de energietransitie’ te maken,” zei hij.

Op 26 september meldde de NOS dat de Amerikaanse politicus Anthony Weiner was veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf wegens ongeoorloofd contact met een minderjarig meisje.

Het NOS Journaal vermeldde er niet bij dat Weiner lid is van de Democratische Partij en tot augustus vorig jaar getrouwd was met Huma Abedin, naast medewerkster van Hillary Clinton.

“In de laatste decennia zijn nieuws- en actualiteitenrubrieken verworden tot het in het nieuws brengen van een actualiteit/gebeurtenis met de visie van de NOS en ter afsluiting een interview met een ‘deskundige’ die de visie beaamt,” reageerde Thuur van Rossum.

Fake nieuws

Jos Dubbeldam noemde nog als voorbeeld het weglaten van het woord ‘islam’ uit een speech van de Britse premier Theresa May. “Dit is onvervalst fake nieuws en komt niet vaak voor,” zei hij.

Op 20 oktober besteedde het NOS Journaal aandacht aan speeches van oud-presidenten Obama en Bush, die daarin een flinke sneer zouden uitdelen naar de huidige president.

Hoe de NOS dat weet is een raadsel want de naam Trump wordt nergens genoemd. Een essentiële zin die Bush uitspreekt wordt door de NOS geschrapt.

Bush zei namelijk dat het vertrouwen van het publiek in officiële instanties in de afgelopen decennia is gedaald.

Ideologische apekool

Onder ‘afgelopen decennia’ vallen natuurlijk de maanden dat Trump president is, maar zeker ook de acht jaar Obama en de acht jaar Bush.

Op 16 oktober interviewt correspondent Arjan Noorlander eurocommissaris Frans Timmermans. Het heeft veel weg van een pr-item dat vooral het succes van de EU moet benadrukken.

Op 31 oktober wijst het NOS Journaal op een nieuw rapport van Amnesty International. Het nieuws wordt voorgelezen als een feit.

“Op speciale terrorisme-afdelingen in Nederlandse gevangenissen worden gedetineerden onmenselijk behandeld. Dat blijkt uit onderzoek van Amnesty International,” klonk het.

Terrorismedeskundige Edwin Bakker van de Universiteit Leiden zei een dag later in De Telegraaf dat Amnesty zich voor het karretje heeft laten spannen van extremisten.

Een ex-gedetineerde van een terrorisme-afdeling noemde het rapport ‘ideologische apekool’.

De NOS meldt niet dat niet-gouvernementele organisaties zoals Amnesty International vaak een ideologische boodschap verkondigen en scoringsdrift hebben.

Wéér in de fout

Op 12 november werd in het NOS Journaal stilgestaan bij het energieverbruik in Duitsland.

“Bijna geen ander land wekt zoveel duurzame energie op als Duitsland. Ruim 30 procent komt van zon en wind. In Nederland is dat nog geen zes procent,” aldus de NOS.

Het gebruik van hernieuwbare energie lag in Nederland vorig jaar op 5,9 procent, waarvan zon en wind slechts één procent leverde (dus niet bijna zes procent).

“En wéér gaat de NOS in de fout. Vergelijkt elektriciteit met energie,” reageerde onderzoeker Remco de Boer.

En op 10 november meldde het NOS Journaal dat de NAVO te zwak is om de Baltische staten te verdedigen tegen Rusland.

Bron was de Adviesraad Internationale Vraagstukken onder voorzitterschap van voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer.

Er zouden dus alarmbellen moeten rinkelen over de objectiviteit van het advies aan het kabinet. Er volgde echter geen weerwoord.

Voorvallen kun je met duidelijke datum en link sturen naar [email protected]

Foto: Magnus Manske/Wikimedia Commons

[The Karskens Times 1e vangst, 2e vangst, 3e vangst, 4e vangst]


Vind je dit interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

  • @Arwijn.

   Daar was ik ook al langer achter. Gelukkig bestaan er nog onafhankelijke journalisten als Arnold Karskens die alles op een rijtje hebben, en hetgeen plaatsen. Wat nieuws- en actualiteiten programma’s betreft van de NPO als Eenvandaag, Nieuwsuur, en het NOS journaal, krijg je inderdaad een hoop bagger voorgeschoteld waarbij eigen onderzoek regelmatig noodzakelijk is.

   Tot slot nog even een quote van een bekend politici aangaande nep nieuws,

   ” Ik leg geen schuld bij de sociale media, alleen 14- jarige vmbo’ers..? Die laten zich meer beïnvloeden door Whatsapp berichten die ze van vriendjes krijgen, of door wat ze op Facebook zien, dan wat ze op het NOS journaal zien. En dat heeft gevolgen. Mijn oproep is. Kijk in wat voor leefwereld deze kinderen leven en zie wat voor opdracht we met elkaar hebben. Want als je ze niet weerbaar maakt. Als je ze zelf niet laat nadenken, dan zijn ze kwetsbaar. ”

   – Lodewijk Asscher, tegen een journaliste van WeAreChangeRotterdam, publicatie 24 jan. 2015.

   https://www.youtube.com/watch?v=q2lTc59gSzw

   11 likes
   • Wow, dat is gewoon erg creepy! ”Als je ze zelf niet laat nadenken, zijn ze kwetsbaar” xD. Ze denken toch zelf na over wat voor nieuws ze geloofwaardig vinden en ik denk dat hij bedoeld dat als ze wel zelf gaan nadenken ze erachter komen wat een huichelaars er in de politiek zitten en wat er een vieze spelletjes worden gespeeld over de rug van de burgers.

    3 likes
    • @Bokito, Nee de schoonheidsprijs verdient Asscher zeker niet. Laat staan het NOS journaal waar hij aan refereert als betrouwbare nieuwsbron. Deze nieuwsbron is helaas al meerdere malen achterhaald op feiten door onwaarheden te vertellen. Door onder meer te knippen in feitelijk beeldmateriaal over bepaalde zaken die voor menigeen erg gevoelig lag.

     Ik geloof ook dat het nooit makkelijk is om een bepaald verlies te accepteren, maar denken goed bezig te zijn door valse informatie te verspreiden is wat mij betreft een niveau lager. Dan ben je gewoon slecht bezig, of in dit geval, niet goed bij je hoofd. Verder geloof ik nooit dat Nederland met verstandige mensen aan boord in de Tweede Kamer zo ver was afgegleden, maar goed, dat is mijn mening.

     3 likes
     • Wat dat aangaat is Nederland beter af met eerlijke mensen. Daar valt en staat alles mee al ken ik zo niet een twee drie noemen die geschikt zijn voor deze rol.

      Johan Cruijff schijnt in ieder geval nog steeds populair te zijn als minister president. Daarnaast is professor Antony C. Sutton zeer populair wat Amerika betreft, en voor Amerikaanse begrippen. Dat gaat dan weer over een studie over rechten van mensen. Ik vind het in ieder geval niet opvallend dat zijn YouTube kanaal meer leeft als tevoren.

      https://www.youtube.com/watch?v=L_YWFC1HY74

      1 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Alleen al het feit dat ze dat nep nieuws de hele dag door oeverloos blijven herhalen om het goed op je harde schijf vast te branden zegt toch al genoeg. Zo rest er mij alleen nog 1 vraag: wanneer gaan we ze doden?

   4 likes
 1. Gewoon om misselijk van te worden..RTL 4 zit er ook bij met hun “strepen in de lucht wat van scheepvaart afkomt”!!!Zoon presentator heeft schijnbaar weinig eigen waarde..Toen werd Mij duidelijk dat het gemanipuleerd nieuws was….en dan heb ik het alleen al over het weerbericht!!!

  31 likes
 2. Terroristen zijn het….

  23 likes
 3. Welk percentage van wat ik betaal aan belasting gaat naar de NOS?

  5 likes
  • En maar op uitkeringsgerechtigden neerkijken, veelal mensen die pertinent niet in deze gestoorde mallemolen maatschappij mee willen draaien.
   Ik vraag me af hoe hoog de uitkering van het NOS en RTL nieuws personeel is.
   De leugens worden in elk geval vet betaald.
   Nu bijt ik liever op een houtje en blijf eerlijk dan dat ik me vet laat betalen om leugens te verspreiden danwel meedoen aan de debilisering van de mensheid.

   6 likes
   • Wat een leugens hier. Alsof de uitkeringstrekkers dit zouden doen omdat ze niet mee willen gaan in leugens. Meestal zijn uitkeringstrekker of te lui of ze zijn niet slim genoeg. Journalisten daarentegen zijn mensen die goed gestudeerd hebben en hun handen uit de mouwen gestoken. Lijkt wel alsof mensen die het minimumloon hebben jaloers zijn op zulke mensen. En daarom zichzelf wijsmaken dat zij (de uitk. tr.) de goeden zijn en de anderen de slechten.

    Houd jezelf gewoon niet voor de gek…

    0 likes
    • Of ze zijn ziek, Foppe 1986! Misschien wel ziek geworden door deze maatschappij waar aan de lopende band medische fouten worden gemaakt, waar we de hele dag worden volgestopt met chemicaliën, waar we vol straling komen te zitten, waar geen schone lucht meer aanwezig is etc. etc.

     1 likes
 4. Na de website te hebben bekeken, vind ik het als eerlijk ben meer een soort van light mix van geenstijl/Jan Roos; een soort van “nieuw rechtse” variant van joop.nl. Veel van de mensen waar deze site het voor opneemt, zijn zelf vaak ook niet objectief over een aantal zaken (bv als het om Israël gaat, politiek voor de camara´s “A” zeggen, maar ver weg van de camara´s B doen). Desondanks dat er wel waarheden opstaan is het naar mijn mening net zoals joop.nl “selectief wakker zijn, zolang het maar in je politieke straatje past”.

  3 likes
  • Valt mij op dat Arnold Karskens niet meer te zien is bij de NPO. Of heb ik misschien iets gemist? Dat zou zo maar kunnen natuurlijk. Neemt niet weg dat ik meer vertrouwen heb in journalisten als Karskens, als een professional die zijn vak uitoefent, dan het overgrote deel van de journalisten die bij de NPO voorbij komen. Hier heb ik gegronde reden voor en een aantal daarvan heeft Karskens al op een rijtje gezet.

   7 likes
 5. Ik heb reportages gezien van grote bevolkingsgroepen en protest optochten tegen asielzoekers in Oost Europa, niets van gezien in het Journaal of andere uitzendingen.

  7 likes
 6. Het westen dachten we altijd zijn overal de `Good Guys`!
  Maar het blijkt nu steeds meer dat we niet meer dan de `Bad Guys`zijn op deze wereld.

  6 likes
  • Good guys and girls en bad guys and girls zijn over de hele wereld, dat is niet regio gebonden. De mens lijkt er definitie nog hebzuchtig, concurrerend, wantrouwend, angstig te zijn en is vooral bezig voor eigen gewin. Of dat nu een chinees, rus, afrikaan, eu of us mens is.

   1 likes
 7. Op de oplettende bezoekers van 94news heeft de propaganda dan wel niet zoveel invloed.
  Ronduit eng is dat dit nep-nieuws wel volledig serieus wordt genomen door de agenten van de lobbyisten, ngo’s, etc. in de 2de Kamer.
  Zoals ook weer met de karaktermoord op Pieter Omtzigt bleek; is de stilzwijgende afspraak: alleen wat het mediakartel verkondigt is waar.
  Al het andere noemen ze complot(theorie), middels (web-)censuur te onderdrukken.

  En nu weer met de beeldvorming over wat er in Zimbabwe gebeurt. Nog niet de helft van de waarheid!:
  niks over de enorme zwendel met de opbrengsten uit de diamantwinning,
  niks over de enorme (geo-politieke) belangen bij de enorme – goeddeels nog onontgonnen – voorraden aan mineralen, gesteente, etc. in de bodem
  niks over de traditie van het (laten) neerschieten van politieke tegenstanders
  niks het gewelddadige leven (als ex-guerilla cq. terrorist) van vele politieke kopstukken
  niks over de aanwezigheid van Speciale Commando’s, of hun ‘Defense Contractors’, op ruim 100 bases over het hele Afrikaanse continent.

  Alleen wat stereotypische plaatjes van wat met het oog waarneembaar is op straat. Nog niet het niveau van het Jeugdjournaal, of de Fabeltjeskrant.

  Zimbabwe’s Central Intelligence Organization and the military are among the state actors accused of holding stakes in diamond companies
  “Official figures from the Kimberley Process show Zimbabwe has officially exported over $2.5 billion in diamonds since 2010.
  However, only $300 million of that sum has made into the country’s coffers, the group said in the report entitled “An Inside Job.”
  Lost hopes: Zimbabwe’s diamonds(vid.): https://youtu.be/v7pqFCqWEcw
  Ever since NKOMO died, Dictator Mugabe has been plundering ZIMBABWE’s assets – recently he said, “What’s yours is MINE and what’s mine is Mine.
  And so the People continue to STARVE while MUGABE gets fat & rich off the spoils of his plunder.
  I was there when NKOMO kept Mugabe ‘honest’ and things were better.
  When NKOMO died, MUGABE started seizing those good farms that were the essence of Africa’s Breadbasket, employing thousands, providing THE PEOPLE with food, education,& healthcare.
  the workers were taken care of in all respects – food, water, housing, health care – but were chased off the Farm when MUGABE took over and his MINISTERS seized the land for themselves.
  SAD STATE of affairs THIS LOVELY COUNTRY HAS BEEN PUT IN.
  This is NOT Black Empowerment, just GREED!!! “http://www.mining.com/zimbabwe-diamonds-backing-countrys-secret-police-report/

  OVERVIEW OF ZIMBABWE’S MINERAL RESOURCE POTENTIAL
  >90% deposits occur associated with Archaean greenstone belts and surrounding granitoids
  Richest greenstone belts in the world

  Platinum Group Metals
  • Grade and thickness of ore body persist over large areas.
  • Large resources locked up in oxidized parts of the MSZ http://www.geologicalsociety.org.zw/sites/default/files/news-attachments/02%20Mugumbate%20-%20%20Overview%20of%20mineral%20potential.pdf

  The natural resources of Zimbabwe are coal, chromium ore, asbestos, gold, nickel, copper, iron ore, vanadium, lithium, tin and the platinum group metals. The main products that Zimbabwe exports includes precious stones, precious metals, tobacco and ores.
  A Nov. 17 investigation by Nick Turse, a journalist and American military scholar, found that the United States maintains at least 60 bases or military outposts throughout Africa

  the U.S. is using AFRICOM as a “laboratory” where it can experiment with “a different kind of warfare and a different way of posturing forces”:
  “There are a myriad of ‘lily pads’ or small forward operating bases…
  The New York Times reported on a Pentagon plan to expand U.S. military might in Africa, Asia and the Middle East, under the pretext of defending against Daesh http://www.mintpressnews.com/211971-2/211971/
  Africa Contingency Operations Training and Assistance Program (ACOTA) In 2004, it became part of the Global Peace Operations Initiative.
  since the training includes both defensive and offensive military operations, it also enhances the ability of participating forces to engage in police operations against unarmed civilians, counter-insurgency operations, and even conventional military operations against the military forces of other countries.
  By FY 2007, nineteen African countries were participating in the ACOTA
  The IMET program brings African military officers to military academies and other military educational institutions in the United States for professional training.
  Nearly all African countries participate in the program
  Foreign Military Sales Program (FMS)
  This program sells U.S. military equipment to African countries
  https://www.pambazuka.org/governance/africom-new-us-military-command-africa

  The Brown and Root-Condor, a joint venture between a subsidiary of the American company, Halliburton, and the Algerian state-owned oil company, Sonatrach, is currently under contract to enlarge military air bases at Tamanrasset and at Bou Saada.

  Zimbabwe: Domestic Rivalries, US-China Competition Underlie Political Crisis
  The political turmoil in Zimbabwe is a product of both domestic factional rivalries and broader international political intrigue. Don’t let the corporate media impose its usual superficial narrative on the events in Zimbabwe;
  as with all things Africa, there’s so much more than meets the eye.
  http://www.mintpressnews.com/zimbabwe-rivalries-us-china-competition-underlie-political-crisis/234625/

  Military is complicit in Mugabe misrule
  Statement of the Global Pan African Movement on the intervention in Zimbabwe
  The generals of the Zimbabwe Defence Forces have been part of the repressive government.

  the government of Robert Mugabe chose the US currency as the currency of Zimbabwe.
  This was the highest form of subservience to US imperialism but those who were looting the country found it easier to use the currency of empire while the people were issued with useless bonds notes. The successes of the Zimbabwe Stock Exchange was another indication of the amount of wealth that was circulating among the generals and political operatives.

  $15 billion worth of diamonds was pillaged under Mugabe’s watch,
  * JILIA LYNNE WALKER is the Chairperson of the North American Branch of the Global Pan African Movement.
  https://www.pambazuka.org/democracy-governance/military-complicit-mugabe-misrule

  Zanu PF voorzitter Tembla Mliswa, op persconf. In Harare: Minister Moyo onderhoudt banden met entiteiten verbonden aan de CIA. M.n. de Rockefeller Foundation, welke lopen via de U.S. Ambassy in Harare.

  Mugabe noemde Moyo “devil incarnate”,
  En zei dat ZANU PF was geïnfiltreerd met “weevils” (plaaginsect dat graangewassen verwoest) en de partij van binnenuit verziekt)
  http://r.search.yahoo.com/_ylt=A9mSs2CGnBFaC3cAJClzKAx.;_ylu=X3oDMTByZTJwYXBkBGNvbG8DaXIyBHBvcwM5BHZ0aWQDBHNlYwNzcg–/RV=2/RE=1511132422/RO=10/RU=http%3a%2f%2fnehandaradio.com%2f2014%2f09%2f30%2fjonathan-moyo-and-kasukuwere-are-cia-gay-gangsters-mliswa%2f/RK=2/RS=fNMtuWzMQyvpUuBlcbDeAM06kAo-
  http://nehandaradio.com/2014/09/30/jonathan-moyo-and-kasukuwere-are-cia-gay-gangsters-mliswa/

  ‘the-return-of-the-crocodile’:
  Het paramilitaire verleden van vice-president Mnangagwa; lees ook over ‘Team Lacoste’:
  http://nehandaradio.com/2017/11/19/the-return-of-the-crocodile/

  De oppervlakkige – en misleidende – beeldvorming door Hilversum, dagbladen, politiek is natuurlijk niet per vergissing, ook niet door gebrek aan middelen, toegang tot inforamatie;
  het wekt sterk de indruk dat de opdracht is een militaire coup toe te dekken – en de roofkapitalisten gelegenheid te bieden de kroonjuwelen van het land tegen ingestorte prijzen in bezit te krijgen; het land wordt al jaren hinderlijk geboycot door de bankierskliek (m.n. IMF, Wereldbank, en de ‘Usual Suspects’; resulterend in inflatie% van (vele) 1.000-%en per jaar.
  (Iets gelijks is ook al jaren gaande tegen Venezuela, Irak heeft een paar jaar lang onder vuur gelegen, Iran ook weer; zo doen ze dat – al verhongert een heel land, desnoods een heel continent).

  6 likes
 8. Die term nepnieuws is zo verdraait tegenwoordig. Oorspronkelijk was dat een term die gebruikt werd voor websites die zich voordoen als nieuwssites maar ergens in een achterafhoekje hebben staan dat het parodie site is oid.

  Tegenwoordig wordt propaganda meestal nepnieuws genoemd.

  5 likes
 9. [ De NOS meldt niet dat niet-gouvernementele organisaties zoals Amnesty International vaak een ideologische boodschap verkondigen en scoringsdrift hebben.]
  De NOS moet nieuws brengen en geen (politiek) oordeel geven, dat moeten de private nieuwskanalen doen. Terecht dus dat de NOS geen oordeel over Amnesty uitspreekt.

  [ Het NOS Journaal vermeldde er niet bij dat Weiner lid is van de Democratische Partij en tot augustus vorig jaar getrouwd was met Huma Abedin, naast medewerkster van Hillary Clinton. ]
  De complotdenkers zien natuurlijk graag dat “guilt by association” worddt gehanteerd, maar terecht doet de NOS daar niet aan mee.

  [ “Bijna geen ander land wekt zoveel duurzame energie op als Duitsland. Ruim 30 procent komt van zon en wind. In Nederland is dat nog geen zes procent,” aldus de NOS. ]
  Eer is echt niks mis met deze zin, en als hij toch fout is, pfff de NOS heeft een fout gemaakt, nou en? Dat is geen bewijs voor opzettelijke manipulatie.

  Ik ben geen fan van de NOS en Marcel Gelauf, maar zonder de video’s van alle genoemde voorbeelden is het niet mogelijk te oordelen of de beschuldigingen kloppen. Maar er zitten zeker een hoop items tussen onder de noemer “spijkers op laag water zoeken”.

  4 likes
 10. Een leuke en interessante blog of site voor ontmaskering van nog veel meer leugens en verdraaien van de werkelijkheid is blikophetnosjournaal.

  4 likes
 11. nep is als het woord sky, de faker van echt leer
  misschien een flauwe inkomer maar echt leer is ook a l l a n g niet meer te onderscheiden (of moet ik zeggen onderschieden )
  zo ook met dure merken die bijna niet mer zijn te onderscheiden van de echte, maar goed.. elke pannenkoek heeft 2 kanten..

  wat mijn punt is, dat we echt moeten gaan denken wie je zelf denkt over alles en je het andere met een grote rots zout moet nemen, je eigen brein is WIE je bent en DENKT

  Arnold is denk ik even b u i t e n s p e l gezet, net als Pieter Omtzigt, ze ziijn to hot to handle omdat er een deksel open is gegaan door hun, niet alleen hun, maar ook veel andere goede b i o l o g i s ch e bronnen die door gezonde journalistiek worden gedreven en vaak hun leven er mee afkopen door de feiten die zijn en d9ie nimmer op npo nieuws zullen worden uitgelicht, ze kijken wel uit .. kost hun hun baan..

  Deze wereld is nep, de enige waarheid is dat de zon op komt op het moment om wakker te worden

  Fijn weekend allen, namaste

  3 likes
 12. NOS = Nederlandse Ompoep Stichting …… of……….Novo Ordo Seclorum = De Nieuwe Wereld Orde .
  Sinister toeval , dat tot nadenken stemt !

  3 likes
 13. Fake news. Ik heb er niet zo mee. Maar het is niet alleen het NOS Journaal. Het is de hele kliek in Hilversum.

  Neem nou het programma Ik Vertrek. Gaat volgens aan vast format. Na de leader zegt de voice over: ‘In Ik Vertrek volgen we Nederlanders die op het punt staan te emigreren.’

  Nou, op een punt staan gaat al niet, want een punt is 1 dimensionaal. Succes met het daarop gaan staan als 3 dimensionale. Gewoon een leugen.

  Daarnaast gaat het grootste gedeellte van het programma over de tijd dat de gevolgde Nederlanders al in het buitenland zijn. Feitelijk nog niet ge-emigreerd, maar toch.

  Bah, wordt er moedeloos van…

  1 likes
 14. Het zit niet in de aard van de mens om democratisch te zijn.

  Wij zijn egoïstische wezens die allen deel uit maken van een groep als dat voor ons individu iets oplevert.

  Het probleem is echter dat er heel sterke ontoegankelijke groepen zijn die het uitmaken voor de rest. ( Banken, industriëlen, machtige individuen, politici EU/VS).
  Deze groepen controleren de media, de commercie, de schulden, de farma. het manipuleerde voedsel etc.

  Hier door beginnen grote roepen individuen hun gevoel van vrijheid kwijt te raken. Hopelijk komen er nog op tijd politieke stromingen
  ( en ik bedoel niet die racistische/zionistische PVV) die het tij kunnen doen keren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ik denk dat ik weet wie er achter de aanslagen zaten. President Trump doet opmerkelijke uitspraken over 9/11

Ik denk dat ik weet wie er achter de aanslagen zaten. President Trump doet opmerkelijke uitspraken over 9/11

Donald Trump heeft gezegd dat hij weet ...

Aanslag olietankers was valse vlag-operatie om Iran te framen. Britse politiek analist spreekt zich uit

Aanslag olietankers was valse vlag-operatie om Iran te framen. Britse politiek analist spreekt zich uit

De recente aanvallen op twee olietankers in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.