BuitenlandCorona

‘Niet corona, maar overheid verwoestte de economie’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gouverneur van de Amerikaanse staat South Dakota Kristi Noem zei afgelopen zaterdag tijdens een bijeenkomst dat niet de pandemie, maar de lockdowns en andere coronabeperkingen verantwoordelijk zijn voor de crash van 2020.

“Corona heeft de economie niet verwoest. De overheid heeft de economie verwoest,” zei Noem onder luid applaus op het podium van de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), het jaarlijkse congres voor conservatieve Amerikaanse politici en hun aanhangers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Noem werd door de media en Democratische politici aangevallen vanwege haar corona-aanpak. South Dakota was de enige staat waar bedrijven en kerken nooit hun deuren hoefden te sluiten, waar nooit een lockdown is ingesteld en waar het dragen van mondkapjes nooit is verplicht. Ook is er in de staat nooit onderscheid gemaakt tussen essentiële en niet-essentiële winkels.

Economische ramp

Ze is één van de weinige gouverneurs die geen strenge lockdowns oplegde aan de bevolking in een poging de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Deze lockdowns veroorzaakten een economische ramp.

Noem zei dat dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse Van Dissel, tegen haar had gezegd dat er op het hoogtepunt van de pandemie 10.000 patiënten zouden worden behandeld in de ziekenhuizen van South Dakota. Dat waren er slechts 600, zei de gouverneur.

“Ik weet niet of jullie het met me eens zijn, maar dr. Fauci zit er vaak naast,” zei Noem, waarna het publiek luid begon te juichen.

Evenwichtige aanpak

“Zelfs tijdens een pandemie moet het gezondheidsbeleid rekening houden met het financiële en sociale welzijn van mensen,” zei ze. “Mensen moeten een dak boven hun hoofd hebben en moeten hun gezin te eten kunnen geven.”

“Wij gaven geen gehoor aan de oproep om het virus ten koste van alles te bedwingen,” aldus de gouverneur. “Wij hebben gekeken naar de data en de feiten, en hebben vervolgens gekozen voor een evenwichtige aanpak.”

Noem zei dat South Dakota nu de laagste werkloosheid van Amerika heeft en dat de economie bloeit. Daarnaast heeft de staat de afgelopen 30 dagen minder coronabesmettingen per miljoen inwoners geregistreerd dan staten die wel kozen voor strenge lockdowns, waaronder Californië, New York, New Jersey en Pennsylvania.

[The Epoch Times]

5 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Ja,maar wie luistert hier in godsnaam naar!

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
3 jaren geleden

Hadden wij hier maar zo’n geweldige vrouw/persoon als premier. Helaas!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

In Nederland heeft de regering niet alleen de economie, maar ieder mens zijn leven kapot gemaakt !!

Tiny
Tiny
3 jaren geleden

Fantastisch iemand met gezond verstand en niet omgekocht , maar 600 mensen in het ziekenhuis.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x