Homepagina » Buitenland » ‘Niet corona, maar overheid verwoestte de economie’
corona
Foto: Kristi Noem (Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

‘Niet corona, maar overheid verwoestte de economie’

Gouverneur van de Amerikaanse staat South Dakota Kristi Noem zei afgelopen zaterdag tijdens een bijeenkomst dat niet de pandemie, maar de lockdowns en andere coronabeperkingen verantwoordelijk zijn voor de crash van 2020.

“Corona heeft de economie niet verwoest. De overheid heeft de economie verwoest,” zei Noem onder luid applaus op het podium van de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), het jaarlijkse congres voor conservatieve Amerikaanse politici en hun aanhangers.

Noem werd door de media en Democratische politici aangevallen vanwege haar corona-aanpak. South Dakota was de enige staat waar bedrijven en kerken nooit hun deuren hoefden te sluiten, waar nooit een lockdown is ingesteld en waar het dragen van mondkapjes nooit is verplicht. Ook is er in de staat nooit onderscheid gemaakt tussen essentiële en niet-essentiële winkels.

Economische ramp

Ze is één van de weinige gouverneurs die geen strenge lockdowns oplegde aan de bevolking in een poging de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Deze lockdowns veroorzaakten een economische ramp.

Noem zei dat dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse Van Dissel, tegen haar had gezegd dat er op het hoogtepunt van de pandemie 10.000 patiënten zouden worden behandeld in de ziekenhuizen van South Dakota. Dat waren er slechts 600, zei de gouverneur.

“Ik weet niet of jullie het met me eens zijn, maar dr. Fauci zit er vaak naast,” zei Noem, waarna het publiek luid begon te juichen.

Evenwichtige aanpak

“Zelfs tijdens een pandemie moet het gezondheidsbeleid rekening houden met het financiële en sociale welzijn van mensen,” zei ze. “Mensen moeten een dak boven hun hoofd hebben en moeten hun gezin te eten kunnen geven.”

“Wij gaven geen gehoor aan de oproep om het virus ten koste van alles te bedwingen,” aldus de gouverneur. “Wij hebben gekeken naar de data en de feiten, en hebben vervolgens gekozen voor een evenwichtige aanpak.”

Noem zei dat South Dakota nu de laagste werkloosheid van Amerika heeft en dat de economie bloeit. Daarnaast heeft de staat de afgelopen 30 dagen minder coronabesmettingen per miljoen inwoners geregistreerd dan staten die wel kozen voor strenge lockdowns, waaronder Californië, New York, New Jersey en Pennsylvania.

[The Epoch Times]
5 83 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
7 maanden geleden

Ja,maar wie luistert hier in godsnaam naar!

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
7 maanden geleden

Hadden wij hier maar zo’n geweldige vrouw/persoon als premier. Helaas!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

In Nederland heeft de regering niet alleen de economie, maar ieder mens zijn leven kapot gemaakt !!

Tiny
Tiny
7 maanden geleden

Fantastisch iemand met gezond verstand en niet omgekocht , maar 600 mensen in het ziekenhuis.

x

Check Also

moderna

Nederland gaat door met Moderna ondanks hartschade

Door Martijn Bloem, Karel Beckman. Nederland is ...

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x