Gezondheid

Poetin: “Rusland wordt grootste leverancier van gezond biologisch voedsel ter wereld”

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voorstellen van de Russische president Vladimir Poetin rond biologische landbouwhervorming zouden wel eens voor blijvende nalatenschap kunnen gaan zorgen.

Tijdens zijn jaarlijkse parlementaire toespraak was er veel aandacht voor landbouw, waarvan op dit moment in Rusland in vergelijking met Europa en Noord-Amerika nog weinig te vinden is.

Rusland heeft vaak problemen gehad met landbouw. Nikita Chroestjov bracht met zijn hervormingen grote droogte en bijna hongersnood in 1963. Poetin heeft besloten alle aandacht op deze sector te richten.

Grootste leverancier

“In 2020 moet Rusland volledig in zijn eigen behoefte kunnen voorzien,” citeerde persagentschap Interfax hem. “We moeten de miljoenen hectares aan braakliggende grond cultiveren.” Poetin stelde voor om ongebruikte landbouwgrond te verkopen aan mensen die er iets mee willen doen.

Omdat het Kremlin genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) verworpen heeft, één van de steunpilaren van de Amerikaanse landbouw, kan Rusland de grootste leverancier van hoogwaardig, gezond biologisch voedsel worden. Het land kan daardoor de markt in het Westen, in China en het Midden-Oosten gaan domineren.

“We kunnen niet alleen onszelf voeden, met al onze land- en waterbronnen, maar Rusland kan ook ’s werelds grootste leverancier van gezond, biologisch schoon en hoogwaardig voedsel worden, wat producenten in het Westen allang niet meer kunnen,” zei Poetin. “De vraag naar zulke producten stijgt.”

‘Niet vergiftigen’

Vorig jaar juni kondigde Rusland al aan geen ggo’s te gebruiken in de landbouw. “Rusland heeft een ander pad gekozen,” zei de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich. “We zullen deze technologieën niet gebruiken.”

Ook de toenmalige Russische minister van Landbouw Nikolai Fyodorov zei dat Rusland ggo-vrij moet blijven. “De overheid zal het volk niet vergiftigen.”

[Sustainable Pulse, RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
6 jaren geleden

Zo simpel kan het dus zijn: niet de techniek verheerlijken waar enkelen overrijk van worden, maar braakliggende grond gewoon natuurlijk gebruiken.

louise
louise
6 jaren geleden

Goodmorning…ook weer geweldig nieuws,terwijl het westen over elkaar heen buitelt hoe de problemen op te lossen..gaan ze in Rusland een nieuwe biologische economie opzetten..goed nieuws……

J. Hofmans
J. Hofmans
6 jaren geleden

Geweldig nieuws, maar niet voor ons helaas.

Want, wij doen liever zaken met Saudi-Arabië en Turkije, niet waar? Ik roep al jaren dat er samengewerkt moet worden met Rusland en bijv. Iran. Geloof me, die landen zijn meer te vertrouwen dan alle landen bij elkaar in Brussel.

Zij worden juist op alle fronten aangevallen (ook m.b.t. voedsel) door ons; zij vallen ons niet aan. Makkelijker kan ik het niet zeggen.

Freduardo
Freduardo
6 jaren geleden

“de overheid zal het volk niet vergiftigen”
Dat zal Monsanto niet leuk vinden.
Gelukkig is Rusland voor hen een brug te ver en Clinton nog geen president.
En slagveld Oekraïne hebben ze ook nog niet gewonnen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x