Gezondheid

Poetin: “Rusland wordt grootste leverancier van gezond biologisch voedsel ter wereld”

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voorstellen van de Russische president Vladimir Poetin rond biologische landbouwhervorming zouden wel eens voor blijvende nalatenschap kunnen gaan zorgen.

Tijdens zijn jaarlijkse parlementaire toespraak was er veel aandacht voor landbouw, waarvan op dit moment in Rusland in vergelijking met Europa en Noord-Amerika nog weinig te vinden is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Rusland heeft vaak problemen gehad met landbouw. Nikita Chroestjov bracht met zijn hervormingen grote droogte en bijna hongersnood in 1963. Poetin heeft besloten alle aandacht op deze sector te richten.

Grootste leverancier

“In 2020 moet Rusland volledig in zijn eigen behoefte kunnen voorzien,” citeerde persagentschap Interfax hem. “We moeten de miljoenen hectares aan braakliggende grond cultiveren.” Poetin stelde voor om ongebruikte landbouwgrond te verkopen aan mensen die er iets mee willen doen.

Omdat het Kremlin genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) verworpen heeft, één van de steunpilaren van de Amerikaanse landbouw, kan Rusland de grootste leverancier van hoogwaardig, gezond biologisch voedsel worden. Het land kan daardoor de markt in het Westen, in China en het Midden-Oosten gaan domineren.

“We kunnen niet alleen onszelf voeden, met al onze land- en waterbronnen, maar Rusland kan ook ’s werelds grootste leverancier van gezond, biologisch schoon en hoogwaardig voedsel worden, wat producenten in het Westen allang niet meer kunnen,” zei Poetin. “De vraag naar zulke producten stijgt.”

‘Niet vergiftigen’

Vorig jaar juni kondigde Rusland al aan geen ggo’s te gebruiken in de landbouw. “Rusland heeft een ander pad gekozen,” zei de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich. “We zullen deze technologieën niet gebruiken.”

Ook de toenmalige Russische minister van Landbouw Nikolai Fyodorov zei dat Rusland ggo-vrij moet blijven. “De overheid zal het volk niet vergiftigen.”

[Sustainable Pulse, RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
8 jaren geleden

Zo simpel kan het dus zijn: niet de techniek verheerlijken waar enkelen overrijk van worden, maar braakliggende grond gewoon natuurlijk gebruiken.

louise
louise
8 jaren geleden

Goodmorning…ook weer geweldig nieuws,terwijl het westen over elkaar heen buitelt hoe de problemen op te lossen..gaan ze in Rusland een nieuwe biologische economie opzetten..goed nieuws……

J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Geweldig nieuws, maar niet voor ons helaas.

Want, wij doen liever zaken met Saudi-Arabië en Turkije, niet waar? Ik roep al jaren dat er samengewerkt moet worden met Rusland en bijv. Iran. Geloof me, die landen zijn meer te vertrouwen dan alle landen bij elkaar in Brussel.

Zij worden juist op alle fronten aangevallen (ook m.b.t. voedsel) door ons; zij vallen ons niet aan. Makkelijker kan ik het niet zeggen.

Freduardo
Freduardo
8 jaren geleden

“de overheid zal het volk niet vergiftigen”
Dat zal Monsanto niet leuk vinden.
Gelukkig is Rusland voor hen een brug te ver en Clinton nog geen president.
En slagveld Oekraïne hebben ze ook nog niet gewonnen.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x