Mens en Dier

‘FVD’ers mogen de Holocaust er niet bij halen, maar een D66’er wel?’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Sidney Smeets, die een blauwe maandag Kamerlid was namens D66, lijkt een nieuwe obsessie te hebben gevonden: de PVV. Daarbij steekt hij zijn dedain voor de partij niet onder stoelen of banken. Al dagen fulmineert hij over het Kamervoorzitterschap van Martin Bosma.

Vlak nadat Bosma werd gekozen tot nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer, schreef hij: “Een gitzwarte dag voor ons land. De helft van de Kamer heeft er geen probleem mee op een xenofobe complotracist te stemmen. Ziek.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Even later voegde hij toe: “Zou mooi zijn als maatschappelijke organisaties nu een front vormen en weigeren Bosma als Kamervoorzitter te ontvangen bij evenementen, et cetera.”

Veel ranziger dan dit sujet ga je ze niet vinden

Smeets deelde als klap op de vuurpijl een foto van nazikamp Auschwitz met daarbij de tekst: het begon niet met gaskamers. Het begon met politici die de mensen verdeelden met ‘wij tegen zij’.

De afbeelding komt de D66’er op stevige kritiek te staan. Zo zegt het Haagse raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) op X: “Voormalig D66-Kamerlid Sidney Smeets, die moest aftreden omdat hij niet van jonge jongens kon afblijven, haalt de Holocaust er maar weer eens bij na de eclatante overwinning van Martin Bosma. Veel ranziger dan dit sujet ga je ze niet vinden.”

mo

“Als FVD’ers de Holocaust of Tweede Wereldoorlog erbij halen, dan worden ze aangeklaagd en veroordeeld in de rechtbank, maar een D66’er mag die vergelijking wel maken?” vraagt topmodel Lonneke Engel.

Nazivlag

Toen oud-Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) de SDG-vlag op X vergeleek met de nazivlag, deden ministers Kuipers (D66) en Van Gennip aangifte tegen hem. Het Openbaar Ministerie stelde vervolgens een onderzoek in. “De façade en de werkelijkheid,” schreef Van Houwelingen erbij.

De ministers noemden de afbeelding ‘stuitend’. Volgens het tweetal waren grenzen overschreden.

Hij zei dat het motief van zijn actie was dat hij en andere FVD’ers regelmatig in verband worden gebracht met het nazisme en het fascisme. “Maar als wij het een keertje doen – hoe lichtvoetig en plagerig ook – is de wereld te klein.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André Breems
André Breems
4 maanden geleden

Tja, democratie staat niet in hun statuten van D66.

Jeroen
Jeroen
4 maanden geleden

Nog een frappant detail. Ik werd verweten een klootzak te zijn die wanhopig zijn gelijk probeerde te krijgen toen ik dingen zei die inhoudelijk EXACT op hetzelfde neerkwamen (toen het uitsluiten van mensen die CLEAN zijn begon) met die leuke wijze foto voorzien van tekst waar Sidney nu mee aan komt kakken.

Zal ik dan ook maar even een nazi citaat erbij pakken?
“De slimste truc die tegen Duitsland is gebruikt tijdens de oorlog was Duitsland te beschuldigen van datgene wat onze vijanden zelf aan het doen waren” (Joseph Goebbels).

Gadverdamme zeg. Hoe huichelachtig wil je het hebben?

Vlinder
Vlinder
4 maanden geleden

Er is er maar een heel erg ziek! SS (Sidney Smeets)!

EUSSR aan de Noordzee
EUSSR aan de Noordzee
4 maanden geleden

Door het gedachtegoed, waarmee die meneer Sidnay Smeets ook is gehersenspoeld, is een burgeroorlog op termijn welhaast onvermijdelijk geworden. Die stakkers hebben niet door dat juist ZIJ degenen zijn die het Nationaal Socialisme voortzetten, en niet andersom.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x