GezondheidCorona

Wetenschappers ontdekken hiv-achtige ‘mutatie’ die coronavirus extreem besmettelijk maakt. ‘100 tot 1000 keer zo efficiënt als SARS’

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het nieuwe coronavirus bevat een hiv-achtige mutatie waardoor het zich veel gemakkelijker kan hechten aan menselijke cellen dan het SARS-virus, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Chinese en Europese wetenschappers.

De ontdekking kan een antwoord geven op de vraag hoe het virus zich heeft verspreid, waar het vandaan is gekomen en hoe het kan worden bestreden.

Wetenschappers hebben laten zien dat SARS het lichaam van een mens binnenkomt door zich te hechten aan een eiwit genaamd ACE2.

Lage concentraties

Het nieuwe coronavirus, dat grotendeels dezelfde genetische structuur heeft als SARS, volgt waarschijnlijk een soortgelijke route.

In het lichaam van gezonde mensen is dit eiwit slechts in lage concentraties aanwezig.

Andere besmettelijke virussen, waaronder hiv en ebola, richten zich op een ander enzym, genaamd furine.

Professor Ruan Jishou van de Nankai-universiteit in China heeft nu gemuteerde genen gevonden in het nieuwe coronavirus die niet in SARS zitten en die lijken op genen die in hiv en ebola zijn gevonden.

100 tot 1000 keer

Het nieuwe coronavirus maakt mogelijk gebruik van mechanismes die andere virussen zoals hiv ook gebruiken, zegt het team van Jishou.

Dergelijke mechanismes zijn in vergelijking met de manier waarop SARS het lichaam binnenkomt ‘100 tot 1000 keer’ zo efficiënt, aldus de studie.

De studie is nu al het meest gelezen artikel ooit op Chinarxiv.

Hiv-remmers

In theorie zouden hiv-remmers dus moeten helpen tegen het virus.

Sommige Chinese artsen behandelden zichzelf op deze manier nadat ze positief hadden getest op het nieuwe coronavirus, maar er is nog geen klinisch bewijs.

De mutatie, die door het team van Ruan is omschreven als een ‘onverwachte invoeging’, kan letterlijk overal vandaan zijn gekomen.

[SCMP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden
Harry
Harry
2 jaren geleden

De media zegt altijd: Er zijn 83000 mensen met Corona waarvan 2000 overleden. Neen, het is Er zijn 83000 REPORTED carona cases, het werkelijk aantal kan 10 tot 20 keer zo hoog liggen. Een paar jaar werd gesproken over 3000 mazelengevllen (gerapporteerd ) maar het werkelijk aantal, zo werd later toegegeven lag op 30.000 wasrvan 3 overleden met een al zwakke gezondheid.
https://www.parool.nl/nederland/wat-is-de-kans-op-een-mazelenuitbraak-in-nederland~b22e9e21/
Tussen mei 2013 en maart 2014 zijn er zo’n 2.700 patiënten gemeld, maar uit verder onderzoek is gebleken dat toen in totaal ongeveer 30.000 mensen de mazelen hebben gehad,” vertelt de arts. In 1999-2000 was er qua grootte een vergelijkbare uitbraak. In de periode rond de millenniumwisseling stierven er drie Nederlanders aan mazelen.

Het RIVM heeft berekend dat de kans om te overlijden als je besmet bent met mazelen in Nederland, kleiner is dan 1 op de 10.000 gevallen.

Nb het grote gevaar van corona is denk ik niet de mortaliteit maar de virulentie, het verspreidt zich snel.

edwin
edwin
2 jaren geleden

Alleen in Nederland sterven ieder jaar 20000 mensen door verkeerd voorgeschreven medicijnen.

Gea Breuker
Gea Breuker
2 jaren geleden

Deze HIV connectie was al eind januari door doktoren in India opgemerkt.

Ook uit India: er wordt daar beweerd dat je jezelf kunt beschermen door een homeopatisch medicijn te maken bestaande uit verdund arsenicum-album 30. Dat schijnbaar drie dagen lang op een lege maag innemen in de ochtend en dan is er geen kans op virale infectie voor ongeveer een maand.
Maarrrr, neem het aub niet van mij aan omdat ik het hier opschrijf, had er dus eind januari 2020 al van gelezen op het internet. Dus.

Het is goed om te melden dat Chinese en Europese ‘wetenschappers’ dit a) niet nu pas voor het eerst hebben ‘ontdekt en b) het waren dus Indiase artsen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x