Buitenland

Aanslag Brussel gewoon mislukt. Hebben stoere militairen dit voorkomen of worden we weer eens voorgelogen?

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Militairen voorkomen terreuraanslag in Brussel, kopte Het Belang van Limburg gisteren. De NOS schreef: Brussel is militairen innig dankbaar voor het bewaken van de stad.

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever twitterde: “Opnieuw kordaat ingrijpen van onze militairen die dag na dag op straat over onze veiligheid waken.”

Staatssecretaris Zuhal Demir van de N-VA deelde op Twitter een foto waarop ze de eerste militair die ze tegenkwam omhelsde.

Heel ander plaatje

Gelijk werd de aanval geopend op organisaties die eerder pleitten om de militairen van straat te halen. Maar waren het wel de militairen die een aanslag in Brussel hebben verijdeld?

Het antwoord op die vraag is nee, schrijft journalist Thomas Decreus voor De Wereld Morgen. Het gaat hier om een mislukte aanslag, geen verijdelde aanslag.

Als niet alleen het ontstekingsmechanisme was ontploft, maar ook de bom zelf, hadden we een heel ander plaatje gezien, aldus Decreus.

Zonder problemen

De verdachte wist zich zonder problemen toegang tot het station te verschaffen, een bom gedeeltelijk tot ontploffing te brengen en daarna het perron op te rennen.

De man kon zich rustig voorbereiden in het station en pas toen hij op een militair afliep en begon te roepen werd hij neergeschoten.

Gewone agenten zouden de man in zo’n geval ook hebben neergeschoten.

Symboolpolitiek

De aanwezigheid van militairen op straat is niets meer dan symboolpolitiek. En het helpt niet eens. In Frankrijk zijn al jaren soldaten op straat en zij wisten nauwelijks aanslagen te voorkomen.

“IS bestaat deels omdat Bush Irak is binnengevallen,” stelt Decreus. “En in alle landen die de afgelopen jaren door het Westen zijn gebombardeerd zwaaien gewapende milities nu de scepter.”

“Misschien moeten we ons afvragen of we nog wel moeten meewerken aan gewapende interventies in het Midden-Oosten,” voegt hij toe.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
5 jaren geleden

De militairen hebben gewoon erger voorkomen. De man had misschien op een andere manier de bomtas tot ontploffing kunnen brengen…

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

Als ik een fiets wil stelen wacht ik ook tot de politie om de hoek is verdwenen

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Pieter
Pieter
5 jaren geleden

Het is interessant om te merken hoe we via films en de media leren om het begrip “militair” te koppelen aan “stoer”. Uiteindelijk is de zeer lucratieve oorlogsindustrie een schoolvoorbeeld van onze samenleving op z’n smalst: allesbehalve beschaafd en helemaal ongepast binnen het kader van de mooie ogende façade die men “democratie” en “vrijheid” noemt. Vrijheid voor wie eigenlijk? Vooral de heersende elite wordt beter van de verkoop van wapens en van het gegeven dat we leren om elkaar uit te roeien op basis van absurde vooroordelen en cultureel bepaalde idealen waarvan we denken dat we die zo maar aan iedereen mogen opleggen. Men noemt dit ook wel arrogant simplisme.

Jezelf aanvallen en een ander de schuld geven is daarnaast een schoolvoorbeeld van de wijze waarop we emotionele onvolwassenheid en een compleet gebrek aan integriteit hebben leren zien als volkomen acceptabel en terecht. Hoewel het begrip “Middeleeuws” meestal negatief wordt opgevat, is het duidelijk dat we nog steeds niet veel verder zijn als het gaat om met elkaar leren omgaan. Het lijkt ook niet echt de bedoeling dat we evolueren op het vlak van omgang met andere mensen (zie alle propaganda betreffende het aanleren van de gewenstheid van individualisme, onderscheid, competitie en afgescheidenheid).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x