Archeologie

De geheimen van Coral Castle (video)

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Even ten noorden van de stad Homestead in Florida staat Coral Castle, het levenswerk van de excentrieke Let Edward Leedskalnin.

Het stenen bouwwerk bestaat uit verschillende megalithische stenen, die gevormd zijn uit koraal en een aantal ton per stuk wegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het kasteel wordt momenteel gebruikt als toeristische attractie. Naar verluidt heeft Leedskalnin Coral Castle eigenhandig gemaakt door gebruik te maken van magnetisme, antizwaartekracht en/of bovennatuurlijke vermogens.

Magneten

Toen hij naar de Verenigde Staten afreisde, werd Leedskalnin getroffen door een dodelijke vorm van tuberculose, maar hij wist naar eigen zeggen spontaan te genezen met behulp van magneten.

Edward werkte 28 jaar lang aan Coral Castle en liet geen pottenkijkers toe. Enkele tieners beweerden dat hij de blokken koraal wist te bewegen als waterstofballonnen. Het enige gereedschap waar hij over sprak was een ‘perpetual motion holder’.

Leedskalnin bouwde het kasteel, dat hij Rock Gate Park noemde, in 1923 in Florida City. Uiteindelijk verhuisde hij Coral Castle 16 kilometer naar het noorden naar Homestead. Tot zijn dood in 1951 bleef Leedskalnin aan zijn kasteel werken.

Piramides

In Coral Castle zijn onder meer een zonnewijzer, telescoop, obelisk, barbecue, waterput, fontein, sterren en planeten en diverse meubels te vinden. De objecten zijn gemaakt uit 15 ton zware blokken steen.

Nog altijd is niet precies duidelijk hoe Leedskalnin het bouwwerk heeft vervaardigd en hoe hij de zware stenen wist te verplaatsen. Hij was naar eigen zeggen goed op de hoogte van de hefboomwerking en de geheimen van de piramides.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anonTruthseeker
anonTruthseeker
10 jaren geleden

Heeeee dit heb ik toevallig gezien in youtube docu :Ancient Knowledge… meesterlijk

pietje
pietje
10 jaren geleden

Hij wist wat de oude egyptenaren allang wisten ! Voor ons een vraag voor hen een WETEN ! Wij zijn nog zo dom ! Misschien in de komende jaren worden we ons weer bewust van hetgeen we altijd al wisten ! Dat hoop ik ! We zijn domme slaven ! Zonder verstand !

svh
svh
10 jaren geleden

Van welke planeet is die ondertiteling?

Nibber
Nibber
10 jaren geleden

[quote name=”svh”]Van welke planeet is die ondertiteling?[/quote]
Japans

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x