Buitenland

VS viel Afghanistan binnen om heroïne-industrie te beschermen. Deze politiek analist zegt waar het op staat

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VS is Afghanistan binnengevallen om de heroïne-industrie te herstellen en verdient daar nu 1,5 biljoen dollar per jaar aan. Dat stelt de Amerikaanse politiek analist Kevin Barrett.

Amerika is in de zuidelijke provincie Helmand begonnen met het bombarderen van laboratoria en kweekvelden voor opium van de Taliban.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Volgens generaal John Nicholson zijn de luchtaanvallen een eerste stap in een nieuwe strategie die in augustus was aangekondigd door president Trump.

Grootste producent

Vorig jaar verdubbelde de opbrengst van opium in Afghanistan en verdienden de Taliban zo’n 200 miljoen dollar aan de kweek van opium.

Met 9000 ton per jaar is Afghanistan volgens de VN de grootste producent van opium ter wereld.

“Deze nieuwe strategisch is nogal komisch,” zei dr. Barrett. “De VS viel Afghanistan juist binnen om de heroïne-industrie te beschermen.”

Vietnamoorlog

“Op dezelfde manier werd de Vietnamoorlog grotendeels gedreven door het feit dat de meeste heroïne indertijd uit de Gouden Diehoek kwam,” voegde hij toe.

“De Taliban verboden de productie van opium in Afghanistan, maar daar heeft de diepe staat, die er ieder jaar 1,5 biljoen dollar aan verdient, een stokje voor gestoken,” aldus Barrett.

En dus viel de VS Afghanistan binnen om de opiumindustrie te herstellen. “Vóór de Amerikaanse invasie werd er geen opium geproduceerd in het land,” klonk het.

Recordhoogte

In het eerste jaar bevrijdde de VS alle drugsbazen, die gelijk weer aan de slag gingen. Binnen twee jaar steeg de productie van opium in Afghanistan naar recordhoogte terwijl Amerikaanse troepen de papavervelden bewaakten.

President Trump kondigde onlangs aan dat de Amerikanen in Afghanistan blijven. Vier jaar geleden twitterde hij nog: “Wegwezen daar!”

Langste oorlog

Er worden zelfs meer troepen naar het land gestuurd. Generaal Nicholson gaf aan dat er nog zo’n 16.000 extra militairen nodig zijn.

De strijd in Afghanistan duurt al 16 jaar, er vielen 100.000 doden, er sneuvelden 2000 Amerikanen en de oorlog kostte Amerika 700 miljard dollar. Het is de langste oorlog die de Amerikanen ooit hebben gevoerd.

Foto: Nick-D Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ing. Waldeck
ing. Waldeck
6 jaren geleden

Met de komst van Donald Trump worden deze activiteiten aan het daglicht blootgesteld.
Namen worden genoemd en de eerste aanklachten zijn onderweg.

De Amerikanen (CIA) leveren wapens en krijgen daar heroine voor terug.
De NAVO en MAERSK verzorgen het transport.
Via criminele bendes als MS-13 wordt de drugs verkocht.

DEZE WEEK: Crackdown on MS-13 gang nets more than 200 arrests
http://www.foxnews.com/us/2017/11/17/crackdown-on-ms-13-gang-nets-more-than-200-arrests.html

In allerijl wordt nu het bewijsmateriaal vernietigd. Zowel mensen als productie eenheden worden van de kaart geveegd.

DEZE WEEK: “USA begins bombing Taliban opium plants in Afghanistan”
http://10thousandcouples.com/2017/11/usa-begins-bombing-taliban-opium-plants-in-afghanistan/

De DEEP STATE wordt opgerold….

Richard
Richard
6 jaren geleden

Ach, is al zo oud. Toen de Chinezen besloten de opiumproductie in eigen hand te nemen, daardoor gedwongen door o.a. Groot Brittannië en Nederland die zo’n beetje de hele bevolking van zuid oost Azië verslaafd hadden gemaakt, werden de Chinezen getrakteerd op oorlog. Dit alles om de eigen handel en kapitaal veilig te stellen.

Tijdens de oorlog in Afghanistan werd de westerse markt overspoelt met heroïne. Zoveel zelfs dat dealers het aan de straatstenen niet meer kwijt raakten. Ondertussen overspoelde de heroïne epidemie met name de voormalige Oostbloklanden en schreven artsen in de VS opiaten als snoepjes voor aan hun patiënten waardoor velen verslaafd raakten. Daarna kwam de overheid met restricties en wetgeving die het artsen moeilijker maakten opiaten voor te schrijven en opiaten heel duur werden. Gevolg hier van is dat miljoenen Amerikanen nu hun toevlucht zoeken tot de goedkopere heroïne. Zo is er een grote markt gecreëerd met als bijkomend voordeel dat een groot deel van de bevolking van de VS te verslaafd is aan middelen om waar tegen dan ook in verzet te komen. Het zuiden aan de meth en het noorden aan de heroïne. Tel uit je winst!

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Klopt maar de omzet is 500 miljard US$!

exegese
exegese
6 jaren geleden

Banken, overheden en de allerzwaarste criminaliteit zijn drie handen op één buik. Het gaat altijd en overal om geld en macht. Een volk krijgt de leider die het verdient. Als je dit allemaal weet en beseft en je gaat dan nog steeds om de 4 jaar je stem weggeven aan zulk gespuis, dan ben je het leven niet waard. Ze kunnen dit alleen met ons goedvinden. Als niemand meewerkt is het spelletje uit.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x