Homepagina » Buitenland » VS viel Afghanistan binnen om heroïne-industrie te beschermen. Deze politiek analist zegt waar het op staat
VS viel Afghanistan binnen om heroïne-industrie te beschermen. Deze politiek analist zegt waar het op staat

VS viel Afghanistan binnen om heroïne-industrie te beschermen. Deze politiek analist zegt waar het op staat

De VS is Afghanistan binnengevallen om de heroïne-industrie te herstellen en verdient daar nu 1,5 biljoen dollar per jaar aan. Dat stelt de Amerikaanse politiek analist Kevin Barrett.

Amerika is in de zuidelijke provincie Helmand begonnen met het bombarderen van laboratoria en kweekvelden voor opium van de Taliban.

Volgens generaal John Nicholson zijn de luchtaanvallen een eerste stap in een nieuwe strategie die in augustus was aangekondigd door president Trump.

Grootste producent

Vorig jaar verdubbelde de opbrengst van opium in Afghanistan en verdienden de Taliban zo’n 200 miljoen dollar aan de kweek van opium.

Met 9000 ton per jaar is Afghanistan volgens de VN de grootste producent van opium ter wereld.

“Deze nieuwe strategisch is nogal komisch,” zei dr. Barrett. “De VS viel Afghanistan juist binnen om de heroïne-industrie te beschermen.”

Vietnamoorlog

“Op dezelfde manier werd de Vietnamoorlog grotendeels gedreven door het feit dat de meeste heroïne indertijd uit de Gouden Diehoek kwam,” voegde hij toe.

“De Taliban verboden de productie van opium in Afghanistan, maar daar heeft de diepe staat, die er ieder jaar 1,5 biljoen dollar aan verdient, een stokje voor gestoken,” aldus Barrett.

En dus viel de VS Afghanistan binnen om de opiumindustrie te herstellen. “Vóór de Amerikaanse invasie werd er geen opium geproduceerd in het land,” klonk het.

Recordhoogte

In het eerste jaar bevrijdde de VS alle drugsbazen, die gelijk weer aan de slag gingen. Binnen twee jaar steeg de productie van opium in Afghanistan naar recordhoogte terwijl Amerikaanse troepen de papavervelden bewaakten.

President Trump kondigde onlangs aan dat de Amerikanen in Afghanistan blijven. Vier jaar geleden twitterde hij nog: “Wegwezen daar!”

Langste oorlog

Er worden zelfs meer troepen naar het land gestuurd. Generaal Nicholson gaf aan dat er nog zo’n 16.000 extra militairen nodig zijn.

De strijd in Afghanistan duurt al 16 jaar, er vielen 100.000 doden, er sneuvelden 2000 Amerikanen en de oorlog kostte Amerika 700 miljard dollar. Het is de langste oorlog die de Amerikanen ooit hebben gevoerd.

Foto: Nick-D Wikimedia Commons

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ing. Waldeck schreef:

  Met de komst van Donald Trump worden deze activiteiten aan het daglicht blootgesteld.
  Namen worden genoemd en de eerste aanklachten zijn onderweg.

  De Amerikanen (CIA) leveren wapens en krijgen daar heroine voor terug.
  De NAVO en MAERSK verzorgen het transport.
  Via criminele bendes als MS-13 wordt de drugs verkocht.

  DEZE WEEK: Crackdown on MS-13 gang nets more than 200 arrests
  http://www.foxnews.com/us/2017/11/17/crackdown-on-ms-13-gang-nets-more-than-200-arrests.html

  In allerijl wordt nu het bewijsmateriaal vernietigd. Zowel mensen als productie eenheden worden van de kaart geveegd.

  DEZE WEEK: “USA begins bombing Taliban opium plants in Afghanistan”
  http://10thousandcouples.com/2017/11/usa-begins-bombing-taliban-opium-plants-in-afghanistan/

  De DEEP STATE wordt opgerold….

 • Richard schreef:

  Ach, is al zo oud. Toen de Chinezen besloten de opiumproductie in eigen hand te nemen, daardoor gedwongen door o.a. Groot Brittannië en Nederland die zo’n beetje de hele bevolking van zuid oost Azië verslaafd hadden gemaakt, werden de Chinezen getrakteerd op oorlog. Dit alles om de eigen handel en kapitaal veilig te stellen.

  Tijdens de oorlog in Afghanistan werd de westerse markt overspoelt met heroïne. Zoveel zelfs dat dealers het aan de straatstenen niet meer kwijt raakten. Ondertussen overspoelde de heroïne epidemie met name de voormalige Oostbloklanden en schreven artsen in de VS opiaten als snoepjes voor aan hun patiënten waardoor velen verslaafd raakten. Daarna kwam de overheid met restricties en wetgeving die het artsen moeilijker maakten opiaten voor te schrijven en opiaten heel duur werden. Gevolg hier van is dat miljoenen Amerikanen nu hun toevlucht zoeken tot de goedkopere heroïne. Zo is er een grote markt gecreëerd met als bijkomend voordeel dat een groot deel van de bevolking van de VS te verslaafd is aan middelen om waar tegen dan ook in verzet te komen. Het zuiden aan de meth en het noorden aan de heroïne. Tel uit je winst!

 • Rob Steenwinkel schreef:

  Klopt maar de omzet is 500 miljard US$!

 • exegese schreef:

  Banken, overheden en de allerzwaarste criminaliteit zijn drie handen op één buik. Het gaat altijd en overal om geld en macht. Een volk krijgt de leider die het verdient. Als je dit allemaal weet en beseft en je gaat dan nog steeds om de 4 jaar je stem weggeven aan zulk gespuis, dan ben je het leven niet waard. Ze kunnen dit alleen met ons goedvinden. Als niemand meewerkt is het spelletje uit.

 • War on error schreef:

  Gênant hoe onze politieke voorbijgangers een theater opvoerden wel of niet naar Kunduz.
  Nou, ze moesten heel lang, en heel hard, nadenken. En het werd: ja, mits alleen instructiemissie. . . .
  De rest is geschiedenis.

  De Yanks daarentegen, die weten waar ze mee bezig zijn. 9/11 was de perfecte valse vlag om over de hele wereld eerst terreur te zaaien, om daar dan vervolgens achteraan te kunnen en mogen gaan.
  Plan geslaagd.
  Afghanistan kwam aan de beurt, ook omdat ze er een excuus vonden – Rusland eruit te vechten.
  Tevens azen de Yanks altijd op kansen om nog meer militaire bases in verre landen te bouwen, en de omsingeling van Rusland, Iran en China te verdichten.
  Ook dat deel van het plan is geslaagd.

  In Afghanistan hebben de Yanks het vermoorden van burgers met drones tot in de perfectie ontwikkeld. Die kennis gaan ze zeker ook gebruiken elders in Z.O. Azië, mogelijk (tevens) ook Rusland, China, Iran, het M.O., binnenlands!

  Daarnaast azen de op bodemschatten in de bergmassieven.
  Dat is ook voor hen het aanlokkelijke van het platgooien van N-Korea; met of zonder dreiging.
  Tegelijk dienen er zich nog 2 wereldoorlogen aan.
  Die om de zeebodem
  en die om de ruimte.
  Wij beginnen hier nog niet over na te denken. De Yanks zijn er al klaar voor!
  http://tradoc.army.mil/FrontPageContent/Docs/RAS_Strategy.pdf
  Slaughterbots. Een waarschuwingsfilmpje tegen autonome killer swarm drones
  https://www.geenstijl.nl/5139499/the-future-is-now/

 • redice schreef:

  juist, met eigen ogen getuige van geweest hoe de CIA heroine/cocaine smokkelde vanuit Afghanistan…

 • Henk Azie schreef:

  Oud nieuws

 • Tijn schreef:

  Amerikanen zijn massaal verslaafd aan opiaten en het feit dat de Taliban de productie tot bijna niets had gereduceerd was daarom problematisch.
  De CIA verdient ook graag een zakcent met de handel om clandestiene operaties te financieren.
  Het grenst bovendien aan aartsvijand Iran dus kan gebruikt worden als uitvalsbasis voor een eventuele invasie. Daarnaast is het land rijk aan zeer kostbare grondstoffen. Redenen genoeg dus om het land binnen te vallen en er nooit meer weg te gaan.
  Het toeval wilde dat de organisator/coördinator van 9/11 besloot zich daar in een grot te verstoppen en zo de bezetting van dit zeer waardevolle stukje grond mogelijk maakte.
  Als je hier bepaalde conclusies aan verbind ben je gek.

 • Minute Repeater schreef:

  Het is ging/gaat niet alleen maar om de drugshandel te beschermen waarmee al jaar en dag de diverse “black projects” mee worden gefinancierd. Afghanistan is ook bizar rijk aan een breed scala aan grondstoffen. Zoals o.a. ijzer, koper, kobalt, goud en lithum wat in de hedendaagse industrie onmisbaar is geworden. Het het is niet voor niets dat Trump het aantal troepen weer gaat uitbreiden en de oorlog uit te bereiden. Hetzelfde geldt voor het uitbreiden van de omstreden “signature strikes”.

 • x

  Check Also

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  oud-huisarts

  Oud-huisarts legt in 11 minuten uit wat ze met je van plan zijn

  Het aantal mensen dat sterft aan het ...

  >