Universum

Hubble-telescoop spot mysterieuze objecten in de ruimte: “Ze lijken in niets op wat ooit is gezien of voorspeld”

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de protoplanetaire schijf rond de nabije ster AU Microscopii hebben sterrenkundigen nog nooit eerder waargenomen objecten ontdekt. De snel bewegende, golfachtige formaties lijken in niets op wat ooit is gezien of voorspeld.

AU Microscopii is een relatief jonge ster die op 32 lichtjaar van de aarde staat. Het gaat om een zogeheten rode dwerg. Astronomen wisten al langer dat de ster wordt omgeven door een schijf van materie. Ze denken dat deze schijf is ontstaan doordat planetoïden zo hard op elkaar zijn gebotst dat ze zijn vermalen tot stof.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tijdens het analyseren van opnames die zijn gemaakt door de Very Large Telescope en de Hubble-ruimtetelescoop hebben wetenschappers onder leiding van Anthony Boccaletti iets bijzonder vreemds ontdekt. Er zijn golfachtige formaties te zien, die doen denken aan rimpelingen in water.

Door oudere foto’s van de Hubble-telescoop te bestuderen, kwamen onderzoekers tot de conclusie dat de ongewone objecten zich met extreem hoge snelheden voortbewegen, tot wel 40.000 kilometer per uur. Er zijn vijf van deze golfachtige formaties ontdekt. Drie objecten bewegen zo snel dat ze aan de zwaartekracht van de ster kunnen ontsnappen.

“Alles aan deze vondst was verrassend!” zei coauteur Carol Grady. “Omdat er nog nooit zoiets is waargenomen of voorspeld, kunnen we alleen maar speculeren.”

De onderzoekers kunnen niet met zekerheid zeggen waardoor de mysterieuze rimpelingen zijn ontstaan. Ze vermoeden dat de golven zijn veroorzaakt door een grote zonnevlam. Het onderzoek is verschenen in vakblad Nature.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x