Universum

Hubble-telescoop spot mysterieuze objecten in de ruimte: “Ze lijken in niets op wat ooit is gezien of voorspeld”

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de protoplanetaire schijf rond de nabije ster AU Microscopii hebben sterrenkundigen nog nooit eerder waargenomen objecten ontdekt. De snel bewegende, golfachtige formaties lijken in niets op wat ooit is gezien of voorspeld.

AU Microscopii is een relatief jonge ster die op 32 lichtjaar van de aarde staat. Het gaat om een zogeheten rode dwerg. Astronomen wisten al langer dat de ster wordt omgeven door een schijf van materie. Ze denken dat deze schijf is ontstaan doordat planetoïden zo hard op elkaar zijn gebotst dat ze zijn vermalen tot stof.

Tijdens het analyseren van opnames die zijn gemaakt door de Very Large Telescope en de Hubble-ruimtetelescoop hebben wetenschappers onder leiding van Anthony Boccaletti iets bijzonder vreemds ontdekt. Er zijn golfachtige formaties te zien, die doen denken aan rimpelingen in water.

Door oudere foto’s van de Hubble-telescoop te bestuderen, kwamen onderzoekers tot de conclusie dat de ongewone objecten zich met extreem hoge snelheden voortbewegen, tot wel 40.000 kilometer per uur. Er zijn vijf van deze golfachtige formaties ontdekt. Drie objecten bewegen zo snel dat ze aan de zwaartekracht van de ster kunnen ontsnappen.

“Alles aan deze vondst was verrassend!” zei coauteur Carol Grady. “Omdat er nog nooit zoiets is waargenomen of voorspeld, kunnen we alleen maar speculeren.”

De onderzoekers kunnen niet met zekerheid zeggen waardoor de mysterieuze rimpelingen zijn ontstaan. Ze vermoeden dat de golven zijn veroorzaakt door een grote zonnevlam. Het onderzoek is verschenen in vakblad Nature.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x