Gezondheid

Dit doet 21 dagen zonder suiker met je lichaam

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 25-jarige social mediastrateeg Nick Vinckier volgde 21 dagen een dieet waarbij hij geen suiker, koolhydraten en vetten mocht eten. Daarnaast sportte hij drie weken lang vier keer per week.

Nick at acht keer per dag en maakte vooral broccoli, spinazie, eieren, voedsel met extra vitaminen, zalm, kip, kalkoen en kabeljauw klaar. Pasta, aardappelen, patat, brood en cornflakes waren uit den boze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Constant hoofdpijn

Het eerste probleem waar hij mee te maken kreeg was het feit dat gezonde voedingsmiddelen ‘superduur zijn’. Hij merkt op zijn blog op dat de overheid gezonde voeding beter goedkoper kan maken, in plaats van ongezonde voeding duurder met vet- en suikertaksen.

Ook lichamelijk kreeg Nick het al snel moeilijk. Na 12 dagen was zijn lichaam uitgeput en al vanaf de tweede dag had hij constant hoofdpijn, omdat zijn lichaam zo gewend was geraakt aan suiker. Hij kon zich op zijn werk moeilijk concentreren en had een korter lontje dan normaal. Hij overwoog op een bepaald moment zelfs om te stoppen.

Verborgen suikers

“In het begin dacht ik dat ik zonder suiker zou kunnen, maar pas toen ik het niet meer at besefte ik hoeveel voedingsmiddelen verborgen suikers bevatten,” aldus Nick.

Hij is in drie weken tijd ongeveer 10 kilo afgevallen. Aan het begin van de uitdaging woog hij 85 kilogram en na 21 dagen woog hij nog maar 76,2 kilogram, waarvan 10 procent lichaamsvet.

Lees het hele verhaal op Nicks blog.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kees
Kees
8 jaren geleden

De titel is misleidend

Annie
Annie
8 jaren geleden

Heel domme eetwijze. Fruit heb je wel dagelijks nodig. De suikers die daarin zitten mag je heus wel hebben Ook de juiste natuurlijke vetten zoals roomboter, Ghee, kokosolie of olijfolie (goed voor je hersenen). De andere vetten kun je beter laten staan omdat deze transvetten bevatten zoals margarines en halvarines. Oliën kunnen bij verhitting ook transvetten bevatten behalve olijfolie. Gemanipuleerde producten zoals tarwe en soja kun je wel beter laten staan en evt. vervangen door noten, maar niet teveel.
Af en toe aardappelen eten is wel heel gezond. wel heel goed is veel verse, liefst biologisch groenten eten en dit regelmatig in variatie afwisselen. Patat gebakken in kokosolie is helemaal niet zo slecht en dan met name van zoete aardappelen, wel met mate uiteraard.
Ik eet al bijna twee jaar op deze manier voel me heel goed hierbij, heb geen hoofdpijn gehad en ben ook ongeveer 10 kilo afgevallen. Zelfs met dagelijks een schepje honing in de golden milk (amandeldrank met kurkuma, zwarte peper een theelepel bio. honing en een paar druppeltjes stevia puur.

pleiadian
pleiadian
8 jaren geleden

De titel is misleidend omdat hij geen suikers, koolhydraten én vetten heeft genomen. Dus niet alleen suikervrij

Een belangrijke alinea uit het bronartikel:
hij beseft dat het dieet niet gezond is. “Het is kort en krachtig, maar als je constant hoofdpijn hebt is het een teken dat er iets mis is. Het geeft resultaten op heel korte termijn. Daarom zou ik het aanraden als je straks gaat trouwen of een strandvakantie voor de boeg hebt. Maar het is zeker geen manier om een gezonde levensstijl op te bouwen”

jippieeeee!!!
jippieeeee!!!
8 jaren geleden

vind hem er helemaal niet beter uitzien, integendeel! een mens heeft vet en suiker nodig, natuurlijk met mate gewoon norma

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x