Mens en Dier

Van Haga houdt vlammend betoog: ‘We zijn aangekomen bij een kantelpunt’

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We kijken terug op een misdadig jaar, waarin het kabinet beslissingen heeft genomen op basis van angst, waardoor onze hele samenleving kapot is gemaakt. Laten we dit kabinet wegsturen en Nederland weer vrijlaten, zei Kamerlid Wybren van Haga vandaag tijdens het coronadebat.

Hij zei van minister Hugo de Jonge te willen weten hoe het precies zit met de bijwerkingen na de coronavaccinatie. De vorige keer dat Van Haga hier vragen over stelde, beschuldigde de coronaminister hem van ‘het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Wij verspreiden geen nepnieuws, wij stellen vragen,” benadrukte het FVD-Kamerlid. “Dat die vragen niet in het straatje van de minister passen, is een ander verhaal, maar een minister moet gewoon antwoorden.”

Milgramexperiment

“Dit kabinet heeft blijkbaar het idee dat het blinde geloof in hun mislukte monomane vaccinatieobsessie voldoende is om de mensen in het land te laten geloven dat we op de goede weg zijn, dat de enorme offers terecht zijn en dat de gevraagde solidariteit in verhouding is,” vervolgde Van Haga. “Dat is makkelijk praten, als je verzekerd bent van een stabiel inkomen en de maatregelen je nauwelijks raken.”

Hij wees erop dat het kabinet met het vaccinatiepaspoort op slinkse wijze toch voor een indirecte vaccinatieplicht zorgt. “Mogen we straks alleen reizen, winkelen, naar de bioscoop of sporten met een vaccinatiepaspoort op zak? Is dit niet een heel grimmige vorm van sociale uitsluiting? En hoe zit het eigenlijk met de besmettelijkheid? Want je kunt nog steeds besmettelijk zijn als je met je deugbewijs naar de bioscoop of een festival gaat.”

Van Haga zei dat het Milgramexperiment in deze context relevant is. Dat experiment toont namelijk aan dat mensen bereid zijn tot gruwelijke daden als een leider hen daartoe aanzet. “Veel mensen doen wat de grote leiders De Jonge en Rutte zeggen, terwijl het gezond verstand hier haaks op staat.”

Kantelpunt

“Neem de avondklok. Dit zou de eerste maatregel zijn die van tafel ging, maar intussen zitten we nog steeds opgescheept met dit gedrocht. En dan de horeca. Er zou een korte lockdown komen, maar de horeca is nu al bijna een halfjaar gesloten.”

We zijn aangekomen bij een democratisch kantelpunt, sprak Van Haga. “Er zitten te veel lijken in de kast. Er zijn te veel gebroken beloftes, te veel stinkende dossiers en te veel gezinnen die kapot zijn gemaakt. Onze vrijheid is afgenomen. Op 17 maart staat Nederland voor de keuze. Kiezen we voor lockdowns, een avondklok en een vaccinatiepaspoort, of kiezen we voor Forum voor Democratie en krijgen we onze vrijheid weer terug?”

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Wég met het establishment.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Het Milgram experiment is ook een goed punt maar waar ik geregeld naar verwijs het Standford Prison experiment hoort er, mijns inziens, zeker bij.

Wat er daarnaast ook beslist erbij hoort is het boek van Hannah Arendt – Totalitarisme.
En ook dit interview “Dictatuur klopt weer aan”, zegt schrijfster, die 30 jaar geleden Iran ontvluchtte (Shohreh Feshtali) https://www.youtube.com/watch?v=hyHnNNd6Lz0 moet vooral niet worden overgeslagen.

Kortom: hoe kan men nog het (dictatoriale) totalitarisme voorkomen of hoe komen wij hier zonder bloedvergieten uit (ondanks alle schapen die dit land rijk is)?

Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Ik had mij vorig jaar al voorgenomen om op FvD te stemmen. Doen!!

Waldemar
Waldemar
3 jaren geleden

Zolang we in deze shit geloven.
Forget it !! We komen er NOOIT MEER UIT.
De brainwashing door de MSM draait op volle toeren.
God o God, wat een verschrikkelijke pandemie.
De ziekenhuizen zijn barstens vol. De besmettingen zijn schrikbarend Mensen vallen dood op straat door het virus. Het dodental stijgt torenhoog.
Iedereen loopt met een grote muilkorf en grote bril op.
Want we zijn toch zooo bang…! Stel je voor dat we de ander besmetten met dit o zo gevaarlijk virus. Of dat het virus naar mij overspringt. Brrr… Hebben we in het verleden (recent) ook geen mensen besmet met het zo ” onschuldig ” griepvirus? Hebben we geen boter op die hypocriete hoofden van ons?
Zijn we bang van het virus of van de overheid, of van de dood.
Rutte en je schoolmeester donderen jullie toch op met je varianten en nep %’s van 30 % besmettelijker. Vuile leugenaars. Lafaards om de bevolking zo te onderdrukken. En o, bevolking loop nu niet ineens zogenaamd wakker te wezen
Wij complotdenkers hdbben al bijna 1 jaar gewaarschuwd voor deze horror poppenkast. Maar jullie kropen bang in jullie schulpjes om te wachten tot dat de VVD CDA en D66 CAVALLERIE jullie kwamen redden.
Gaan jullie maar weer lekker stemmen op deze enge Pinokkio, Jan Klaassen en Katrijnen. Want de fabeltjespeilingen zullen er wel voor zorgen hoor.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x