Buitenland

‘Einde van de strijd is nabij’: IS heeft na Russische luchtaanvallen nog maar 34 bases

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische luchtaanvallen hebben een beslissende rol gespeeld in de strijd tegen IS. De terreurgroep heeft in Syrië en Irak nog maar enkele tientallen bases.

Syrische en Iraakse troepen blijven de druk op militanten van de Islamitische Staat opvoeren. Ze worden daarbij gesteund door Russische gevechtsvliegtuigen. Het Iraanse persbureau Fars meldt op gezag van een Iraakse mediabaas dat de groep in de twee Arabische landen nog maar 34 bases heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Op dit moment heeft IS slechts 34 bases in Mosoel, Raqqa, et cetera,” zei Mohammad Ali al-Hakim, directeur van het Iraakse nieuwsagentschap al-Nakhil. “Het waren er eerst veel meer.”

Zware klappen

“Het einde van IS, een groep die is opgezet door de westerlingen, is nabij,” ging hij verder.

In de afgelopen dagen hebben het Syrische en Iraakse leger zware klappen uitgedeeld aan de militanten. Donderdag leed IS door de Russische luchtaanvallen en aanvallen met kruisraketten zware verliezen.

Op zaterdag ontvluchtten honderden militanten de Syrische stad Raqqa. In de afgelopen dagen hebben de Russen hun bombardementen op IS-doelen verder opgevoerd. Ook hebben de militanten zich teruggetrokken uit de zuidelijke delen van de Syrische provincie Al-Hasakah, even ten noorden van Raqqa.

Niet op burgers

Volgens zender al-Mayadeen brengen IS-terroristen hun gezinnen en zware wapens over naar Deir ez-Zor aan de rivier de Eufraat.

Sinds 30 september voeren meer dan 50 Russische gevechtsvliegtuigen precisiebombardementen uit op doelen van de Islamitische Staat in Syrië. De Syrische ambassadeur in Rusland Riad Haddad heeft bevestigd dat de luchtaanvallen zijn uitgevoerd op bewapende terroristen, niet op oppositiegroepen of burgers.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x