Mens en Dier

VVD-senator vraagt aan Grapperhaus: Waar kunnen we horecagelegenheden aangeven die niet controleren?

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei dinsdag tijdens het coronadebat in de Eerste Kamer dat er niet op iedere hoek van de straat boa’s komen te staan. “Je kunt ze niet in alle kroegen laten controleren. Daar hebben we gewoon de mensen niet voor, dus we doen dat risicogericht en steekproefsgewijs,” zei Grapperhaus.

Hij wees erop dat er inmiddels ‘ook echt regelmatig’ ondernemingen worden gesloten omdat bij het werken met mystery guests blijkt dat er niet of veel te weinig wordt gecontroleerd.

Kliklijnen

Eerste Kamerlid Reina de Bruijn-Wezeman (VVD) was er niet gerust op. “Even over die controle. Wij bezoeken allemaal horecagelegenheden. Bij de één wordt het allemaal keurig netjes gecontroleerd, maar bij de ander niet. Ik neem als burger mijn verantwoordelijkheid, en dan zeg ik: ik ga daar in ieder geval niet naar binnen. Maar het voelt toch niet fijn als ik die boodschap nergens kwijt kan,” zei ze.

“Je kunt wel zeggen: dan zijn er weer kliklijnen en zo. Maar ik zou eigenlijk willen vragen: waar kan ik de boodschap kwijt als ik het gewoon zie?” vroeg De Bruijn-Wezeman.

Niet de taak van burgers

“Mevrouw Prins noemde een voorbeeld van een onderneming die wél controleert, en die zijn klandizie verliest aan de overbuurman die niet controleert. Waar kunnen wij als verantwoordelijke burgers dat soort boodschappen kwijt als we echt zien dat er ergens niet gecontroleerd wordt?” vroeg ze.

Er kan natuurlijk aangifte worden gedaan, maar ik vind dat niet de taak van burgers. Want dan word je ook vrij kwetsbaar in deze toch al af en toe wat op spanning staande maatschappij, antwoordde minister Grapperhaus.

4.6 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
R. Evolt
R. Evolt
5 maanden geleden

NSB volk.

Mirjohn
Mirjohn
5 maanden geleden

Wat een in en in ziek land is dit! En die achterbakse vraag van deze VVD Senator is echt te walgelijk voor woorden. Ze wil zeker een wit voetje halen, laten zien dat ze zich aan deze waanzinnige regels houd.

Jan Jansen
Jan Jansen
5 maanden geleden

Ik zou zeggen op http://www.thefork.nl. Dan weten de wakkere gelijk waar we welkom zijn.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

Obersturmbannführer Ferd “Seyss-Inquart” Gräppenmacher is druk bezig met het opzetten van zijn eigen NSB-Organisatie…dat past nu eenmaal vlekkeloos in de Huidige Cultuur van de Nederlandse Dictatoriale Fascistische Bolsjewistische Apartheidsstaat ..Alle Ongevaccineerden, Onderduikers & Onderduik-Adressen moeten zo snel mogelijk Opgespoord worden en/of tijdens Razzia’s opgepakt worden…Zodat al dat Burgerlijk Ongehoorzame Tuig efficiënt afgevoerd kan worden naar één van de vele Vaxxi-Nazi-Macht-Frei-Vernichtungslager….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

167
0
We lezen graag je reactie!x