BuitenlandCorona

Grote Duitse studie: lockdown ‘had geen effect’ op coronapandemie

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een grote Duitse studie laat zien dat lockdowns geen effect hebben gehad op het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Ja, dat lees je goed. Statistici van de Universiteit van München hebben ‘geen direct verband’ gevonden tussen de Duitse lockdown en dalende besmettingscijfers in het land, schrijft de Britse Telegraph.

Op de momenten dat Duitsland lockdowns instelde – in november, december en april – daalden de besmettingscijfers al. Het R-getal, dat aangeeft hoeveel andere mensen een geïnfecteerd persoon gemiddeld besmet, lag al onder de 1 voordat de lockdowns ingingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Bij lange na niet de enige studie

Afgelopen jaar bleek al uit een gelekte studie van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat de lockdown mogelijk meer mensen zou doden dan het coronavirus.

Dit is overigens bij lange na niet de enige studie waaruit blijkt dat lockdowns volkomen nutteloos zijn en niet werken. In januari kwamen onderzoekers van Stanford tot soortgelijke conclusies. In maart noemde Stanford-professor Jay Bhattacharya coronalockdowns met het oog op de volksgezondheid de ‘grootste fout uit de afgelopen 100 jaar’.

Zeven keer meer levensjaren verloren dan gewonnen

Eerder dit jaar concludeerden wetenschappers van Duke, Harvard en Johns Hopkins dat de lockdowns de komende twee decennia kunnen leiden tot een miljoen meer sterfgevallen dan verwacht. Uit ander onderzoek is gebleken dat de lockdowns op zijn minst zeven keer meer levensjaren zullen verwoesten dan sparen.


[Summit News]

4.9 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dubito
Dubito
2 jaren geleden

Een miljoen meer sterfgevallen dan verwacht….en daarmee hebben de lockdowns dus prima hun werk gedaan.

Vandaar dat dit vernietigingsmiddel weer wordt ingezet zodra de overheid daar een aanleiding voor kan construeren :verkoudheidsgolf, griepgolf, klimaat, aliens.

Danny
Danny
2 jaren geleden

Ach ja, wij hebben herr hugo, herr mark en het verrotte omt met dierenartsen. Die zijn toch bij elkaar vele malen intelligenter dan wetenschappers van Duke, Harvard en Johns Hopkins.

Celia
Celia
2 jaren geleden

Ernst Kuipers heeft ook al gezegd dat de lockdown geen effect heeft gehad. Het verbaast me niets, dat is precies wat je kunt verwachten: als er geen gevaar is, hoef je ook geen maatregelen te nemen en de maatregelen die je neemt zijn dan overbodig. Dus weg mondkapjes, weg 1,5 meter! Ik hou me hier toch al niet aan en ik leef nog steeds in goede gezondheid!

Skalenski
Skalenski
2 jaren geleden

Hoe kan een lockdown bescherming bieden tegen een niet geisoleerd en bestaand virus ? Niet dus…..

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x