Natuur en Milieu

Auteur van derde klimaatrapport IPCC doet uitspraken waar je mond van open valt

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gepensioneerde professor Richard Lindzen van het Massachusetts Institute of Technology geeft al ruim 30 jaar lezingen over de wetenschap achter klimaatverandering.

Er is zo weinig bewijs voor antropogene (door de mens veroorzaakte) klimaatverandering dat geloven in klimaatverandering erg dicht in de buurt komt van geloven in magie, stelt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“We hebben het hier over piepkleine temperatuurveranderingen die geen problemen opleveren,” zei hij.

Veel onzekerheid

Eind vorige maand werd bekendgemaakt dat het jaar 2017 de boeken ingaat als het op drie na warmste jaar ooit.

Lindzen noemt dit soort stellingen onzin omdat er veel onzekerheid is rond de meting van oppervlaktetemperaturen.

Hij verwees naar een rapport van NASA waaruit blijkt dat 2014 het warmste jaar ooit gemeten is. Hij wees erop dat de klimaatwetenschappers van NASA die deze uitspraak hebben gedaan, er slechts 38 procent zeker van zijn dat dit klopt.

Koeler

“Zeventig procent van de aarde bestaat uit oceanen, we kunnen die temperaturen niet goed meten,” zei hij.

Dr. Lindzen was hoofdauteur van hoofdstuk zeven van het derde rapport van het VN-klimaatpanel IPCC.

Hij sprak zich kritisch uit over het IPCC omdat de organisatie in zijn ogen onterecht de mens de schuld geeft van de opwarming van de aarde, die de laatste decennia alleen maar koeler lijkt te zijn geworden.

Verdoezeld

Ook heeft het IPCC de tragere opwarming volgens Lindzen verdoezeld. Het nieuwste rapport van het klimaatpanel is volgens hem erg onsamenhangend.

Klimaatalarmisten zijn volgens hem te vergelijken met fanatieke sekteleden. Mensen die in global warming geloven worden steeds hysterischer, zei hij.

Sekte

“Als de verhalen die een sekte vertelt niet meer kloppen, geven ze niet toe dat ze ernaast zaten, maar worden ze alsmaar fanatieker,” klonk het.

In onderstaand filmpje gaat Lindzen dieper in op de corruptie binnen de klimaatwetenschap:

Foto: TeleComNasSprVen Wikimedia Commons

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
6 jaren geleden

Ach – hoe erg is het om te stoppen met het verbranden van fossiele brandstoffen, die wel aantoonbaar op kunnen? Zelfs als de opwarming niet door de mens wordt veroorzaakt, lijkt renewable energy me een goed idee. Ook voor de gezondheid. Scheelt ook wat olierampen op zee e.d.
Dus als we het niet zeker weten, toch maar doen.

andré
andré
6 jaren geleden

voor alle soorten van mensen hadden we de hel , en hebben we een soort “armageddon”
Alles om de mensheid bang te maken/houden en geld/macht af te nemen …

duitinzakje
duitinzakje
6 jaren geleden

Maar betalen zullen we voor die ´opwarming door ons veroorzaakt´.
Het is als een boetedoening. En de grootbankiers maar lachen.

Vanochtend las ik dat auto´s tot 10% duurder zijn door de verplichte milieutest.

De energiekosten gaan omhoog.

Tegelijkertijd moet Schiphol uitbreiden in Flevoland omdat het de groei niet langer aankan. En groeien MOET van diezelfde grootbankiers want dat betekent banen banen banen.

Het is schizofreen!

rob
rob
6 jaren geleden

Zo zie je maar ,daar heb je het weer Ge-Lo-Ven is wat men er zelf aan geeft en dat is altijd aan verandering onderhevig maar inderdaad fanatiekelingen houden zich meestal onder groepsgedrag staande en inderdaad als het niet meer past passen ze gewoon het plaatje aan
En dat doet men nu met alle geloven aanpassen en er zijn fanatiekelingen genoeg die er alles er voor over om hun beeld niet te laten ontsporen ,daarmee sporen ze ergers niet meer ze zien hun geloof treintje ontsporen en proberen het zo lang mogelijk op het spoortje te houden zo nodig met geweld of genoeg mensen ervan overtuigen dat het waar is klimaat wetenschap is een gewoon eigenlijk een voortkomen uit de religie ontstaan toen het plaatje religie een geloof systeem niet meer aan de beantwoorde beeld niet meer overeenkwam ontstond er wetenschap en het ging samen een verhouding aan religie/wetenschap
die in deze tijd nu de scepter en samenwerken op veel gebieden niet dat het verkeert om alles te onderzoeken maar het gaan op sommige gebieden gewoon te ver het word te groot en te fanatiek als het veel te veel aanhangers krijgt , dat doet nu geloof en wetenschap NU op vele gebieden en ze geloven er zelf HEILIG IN..alles is aan veranderingen onderhevig maar als het word vast gehouden met ge-lo-ven
in grenzen dat zijn er altijd wel mensen die zich door deze grenzen zich niet laat beperken ..Geloven
De mens is zo gemaakt ,dat als men hem maar dikwijls zegt dat hij een dwaas is,hij het ook gaat geloven
en door het dikwijls tegen zichzelf te zeggen gelooft het zichzelf .en als hele groepen zoiets zeggen ,worden andere groepen geboren om iets anders te zeggen.. daarom kan Geloven tot dwazen toestanden leiden .. [EN zogenaamde HEILIGE INGREPEN het doel heiligt de middelen] om mensen achter zich te laten scharen en bij een of andere groep in te burgeren..De aarde is heel goed om zichzelf in stand te houden de warme gebieden zijn gewoon de temperatuur verhogingen van verhitten discussies onder hele groepen ..daar vind de opwarming plaatst …

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x