Homepagina » Mens en Dier » De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit
De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

Website lovemoney.com heeft een overzicht gemaakt van de rijkste families ter wereld. Eén familie steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is een familie die normaal gesproken altijd wordt weggelaten uit de lijst.

Tot de rijkste families op aarde behoort onder andere de familie Arnault, bekend van Louis Vuitton Moet Hennessy, het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten.

De familie, die beschikt over een vermogen van 78,8 miljard dollar, heeft ook een belang in modemerk Christian Dior en diverse andere bedrijven.

Oliebedrijf

Verder komen we de familie Koch tegen. Ingenieur Fred C. Koch richtte in 1940 het oliebedrijf Koch Industries op.

Het groeide uit tot een multinational met allerlei dochterondernemingen.

Twee van zijn zoons, Charles en de onlangs overleden David, hebben broers Bill en Frederick in 1983 uitgekocht. Het vermogen van de familie is 82 miljard dollar.

Walmart

Zes leden van de familie Walton hebben het grootste deel van de aandelen van Walmart, het grootste detailhandelsconcern ter wereld, in handen.

Het bedrijf werd in 1962 door Sam en James opgericht in Arkansas. De familie heeft een vermogen van 130 miljard dollar.

Saoedi-Arabië wordt bestuurd door de familie al-Saoed, die al sinds de 18e eeuw aan de macht is. Deze koninklijke familie is naar schatting 1,7 biljoen dollar waard.

Rothschild

De huidige koning is Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed.

Eén van de rijkste en invloedrijkste families op aarde is de familie Rothschild, aldus lovemoney.com. De bankiersdynastie werd in de jaren 1760 gesticht.

Omdat het fortuin van de familie geheim wordt gehouden, is het moeilijk de waarde ervan te schatten.

700 biljoen

Er wordt geschat dat de familie beschikt over een vermogen van maar liefst 700 biljoen (!) dollar, verdeeld over talloze nazaten.

De steenrijke familie investeert onder meer in vastgoed, kunst en wijn.

[lovemoney.com]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jac schreef:

  Bij de allerrijksten behoren zeker de Oranjes.
  Alleen al hun 25% aandelen van Shell zijn 40 miljard waard.
  ==40.000 miljoen
  Berhard jr koopt en koopt maar, waarvan?
  Prinses Irene , 5000 hectare in Afrika.
  De rest wordt angstvallig geheim gehouden.

  30 likes
  • René schreef:

   Geld en bezit maakt niet gelukkig, het leven is maar kort. Dust to Dust.

   7 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Dat zeggen al die gene die het niet hebben.

    4 likes
   • Bas van Schie schreef:

    Dat is waar, maar tot je dat aan den lijve bent ondergaan, zal rijkdom altijd een verlangen in je blijven.

    En een verlangen is altijd misplaatst als het niet een verlangen is naar je ware natuur.
    want je ware natuur is het enige dat bevredigt. En tot dat je rijk bent geweest, zal je altijd de illusie koestern dat rijkdom bevredigt.

    Het is niet voor niets dat Trump ook nog president van Amerika wilde worden.

    4 likes
 • Pjoter schreef:

  Ben net thuis met mn 2e hands “nieuwe” schoenen van de kringloper op mn gammele 3e h fietssie.
  En,… ik ben de Koning te rijk,;-))

  44 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Citaat: “Twee van zijn zoons, Charles en de onlangs overleden David,” – ja, de rijken plegen ook een van het grootste leugen: tijd is geld. Maar als het om het overlijden gaat, kan je toch geen leeftijd meer kopen. Want tijd is niet geld – en geld levert geen leeftijd op.

  18 likes
 • Henk schreef:

  Dit pleit voor het stoppen met overerving. Niet van taken (koningshuizen, adel) maar ook van vermogen. Iedereen dient zich zelf voor een samenleving waardig te maken. Pas dan zal veel onrust die momenteel bestaat ophouden te bestaand, en kunnen we ons gaan richten op geestelijke groei, in plaats van materiële groei.

  14 likes
  • Marc schreef:

   @Henk: lijkt me een beetje kortzichtig, ik werk niet alleen hard voor mezelf maar ook om ervoor te zorgen dat ik mijn kinderen later iets kan nalaten. Staat in jouw testament dat je alles wegschenkt na je dood? Juist ja.

   8 likes
 • Kalki schreef:

  Daarnaast heb je ook nog de bloedlijnen van de 13 rijkste en machtigste der Aarde en worden ook door velen als de cabal/illuminati gezien, daaronder vallen oa. de Rockerfeller’s, Rothschild’s(Financiele bezittingen: 490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” ) Morgan’s etc. etc.. Afgezien ze zware criminelen zijn en oa. oorlogen en financieele uitbuiting van burgers veroorzaken, zorgen ze bovendien er voor dat de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter wordt en wat een wereld schept die niet alleen maar meer uit balans geraakt, maar ook zieker wordt. Gelukkig zijn er ook krachten(oa. organisatie) die momenteel aanvang hebben genomen hun te zullen gaan aanvechten, door bijvoorbeeld dat zij bezig zijn hen justitieel aan te klagen, cq. hen te berechten ed..

  13 likes
 • Straalmans schreef:

  Het is wel lekker om heel rijk te zijn. Het is minder lekker om steeds bang te zijn dat je je rijkdom kan kwijtraken. Iedereen die wat heeft, is bang het ooit kwijt te raken. Deze angst werkt verlammend op eerlijkheid en rechtvaardigheid.

  4 likes
  • Erde schreef:

   Ja, ik had vroeger genoeg. Huis, auto, goed inkomen, gezin. Ben alles kwijt. Dat alles behouden was angstig, alles kwijt raken was verschrikkelijk. Maar eenmaal alles weg werkte heel bevrijdend. Al doet het verlies van mijn gezin mij nog steeds pijn. Maar de rest kan me gestolen worden.

   7 likes
 • Justin schreef:

  Bizarre bedragen, maar het kan zo maar zijn dat ze er niet van genieten, lopen altijd ontvoering gevaar of aanslagen, en altijd druk om je vermogen intact te houden,nee lijkt me niks zo absurd rijk zijn, een paar ton is natuurlijk nooit weg ,mogen ze altijd langs brengen .:-))

  8 likes
 • ...... schreef:

  De Rotschild’s zijn de boekhouders van de Payseur’s… De familie Payseur is veel rijker dan de familie Rotschild.

  Deze families maken deel uit van de 13 satanistische bloedlijnen waar ook ons koningshuis van afstammen.

  Koning = King = Cain.

  Vandaar… blauw bloed.

  7 likes
 • ster schreef:

  Er zijn altijd mensen die nooit tevree zijn en een tevree mens is een gelukkig mens; wie is dan het beste af?

  4 likes
 • Rob schreef:

  Het is een wereld van macht en controle. Niemand wordt in zijn eentje zo kapitalistisch door zijn eigen werk. Het is altijd het werk van anderen maar de winst steken ze in de top in eigen zak. Zo werken bedrijven ook. De werknemers doen het werk en de aandeelhouders, die geen vinger uitsteken, strijken de winst op. Dat is onderdeel van het slavensysteem. Wat de top van de macht in de wereld betreft en vooral de Rothschilds, die hebben het financiële systeem zo ontworpen dat de welvaart van het volk naar hen toe wordt gesluisd, door belasting, rente op leningen, inflatie. Het is in zowel kleinere zin als in het mondiale plaatje allemaal een piramide systeem. Maat het is wel een macht systeem met satanisme als kern. De vraag s of je daar deel van uit wilt maken. Die types maken het leven zelf niet mee. Ze kunnen dan grote jachten, kapitale huizen etc hebben maar ze staan nergens mee in contact of verbinding. Als ze dan met hun superjacht naar één of ander paradijselijk eiland gaan hebben ze alleen het materiële maar ze kunnen de natuur en het leven niet waarderen. Ze kennen ook niet de grootsheid van de kern in hen. Dat zit in het duister en als mens hebben ze geen geweten. Dat zijn dan de types die hun ziel verkocht hebben. De vraag is of je daar bij zou willen horen. Ik niet in ieder geval.

  4 likes
 • IIS schreef:

  Religie zuigt, maar soms zijn er van die lijpe quotes die hout snijden.

  Met of zonder aardse rijkdom, wel of niet over lijken gaan, je ziel behouden of verkopen, maar hoe dan ook: stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren…..En daarna?? Moet iedereen maar voor zichzelf bekijken. Wat ik wel zeker weet is dat ieder mens uiteindelijk over zichzelf aan het eind van z’n leven gaat oordelen.

  4 likes
 • elisabethje schreef:

  Laat die rijke stinkerds toch gewoon het klimaat redden, dan komt alles meteen in orde en hoeven de kids niet meer bang te zijn! 🙂

  3 likes
 • van de voorde kevin schreef:

  ze kunnen misschien alles kopen maar hun gezondheid staat NIET te koop.
  kijk naar Bill Gates wat ben je dan met al dat geld??

  2 likes
 • Jeff schreef:

  Tja, zou bijna medelijden met ze hebben. Altijd kapers op de kust; kan zomaar je partner wezen of je beste vriend … als je die al niet gemeden het. Elke auto die langs je rijdt, kan je zomaar naar binnen trekken. Je moet haast wel aan inteelt doen, om je eigendommen te beschermen. Triest, ik denk dat ze hulp nodig hebben. Euthanasie, lijkt me een goede therapie.

  1 likes
 • x

  Check Also

  woordvoerder

  Woordvoerder Amerikaanse Gezondheidsministerie: ‘Soros is het echte virus!’ (en Rothschilds ‘hunkeren naar macht’)

  Afgelopen week benoemde president Trump zijn voormalige ...

  Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

  Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

  Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...

  >