Binnenland

Er komt niet meer, maar minder democratie. Hoe jouw rechten en vrijheden steeds verder worden ingeperkt

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er komt niet meer, maar minder democratie. Burgers zijn dus steeds minder in tel, constateert journalist Syp Wynia.

“De vanzelfsprekendheid van de democratie is voorbij,” zegt hij. “Steeds meer landen worden steeds minder democratisch.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Democratie wordt maar wat vaak als een hinderlijk obstakel gezien, aldus Wynia.

Censor

Hij merkt op dat rechten en vrijheden met kleine stapjes worden ingeperkt.

Zo werd een krantenartikel van De Telegraaf met klimaat-sceptische opmerkingen van Facebook gehaald.

Dat gebeurde nadat het artikel was gefactcheckt door de redactie van NU.nl, die als censor van Facebook is aangesteld.

Ongewenste geluiden

Overheden hebben zelfs de handen ineengeslagen met bedrijven als Facebook om ‘nepnieuws’ te bannen van sociale media, klinkt het.

Wynia: “Sociale media […] proberen de toegang van ongewenste geluiden te verbieden.”

Hij benadrukt dat er zonder vrije pers geen serieus te nemen democratie is.

Zorgelijke bevindingen

“Overheden en bedrijven die samen de democratie manipuleren ondermijnen dus de democratie,” zegt hij.

De commissie-Remkes kwam met zorgelijke bevindingen over de stand van de democratie in Nederland.

Probleem

Kabinet-Rutte III liet de bevindingen van de staatscommissie voor wat ze waren en schafte het referendum af, aldus Wynia.

Hoogleraar Wim Voermans wees erop dat Rutte de burger een probleem vindt: hinderlijk en ondankbaar volk dat opnieuw moet worden opgevoed.

Bekijk ook onderstaande video:

[Syp Wynia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
4 jaren geleden

Rond 1800 was het in Frankrijk een enorme chaos, een burgeroorlog gekenmerkt door enorme slachtpartijen totdat men een “experiment” hield. Men moest het volk tot bedaren krijgen en de elite besloot om het volk een stem te geven. Voor het eerst werden er verkiezingen gehouden en ondanks dat de verkiezingen zwaar werden gemanipuleerd door de elite kreeg men het volk tot rust.
De elite over de hele wereld zagen dit gebeuren en men begreep dat een democratie het sterkste middel is om een volk onder controle te houden en sinds de Franse revolutie ging men wereldwijd dit systeem invoeren. Door middel van propaganda en verkiezingsfraude hield de elite controle over het volk, men stuurde de burgers in de richting waar men ze wou hebben.
Nu, anno 2019, ziet de elite dat mede door het internet en de vele alternatieve nieuwssites mensen steeds minder makkelijk in de richting kan worden gestuurd dan voorheen en verliest het wapen, wat democratie heet, zijn kracht. De enorme hersenspoeling dat je stem uitbrengen een universeel recht is van ieder mens begint zich tegen de gevestigde orde te keren, mensen worden “wakker”. De afschaffing in Nederland van de referendum is een perfect voorbeeld en tevens ook een angstig voorbeeld. Het feit dat het volk dit heeft toegestaan is eigenlijk schokkend.
Onze huidige democratie wordt bepaald door een ondemocratisch instituut, de EU, wat weer wordt geleid door de bankiers. Onze enige conclusie kan dan ook alleen maar zijn dat we nu in een fascistische staat leven en dat we het begrip democratie mogen vergeten. Is dit slecht?
Mijn mening is dat dit slecht is, echter wat is het alternatief? Bestaat er wel een systeem wat tot in de einde der tijden goed functioneert of is de richting, minder democratie, de juiste in verband met de complexiteit van de wereld?

Elise
Elise
4 jaren geleden

Het stelsel waarin wij leven ondermijnt het leven zelf.
Hoe moeten jongeren een leven opbouwen als er geen betaalbare huizen zijn? Hoe moet je een leven opbouwen als er geen vaste contracten meer worden gegeven? Heb je dit wel, dan heb je een leeftijd dat je aan kinderen wilt beginnen.(25/30 jaar) Kinderopvangtoeslag(altijd al een gedrocht geweest) wordt dan weer een probleem.
Heb je arme ouders dan heb je kans om dakloos te worden door regelgeving/verplichte kosten/sommige jongeren moeten hun ouders op hun 18de al bijspekken, want anders komt het hele gezin in de schulden.(er is niks mis met kostgeld, maar dat je huursubsidie en uitkering wordt gekort als de jongere gaat werken, dat is al dubbelop) en geld voor eten dan? Dit is wetenschappelijk allang onderzocht en toch doet men er niks aan. Dit zijn dingen, die niks met democratie te maken heeft, maar valt meer onder mens/grondrecht om te kunnen leven/geborgenheid/dak boven je hoofd.
Mensen die beiden aow hebben kunnen beter apart wonen, want dan houden ze meer geld over. Gevolg hiervan is: mensen houden onnodig woningen bezet. Daarnaast worden ze aangespoord om langer thuis te blijven wonen.(niet naar bejaarden/verzorgingstehuis)
En zo zijn er vele voorbeelden waarbij het leven zelf/maatschappij in gedrang komt. Het zit hartstikke vast, mede door wurgregelgeving.
Geef mensen de ruimte om iets op te kunnen bouwen/voor elkaar te zorgen. Op een natuurlijke weg en niet met stokken achter de deur.(overheidsbemoeienis, waarbij je nog verder in de shit komt).
Misschien is deze slogan wel geschikt voor een nieuwe campagne: Geef mensen weer een leven vanuit de bron.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Democratie begint bij de groep waarin wij leven.
We maken deel uit van kleine groepen (gezin, club, vereniging etc.), en heel grote groepen (de wijk het dorp/de stad, provincie, land, EU etc.).
Begin maar bij de kleinste groep (gezin) met het praktiseren van democratie.
Het geven van leiding aan democratische verbanden, is een gave.
Wanneer wij denken aan democratie, denken we vooral aan onszelf.
Maar het gaat om die ander, je naaste, met wie je in harmonie samenleeft.
Zonder jezelf weg te cijferen, of je belangen uit het oog te verliezen.
Zonder inhalig te zijn, of hebzucht te hebben.
Wanneer je het die ander gunt om fouten te maken, zal je moeten erkennen dat je het proces herkent.
Zo leer je van anderen te houden, omdat ze net als jij ook een proces doormaken van vallen en opstaan.

IIS
IIS
4 jaren geleden

De vlag getoond bij dit artikel klopt ook al niet en is ooit ingevoerd door zogenaamde ‘koningin’ Wilhelmina. Het stuk stof stof zou historisch gezien oranje-wit-blauw zijn en niet bloedrood-wit-blauw. Misschien omdat de Oranjes en bloedlijnen niet meer existeren?

En de democratie is dood en zijn verkiezingen een aanfluiting, een toneelstuk met goed opgeleide (afgerichte) moorddadige en leugenachtige charlatans die zichzelf politici noemen. Ver van te voren is al duidelijk wie het land dieper de afgrond mag helpen.

De Rothschild en Bilderbergers, de fake state, bepalen de kleur, de poppetjes en de richting.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x