Homepagina » Binnenland » Er komt niet meer, maar minder democratie. Hoe jouw rechten en vrijheden steeds verder worden ingeperkt
Er komt niet meer, maar minder democratie. Hoe jouw rechten en vrijheden steeds verder worden ingeperkt

Er komt niet meer, maar minder democratie. Hoe jouw rechten en vrijheden steeds verder worden ingeperkt

Er komt niet meer, maar minder democratie. Burgers zijn dus steeds minder in tel, constateert journalist Syp Wynia.

“De vanzelfsprekendheid van de democratie is voorbij,” zegt hij. “Steeds meer landen worden steeds minder democratisch.”

Democratie wordt maar wat vaak als een hinderlijk obstakel gezien, aldus Wynia.

Censor

Hij merkt op dat rechten en vrijheden met kleine stapjes worden ingeperkt.

Zo werd een krantenartikel van De Telegraaf met klimaat-sceptische opmerkingen van Facebook gehaald.

Dat gebeurde nadat het artikel was gefactcheckt door de redactie van NU.nl, die als censor van Facebook is aangesteld.

Ongewenste geluiden

Overheden hebben zelfs de handen ineengeslagen met bedrijven als Facebook om ‘nepnieuws’ te bannen van sociale media, klinkt het.

Wynia: “Sociale media […] proberen de toegang van ongewenste geluiden te verbieden.”

Hij benadrukt dat er zonder vrije pers geen serieus te nemen democratie is.

Zorgelijke bevindingen

“Overheden en bedrijven die samen de democratie manipuleren ondermijnen dus de democratie,” zegt hij.

De commissie-Remkes kwam met zorgelijke bevindingen over de stand van de democratie in Nederland.

Probleem

Kabinet-Rutte III liet de bevindingen van de staatscommissie voor wat ze waren en schafte het referendum af, aldus Wynia.

Hoogleraar Wim Voermans wees erop dat Rutte de burger een probleem vindt: hinderlijk en ondankbaar volk dat opnieuw moet worden opgevoed.

Bekijk ook onderstaande video:

[Syp Wynia]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. De vlag getoond bij dit artikel klopt ook al niet en is ooit ingevoerd door zogenaamde ‘koningin’ Wilhelmina. Het stuk stof stof zou historisch gezien oranje-wit-blauw zijn en niet bloedrood-wit-blauw. Misschien omdat de Oranjes en bloedlijnen niet meer existeren?

  En de democratie is dood en zijn verkiezingen een aanfluiting, een toneelstuk met goed opgeleide (afgerichte) moorddadige en leugenachtige charlatans die zichzelf politici noemen. Ver van te voren is al duidelijk wie het land dieper de afgrond mag helpen.

  De Rothschild en Bilderbergers, de fake state, bepalen de kleur, de poppetjes en de richting.

  14 likes
  • …..kort gezegd: de verkiezingen zijn ver van te voren al een uitgemaakte zaak en de volksverlakkers gepositioneerd.

   Hoe een volk zich zo iedere keer weer laat verneuken en vooral laat behandelen als debielen, watjes en kleuters is niet te bevatten. Ongelooflijk zwak en goedgelovig, dom en kneedbaar Nederlands volk wat rijp is voor de sloop en slachtbank.

   11 likes
 2. Democratie begint bij de groep waarin wij leven.
  We maken deel uit van kleine groepen (gezin, club, vereniging etc.), en heel grote groepen (de wijk het dorp/de stad, provincie, land, EU etc.).
  Begin maar bij de kleinste groep (gezin) met het praktiseren van democratie.
  Het geven van leiding aan democratische verbanden, is een gave.
  Wanneer wij denken aan democratie, denken we vooral aan onszelf.
  Maar het gaat om die ander, je naaste, met wie je in harmonie samenleeft.
  Zonder jezelf weg te cijferen, of je belangen uit het oog te verliezen.
  Zonder inhalig te zijn, of hebzucht te hebben.
  Wanneer je het die ander gunt om fouten te maken, zal je moeten erkennen dat je het proces herkent.
  Zo leer je van anderen te houden, omdat ze net als jij ook een proces doormaken van vallen en opstaan.

  8 likes
  • @Herman de Graaf

   Democratie is vanuit het beginsel al fout. Een meerderheid die beslist met dwang voor een minderheid kan nooit komen tot een wereld waarin ieder mens kan denken en handelen vanuit z’n solitaire vrije wil en handelingen, waar men beschikt over zijn eigen bezittingen en leven.

   Democratie is feitelijk onderdrukking, maar op dit moment is ook de democratie verre van wat het pretendeert te zijn. We leven in een schijndemocratie, dat is een gradaties slechter dan een democratie. Ee leven m.i. in een verkapte tirannie.

   7 likes
   • Inderdaad, democratie is iets wat bedacht is. Een meerderheid bepaalt alleen niet voor een kleine groep maar voor iedereen. Dus ook voor degenen die het anders zien. Democratie werd zo altijd uitgelegd als ‘de macht van het volk’. Dat blijkt een illusie te zijn en als je nu ziet hoe de wereld in elkaar steekt dan is het altijd een illusie geweest. Het wordt in deze tijd alleen ‘zichtbaar’. Maar wat nu nog democratie wordt genoemd is alleen nog maar een begrip binnen de politiek. Dat is in feite wel nog steeds hoe het uitgelegd wordt: dat het volk de regering kiest. Het is in Nederland echter net als in Amerika, er worden achter de schermen geschikte kandidaten geselecteerd door de heersende macht. Het volk kiest dus, net als in Amerika, op geselecteerde kandidaten die de agenda van het grootkapitaal uitvoeren. We hebben in feite geen regering. Een regering zou voor Nederland en het Nederlandse volk staan, als leiders. Het gaat echter om de Nederlandse staat. Dat is een corporatie en DAAR zit de politiek voor in het Binnenhof, niet voor het land en het volk. Wie gaat stemmen, stemt VOOR de corporatie en speelt het spelletje mee.

    Als je het wil veranderen zoals jij beschrijft dan moeten we geen systeem meer hebben. Dan blijft alleen het leven zelf over. Eigen leven, in je Zelf, gaat over dualiteit, over gedachte en gevoel. Wil iedereen zijn eigen gedachten belangrijk zijn dan kan dat dus alleen als je je eigen leven leeft, zonder enig systeem. Dat systeem wordt je alleen maar aangeleerd en DAT beperkt het leven. Het leven is in eigen lichaam, in je Zelf. Dat is 3D. Een systeem van buitenaf beperkt dat alleen maar. Macht kan het ego ‘programmeren’. Dan maakt je ego deel uit van de wereld van macht en controle en dat is letterlijk maar 2D. In de taal komt dat ook terug: iedereen werkt dan op een bepaald VLAK en een VLAK is maar 2D.

    4 likes
    • En als jij denkt dat de ‘Macht’ je eog kan programeren……..?????

     Dan heb je of geen eigen wil! of je heb een groot probleem tussen je oren wat kan duiden op een vorm van schizofrenie, paranoia of je bent zo psychotisch als maar kan zijn!
     Hoewel een aandoening als korsakov ofzo ook niet verwonderlijk zal zijn om tot dit soort uitleg te komen.

     0 likes
   • Democratie is ook de minderheid beschremen tegen over de meerderheid!
    Dit voorkomt een en/of aanzet tot een dictatuur.

    1 likes
 3. Rond 1800 was het in Frankrijk een enorme chaos, een burgeroorlog gekenmerkt door enorme slachtpartijen totdat men een “experiment” hield. Men moest het volk tot bedaren krijgen en de elite besloot om het volk een stem te geven. Voor het eerst werden er verkiezingen gehouden en ondanks dat de verkiezingen zwaar werden gemanipuleerd door de elite kreeg men het volk tot rust.
  De elite over de hele wereld zagen dit gebeuren en men begreep dat een democratie het sterkste middel is om een volk onder controle te houden en sinds de Franse revolutie ging men wereldwijd dit systeem invoeren. Door middel van propaganda en verkiezingsfraude hield de elite controle over het volk, men stuurde de burgers in de richting waar men ze wou hebben.
  Nu, anno 2019, ziet de elite dat mede door het internet en de vele alternatieve nieuwssites mensen steeds minder makkelijk in de richting kan worden gestuurd dan voorheen en verliest het wapen, wat democratie heet, zijn kracht. De enorme hersenspoeling dat je stem uitbrengen een universeel recht is van ieder mens begint zich tegen de gevestigde orde te keren, mensen worden “wakker”. De afschaffing in Nederland van de referendum is een perfect voorbeeld en tevens ook een angstig voorbeeld. Het feit dat het volk dit heeft toegestaan is eigenlijk schokkend.
  Onze huidige democratie wordt bepaald door een ondemocratisch instituut, de EU, wat weer wordt geleid door de bankiers. Onze enige conclusie kan dan ook alleen maar zijn dat we nu in een fascistische staat leven en dat we het begrip democratie mogen vergeten. Is dit slecht?
  Mijn mening is dat dit slecht is, echter wat is het alternatief? Bestaat er wel een systeem wat tot in de einde der tijden goed functioneert of is de richting, minder democratie, de juiste in verband met de complexiteit van de wereld?

  9 likes
  • @bert s

   Dus democratie is gewoon een ‘gereedschap’ van de elite en heeft niets met het volk te maken. Daarom wordt er door veel mensen ook gezegd dat je niet meer moet gaan stemmen. Je stemt in Nederland voor een corporatie. Daarbij is het een rare uitspraak van de elite om het volk een stem te geven. Een stem heb je om je Zelf uit te drukken, niet om die aan een ander te geven. In die zin is het letterlijk zo dat als je je stem aan een ander geeft je zelf niet meer kunt praten. Kortom, dat stemmen is bedacht om het volk de mond te snoeren en om het volk te ondermijnen in ‘Zelf expressie’.

   4 likes
 4. Het stelsel waarin wij leven ondermijnt het leven zelf.
  Hoe moeten jongeren een leven opbouwen als er geen betaalbare huizen zijn? Hoe moet je een leven opbouwen als er geen vaste contracten meer worden gegeven? Heb je dit wel, dan heb je een leeftijd dat je aan kinderen wilt beginnen.(25/30 jaar) Kinderopvangtoeslag(altijd al een gedrocht geweest) wordt dan weer een probleem.
  Heb je arme ouders dan heb je kans om dakloos te worden door regelgeving/verplichte kosten/sommige jongeren moeten hun ouders op hun 18de al bijspekken, want anders komt het hele gezin in de schulden.(er is niks mis met kostgeld, maar dat je huursubsidie en uitkering wordt gekort als de jongere gaat werken, dat is al dubbelop) en geld voor eten dan? Dit is wetenschappelijk allang onderzocht en toch doet men er niks aan. Dit zijn dingen, die niks met democratie te maken heeft, maar valt meer onder mens/grondrecht om te kunnen leven/geborgenheid/dak boven je hoofd.
  Mensen die beiden aow hebben kunnen beter apart wonen, want dan houden ze meer geld over. Gevolg hiervan is: mensen houden onnodig woningen bezet. Daarnaast worden ze aangespoord om langer thuis te blijven wonen.(niet naar bejaarden/verzorgingstehuis)
  En zo zijn er vele voorbeelden waarbij het leven zelf/maatschappij in gedrang komt. Het zit hartstikke vast, mede door wurgregelgeving.
  Geef mensen de ruimte om iets op te kunnen bouwen/voor elkaar te zorgen. Op een natuurlijke weg en niet met stokken achter de deur.(overheidsbemoeienis, waarbij je nog verder in de shit komt).
  Misschien is deze slogan wel geschikt voor een nieuwe campagne: Geef mensen weer een leven vanuit de bron.

  10 likes
 5. @ Bert,
  Ja hoor. Dat systeem staat al klaar en is driftig met de voor bereidingen bezig, nog ff geduld, kom er maar bij, hoe meer zielen des te meer vreugd.
  09:56 min.
  https://www.youtube.com/watch?v=9oY6wX2whh8
  en vooral,
  12:24 min.
  https://www.youtube.com/watch?v=gmPQB8dCyug

  doe er wat mee!

  6 likes
  • @Pjoter.
   Zelfde golflengte, de video van de paus had ik zelf ook al naar een andere site gestuurd. In mijn belleving zitten we nu in het 222’ste jaar van de grote verdrukking. In 538AD begon het huidige pausdom in Rome, het eerste beest uit de aarde werd zichtbaar en als een beest in een ruimte komt ontstaat uiteraard verdrukking. Exact 1260 jaar, als in de bijbel beschreven, kreeg het beest zijn ogenschijnlijk dodelijke hoofdwond. Napoleon versloeg het pausdom en gooide de paus in de gevangenis en dezelfde Napoleon erkende in dat jaar de constitutie van de Verenigde Staten, het tweede beest, het beest uit de aarde, exact aangegeven door de bijbel.
   Vreemd detail, let op de uitspraak (N)apoleon/Apolyon. De rook uit de put is democratie die over de hele wereld trok en een enorme klap zou gaan uitdelen aan het geloof. Bij het uitbrengen van je stem geef je je autorisatie aan een politieke entiteit en accepteer je de door de mens gemaakte regels, je verraad God, alleen aan hem moeten wij onze stem geven.
   https://www.youtube.com/watch?v=7WmurIDOfJ4&list=PLdbXyyVfVp-7nq8pjqFujtp7wvciqiGJT&index=18

   4 likes
 6. Waarom denken we nog altijd dat er sprake is van een democratie in NL?
  Alles wijst er op dat hier geen sprake van is. Afschaffen van referenda, manipuleren van verkiezingsuitslagen, opleggen van klimaateisen, een overheid die de burger niet serieus neemt, etc,
  Daarnaast is door de individualisering – lees egocentrisme – steeds minder over van de normen en waarden van de vroegere Nederlandse samenleving.
  Nee, NL is niets meer en minder dan een dictatuur geleidt door maniakken in Brussel en het binnenhof met een nietszeggende, geldslurpende monarchie in de kielzog als ceremoniële parasiet.

  Panem et circenses; de oude Romeinen wisten al hoe een volk te manipuleren. Het huidige politieke devies luidt geeft ze net voldoende welvaart om ze af te leiden van de griezelige werkelijkheid; de NWO.
  De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Nee, binnen een aantal decennia bestaan de vrije mens en het vrije westen niet meer en zijn we, als burger, slaven – horigen – van de nieuwe elite.

  Het bewust laten ontstaan van economische crisissen was de eerste aanzet; de enorme waardeverliezen van pensioenen, huizen en inflatie van de munteenheden hebben onder andere geleid tot banenverlies met als gevolg meer burgers naar de voedselbank.
  Hogere belastingen en verhoging van andere lasten bij de middeninkomens veroorzaken nog meer daling van welvaart. Deze groep werkenden is degene die de broeken van de anderen – lees parasieten; niet-werkenden, maar wel in grote auto’s rijdend en met geldsmijtend tuig – moeten ophouden.
  Echter door nog meer linkse acties ter ondersteuning van deze “armen” komt er een bewust veroorzaakte nog grotere tweedeling.

  Het bewust omvolken van Europa door deze witteboordenboeven, zoals Soros, Rothschilds maar ook Rutte, was de tweede stap daar toe. Er worden laaggeletterden uit het Midden-Oosten naar binnen gehaald om vanuit hun ideologie het westerse gedachtegoed te verder ondermijnen. Hierbij wordt door deze “welkome gasten”regelmatig de discriminatiekaart getrokken om de zin te krijgen. Het linkse Gutvolk ondersteunt dit door iedereen die hier een weerwoord op heeft te demoniseren en monddood te maken.
  En zo kan je nog even doorgaan.

  Zolang er nog steeds van deze mensen zijn, die menen dat het NL nog niet zo slecht vertoeven is, bestaan, zal er helaas niets veranderen. Nederlanders zijn blijkbaar een volk wat zich graag als slachtvee laat afvoeren naar de nieuwe middeleeuwen waarin straks armoede, steniging, verkrachting van vrouwen en onthoofding de nieuwe maatstaven zijn.

  Wat kan je er aan doen? Helaas niets. Roepende in een woestijn van leugens zal de waarheid niet worden gehoord.

  6 likes
 7. Het is hoog verraad van de hoogste orde. Daar staat de doodstraf op! Beetje vervelend echter, dat degenen die dat vonnis moeten vellen, aan hun kant staan. NL en EU zijn terroristen staten. Uiteindelijk flikkert het wel een keer in elkaar. Maar wat dan komt, hoeft zeker niet beter te zijn. We hebben het te lang gepikt en ze daarmee een volmacht gegeven. Doet me trouwens denken aan een mannetje met een snorretje.

  6 likes
 8. Dat deze democratie die een masker voor dictatuur is en steeds meer vrijheden van de burgers afpakt, is dit wel de schuld van de mensen zelf en daar ze bijna alle organisaties die deze gang van zaken bestrijden en zelfs pogingen doen om dit onrechtvaardige systeem oa. juridisch aan te klagen wel links laten liggen, laatst staan dat grote aantallen mensen zich bij hen zouden aansluiten.

  4 likes
 9. Ohm namo narai !

  De bovenwereld is nog dieper gezonken dan de onderwereld !!

  In deze context wil ik de naam van advocaat van Bindsbergen nog noemen als mogelijk slachtoffer van de Kindermoordende Kroon.
  Een mogelijkheid die nogmaals is gebleken uit de nog steeds niet gerectificeerde publicaties op de diverse nepnieuws sites.

  Ondertussen…

  De Koninklijke Shell krijgt schadeloosstelling voor de inkomstenderving in het door aardbevingen geplaagde en ge’Shell shockte’ Groningen.
  En,
  Omdat er na elke verkiezingen telkens weer een ‘nieuwe stoelendans’ wordt georganiseerd wil dat klaarblijkelijk wel eens verwarring opleveren in de boekhouding van Soestdijk.
  Ook;
  Prince Andrew kan zijn [gouden] toilet maken.
  Dus…
  De fundamenten van de middeleeuwse bananen monarchieën beginnen scheuren te vertonen.
  Mogelijk hebben aardbevingen hierin ook een rol gespeeld.

  Mooi mazzel hiermee !

  Tot zover bedankt voor jullie publicaties.
  De groetnn. [ Mien jong ]

  Sri sri Magnitude / Tsunami Giri Babba .
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksempredikant .

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

politieagent

Ex-politieagent Abe slachtoffer van zinloos politiegeweld op Malieveld: ‘Dit moet echt stoppen!’

Voormalig politieagent en ondernemer Abe Dijkstra is ...

rutte

Het masker valt af. Bijna 90 procent Nederlanders: ‘Rutte heeft ons NIET goed door coronacrisis geloodst’

De VVD doet het erg goed in ...